Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
26.02.2008., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2004.
|
Wc školjke, savjeti, upute...
Pozdrav!
Od kada sam napravio kupaonicu imam jedan problem... naime ispiranje školjke mi je preslabo, odn. papir se samo "vrti" unutra i nikako da ode... to rješavam da u isto vrijeme pustim vodu na kotliću i na tušu pa jači pritisak potjera papir.
Prvo sam mislio da je problem u kotliću (niska montaža), ali nedavno sam uzeo drugi i opet isto... e sad, ili nemam sreće s kotlićima ili je nešto drugo...
Zapravo meni je palo na pamet da je problem u školjci. Već mi je par ljudi reklo da je imalo problema baš sa školjom (problem s preljevima) i kada su kupili drugi nisu imali tih problema...
kako je moguće da je problem u školjci???
ako je stvar u školjci, kakvu da tražim u dućanu, a da sam ziher da će biti dobra... kod kupnje školjke nije mi palo na pamet da bi s njom moglo biti problema...
Zadnje uređivanje Majstor : 19.11.2024. at 09:34.
Reason: Promjena naslova teme
|
|
|
26.02.2008., 15:26
|
|
Najpoznatiji vorum deda
Registracija: Nov 2003.
|
Da, problem je u školjci!
Prije sam imao školjku i umjesto vodokotliča najobičniji kugl ventil od 3/4". Radilo je savršeno, ali ....ali nije moderno 
Sada, na novom, nekad nije dosta voda iz vodokotliča i mora se dodatno zaljevati 
|
26.02.2008., 22:53
|
|
ima izać'
Registracija: May 2007.
|
Quote:
okicizepa kaže:
Pozdrav!
Od kada sam napravio kupaonicu imam jedan problem... naime ispiranje školjke mi je preslabo, odn. papir se samo "vrti" unutra i nikako da ode... to rješavam da u isto vrijeme pustim vodu na kotliću i na tušu pa jači pritisak potjera papir.
Prvo sam mislio da je problem u kotliću (niska montaža), ali nedavno sam uzeo drugi i opet isto... e sad, ili nemam sreće s kotlićima ili je nešto drugo...
Zapravo meni je palo na pamet da je problem u školjci. Već mi je par ljudi reklo da je imalo problema baš sa školjom (problem s preljevima) i kada su kupili drugi nisu imali tih problema...
kako je moguće da je problem u školjci???
ako je stvar u školjci, kakvu da tražim u dućanu, a da sam ziher da će biti dobra... kod kupnje školjke nije mi palo na pamet da bi s njom moglo biti problema...
|
Znam da će ti ovo zvučati bedasto, no izmjeri koliko sekundi treba da sva voda isteče iz kotlića, pod pretpostavkom da si namjestio da se puni cca. 8 litara. To bi trebalo isteći za otprilike 5-8 sekundi. Ako traje puno dulje, onda je problem na izljevu vode u školjku, tj. otvor je kod izrade loše obrađen / poluzatvoren / obrastao u kamenac. Ako je brzina dobra, onda je kvaka u preljevu a razlozi su isti. Mjenjaj školjku i nemoj kupovati jeftilen školjke iz Turske ili Srbije. Ja imam u firmi tursku školjku koja uz visokomontažni kotlić, razbija mlaz vode po cijelom rubu školjke u puno malih mlazića pa je dobra samo za pišanje, za sve ostalo - kantu u ruke.
|
|
|
26.02.2008., 23:35
|
|
Registrirani korisnik
|
nisam sada štopao vrijeme, ali odokativnom metodom mogu reći da nije stvar u spoju cijevi i školjke, nego u preljevu... i prije sam vidio da je količina vode dovoljna, ali papir jednostavno nije išao, samo se vrtio unutra... a ništa, ovaj tjedan idem mijenjati školjku... neki dobar dućan u Zagrebu ili istočni dio prstena?
|
05.03.2008., 10:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Loša školjka-to je to. Pogledaj u Petrokovu u n. branimirovoj, sigurno ćeš naći nešto.
|
|
|
05.03.2008., 11:06
|
|
in search for...
Registracija: Jan 2007.
|
Ja sam nedavno za viksu kupio najobičniju podnu školjku od Inkera u Pevecu za nekih 150 Kn. Ispiranje je dobro, a ni s odvodnjom nema problema.
|
05.03.2008., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Inkerove školjke nisu uopće loše
|
|
|
05.03.2008., 13:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Quote:
okicizepa kaže:
nisam sada štopao vrijeme, ali odokativnom metodom mogu reći da nije stvar u spoju cijevi i školjke, nego u preljevu... i prije sam vidio da je količina vode dovoljna, ali papir jednostavno nije išao, samo se vrtio unutra... a ništa, ovaj tjedan idem mijenjati školjku... neki dobar dućan u Zagrebu ili istočni dio prstena?
|
Jesi promijenio skoljku ?
|
07.03.2008., 02:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Evo, ja se ponadala da ću u odgovorima na ovoj temi riješit i svoj - sličan problem...
I meni se događa slična, iako ne tako drastična situacija..."stvari" odlaze  , ali isto zaostane nekad papir...Ali kod mene se to ne događa zbog školjke, jer u prizemlju imam istu školjku, isti vodokotlić, sve ugrađeno na isti način, a mlaz vode bi mogao vola otplavit...Na katu je mlaz vode jednostavno slabiji  .
