Pogledaj rezultate ankete: Treba li uvesti obvezni vojni rok?
|
Da
|

|
243 |
31.11% |
Ne
|

|
507 |
64.92% |
Ne znam
|

|
31 |
3.97% |
|
|
30.01.2017., 08:39
|
|
Deshi Basarah
Registracija: Apr 2007.
|
Obavezni vojni rok u RH tokom 2025......ako ikad?
Prema Slobodnoj Dalmaciji, Hrvatska uskoro uvodi obavezno služenje vojnog roka.
Kako se navodi, služio bi se tri tjedna ili najviše mjesec dana, i to samo u ljetnom razdoblju od zadnje trećine srpnja pa do konca kolovoza, u dva turnusa. Nadalje, U Ministarstvu obrane predviđaju jedan sasvim moderan pristup toj vojnoj obuci, bez ispiranja mozgova ili besmislenih marševa. A gdje će se služiti vojska? Pa ništa lakše - u postojećim vojnim objektima, u trenutno praznim državnim zgradama kojih ima mnogo. Tako ročnici ne bi odlazili daleko od svojih kuća. Zgrade će trebati tek nešto malo dotjerati, preurediti sanitarne čvorove, ubaciti krevete...
Budući da je riječ o vrućima ljetnim mjesecima, neće se trošiti na grijanje, a ni oprema i odjeća vojnika neće biti zahtjevna. U svakom slučaju, bit će znatno jeftinija od zimske jer nema džempera, jakni... Financijski bi to bilo jako povoljno, otpali bi prigovori o pustim "bačenim" milijunima, a moglo bi se dobiti jako puno.
Šta mislite, hoće li to izgledati iole profesionalno ili će ekipa opet bacati mrak iz soba, premještati vojarne, trpjeti isfrustrirane PTSP-ovce i golobrade časnike koji su s činom dobili i status poluboga?
|
|
|
30.01.2017., 08:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Zadnjim odlomkom si opisao metodu i svrhu vojnog roka, i onda se pitaš hoće li biti bas tako, kako ti kažeš profesionalno?
Mislis li da je cilj vojnog roka stvoriti inteligentnog pojedinca, ili osobu koja će raditi što joj sr kaže bez razmišljanja o tome?
|
|
|
30.01.2017., 09:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Cilj je topovsko meso.
|
|
|
30.01.2017., 09:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Ako se slučajno zarati, nadamo se da će biti u ljetnim mjesecima. 
|
|
|
30.01.2017., 09:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Vojni rok bi bio obvezan za sve mladiće, a djevojke bi išle ako to žele.
|
LOL
A jel bi moglo obrnuto?
IMHO, nakon predsjednice koja se tisuću puta slikala u uniformi s puškom, i puna su joj usta borbe protiv seksizama, politički je neprobavljivo uvesti vojni rok samo za dečke.
A s druge strane, društvu je još uvijek jednako neprobavljivo uvesti vojni rok obavezan za sve.
Vidio sam i drugu verziju tog članka, tamo su govorili da bi bio obavezan za sve...očito ne znaju kako bi, problem.
|
|
|
30.01.2017., 09:50
|
|
Rolling with hedgehogs
Registracija: Oct 2007.
|
Imam žensko dijete, ali da imam muško mislila bih isto: završi, dijete, srednju školu i putuj u tri materine što dalje odavde.
Nema boga da bih dozvolila da mi kojekakvi nadrkani, polupismeni krkani zajebavaju dijete.
Što se KGK tiče, žena se očito gadno pali na oružje i uniforme. Bilo bi zgodno čuti što bi psihijatrija imala za reći o tome.
|
30.01.2017., 10:08
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
Registracija: Nov 2002.
|
Pa hebote...lagano se vraćamo na komunističku predvojničku..... 
|
30.01.2017., 10:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Ovo je Ok, bolje da građani znaju neke osnove nego da ih uče usred rata.
Međutim, nije u redu ova diskriminacija žena i muškaraca, kako jednima obavezno, drugima ako žele, treba biti jednako za sve. Gdje je tu spolna jednakost?
|
|
|
30.01.2017., 10:21
|
|
Sokol
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
kumek kaže:
Pa hebote...lagano se vraćamo na komunističku predvojničku..... 
|
Koja je trajala 15 dana
Zanima me hoće li imati plaću?
|
|
|
30.01.2017., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
jos samo da uvede obranu i zastitu 
|
|
|
30.01.2017., 10:30
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
Kexx kaže:
Ovo je Ok, bolje da građani znaju neke osnove nego da ih uče usred rata.
