Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.06.2014., 14:06   #1
Siguran a (relativno) jeftin auto.

Bok ekipa! Nadam se da nećete zamjeriti što sam se registrirala samo da malo s vama porazgovaram o autima, ali eto, upala sam i ja u neke probleme pa ste dobili ultimativnu priliku upoznati me.

Šalu na stranu, situacija je ovakva... Prije pola godine sam, nažalost, ostala sama sa osmogodišnjim blizancima, a muž je, osim sebe, povukao i svoj auto sa sobom (Mercedes 190D, ako je bitno za daljnju priču). Nakon pola godine vucaranja po javnom gradskom prijevozu (iz Zagreba sam), napokon sam se odlučila opet kupiti neki auto kako bih olakšala i sebi i djeci (treba ih voziti i u školu, otići s njima negdje i sl.), a skupila sam i neke novce pa se nadam da bih mogla naći neki auto koji bi odgovarao našim potrebama.

Konkretno, moj budžet je ograničen i može se nategnuti do maksimalno 20 tisuća kuna, a iz tog budžeta bih htjela kupiti neki auto veličine bar već spomenutog Mercedesa 190D (a možda i još nešto većega, ali u obzir ne dolaze razni kombiji i sl.) i, što je možda još važnije, sigurnosti slične tome Mercedesu ili više. Nisam od onih baba koje pate na sve certifikate sigurnosti zadnjeg sjedišta, tapicirunga na krovu i sl., ali mi je relativno bitno da auto nije kao od kartona. Ako je auto relativno siguran, vjerojatno će biti i relativno udoban što je također bitno.

Osim toga, s tehničke strane, auto može biti i dizelaš i benzinac (LPG ne preferiram baš) ako troši do nekih razumnih granica. Kilometraže ne baš prevelike, ali sve do 200 tis. km je valjda OK. Uglavnom bi se koristio za gradsku i prigradsku vožnju uz povremene izlete po našim blaženim autocestama. Marka mi nije suviše bitna, bitno je da postoje servisi za taj auto i da ga ljudi znaju popraviti - ipak bi to bio auto star kojih desetak i više godine, ako dobro računam.

Boja, felge, šiber, zatamnjena stakla i sl. mi nisu presudan faktor jer nisam baš u poziciji birati, bilo bi lijepo da auto ima barem funkcionalnu klimu, ali ni to ne mora biti nužno ako nešto uskoči bez klime.

Nadam se da ćete mi pomoći odabrati nešto pošto se u aute baš i ne kužim previše, uglavnom moje znanje staje na ovome napisanome u prvom postu, ali jezika nešto znam pa ću valjda razumjeti vaše dobrodušne savjete. LP i pusek svima.

I za kraj, već sam se oporavila od rastave i slobodno se možete ponuditi da idete gledati aute sa mnom.
tinca27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 14:43   #2
hyundai elantra, fiat marea, renault thalia, renault megane classic ovak na prvu, godista 2000.-2003., ne mogu trenutno nabacati linkove s njuskala da bacis oko..
lujozg is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 14:51   #3
Bez uvrede ljubiteljima - ali staviti Merc 190 i riječ SIGURAN u istu rečenicu baš i ne ide. Možda je bio revolucionaran auto tam u '70 kad je začet no danas je .... zastario, pa tu tako zastarjeli i sigurnosni koncepti.
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 14:59   #4
Nemoj običnom puku kvarit pojam za sigurnost (a to je mercedes i volvo).
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:12   #5
http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes-190

evo ti merca 190 koliko ti srce hoče za 1000e .....mislim da su to auti bez zračnih jastuka,prema tome oni imaju 1 ili 2 zvjezdice po pitanju sigurnosti...ako su uopče tada i radili ncap testove ....auti proizvedeni 2002 imaju bar 3-4 ncap zvjezdice i više....

moj prijedlog .....gledaj benzinca ,jeftiniji kvarovi i održavanje....bilo što s oko 100 000km i ne ispod 2002g....

odi na njuškalo,ukucaj parametre,lovu ,županiju,kilometre...i evo ti izbora ,pa onda možemo dalje prokomentirati....

