Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.02.2008., 13:12   #1
Wc školjke, savjeti, upute...

Pozdrav!
Od kada sam napravio kupaonicu imam jedan problem... naime ispiranje školjke mi je preslabo, odn. papir se samo "vrti" unutra i nikako da ode... to rješavam da u isto vrijeme pustim vodu na kotliću i na tušu pa jači pritisak potjera papir.
Prvo sam mislio da je problem u kotliću (niska montaža), ali nedavno sam uzeo drugi i opet isto... e sad, ili nemam sreće s kotlićima ili je nešto drugo...
Zapravo meni je palo na pamet da je problem u školjci. Već mi je par ljudi reklo da je imalo problema baš sa školjom (problem s preljevima) i kada su kupili drugi nisu imali tih problema...
kako je moguće da je problem u školjci???
ako je stvar u školjci, kakvu da tražim u dućanu, a da sam ziher da će biti dobra... kod kupnje školjke nije mi palo na pamet da bi s njom moglo biti problema...

Zadnje uređivanje Majstor : 19.11.2024. at 09:34. Reason: Promjena naslova teme
okicizepa is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2008., 15:26   #2
Da, problem je u školjci!
Prije sam imao školjku i umjesto vodokotliča najobičniji kugl ventil od 3/4". Radilo je savršeno, ali ....ali nije moderno
Sada, na novom, nekad nije dosta voda iz vodokotliča i mora se dodatno zaljevati
Old 26.02.2008., 22:53   #3
Quote:
okicizepa kaže: Pogledaj post
Pozdrav!
Od kada sam napravio kupaonicu imam jedan problem... naime ispiranje školjke mi je preslabo, odn. papir se samo "vrti" unutra i nikako da ode... to rješavam da u isto vrijeme pustim vodu na kotliću i na tušu pa jači pritisak potjera papir.
Prvo sam mislio da je problem u kotliću (niska montaža), ali nedavno sam uzeo drugi i opet isto... e sad, ili nemam sreće s kotlićima ili je nešto drugo...
Zapravo meni je palo na pamet da je problem u školjci. Već mi je par ljudi reklo da je imalo problema baš sa školjom (problem s preljevima) i kada su kupili drugi nisu imali tih problema...
kako je moguće da je problem u školjci???
ako je stvar u školjci, kakvu da tražim u dućanu, a da sam ziher da će biti dobra... kod kupnje školjke nije mi palo na pamet da bi s njom moglo biti problema...
Znam da će ti ovo zvučati bedasto, no izmjeri koliko sekundi treba da sva voda isteče iz kotlića, pod pretpostavkom da si namjestio da se puni cca. 8 litara. To bi trebalo isteći za otprilike 5-8 sekundi. Ako traje puno dulje, onda je problem na izljevu vode u školjku, tj. otvor je kod izrade loše obrađen / poluzatvoren / obrastao u kamenac. Ako je brzina dobra, onda je kvaka u preljevu a razlozi su isti. Mjenjaj školjku i nemoj kupovati jeftilen školjke iz Turske ili Srbije. Ja imam u firmi tursku školjku koja uz visokomontažni kotlić, razbija mlaz vode po cijelom rubu školjke u puno malih mlazića pa je dobra samo za pišanje, za sve ostalo - kantu u ruke.
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2008., 23:35   #4
nisam sada štopao vrijeme, ali odokativnom metodom mogu reći da nije stvar u spoju cijevi i školjke, nego u preljevu... i prije sam vidio da je količina vode dovoljna, ali papir jednostavno nije išao, samo se vrtio unutra... a ništa, ovaj tjedan idem mijenjati školjku... neki dobar dućan u Zagrebu ili istočni dio prstena?
Old 05.03.2008., 10:30   #5
Loša školjka-to je to. Pogledaj u Petrokovu u n. branimirovoj, sigurno ćeš naći nešto.
amater_total is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2008., 11:06   #6
Ja sam nedavno za viksu kupio najobičniju podnu školjku od Inkera u Pevecu za nekih 150 Kn. Ispiranje je dobro, a ni s odvodnjom nema problema.
Old 05.03.2008., 13:11   #7
Inkerove školjke nisu uopće loše
amater_total is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2008., 13:42   #8
Quote:
okicizepa kaže: Pogledaj post
nisam sada štopao vrijeme, ali odokativnom metodom mogu reći da nije stvar u spoju cijevi i školjke, nego u preljevu... i prije sam vidio da je količina vode dovoljna, ali papir jednostavno nije išao, samo se vrtio unutra... a ništa, ovaj tjedan idem mijenjati školjku... neki dobar dućan u Zagrebu ili istočni dio prstena?
Jesi promijenio skoljku ?
Old 07.03.2008., 02:03   #9
Evo, ja se ponadala da ću u odgovorima na ovoj temi riješit i svoj - sličan problem...
I meni se događa slična, iako ne tako drastična situacija..."stvari" odlaze, ali isto zaostane nekad papir...Ali kod mene se to ne događa zbog školjke, jer u prizemlju imam istu školjku, isti vodokotlić, sve ugrađeno na isti način, a mlaz vode bi mogao vola otplavit...Na katu je mlaz vode jednostavno slabiji .
Moram još pregledat taj izljev vode u školjku, možda je u tome problem...WC na katu se znatno više koristi, pa možda zbog toga...
Danas nema Drugoga kao izrabljivača koji nas tjera na rad i iskorištava. Danas sami sebe samovoljno izrabljujemo i pritom vjerujemo da se ostvarujemo. Danas se ostvarujemo na smrt. Optimiziramo se na smrt. U tom kontekstu nikakav otpor ni pobuna, nikakva revolucija nisu mogući.
Byung-Chul Han - filozof, kulturni teoretičar
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2008., 07:36   #10
Quote:
Špranja kaže: Pogledaj post
Evo, ja se ponadala da ću u odgovorima na ovoj temi riješit i svoj - sličan problem...
I meni se događa slična, iako ne tako drastična situacija..."stvari" odlaze, ali isto zaostane nekad papir...Ali kod mene se to ne događa zbog školjke, jer u prizemlju imam istu školjku, isti vodokotlić, sve ugrađeno na isti način, a mlaz vode bi mogao vola otplavit...Na katu je mlaz vode jednostavno slabiji .
Moram još pregledat taj izljev vode u školjku, možda je u tome problem...WC na katu se znatno više koristi, pa možda zbog toga...
Ako je sve isto, izmjeri vrijeme protjecanja/ispiranja za jednu i drugu školjku. Ako voda sporije dotječe iz kotlića treba provjeriti da se nije na izljevu vode uhvatio kamenac a s ogledalcem se može lijepo sve "razgledati".
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2008., 07:45   #11
Evo, kupljena nova školjka od 500 kunića u Bauhausu, ugrađena prije dva dana i radi besprijekorno! Nema nikakvih problema s odvodnjom, a i radi puno tiše... nisam vjerovao da može biti tolika razlika...
pozdrav!
Old 31.03.2008., 08:45   #12
Ventil je majka
Ostavish ga da "radi" taman dok se ne izlufta wc.
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2008., 21:56   #13
kad se vec prica o WC skoljci pitanje je dali kad se postavlja školjka treba iči brtva ispod wc školjke neko kaže da ne neko kaže da treba pa neznam u što je točno logički bi trebala iči ali................
mjesalica is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2008., 10:17   #14
ide ti brtva u cijev koja izlazi iz poda i onda u to stavis skoljku. Postoji ravna i ekscentricna (ako trebas pomaknuti skoljku cca3cm lijevo-desno-naprijed-nazad)
Ako mislis na onu brtvu koja ima oblik dna skoljka i koja dodje sve okolo onda to ne trebas. Nakon sto montiras skoljku povuces malo silikona okolo, da ti eventualna voda ne dolazi ispod.
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2008., 14:30   #15
Quote:
saandi kaže: Pogledaj post
ide ti brtva u cijev koja izlazi iz poda i onda u to stavis skoljku. Postoji ravna i ekscentricna (ako trebas pomaknuti skoljku cca3cm lijevo-desno-naprijed-nazad)
Ako mislis na onu brtvu koja ima oblik dna skoljka i koja dodje sve okolo onda to ne trebas. Nakon sto montiras skoljku povuces malo silikona okolo, da ti eventualna voda ne dolazi ispod.
možda je i ljepše zacrtati obris školjke i po tome obrisu silikonirati i zatim postavit školjku, ostatak silikona koji školjka istisne van se obriše i i nemate onaj ružni spoj silikona i keramike a zadihtano je

