Biciklizam Na dva kotača uokolo |
|
|
13.04.2013., 20:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Sjedala/sicevi - kupnja, rasprava, testovi (zbirna tema)
Znam, no niti to mu ne pomaže, jednostavo je sic drvena uska ploča i užas.
Zadnje uređivanje dUG1 : 12.01.2014. at 15:04.
|
|
|
14.04.2013., 21:02
|
|
Čorbast pasulj volem
Registracija: Apr 2010.
|
Kupnja novog sica - zbirna tema
Sto se tice sica, nema pomoci: takvi su gotovo svi moderni sicevi i to s razlogom - ne smiju biti mekani, spuzvasti ili gelirani, jer se na dupetu nose bicke, bilo obicne, bilo podbicke ispod drugih hlaca.
Jedino sto ce ti pomoci i gotovo maknuti potrebu za njima je neki Brooksov sic, koji bi bio saka u oko na takav bajk + kosta 500-800 kuna, pa cisto da znas...
Zadnje uređivanje dUG1 : 15.04.2013. at 17:25.
|
|
|
14.04.2013., 21:05
|
|
In Love
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
dUG1 kaže:
Jedino sto ce ti pomoci i gotovo maknuti potrebu za njima je neki Brooksov sic, koji bi bio saka u oko na takav bajk + kosta 500-800 kuna, pa cisto da znas...
|
a ja nagovaram dečka na brooksa, jer mu je ovaj neudoban...al on neće, zbog estetike  pa trebalo bi biti funkcionalnost prije svega....a sic se ionako ne vidi kad sjedneš na njega 
|
14.04.2013., 21:10
|
|
glup, tup, neupotrebljiv
Registracija: Sep 2006.
|
@allexis,
pa ne mora brooks da bi mu bilo udobno, ja imam najjeftinije specialized format (ducan 330, ja uzo polovno za 120) i full je udoban, ako bi prelazio na nesto drugo to bi bio Indie model, jer mi treba sic i za XC voznje i za duge voznje i za po gradu da je fin....
ima i WTB Pure V, isto solidan sic za rekracijske voznje, malo meksi i ne siluje guzu kao ostatak profi stvari, a niije brooks..
Zadnje uređivanje dUG1 : 15.04.2013. at 17:23.
|
|
|
14.04.2013., 21:28
|
|
In Love
|
brooksa sam se sjetila jer ga svi tu na temi hvale...a i nekako sam sklonija pravoj koži, jer mi je kožna obuća daleko udobnija od umjetnih materijala, pa sam pretpostavljala da je i sa sicem isto...
a i ti sad kažeš da za sličan sic svejedno trebaju bicke, dok kod brooksa ne treba...
njegov je inače selle italia x1 i već je par mjeseci na njemu (došao s biciklom), ali nije mu ništa udobniji od prvoga dana...
moj je selle italia x1 lady, ali meni je od prvoga dana udoban i nemam problema s njim ni na 100 km u komadu po bilo kojoj podlozi....
tako da nisam pametna što bi s tim - brooks ili alternativa npr. ovo što rebbit preporuča...
|
14.04.2013., 23:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Zeko je naveo dobra sic,WTB Pure V,vozim ga već 4 mjeseca i nemam zamjerki(osim mozda da ga je tesko oprat od blata).Inace je udoban,ne zamara i ne bole me kosti nakon duze voznje.
(btw originalni Focusov sam spigao)
@Moschus,prekrasna je Univega,minimalizam teski!
@Mufasa,odlican Focus,stvarno je dobar.Dost slican mom po dizajnu...
Inace obozavam te crno-bijele kombinacije.
|
|
|
15.04.2013., 00:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Allexis kaže:
brooksa sam se sjetila jer ga svi tu na temi hvale...a i nekako sam sklonija pravoj koži, jer mi je kožna obuća daleko udobnija od umjetnih materijala, pa sam pretpostavljala da je i sa sicem isto...
a i ti sad kažeš da za sličan sic svejedno trebaju bicke, dok kod brooksa ne treba...
njegov je inače selle italia x1 i već je par mjeseci na njemu (došao s biciklom), ali nije mu ništa udobniji od prvoga dana...
moj je selle italia x1 lady, ali meni je od prvoga dana udoban i nemam problema s njim ni na 100 km u komadu po bilo kojoj podlozi....
tako da nisam pametna što bi s tim - brooks ili alternativa npr. ovo što rebbit preporuča...
|
Imala Selle Italia X2 - ne mogu reci da je grbavo ali kakav je bio prvi dan tako i zadnji.