gleda fiata ,najjeftinije održavanje i svako ga zna popraviti,hyundaija getza ,accenta, elantru,reno clio...
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:22   #6
Uzmi mercedes 190 ili 124 dizelasa. Ti auti ce te nadzivjeti a kvarova neces imati Samo gledaj osnovno kada uzimas te aute. Lim i unutrasnjost(da nije razderana itd) a motor je ionako vjecan. Ako si se vec vozila u mercedesu onda znas koliko je to kvalitetno i pouzdano (pogotovo stariji). 190 nije veliki i taman bi ti sluzio. Ove fiate, renaulte itd nemoj ni pomisljat jer nemaju kvalitetu, sigurnost a ni udobnost kao sto ima mercedes. Imas cak i onu uzrecicu: "da nema talijanskih i francuskih automobila, mehanicari bi bili bez posla". Zato bolje odaberi vec provjereno i sigurno. Pojmovi za sigurnost su mercedes i volvo inace. Najbolji, najzahvalniji i najsigurniji automobili.
Old 23.06.2014., 16:25   #7
Quote:
lujozg kaže: Pogledaj post
hyundai elantra, fiat marea, renault thalia, renault megane classic ovak na prvu, godista 2000.-2003., ne mogu trenutno nabacati linkove s njuskala da bacis oko..
Budem bacila oko na Njuškalu, ali je problem kaj ja baš ne kužim te fore trgovaca "šoderaša" pa se zalijepim baš za loš primjerak.
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Bez uvrede ljubiteljima - ali staviti Merc 190 i riječ SIGURAN u istu rečenicu baš i ne ide. Možda je bio revolucionaran auto tam u '70 kad je začet no danas je .... zastario, pa tu tako zastarjeli i sigurnosni koncepti.
Ja znam samo jedno - nikad se nisam vozila u udobnijem autu od Merca 190D, bez lažne skromnosti. Dobro, doduše, većinom sam se vozila u starim Korejcima i Japancima, ali sam se znala voziti i u novijim Hondama (službeni auti bivše firme) i uvijek bih se preporodila kad sam sjela u Mercedes jer je neizmjerno udobniji.
Quote:
baustelac99 kaže: Pogledaj post
Nemoj običnom puku kvarit pojam za sigurnost (a to je mercedes i volvo).
Govorim iz vlastitog iskustva.
Quote:
Mahun kaže: Pogledaj post
http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes-190

evo ti merca 190 koliko ti srce hoče za 1000e .....mislim da su to auti bez zračnih jastuka,prema tome oni imaju 1 ili 2 zvjezdice po pitanju sigurnosti...ako su uopče tada i radili ncap testove ....auti proizvedeni 2002 imaju bar 3-4 ncap zvjezdice i više....

moj prijedlog .....gledaj benzinca ,jeftiniji kvarovi i održavanje....bilo što s oko 100 000km i ne ispod 2002g....

odi na njuškalo,ukucaj parametre,lovu ,županiju,kilometre...i evo ti izbora ,pa onda možemo dalje prokomentirati....

gleda fiata ,najjeftinije održavanje i svako ga zna popraviti,hyundaija getza ,accenta, elantru,reno clio...
Da, samo ja nisam nigdje napisala da bih opet kupila Mercedesa 190D nego neki auto komforom i sigurnosti sličan ili čak i bolji od njega - Mercedes mi je možda malo prestar, ako mogu dobiti noviji i bolji auto za jednak novac.
tinca27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:32   #8
zaboravio sam napomenuti,ne kupuj auto od šoderaša....gledaj da je prvi ili drugi vlasnik i da je to stvarna osoba i da papiri glase na nju a ne neko s jamstvom ....i ne brkati udobnost s sigurnošču...to su dvije različite stvari...
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:33   #9
Quote:
tinca27 kaže: Pogledaj post
Budem bacila oko na Njuškalu, ali je problem kaj ja baš ne kužim te fore trgovaca "šoderaša" pa se zalijepim baš za loš primjerak.

Ja znam samo jedno - nikad se nisam vozila u udobnijem autu od Merca 190D, bez lažne skromnosti. Dobro, doduše, većinom sam se vozila u starim Korejcima i Japancima, ali sam se znala voziti i u novijim Hondama (službeni auti bivše firme) i uvijek bih se preporodila kad sam sjela u Mercedes jer je neizmjerno udobniji.

