Serije U nastavcima, a nisu sapunice |
|
|
22.08.2024., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Liga serija 2
Kao što sam najavio pre nekih mesec-dva, došlo je vreme za prvu Ligu serija na ovom forumu.
O čemu se radi
U ovoj igri biće 11 kategorija. Svako od vas moći će da prijavi po jedan predlog iz svake kategorije. Nominacije će biti tajne u moj inbox i ne smete javno otkrivati koji su vaši predlozi sve do velikog finala kada će se sabirati vaši ukupni bodovi i proglasiti pobednik prve Lige serija.
Kategorije
Najbolja serija
Najbolji glavni muški lik
Najbolji glavni ženski lik
Najbolji negativac
Najbolja negativka
Najbolji sporedan muški lik
Najbolji sporedan ženski lik
Najbolji ljubavni par
Najbolji intro
Najbolja pesma
Najbolja scena
Posebna pravila
Možete nominovati samo jednu seriju. Znači ako za najbolju seriju nominujete recimo Game of Thrones, ne možete nominovati Game of Thrones ni u jednoj drugoj kategoriji. Dakle 11 kategorija = 11 serija
Nema ograničenja po pitanju jezika. Može se nominovati serija iz bilo koje države na svetu, ali neke zabrane će postojati.
Zabranjene su latino telenovele i turske serije jer za njih smo imali posebne igre. Mogu se prijaviti latino serije koje nisu telenovele u Netflix, HBO ili bilo kojoj drugoj produkciji. Vix+ međutim ne može jer su to isto telenovele samo za internet platforme.
Zabranjene su i hrvatske sapunice jer za njih smo takođe imali posebnu Ligu, ali mogu se prijaviti druge domaće serije koje nisu sapunice.
Svi žanrovi mogu da se prijave uključujući sitkom i animirane serije.
Za scenu je obavezno poslati video link. Može Yt, Dailymotion, a može čak link cele epizode, ali u tom slučaju morate navesti minut otkad kreće scena.
Za ostalih 10 kategorija će isto biti stavljeni video linkovi, ali niste u obavezi da ih pošaljete. Ako želite, pošaljite linkove za svih 11 kategorija, ako ne, staviću ih sam po svom izboru.
Jedan lik se ne može prijaviti u više kategorija. Recimo Walter White iz Breaking Bad može biti nominovan i za glavni lik i za negativca, ali ako ga neko prijavi za glavni lik pre vas, ne možete ga prijaviti za negativca. Jedino su ljubavni parovi izuzeti iz ovog pravila.
Kako se ne bi divljalo previše sa istim glumcima, jedan glumac/glumica može u jednoj kategoriji biti prijavljen/a najviše dva puta.
Pošto smo u Ligi filmova imali dosta problema sa time gde koji lik spada, a u serijama je to još izraženije ovaj put neću praviti pitanja. Za serije koje imaju više glavnih likova, dopustiću da sami izaberete da li ćete ih staviti u glavne ili sporedne kategorije. Od ovoga su izuzeti jedino oni koji su baš naslovni. Već spomenuti Walter White sigurno ne može u sporedne.
Za kategoriju pesme možete nominovati glavnu ili sporednu temu, vaš izbor. Ne mogu da se nominuju međutim instrumentali, niti sihronizacije pesama iz drugih zemalja. Mora biti baš iz serije koju nominujete.
Nakon što vam potvrdim sve nominacije, stavićete JOKER na jednu od vaših nominacija. JOKER će vam duplirati bodove na tu nominaciju u ukupnom poretku na kraju igre. Znači ako za najbolju scenu osvojite 100 bodova, u ukupnom poretku biće vam uračunato kao 200. Ja ću svoj JOKER napisati odmah javno da ne bude posle svašta. Ostali naravno ne smeju otkrivati u kojoj kategoriji su stavili.
Obavezno je glasati za sve kategorije, tako da ako nemate nameru glasati, nemojte se ni prijavljivati za ovu igru.
Prijave počinju u ponedeljak 26.08 od 21:00h i traju do ponedeljka 02.09 do 18:00h.
Srećno svima i nadam se da će se skupiti što veći broj igrača da nam igra bude što veselija i zabavnija. 
|
|
|
22.08.2024., 21:13
|
|
Moderator
Registracija: Sep 2016.
|
Super.
Već imam popis.
Jedno predviđanje: jedna određena TV serija će imati sigurno više od 10 nominacija.
|
22.08.2024., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
Altairfan kaže:
Super.
Već imam popis.
Jedno predviđanje: jedna određena TV serija će imati sigurno više od 10 nominacija.
|
GoT ili BB ?  a vjerojatno obje 
|
|
|
22.08.2024., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2022.
|
Oho, evo nam teme
Jedva cekam da krenemo 
|
|
|
22.08.2024., 22:32
|
|
Podijelimo osmjeh :)
Registracija: Nov 2002.
|
Samo jedna nominacija po seriji. 
Neka nam je Bog u pomoci.
Kako da smislim 11 nomincija iz 11 razlicitih serija? 
Ima nas starijih, dementnih, ovo je diskriminacija. 
|
|
|
22.08.2024., 22:43
|
|
Moderator
|
Quote:
M@3X kaže:
Ima nas starijih, dementnih, ovo je diskriminacija. 
|
Get in line.
|
22.08.2024., 23:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
A nezavršene serije?
