Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
03.11.2003., 19:42
|
|
carousel
Registracija: Jan 2003.
|
Renoviranje kupaonice
Jel netko od vas slučajno renovirao cijelu kupaonicu?
Koliko to sve otprilike košta?
Stavljanje nove kade, pločica u kupaoni, farbanje, uglavnom sve zajedno? (mala je jako)
|
|
03.11.2003., 20:48
|
|
emeritus
Registracija: Nov 2002.
|
Sve ti to ovisi kakvu kadu želiš, kakve pločice...
Cijena ti tu može jako varirati.
|
|
|
03.11.2003., 21:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2003.
|
Ja sam nedavno renovirala malu kupaonu od glave do pete. Posto sam s lovom bila na knap stedila sam, no ispala je jako lijepa. Pretpostavljam da ak pitas, ni ti nemas love na bacanje!
Plocice zidne 21 metar kvadratni 1.400 kuna, podne 4 metra kvadratna 240 kuna ( uzimali smo plocice od oko 60 kuna da nisu bas srot), tus kada 611 kuna, stanga za zavjesu 150 kn, zavjesa 100 kn, wc skoljka 250 kn, daska ta wc 170 kn, pipa za tus 400 kn (Armal), umivaonik 150 kn(jako je mali), pipa za umivaonik 100 kn, masa za fugiranje 8 kg 70 kn, jos lijepilo za plocice ti je sigurno 200-300 kn za ovu kolicinu... Sve skupa bez majstora ti je oko 4000 kuna. S tim da sam ipak pazila da je kvaliteta ipak koliko toliko na razini(pogotovo je to vazno za slavine i sanitarije)! Ne znam koliko kostaju majstori jer su mi radili poznanici.
Nadam se da sam ti bar otprilike dala sliku o cijenama, no tu jos fale police, ogledalo, svijetlo, ormarici...Ma love nikad dosta!
|
|
|
05.11.2003., 21:42
|
|
Tekst po izboru korisnika
|
puno
Tuš kada 600
vrata 2000
pločice 3000
+ 1000 rad
školjka 500
umivaonik + ormarići +pipa 2500
bojler 600
držači za papir ,itd 600
tako je otprilike došlo mene
|
05.11.2003., 21:44
|
|
vof
Registracija: Dec 2002.
|
Mene je koštalo oko 2000 DEM, ne sjećam se detalja, bez namještaja ali smo mi kupili jako jeftine pločice (što smo kasnije gorko požalili)
|
|
|
06.11.2003., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
a da li netko zna koliko koštaju majstori? ja sam negdje čuo da su oko 60kn/m2 za pločice... a ostalo?
|
06.11.2003., 13:50
|
|
vof
Registracija: Dec 2002.
|
Mene su majstori koštali oko 1000 DEM
|
|
|
06.11.2003., 18:20
|
|
jedan od najozbiljnijih
|
Pa recimo niko ti nece traziti
manje od 150 za ugradnju umivaonika zajedno sa slavinom , 300 za solju sa vodokotlicem, 600 za uzidavanje kade sa ugradnjom tus-slavine etc .
Ako vec renoviras onda ti preporucujem da ako podna cijev odliva iz kade
i podna sabirnica sa krajnicom u koljenu kanalizacionog voda nije od plastike vec od olova obavezno promijenis .
Za to traze najmanje 700 kuna .
Ali sve ovo moze se pogoditi i kvalitetno uraditi i za pola cijene samo treba znati potraziti .
Sama keramika je tu negdje 60 kn i tu je najmanja razlika u cijenama "za ruke" .
|
|
|
07.11.2003., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2003.
|
1. plocice 90 kn po m2 (vrhunske bar meni) + ruke majstora 60 kuna po m2
2. kupaonski set - ormaric, ogledalo s lampom, umivaonik, pipa (Grohe) - kupila na rasprodaji u Termo - komercu i super izgleda 2900 kn + postavljanje (frend pa besplatno)
3. skoljka 170 kuna + daska 230 kuna
4. kada - imas od 600 kn do 4000 kn (hidromasaznih)
tako da ako imas vremena, fino ti put pod noge pa po svim trgovackim centrima i ducanima.....tipa mi htjeli proci sto jeftiniej a da sev bude full kvalitetno e sad......
od gore navedenih cijena sve je A klase, ali od ducana do ducana je razlika ogroma recimo u Ferotermu bi me iste plocice kostale 150 kuna a u Kreivi su nas kostale 90 kuna, pipa isto 700 kuna u ABC i. 350 kuna na akciji itd...i jos nesto ako imas gotovinu to ti se uvijek ispalti jer imas 15 %
|
|
|
30.05.2006., 15:56
|
|
svakom loncu poklopac
Registracija: Aug 2003.
|
mijenjanje kade bez razbijanja cijele kupaonice
nedavno smo kupili stan koji u kupaonici ima kutnu kadu. problem je što je tak kada tako loše postavljena da je to užas. naime, ona samo stoji na nogama - nije nigdje fiksirano u zid niti u pod jer frajeri nisu završili posel do kraja. nije niti rub zasilikoniran. voda i odvod su spojeni u zid plastičnim cijevima (sličnim kao cijev od odvoda za veš mašinu, samo malo šire), na rubu kade ima otvor za tuš koji se onak povlači van pa voda kapa unutra kad se tuširam i kad je tuš izvučen. sve u svemu koma. uostalom, kada je plastična pa nije niti uzidana, odn. obložena pločicama pa sve izgleda kao veliki plastični lavor.