Govorim iz vlastitog iskustva.
Da, samo ja nisam nigdje napisala da bih opet kupila Mercedesa 190D nego neki auto komforom i sigurnosti sličan ili čak i bolji od njega - Mercedes mi je možda malo prestar, ako mogu dobiti noviji i bolji auto za jednak novac.

Potpisujem.
Sa koliko novaca raspolažeš?
Genscher is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:34   #10
Quote:
martinmg42 kaže: Pogledaj post
Uzmi mercedes 190 ili 124 dizelasa. Ti auti ce te nadzivjeti a kvarova neces imati Samo gledaj osnovno kada uzimas te aute. Lim i unutrasnjost(da nije razderana itd) a motor je ionako vjecan. Ako si se vec vozila u mercedesu onda znas koliko je to kvalitetno i pouzdano (pogotovo stariji). 190 nije veliki i taman bi ti sluzio. Ove fiate, renaulte itd nemoj ni pomisljat jer nemaju kvalitetu, sigurnost a ni udobnost kao sto ima mercedes. Imas cak i onu uzrecicu: "da nema talijanskih i francuskih automobila, mehanicari bi bili bez posla". Zato bolje odaberi vec provjereno i sigurno. Pojmovi za sigurnost su mercedes i volvo inace. Najbolji, najzahvalniji i najsigurniji automobili.
novi merc i volvo su super auti a trulje stare 30g su i dalje samo trulje s hrpom kvarova...bok te pitao koliko vlasnika i sudara....

124 je bila super auto kad su je proizveli i 5 ili 10g kasnije,al danas je to stara trulja...a da ne pričamo o potrošnji takvih 1500+ kg auta
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:39   #11
Tvoje riječi:

Quote:
... što je možda još važnije, sigurnosti slične tome ...
Danas je bilo koja kanta sigurnija od tog dinosaura. Ako ti je i udobnost bitna - gledaj Francuze. Cjenu slabo drže, udobni su, sigurni (daleko sigurniji od 190-ke) a bar neki modeli su neopravdano podcjenjeni.
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:42   #12
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Tvoje riječi:

Danas je bilo koja kanta sigurnija od tog dinosaura. Ako ti je i udobnost bitna - gledaj Francuze. Cjenu slabo drže, udobni su, sigurni (daleko sigurniji od 190-ke) a bar neki modeli su neopravdano podcjenjeni.
koji to?
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:48   #13
Lagune 1.9 dCi novijih godišta, 1.6 HDi novijih godišta (pogotovo oni 8V), "veliki" benzinci (čitaj 2.0) ili TB .....
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:51   #14
Joj dečki, nemojte se ljutiti, ja vas ne kužim baš previše ali bih vam bila jako zahvalna kad biste iz svojih rasprava izdvojili nekoliko linkova kako bih mogla nešto i trgovati. Vi sigurno znate bolje od mene, zato vas i jesam pitala.
tinca27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 16:59   #15
Pa daj nam napisi koliko love mislis dati za auto. Svi cekaju samo to.
CX7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 17:02   #16
Quote:
CX7 kaže: Pogledaj post
Pa daj nam napisi koliko love mislis dati za auto. Svi cekaju samo to.
Kaže moja malenkost nekoliko sati prije: Konkretno, moj budžet je ograničen i može se nategnuti do maksimalno 20 tisuća kuna...
tinca27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 17:11   #17
http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-sti...-oglas-9159105
http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-pun...oglas-11904096
http://www.njuskalo.hr/auti/seat-cor...oglas-10727263
CX7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 17:20   #18
http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...-oglas-5327730
http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...oglas-10856446
http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...oglas-11430280
http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...oglas-11927895
i ovi audiji bome. http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a4-...oglas-10815890
http://www.njuskalo.hr/auti/audi-100...oglas-11085242

znaci auti ne trose puno, dobis veliku udobnost i zahvalni su sto se tice odrzavanja.
Old 23.06.2014., 17:28   #19
Evo ti pravi auto što se tiče sigurnosti, noviji od 190, potrošnja ti je 10L po gradu, 7l otvoreno, ima klimu, bočne airbagove..
http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...oglas-11681329
Genscher is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2014., 18:16   #20
Sigurno će je oduševiti cijena registracije auta od 100kw i mogući troškovi održavanja vozila starog 16god, s obzirom da ga neće sama popravljati "na grabi".
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:36.