Ne mora samo - Brooks o kojem vlada fama skupoce. Na Brooks temi sam postavila lonk na Spa Cycles kozne siceve koji su kao Brooks ali u pola jeftiniji. Jedino ato nije moguce rijesiti ako se kome ne svidja koza kao materijal za sic.
|
|
|
15.04.2013., 00:32
|
|
In Love
|
bitno da je koža (naviknut će se na izgled i bit mi zahvalan  ), ne mora biti brooks....jer iskustvo pokazuje da je koza jednostavno daleko udobnija od bilo kojeg umjetnog materijala....ako je tako s odjećom, a pogotovo obućom, vjerujem da je tako i sa sicom.....hvala na info, pogledat ću i njihovu stranicu 
|
15.04.2013., 00:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
selle italia x1 lady  ljubav na prvi pogled
dobro, ne baš pogled, više guz*/!?%&$
udobnost se ne može zagarantirati nikakvim parama. kad se bira novi model eventualno malo pomaže iskustvo, ali prva veća kilometraža sve kaže. nažalost, metoda pokušaja i pogrešaka je skupa ako nemaš sreće :/
|
|
|
15.04.2013., 00:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Allexis kaže:
bitno da je koža (naviknut će se na izgled i bit mi zahvalan  ), ne mora biti brooks....jer iskustvo pokazuje da je koza jednostavno daleko udobnija od bilo kojeg umjetnog materijala....ako je tako s odjećom, a pogotovo obućom, vjerujem da je tako i sa sicom.....hvala na info, pogledat ću i njihovu stranicu 
|
Nasla sam povoljne kritike o Spa Cyles a ima jos nekih modela koznih siceva koje cak amenuju u udobnije od Brooksa ali da se brze raspadnu...
|
|
|
15.04.2013., 00:45
|
|
In Love
|
shangri la --> kod mene na prvi pogled  , a onda i na prvi guz na prvoj duljoj vožnji...izgledao mi je tako neudoban, al sva sreća da me pozitivno iznenadio
prijateljica ga isto ima na svom, ali ona nikako na zelenu granu....podešavala ga je na sve načine, ali ne izdrži ni do žumberka, a da je ne počne boliti....promjena - "nije našla vizualno lijep koji bi se išao s biciklom"  kožni neće ni u ludilu....dotad bicikl čeka na terasi
mijenjanje sica, a da nisi siguran jel bude dobar ili ne bude, nije baš jeftin sport...
btw. ima li itko da je probao brooks, pa rekao nakon kraćeg/duljeg korištenja da je neduoban.....
sad sam zaspamala temu, najbolje da se ovo preseli na siceve....
|
15.04.2013., 12:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
Allexis kaže:
mijenjanje sica, a da nisi siguran jel bude dobar ili ne bude, nije baš jeftin sport...
btw. ima li itko da je probao brooks, pa rekao nakon kraćeg/duljeg korištenja da je neduoban.....
|
Ja sam se bavio sportom mjenjanja sica.....i nakon dosta utoršenog novca odustao....i onda sam vidio brooks kožna sjedala...koji mi uoće ne izgledaju udobni, ali dobro izgledaju...... i odlučio dati biciklizmu jednu šansu .....i kupio b67
I nevjerojatno....ali sjedalo je je odmah bilo dobno ...
Malo ne paše izgledom na koni,....ali.....
b17 bi možda pasao bolje ali sam siguran da nije udoban kao ovaj....još se i u dućanu može vidjeti razlika u tvrdoći.
|
|
|
15.04.2013., 15:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Allexis kaže:
shangri la --> kod mene na prvi pogled  , a onda i na prvi guz na prvoj duljoj vožnji...izgledao mi je tako neudoban, al sva sreća da me pozitivno iznenadio
prijateljica ga isto ima na svom, ali ona nikako na zelenu granu....podešavala ga je na sve načine, ali ne izdrži ni do žumberka, a da je ne počne boliti....promjena - "nije našla vizualno lijep koji bi se išao s biciklom"  kožni neće ni u ludilu....dotad bicikl čeka na terasi
sad sam zaspamala temu, najbolje da se ovo preseli na siceve....
|
Nagovori je kakogod znas i umiješ...
Ja sad ujahavam svoj i vec od dana 1 nije nista neudobniji od mog primarnog sica koji je dosao sa bicom.
Ili ju otpeljaj u Proteu da joj izmjere sjedne kosti pa da proba Spec.
|
|
|
15.04.2013., 15:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Može li netko tko je bio na tom guznom ups pardon  mjerenju sjednih kosti u Protei opisati kako to izgleda i može li se to napravit u kućnoj radinosti? Npr. na pješčanoj plaži u kupačima ili doma na skroz ravnu tablu gline ili plastelina sjesti i utisnuti trag ili nešto treće 
|
|
|
15.04.2013., 15:25
|
|
arrogant bastard
Registracija: Jul 2007.
|
da, moze. Isti drek. Uzmes neku sporoupijajucu spuzvu ili komad plastelina (ak ti se sjedi na tome  ), sjednes i izmjeris razmak guznih kostiju.
Ovo u Protei je ista fora, jastuk od pjene koja zapamti di sjedis... Nikakva nauka za izmjeriti se doma ako imas volje 
Proguglaj malo imas i tutoriala na webu koliko hoces...
|
15.04.2013., 15:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Sjedni u ploču stiropora, to je đir koj sam pročitao neđe.
|
|
|
15.04.2013., 15:30
|
|
glup, tup, neupotrebljiv
Registracija: Sep 2006.
|
pa moze, sjedni na nesto sto se najbolje opisat tj. prikazat otisak tvojih guznih kostiju...
i samo izmjeri razmak.. il ce ti pasat uski sic od 135mm ili siri od 143.. eventualno 155 al sumnjam..
|
|
|
15.04.2013., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
|
 a kako onda kad izmjerim taj razmak između kostiju toliko mi minimalno mora biti širok sic na najširem djelu ili... 
|
|
|
15.04.2013., 15:35
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:24.
|
|
|
|