Natrag   Forum.hr > Društvo > Svijet oko nas > Poljoprivreda

Poljoprivreda Kako privređivati plodovima zemlje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.05.2024., 20:04   #1
Košnja za početnike - molim savjet

nedavno sam kupio kuću na selu koja je došla s cca 9000m2 livade koju, naravno, treba kositi. zasad još imam čovjeka koji to odrađuje i uzima si sijeno za krave, ali to će biti još samo ove godine. pošto još par godina ne mislim ništa tamo saditi zanima me koliko sijena se može dobiti godišnje s takve površine (okolica pisarovine) te ima li potražnje za time. drugim riječima, isplati li mi se to sijeno balirati i prodavati?
iznervirani is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2024., 08:14   #2
Ako misliš nekome platiti da ti pokosi, posuši i izbalira vrlo je vjerojatno da ti se neće isplatiti prodavati bale jer većina poljoprivrednika dobiva nekakve poticaje od države da bi "bili iznad nule", tj. da bi im se uopće isplatilo baviti poljoprivredom. Primjerice, kod mene su ljudi sretni da im netko pokosi travu za sijeno jer su im počele stizati kazne za zarasle površine, a cijene malčiranja ili košnje su dosta visoke. Govorim o okolici Zagreba, ali podalje od bilo kakvog naselja. Znači i tamo dolazi već inspekcija i piše kazne. To ovisi od grada do grada.
komna is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2024., 16:21   #3
hvala na odg... ma mislio sam kupit neki traktorčić s kosom i balirkom (traktor će mi svejedno trebati za koju godinu) pa dok ne krenem sa sadnjom ovo kositi (jer ne želim đunglu na livadi) i tako vratiti barem dio novca od traktora. ali javio se drugi susjed koji treba sijeno pa sam zasad miran
iznervirani is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:39.