Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
06.01.2007., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Dijeta krvnih grupa
zanima me ako netko zna da li ova dijeta funkcionira?
i ima li tko primjer za ab krvnu grupu ,
hvala
|
|
|
06.01.2007., 11:15
|
|
Svarožić
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
damari kaže:
zanima me ako netko zna da li ova dijeta funkcionira?
i ima li tko primjer za ab krvnu grupu ,
hvala
|
Ima neke logike u priči, ali baš mi ne drži potpuno vodu.
Potraži knjigu Dr.Peter J. D'Adamo "4 krvne grupe za četri načina prehrane"
On je začetnik cijele teorije ishrane po krvnim grupama.
Npr. krvna grupa 0 je prva krvna grupa čovječnastva, dakle prvi ljudi su imali krvnu grupu 0 i hranili su se isključivo s puno mesa, pa bi mi svi sa krvnom grupom 0 trebali jesti puno mesa, a izbjegavati npr. sve žitarice.
AB bi tako npr. trebala izbjegavati večinu mesa i neke ribe, dok su druge preporučene. Trebali bi jesti jogurt i neke sireve, a npr. parmezan izbjegavati.
Dosta je neodređena prehrana za AB grupu, pa ti preporučujem da nekak dođeš do knjige i proučiš u potpunosti, jer pomalo je komplicirano.
|
|
|
06.01.2007., 12:11
|
|
xxx-type
Registracija: Sep 2004.
|
moj frend se zaklinje da je neki njegov rođak skinuo dosta kila time. meni je to totalno bedasto jer smatram da je skinuo kile samo zato što se riješio nezdravih prehrambenih navika. i ova dijeta će, čini mi se, zabranit većiinu šećera i masti tak da se svodi na istu stvar ko i ostale dijete.
|
|
|
06.01.2007., 13:21
|
|
.
Registracija: Nov 2003.
|
ja ti samo mogu reć da ne jedem meso sedmu godinu, a nedavno sam saznala da po krvnoj grupi i ne bih trebala. i da se moj brat u mesu davi, a krvna grupa mu 0, dakle, i treba mu puno mesa.
nisam istraživala dalje. 
|
|
|
06.01.2007., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
nabavila sam knjigu,ali bas i nema nekakvih primjera,pa cu sloziti nesto sama
|
|
|
06.01.2007., 15:35
|
|
Svarožić
|
Quote:
damari kaže:
nabavila sam knjigu,ali bas i nema nekakvih primjera,pa cu sloziti nesto sama
|
Postoji od istog pisca i kuharica za 4 krvne grupe
|
|
|
07.01.2007., 00:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
pročitala sam tu knjigu - ima i nešto istine u tome. Imam krvnu grupu O i ne bi smjela jesti ugljikohidrate ali se mogu daviti u mesu, dok moja sestra ima grupu A i ne bi smjela jesti puno mesa...U toj knjizi imaš i popis namirnica koje možeš i ne možeš jesti....Ovo s ugljikohidratima je točno, barem u mom slučaju 
|
|
|
07.01.2007., 00:21
|
|
djevojce.
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
alexxx kaže:
ja ti samo mogu reć da ne jedem meso sedmu godinu, a nedavno sam saznala da po krvnoj grupi i ne bih trebala. i da se moj brat u mesu davi, a krvna grupa mu 0, dakle, i treba mu puno mesa.
nisam istraživala dalje. 
|
mozda slucajnost... i ja i 90% moje obitelji bi po toj grupi trebali izbjegavat meso a to je nemoguce
|
07.01.2007., 09:57
|
|
nomad koji putuje
Registracija: Mar 2005.
|
ja sam krvna grupa A i najbolje se osjecam kad ne jedem meso, dok moj muz je krvna grupa O i on uopce ne voli hrani koju ja jedem, pa moramo kuhat odvojeno.
|
|
|
07.01.2007., 21:08
|
|
.
|
Quote:
Lilit kaže:
mozda slucajnost... i ja i 90% moje obitelji bi po toj grupi trebali izbjegavat meso a to je nemoguce
|
zašto nemoguće?
|
|
|
07.01.2007., 21:19
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
ninich22 kaže:
pročitala sam tu knjigu - ima i nešto istine u tome. Imam krvnu grupu O i ne bi smjela jesti ugljikohidrate ali se mogu daviti u mesu, dok moja sestra ima grupu A i ne bi smjela jesti puno mesa...U toj knjizi imaš i popis namirnica koje možeš i ne možeš jesti....Ovo s ugljikohidratima je točno, barem u mom slučaju 
|
Ja sam krvca A grupe , i veliki mesojed. Minimum50 % moje prehrane je meso i tako već 25 godina. Kakve drek krvne grupe, budalaštine koje omogučuju snalažljivom tipu da zaradi na "još jednoj specifičnoj dijeti".
|
07.01.2007., 21:45
|
|
djevojce.
|
Quote:
alexxx kaže:
zašto nemoguće?
|
jer nemozemo bez mesa? jer ne volimo bas toliko povrce i voce da bi zivili od toga? jer ne zelimo bez mesa?
|
08.01.2007., 03:38
|
|
Ronin
|
Quote:
x-type kaže:
moj frend se zaklinje da je neki njegov rođak skinuo dosta kila time. meni je to totalno bedasto jer smatram da je skinuo kile samo zato što se riješio nezdravih prehrambenih navika. i ova dijeta će, čini mi se, zabranit većiinu šećera i masti tak da se svodi na istu stvar ko i ostale dijete.