Međutim, nije u redu ova diskriminacija žena i muškaraca, kako jednima obavezno, drugima ako žele, treba biti jednako za sve. Gdje je tu spolna jednakost?
|
Uz sva sranja koja nam svima priređuju, tebe od svega jebe baš diskriminacija kod služenja vojne obuke?
Tebi je očito jako lijepo u životu...
I ne, ne mislim da bi i jedna žena trebala biti žrtva onih koji misle da je vojna obuka baš kul stvar. Kao ni i jedan muškarac. Osim dobrovoljaca, of kors, za njih me baš boli...
|
30.01.2017., 10:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
shtefy kaže:
Uz sva sranja koja nam svima priređuju, tebe od svega jebe baš diskriminacija kod služenja vojne obuke?
|
Pa jel bi tebe jebalo da država uvede nešto obavezno za žene, a muški ako hoće?
O čemu god se radilo, bila totalno sporedna ili bitna stvar.
|
|
|
30.01.2017., 10:43
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
ZloPrase kaže:
Pa jel bi tebe jebalo da država uvede nešto obavezno za žene, a muški ako hoće?
O čemu god se radilo, bila totalno sporedna ili bitna stvar.
|
Vjerojatno bi, ali daleko manje od svih ostalih sranja koja nam svima rade.
Osim toga, ako nisi primijetio, nama još od 91. pokušavaju smjestiti da budemo hodajući inkubatori, da nam je mjesto da budemo kuš mužu uz nogu i sl.
Nemaš brige, ovo društvo će naći načina da svakog opizdi po glavi... 
|
30.01.2017., 10:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
shtefy kaže:
Vjerojatno bi, ali daleko manje od svih ostalih sranja koja nam svima rade.
Osim toga, ako nisi primijetio, nama još od 91. pokušavaju smjestiti da budemo hodajući inkubatori, da nam je mjesto da budemo kuš mužu uz nogu i sl.
Nemaš brige, ovo društvo će naći načina da svakog opizdi po glavi... 
|
Kad bi to hodajuće inkubatorstvo bilo *obavezna* stvar, bilo bi analog...
Evo članka i u Večernjem...i veseljaci za ilustraciju baš dvije vojnikinje stavili. 
|
|
|
30.01.2017., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
shtefy kaže:
I ne, ne mislim da bi i jedna žena trebala biti žrtva onih koji misle da je vojna obuka baš kul stvar. Kao ni i jedan muškarac. Osim dobrovoljaca, of kors, za njih me baš boli...
|
Spolna jednakost i ravnopravnost je jako važna. Moramo se boriti protiv diskriminacijskih mjera. Nadam se da će se naći neka udruga koja će prosvjedovati protiv ove spolne nejednakosti. Ako jedan spol mora, drugi ako hoće to je očita nejednakost.
I da, meni je lijepo u životu, želim da tako i ostane.
|
|
|
30.01.2017., 11:27
|
|
Ⓡ
Registracija: May 2015.
|
Možda najbolje da to bude tako da obuka traje osam sati i onda se ide kući, kao škola. Preko ljeta, dakle slično školskim praksama.
Budimo realni pa da dođe do neke ugroze i mobilizacije, stari rezervisti i ovi mladi koji bi prošli brzi tečaj, nema razlike, to nije prava vojska...ali bi poslužili.
|
|
|
30.01.2017., 11:52
|
|
The Warmth of the Sun
Registracija: Oct 2012.
|
Mene samo zanima hoće li Culej mlađi služiti? Jel' imamo koju vojarnu na Velebitu? 
|
|
30.01.2017., 11:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
To će biti ko oni "Ništa nas ne smije iznenaditi"
|
|
|
30.01.2017., 12:00
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2015.
|
Teze o tome kako su u vojsci isfrustrirani ptspovci ne stoji jer svaka firma funkcionira na vojničkom ustroju (samo što si u vojsci cijelo vrijeme pod njima a u suprotnom imaš privatnost). Ono što je veći problem gledajući današnje društvo je to što za vojsku postoji premali dotok novaca. Ovi obavezni vojni ročnici vjerojatno neće dobiti ništa dok dragovoljni dobe manje od 1500 Kn na mjesec a za to vrijeme se bolje isplati ići raditi za minimalac. Ljudi su tako birali i što se može. Nama trebaju vojnici a ne amateri. Mogu uvesti u srednju smjer za vojnika.
|
|
|
30.01.2017., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
nama je tri tjedna trebalo da naučimo krevete spremati......
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:50.
|
|
|
|