|
|
09.05.2024., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Zašto me ostavljaju ?
Ostaviti i biti ostavljen/a tema je stara koliko i prvi čovjek na Zemlji.
S obzirom da je to tema koja me prati kroz život stalno, kao neki dosadni komarac, ja bih o tome započela sada raspravu u smislu učenja.
Zašto mislite da ste bili ostavljeni ? Govorim o situaciji kada ste zaista mislili i htjeli dalje s partnerom/icom a jednostavno se ili naglo ili postepeno pojavio taj konačni odjeb s druge strane.
To je dosta bolno je'l  To kad bi baš htio/htjela nastaviti a baš se desi da ona druga osoba neće.
Da li vi ponekad napravite rekapitulaciju svojih odbijanja u smislu da se zapitate : "kako sam ja ovome pridonio /pridonijela ? " Ili smatrate da je uvijek netko drugi "kriv" ?
Ja ću podijeliti dvije stvari zbog kojih su me ostavili a ja sam htjela ostati.
Bivši muž je pobjegao jer sam ja bila stalno šefica, u početku mu je odgovaralo a poslije mu je počelo ići na živce.
Bivši partner je ostavio me zato jer sam isto bila šefica i dominirala. On je pružao veći otpor od mog bivšeg, pa je jedno vrijeme bilo zanimljivo  a poslije je i njemu "zakuhalo".
Sada polako učim i nadam se napredujem da ne napravim iste greške.
Molim, ako bi mogli podijeliti svoje iskreno mišljenje kako bih i ja i još netko tko to treba nešto naučio ili naučila a da se ne mora javno izlagati ovoj ranjivosti.
Unaprijed se veselim onome što ću od vas naučiti  Ajmo, krećemo 
|
|
|
09.05.2024., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2021.
|
Zbog drugog.
Kad si primijetila da u njima kuha, da zakuhao situacija zbog tvog načina, pristupa, nazovi kako hoćeš - zašto nisi promijenila pristup, već si gurala po svome?
|
09.05.2024., 12:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Quote:
Neroli Smilje kaže:
Ostaviti i biti ostavljen/a tema je stara koliko i prvi čovjek na Zemlji.
S obzirom da je to tema koja me prati kroz život stalno, kao neki dosadni komarac, ja bih o tome započela sada raspravu u smislu učenja.
Zašto mislite da ste bili ostavljeni ? Govorim o situaciji kada ste zaista mislili i htjeli dalje s partnerom/icom a jednostavno se ili naglo ili postepeno pojavio taj konačni odjeb s druge strane.
To je dosta bolno je'l  To kad bi baš htio/htjela nastaviti a baš se desi da ona druga osoba neće.
Da li vi ponekad napravite rekapitulaciju svojih odbijanja u smislu da se zapitate : "kako sam ja ovome pridonio /pridonijela ? " Ili smatrate da je uvijek netko drugi "kriv" ?
Ja ću podijeliti dvije stvari zbog kojih su me ostavili a ja sam htjela ostati.
Bivši muž je pobjegao jer sam ja bila stalno šefica, u početku mu je odgovaralo a poslije mu je počelo ići na živce.
Bivši partner je ostavio me zato jer sam isto bila šefica i dominirala. On je pružao veći otpor od mog bivšeg, pa je jedno vrijeme bilo zanimljivo  a poslije je i njemu "zakuhalo".
Sada polako učim i nadam se napredujem da ne napravim iste greške.
Molim, ako bi mogli podijeliti svoje iskreno mišljenje kako bih i ja i još netko tko to treba nešto naučio ili naučila a da se ne mora javno izlagati ovoj ranjivosti.
Unaprijed se veselim onome što ću od vas naučiti  Ajmo, krećemo 
|
A kak se to biva sefica i vezi u odnosu ?
Mozda on nije bio dovoljno dobar muskarac za tebe pa si mu zanovjetala.
|
|
|
09.05.2024., 12:55
|
|
U potrazi...