I može li da se nominuje zmaj za sporednog 
|
|
|
22.08.2024., 23:25
|
|
Podijelimo osmjeh :)
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Bluewave kaže:
A nezavršene serije?
I može li da se nominuje zmaj za sporednog 
|
Zmaj!
Mislim da je i sam Pasa u nekoj igrici imao zelju da cuku prijavi, ali nije moglo. 
Tako da vjerujem da ce od sveg srca podrzati, pa i on sam nominovati nekog kucnog ljubimca.
Quote:
Altairfan kaže:
Get in line.
|
Mogu li se ipak progurati ispred Saula  , jer nije bas efektna poza ako sam iza njega - kako god da (se) okrenem. 
|
|
|
22.08.2024., 23:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Ma necu zmaja, salim se  ..ali me zanima ovo za nezavršene, hoce li dozvoliti Zmajeve kao seriju...
M@3X odgovor Altairfanu  umrla sam 
|
|
|
22.08.2024., 23:34
|
|
Swiftie & serijoholičar
Registracija: Jan 2024.
|
Ovome se još više radujem nego filmovima, pošto serije naprosto obožavam  (i već imam listu likova) !!
Samo dva pitanja: što ako u nekoj seriji tipa sporedni lik s vremenom postane glavni (govorim o serijama s preko tipa 4 sezone), npr. Bridgerton ili The Originals, jel možemo i to nominirati kao glavne?
I pjesme baš moraju biti napisane za seriju jel (npr. ne može biti Should I stay or should I go tipa u Stranger Thingsu)?
|
22.08.2024., 23:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Bluewave mogu i nezavršene serije. Ne pravim problem oko toga. Jedino ne mogu one koje su se emitovale recimo 2-3 epizode dosad. Mora bar prva sezona biti završena.
Quote:
ayna kaže:
Samo dva pitanja: što ako u nekoj seriji tipa sporedni lik s vremenom postane glavni (govorim o serijama s preko tipa 4 sezone), npr. Bridgerton ili The Originals, jel možemo i to nominirati kao glavne?
I pjesme baš moraju biti napisane za seriju jel (npr. ne može biti Should I stay or should I go tipa u Stranger Thingsu)?
|
1. Ti likovi, kao i u slučajevima gde je neko istovremeno i glavni i negativac, mogu i kao glavni i kao sporedni. Sad zavisi gde će ih ko prvi nominovati.
2. Ne mora nužno da bude napisana za seriju. Bitno je da se čula u seriji.
|
|
|
23.08.2024., 00:03
|
|
Swiftie & serijoholičar
|
Ok topp onda 
|
23.08.2024., 10:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Ja imam sjećanje i memoriju da Bog sačuva.
Evo sastavila listu sa samo dvije rezerve.
|
|
|
23.08.2024., 14:58
|
|
Umjetnička lutalica
Registracija: Mar 2009.
|
|
23.08.2024., 15:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Veleta kaže:
|
Dajem ti u ovoj Ligi bar 1 bod u svakoj kategoriji. 
Taman da ti se odužim što ti je u Forumsong WT bio jedan od favorita. 
|
|
|
23.08.2024., 15:19
|
|
Umjetnička lutalica
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
Balkanski paša kaže:
Dajem ti u ovoj Ligi bar 1 bod u svakoj kategoriji. 
Taman da ti se odužim što ti je u Forumsong WT bio jedan od favorita. 
|
Ma ne moraš se ništa odužiti, ali ako ti baš želiš podijeliti 1 bod za svaku kategoriju, hvala unaprijed od srca. 
|
23.08.2024., 16:26
|
|
Moderator
|
Quote:
Balkanski paša kaže:
2. Ne mora nužno da bude napisana za seriju. Bitno je da se čula u seriji.
|
U nekim serijama znaju biti i desetke pjesama.I pregršt njih za pojedine epizode.Prva na pamet mi pada Grey's anatomy,pa onda i The Vampire Diaries.
Unaprijed kažem da će moje bodovanje biti isključivo za pjesme koje su theme pojedine serije,a ne neka koja se je čula 30 sekundi u jednoj x epizodi.
|
23.08.2024., 16:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Altairfan kaže:
U nekim serijama znaju biti i desetke pjesama.I pregršt njih za pojedine epizode.Prva na pamet mi pada Grey's anatomy,pa onda i The Vampire Diaries.
Unaprijed kažem da će moje bodovanje biti isključivo za pjesme koje su theme pojedine serije,a ne neka koja se je čula 30 sekundi u jednoj x epizodi.
|
A dobro kad pogledaš ni intro pesme se ne stavljaju cele nego skraćene verzije tih pesama, dok je na yt kompletna verzija pesme.
Iskreno, ne želim da uslovljavam da pesma mora biti originalno napisana za seriju, najviše iz razloga što mi se ne da da za svaku proveravam kada je nastala. 
Osim toga neke pesme koje su postale poznate upravo zahvaljujući seriji su zapravo cover, poput recimo naslovne teme Charmed.
|
|
|
23.08.2024., 16:50
|
|
Swiftie & serijoholičar
|
Sastavljena je lista, s malo rezerva pošto sam sigurna da neki od likova ili pjesme vjv neće biti nominirani (tu je mix svega) 
|
23.08.2024., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Humoristične mogu,jel tako?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:09.
|
|
|
|