poz
djuni is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2008., 14:32   #16
a finta koji mi je pokazao frend koji ima isti problem sa papirom od kad je stavio novi kotlić, za WC četkom kad pustite vodu zavrtite u suprotnom smjeru od kruženja vode. Nemreš bilivit radi
djuni is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2008., 14:32   #17
Hmmmm može biti da je do školjke ali ne mora da znači, ako "geometrija" odvodnih cijevi nije dobro urađena i nema dovoljno "slobodnog pada" vode koja otiče, a koja stvara iza sebe vakum, eto problema Problem se može pojaviti ako je odvodna cijev negdje sužena uslijed zaštopavanja (čak i desetke metara od kenjoara
uplakani is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2008., 19:27   #18
Quote:
djuni kaže: Pogledaj post
možda je i ljepše zacrtati obris školjke i po tome obrisu silikonirati i zatim postavit školjku, ostatak silikona koji školjka istisne van se obriše i i nemate onaj ružni spoj silikona i keramike a zadihtano je

poz
pod uvjetom da si siguran da ti nigdje nece pustati. ipak preferiram stavljati silikon na kraju kada sam siguran da je sve gotovo i da nece biti vise mocenja i prasenja.
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2008., 22:02   #19
Quote:
saandi kaže: Pogledaj post
pod uvjetom da si siguran da ti nigdje nece pustati. ipak preferiram stavljati silikon na kraju kada sam siguran da je sve gotovo i da nece biti vise mocenja i prasenja.

Silikon se stavlja na pod prije postavljanja školjke po rubu kao i na mjestu ispred ispusta gdje školjka nasjeda na pod.Jedan od razloga je ublažavanje vibracija i spriječavanje puknuća školjke.Na kreju se može povući sloj na rubu spoja s vanjske strane da bi se spriječio podlijevanje vode.
Heg is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2008., 00:08   #20
Hvala svima na Info !

@Heg jos jedno esekersko pozdrav i cujemo se
mjesalica is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:07.