stvar je u tome da su pločice lijepe i bilo bi ih šteta sad štemati, a i nemamo love za takav zahvat.
namjeravamo zamijeniti kadu i staviti običnu, jedino je problem kaj sulikovi kad su radili kupaonu odvod i vodu uštemali do sredine zida po širini da bi to došlo do kutne kade budući da je ona u drugom čošku kupaone. e mene sad zanima je li moguće bez razbijanja cijele kupaone to vratiti u prvobitno stanje, odn. je li moguće odštemati samo neke pločice, uštemati vodu i odvod natrag na mjesto i uzidati kadu?
|
30.05.2006., 15:59
|
|
svakom loncu poklopac
|
btw. i onaj mehanizam kaj se stisne da se zatvori odvod nije učvršćen tako da i kroz to curi voda, a nema sifona pa se voda zadržava pod kadom...
karastrofa.
i ona blenda prednja nije učvršćena nego je mičem kako hoću... zato sam sve to i mogla pogledati 
|
30.05.2006., 16:10
|
|
Moderator
Registracija: Oct 2005.
|
Quote:
roberta carlos kaže:
... e mene sad zanima je li moguće bez razbijanja cijele kupaone to vratiti u prvobitno stanje, odn. je li moguće odštemati samo neke pločice, uštemati vodu i odvod natrag na mjesto i uzidati kadu?
|
Nije jednostavno ali je moguće....treba pažljivo pločicu po pločicu razbijat jer se znaju kutevi okrhnut ako se ne pazi. Međutim ako možete kupiti iste takve pločice ili ih već imate ne bi trebalo biti posebnih problema.
Pozdrav
|
|
|
31.05.2006., 10:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2003.
|
Mislim da se može, ali bih to trebao proučiti dok se ti tuširaš.
|
|
|
31.05.2006., 10:14
|
|
svakom loncu poklopac
|
Quote:
ROAD RUNNER kaže:
Mislim da se može, ali bih to trebao proučiti dok se ti tuširaš.
|
dogovoreno!
|
31.05.2006., 10:15
|
|
svakom loncu poklopac
|
btw. polo radi kak zmaj - jako sam s njim zadovoljna.
|
31.05.2006., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2003.
|
Drago mi je i želim ti puuuuuno sretnih i zadovoljnih kilometara
(i što jeftiniji servis)
|
|
|
18.12.2007., 21:13
|
|
Registrirani ovisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Izravnavanje zidova prije postavljanja keramike u kupaonici
Pozdrav svim forumašima
Molim vas za savjet, radi se o sljedećem: preuređuje se kupaonica stara 25 godina, površine 4.5 m2. Povađene su sve stare sanitarije i instalacije te je promjenjen raspored istih. Na zidovima su prije bile pločice do pola visine, dok će nove ići do stropa, na svim zidovima.
Zidne pločice sam u potpunosti otukao, skupa s ostacima starog ljepila, no ta površina naravno nije dovoljno ravna da bi se na nju direkt ljepile pločice. Gornja polovica zidova, gdje je prije bila žbuka-glet-boja, je također potpuno otučena, do grube žbuke (ne znam da li sam se pravilno izrazio). Ti zidovi su sada jako prašni i neravni, te ih treba ožbukati i pripremiti podlogu za pločice.
Pa vas pitam što i kako napraviti? Koristiti neku gotovu masu za izravnavanje ili kupit materijal pa miješati? Koje debljine može biti takva podloga, na dijelovima imam dosta izbočenja/udubina, +/- 2-3 cm. Pretpostavljam da zid treba impregnirati, ali s kakvom impregnacijom, ima ih puno na tržištu...? Zna li netko da li taj posao u pravilu rade keramičari ili trebam naći zidara, a keramičara dovesti kad sve bude spremno? Također ako netko zna kako se kreću cijene materijala i majstora za ove poslove, bio bih zahvalan da mi napiše... hvala! 
|
|
|
18.12.2007., 22:26
|
|
warp 9.97
|
pa dobro si i sam rekao, ožbukaj na grubo i ljepi pločice. ako nađeš keramičara koji i to zna napraviti još i bolje. a što se tiče neke impregnacije mislim da nije potrebno. a možda je i najbolje da kad nađeš keramičara da ti on savjetuje šta i kako napraviti, kad vidi sve na licu mjesta
|
|
|
19.12.2007., 17:04
|
|
Registrirani ovisnik
|
Quote:
upravitelj kaže:
pa dobro si i sam rekao, ožbukaj na grubo i ljepi pločice. ako nađeš keramičara koji i to zna napraviti još i bolje. a što se tiče neke impregnacije mislim da nije potrebno. a možda je i najbolje da kad nađeš keramičara da ti on savjetuje šta i kako napraviti, kad vidi sve na licu mjesta
|
Upravitelj hvala na komentaru
Bila su mi dva keramičara, jedan traži 70 kn/m2 za podlogu i 100 kn/m2 za pločice, dok je drugi jeftiniji (80 kn/m2 pločice) ali taj ne radi ovaj zidarski dio posla... pa sam i dalje na čudu jer mi se ne uzima netko iz oglasnika, za ova dva imam preporuku od poznanika...
Čini li vam se preskup ovaj prvi?
Kakva se žbuka treba zamiješati za to grubo žbukanje, da li se kupi neka gotova smjesa ili? Ne bi to sam radio, ali me zanima da si mogu izračunat troškove... pa ako netko zna...
|
|
|
19.12.2007., 17:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
50 kuna za ravnanje zidova gotovom žbukom je sasvim ok cijena.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:47.
|
|
|
|