Moram još pregledat taj izljev vode u školjku, možda je u tome problem...WC na katu se znatno više koristi, pa možda zbog toga...
Danas nema Drugoga kao izrabljivača koji nas tjera na rad i iskorištava. Danas sami sebe samovoljno izrabljujemo i pritom vjerujemo da se ostvarujemo. Danas se ostvarujemo na smrt. Optimiziramo se na smrt. U tom kontekstu nikakav otpor ni pobuna, nikakva revolucija nisu mogući.
Byung-Chul Han - filozof, kulturni teoretičar
|
|
|
07.03.2008., 07:36
|
|
ima izać'
|
Quote:
Špranja kaže:
Evo, ja se ponadala da ću u odgovorima na ovoj temi riješit i svoj - sličan problem...
I meni se događa slična, iako ne tako drastična situacija..."stvari" odlaze  , ali isto zaostane nekad papir...Ali kod mene se to ne događa zbog školjke, jer u prizemlju imam istu školjku, isti vodokotlić, sve ugrađeno na isti način, a mlaz vode bi mogao vola otplavit...Na katu je mlaz vode jednostavno slabiji  .
Moram još pregledat taj izljev vode u školjku, možda je u tome problem...WC na katu se znatno više koristi, pa možda zbog toga...
|
Ako je sve isto, izmjeri vrijeme protjecanja/ispiranja za jednu i drugu školjku. Ako voda sporije dotječe iz kotlića treba provjeriti da se nije na izljevu vode uhvatio kamenac a s ogledalcem se može lijepo sve "razgledati".
|
|
|
31.03.2008., 07:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo, kupljena nova školjka od 500 kunića u Bauhausu, ugrađena prije dva dana i radi besprijekorno! Nema nikakvih problema s odvodnjom, a i radi puno tiše... nisam vjerovao da može biti tolika razlika...
pozdrav!
|
31.03.2008., 08:45
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Ventil je majka
Ostavish ga da "radi" taman dok se ne izlufta wc.
|
|
|
04.04.2008., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
kad se vec prica o WC skoljci pitanje je dali kad se postavlja školjka treba iči brtva ispod wc školjke neko kaže da ne neko kaže da treba pa neznam u što je točno logički bi trebala iči ali................
|
|
|
05.04.2008., 10:17
|
|
Registrirani korisnik
|
ide ti brtva u cijev koja izlazi iz poda i onda u to stavis skoljku. Postoji ravna i ekscentricna (ako trebas pomaknuti skoljku cca3cm lijevo-desno-naprijed-nazad)
Ako mislis na onu brtvu koja ima oblik dna skoljka i koja dodje sve okolo onda to ne trebas. Nakon sto montiras skoljku povuces malo silikona okolo, da ti eventualna voda ne dolazi ispod.
|
|
|
05.04.2008., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
saandi kaže:
ide ti brtva u cijev koja izlazi iz poda i onda u to stavis skoljku. Postoji ravna i ekscentricna (ako trebas pomaknuti skoljku cca3cm lijevo-desno-naprijed-nazad)
Ako mislis na onu brtvu koja ima oblik dna skoljka i koja dodje sve okolo onda to ne trebas. Nakon sto montiras skoljku povuces malo silikona okolo, da ti eventualna voda ne dolazi ispod.
|
možda je i ljepše zacrtati obris školjke i po tome obrisu silikonirati i zatim postavit školjku, ostatak silikona koji školjka istisne van se obriše i i nemate onaj ružni spoj silikona i keramike a zadihtano je
poz
|
|
|
05.04.2008., 14:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
a finta koji mi je pokazao frend koji ima isti problem sa papirom od kad je stavio novi kotlić, za WC četkom kad pustite vodu zavrtite u suprotnom smjeru od kruženja vode. Nemreš bilivit radi  
|
|
|
05.04.2008., 14:32
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Hmmmm može biti da je do školjke ali ne mora da znači, ako "geometrija" odvodnih cijevi nije dobro urađena i nema dovoljno "slobodnog pada" vode koja otiče, a koja stvara iza sebe vakum, eto problema Problem se može pojaviti ako je odvodna cijev negdje sužena uslijed zaštopavanja (čak i desetke metara od kenjoara
|
|
|
05.04.2008., 19:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
djuni kaže:
možda je i ljepše zacrtati obris školjke i po tome obrisu silikonirati i zatim postavit školjku, ostatak silikona koji školjka istisne van se obriše i i nemate onaj ružni spoj silikona i keramike a zadihtano je
poz
|
pod uvjetom da si siguran da ti nigdje nece pustati. ipak preferiram stavljati silikon na kraju kada sam siguran da je sve gotovo i da nece biti vise mocenja i prasenja.
|
|
|
05.04.2008., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
saandi kaže:
pod uvjetom da si siguran da ti nigdje nece pustati. ipak preferiram stavljati silikon na kraju kada sam siguran da je sve gotovo i da nece biti vise mocenja i prasenja.
|
Silikon se stavlja na pod prije postavljanja školjke po rubu kao i na mjestu ispred ispusta gdje školjka nasjeda na pod.Jedan od razloga je ublažavanje vibracija i spriječavanje puknuća školjke.Na kreju se može povući sloj na rubu spoja s vanjske strane da bi se spriječio podlijevanje vode.
|
|
|
06.04.2008., 00:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Hvala svima na Info !
@Heg jos jedno esekersko pozdrav i cujemo se
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:07.
|
|
|
|