|
Dijeta ti služi samo zato da bi se kao nečeg "pridržavao", svejedno ti je koju uzmeš. Biraš naravno najučinkovitiju.
|
|
09.01.2007., 03:47
|
|
višestruka
|
Quote:
kumek kaže:
Ja sam krvca A grupe , i veliki mesojed. Minimum50 % moje prehrane je meso i tako već 25 godina. Kakve drek krvne grupe, budalaštine koje omogučuju snalažljivom tipu da zaradi na "još jednoj specifičnoj dijeti".
|
moja obitelj se postupno prebacuje na prehranu po krvnoj grupi-u biti se ne radi o dijeti,vec da svom organizmu das ono najbolje-u mom slucaju,krvna grupa A,mogu reci da se jako poklapa sa njegovim istrazivanjima.i prije nego sam procitala knjigu nisam obozavala meso,samo piletinu i to file...tip totalno dobro obrazlaze zasto odredjena krvna grupa uvjetuje odredjenu hranu.mislim da to nisu price za malu djecu...
|
|
|
09.01.2007., 13:35
|
|
Svarožić
|
Quote:
crvenooka kaže:
moja obitelj se postupno prebacuje na prehranu po krvnoj grupi-u biti se ne radi o dijeti,vec da svom organizmu das ono najbolje-u mom slucaju,krvna grupa A,mogu reci da se jako poklapa sa njegovim istrazivanjima.i prije nego sam procitala knjigu nisam obozavala meso,samo piletinu i to file...tip totalno dobro obrazlaze zasto odredjena krvna grupa uvjetuje odredjenu hranu.mislim da to nisu price za malu djecu...
|
A ja mrzim svo meso osim piletine i puretine. Obožavam kukuruz (zabranjeno) i dan mi ne može početi bez zabranjene zdjelice muslija (a imam bez toga problema s wc-om), a 0 krvna grupa sam. Doslovce mi se povraća na svo crveno meso s kojim bi se po njemu trebala obžderavati.Obožavam i ribu i plodove mora, odrasla sam na dalmatinskoj spizi i maslinovom ulju, paštama i šalšama i sad bi ja trebala to zaboravit. Je, kako da ne
Ljudi su po konstituciji svojih crijeva svejedi, i to je ono što znam i provjereno priznajem.
Opet, ako nekome nešto paše, a nije štetno za zdravlje, neka se toga pridržava.
|
|
|
09.01.2007., 18:42
|
|
višestruka
|
Quote:
Ivanicapeca kaže:
A ja mrzim svo meso osim piletine i puretine. Obožavam kukuruz (zabranjeno) i dan mi ne može početi bez zabranjene zdjelice muslija (a imam bez toga problema s wc-om), a 0 krvna grupa sam. Doslovce mi se povraća na svo crveno meso s kojim bi se po njemu trebala obžderavati.Obožavam i ribu i plodove mora, odrasla sam na dalmatinskoj spizi i maslinovom ulju, paštama i šalšama i sad bi ja trebala to zaboravit. Je, kako da ne
Ljudi su po konstituciji svojih crijeva svejedi, i to je ono što znam i provjereno priznajem.
Opet, ako nekome nešto paše, a nije štetno za zdravlje, neka se toga pridržava.
|
ako nemas problema,okej...po njegovoj knjizi A krvna grupa ne bi trebala jesti rajcicu-a mi se gusimo u tome...domaca,iz basce
nismo izbacili sve,ali pomalo korigiramo,otkrivamo sto nam odgovara,kupujemo namirnice za koje nismo znali da postoje a kamoli kako se pripremaju  ali sve okej...sojino mlijeko sada trosimo nenormalno i tako...malo po malo...
|
|
|
09.01.2007., 18:49
|
|
.
|
Quote:
Lilit kaže:
jer nemozemo bez mesa? jer ne volimo bas toliko povrce i voce da bi zivili od toga? jer ne zelimo bez mesa?
|
ovo zadnje priznam ko razlog, ovo prvo ne, osim ako ste probali, i bili dovoljno slabiji i s manje energije nego ste to inače, kao što se dogodilo jednoj curi koju znam, i ubijali su je treninzi kad je prestala jest meso. 
|
|
|
10.01.2007., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
|
I ja sam malo proučavala tu vrstu prehrane.Mi smo skoro svi krvna grupa A,a samo ja ne volim meso.Ribu i malo piletine još ponekad i mogu.Ima previše namirnica koje su mi zabranjene,pčini mi se da bi trebala definitivno preć na makrobiotiku.Evo tu je i link gdje ima detaljno sve opisano.
http://www.dadamo.com/
|
|
|
10.01.2007., 09:49
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
crvenooka kaže:
|
Jesu, to su priče za naivne. No svejedno ako se dobro osječaš i zdrava si jedi tako ali ne jedi nekaj kaj ne voliš samo zato kaj to tam piše. Uostalom, najzdravije je jesti sve i umjereno. To nema nikakve veze s krvnim grupama. To je izmišljotina. 
|
10.01.2007., 09:57
|
|
Pas sa licem
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
x-type kaže:
|
i meni se cini. u tome vidim i uspjeh UN dijete. jer se jede lagani dorucak, rucak a minimanla vecerica pa je uspjeh zagarantiran. bez obzira na dane, ne mijesanja sl...( nebuloza je da se u ne-proteinske dane nesmije dodat mlijeko u kavu a na proteinski dan se jede meso za snitom kruha)
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:10.
|
|
|
|