Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.01.2012., 10:18   #1
Ispunjavanje zahtjeva za uvoz RiTT opreme

Potrebna mi je pomoć kod ispunjavanje zahtjeva za uvoz RiTT opreme. Moram ispuniti zahtjev za uvoz dva mobitel: Motorole Milesone 2 i Motorole Atrix.
ne znam kako da ispunim ovaj zahtev, i ne kužim šta sve treba još priložiti?
Pište da moram donjet i neku EC Declaration of Conformity, di to naći?
Unaprijed hvala na pomoći!
gogos is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2012., 01:08   #2
Quote:
gogos kaže: Pogledaj post
Potrebna mi je pomoć kod ispunjavanje zahtjeva za uvoz RiTT opreme. Moram ispuniti zahtjev za uvoz dva mobitel: Motorole Milesone 2 i Motorole Atrix.
ne znam kako da ispunim ovaj zahtev, i ne kužim šta sve treba još priložiti?
Pište da moram donjet i neku EC Declaration of Conformity, di to naći?
Unaprijed hvala na pomoći!
Vidim da si ovo pisao prije 20-ak dana...jesi li što rješio u vezi dozvole za uvoz?
Pitam jer sam u istoj poziciji...stoji mi tablet na carini, čekaju da dostavim dozvolu za uvoz.
Ako je netko od uvoznika već ishodio kod HAKOM-a dozvolu uvoza za model koji ti uvoziš ne moraš tražiti dozvolu nego priloži njihovu, uzmeš iz baze HAKOM-a.
A ako nije, moraš od prodavača pribavit EC Declar.of Conformity...dakle dokaz o sukladnosti proizvoda sa EU normama što uz Zahtjev proslijediš HAKOM-u. Ako prodavač to nema nećeš moć uvesti robu, vrati mu nazad, vratit će ti lovu kad mu roba stigne naravno umanjeno za trošak dostave.

Ja sam na iglama, čekam odgovor prodavača ima li on ili nema EC Decl.of Conf.
zok-m is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2012., 08:49   #3
Quote:
zok-m kaže: Pogledaj post
Vidim da si ovo pisao prije 20-ak dana...jesi li što rješio u vezi dozvole za uvoz?
Pitam jer sam u istoj poziciji...stoji mi tablet na carini, čekaju da dostavim dozvolu za uvoz.
Ako je netko od uvoznika već ishodio kod HAKOM-a dozvolu uvoza za model koji ti uvoziš ne moraš tražiti dozvolu nego priloži njihovu, uzmeš iz baze HAKOM-a.
A ako nije, moraš od prodavača pribavit EC Declar.of Conformity...dakle dokaz o sukladnosti proizvoda sa EU normama što uz Zahtjev proslijediš HAKOM-u. Ako prodavač to nema nećeš moć uvesti robu, vrati mu nazad, vratit će ti lovu kad mu roba stigne naravno umanjeno za trošak dostave.

Ja sam na iglama, čekam odgovor prodavača ima li on ili nema EC Decl.of Conf.
Od 01.3.2012. je na snazi novi zakon prema kojem više nisu potrebne nikakve dozvole od HAKOM-a za uvoz RiTT opreme...platiš carinu i PDV i uživaj.
Objavljeno i na stranicama HAKOM-a.

Jbga, ja 3 dana prije objave vratio tablet kinezu
Old 23.03.2012., 10:09   #4
Quote:
zok-m kaže: Pogledaj post
Od 01.3.2012. je na snazi novi zakon prema kojem više nisu potrebne nikakve dozvole od HAKOM-a za uvoz RiTT opreme...platiš carinu i PDV i uživaj.
Objavljeno i na stranicama HAKOM-a.

Jbga, ja 3 dana prije objave vratio tablet kinezu
da slobodan uvoz RiTT opreme koja je sukladna...mislim da i dalje treba biti opreza sa narudžbama iz Kine, jer se može dogoditi da carina pregleda i utvrdi da oprema nije sukladna i vrati uređaj pošiljatelju...Mislim da će se sada uvoz iz Kine jače nadzirati, a uvoz iz EU-a će biti potpuno slobodan
diiba is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:27.