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
Arrgonaut kaže:
Kad si primijetila da u njima kuha, da zakuhao situacija zbog tvog načina, pristupa, nazovi kako hoćeš - zašto nisi promijenila pristup, već si gurala po svome?
|
Kada su emocije u pitanju, nismo previše promjenjivi. Ispod poriva za bivanje 'šeficom' se također krije neka pokretačka emocija.
Ja nemam neku povijest da me se ostavljalo no možda najčešći prigovor koji jesam dobivao je da slabo iskazujem emocije. Iako to nije prigovor koji je lomio vezu ipak je teško rješiv - rezultat je mog karaktera i kao takav nije baš promjenjiv. Ja sam u tom smislu više poput plime i oseke a ne poput valova koji se lome i pjene na stijeni.
|
|
|
09.05.2024., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Jer sam se previše prepustila, pa zaboravila i svoje pojedinačne interese. To sam bila ful mlada.
Zbog druge.
Poslije više nisu, nego ja. Iz drugih razloga od mojih gore navedenih.
Preispitivala bih se kad je onaj prvotni jad splasnuo. I jesam "prigrlila" svoj doprinos.
Sad se preispitujem, stalno, dok sam u vezi, dok ona traje. Kad završi, obavim veliku rekapitulaciju, duboko udahnem i krenem dalje.
|
|
|
09.05.2024., 13:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Potjeh. kaže:
najčešći prigovor koji jesam dobivao je da slabo iskazujem emocije. Iako to nije prigovor koji je lomio vezu ipak je teško rješiv - rezultat je mog karaktera i kao takav nije baš promjenjiv. Ja sam u tom smislu više poput plime i oseke a ne poput valova koji se lome i pjene na stijeni.
|
U potpunosti se prepoznajem u ovome. I inače, u puno toga što napišeš, kao da sam i sam pisao.
Kako ti se sadašnja partnerica nosi sa time? U čemu je različita od bivših partnerica?
|
09.05.2024., 13:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Potjeh. kaže:
Kada su emocije u pitanju, nismo previše promjenjivi. Ispod poriva za bivanje 'šeficom' se također krije neka pokretačka emocija.
Ja nemam neku povijest da me se ostavljalo no možda najčešći prigovor koji jesam dobivao je da slabo iskazujem emocije. Iako to nije prigovor koji je lomio vezu ipak je teško rješiv - rezultat je mog karaktera i kao takav nije baš promjenjiv. Ja sam u tom smislu više poput plime i oseke a ne poput valova koji se lome i pjene na stijeni.
|
slabije iskazuješ emocije uopće ili je način pokazivanja emocija bio neprepoznat od partnerice?
možeš ih iskazivati i na suptilne načine, a da im se svejedno osjeti intenzitet.
|
|
|
09.05.2024., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Arrgonaut kaže:
Zbog drugog.
|
Da, zbog drugog ali što je dovelo do toga ?  Preuzimaš li odgovornost za to da je ova možda mogla ostati ili misliš da je sve na njoj ?
Ne znam zašto nisam promijenila. Možda zato što mi nisu nikad ništa o tome htjeli reći. Eto. 
|
|
|
09.05.2024., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
trijadaqueen kaže:
A kak se to biva sefica i vezi u odnosu ?
Mozda on nije bio dovoljno dobar muskarac za tebe pa si mu zanovjetala.
|
Pa, ono, sve sam ja vodila, jbga  A zašto je to onda dopustio ako mu je smetalo ? Uf  I nikad nije ništa iskomunicirao
Quote:
Potjeh. kaže:
|
Aha, rekli su ti da si premalo emotivan ?  Pa da, onda tu nađeš nekog tko ti je više po emotivnosti kompatibilan i po interesima isto.
|
|
|
09.05.2024., 13:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Manny Calavera kaže:
Jer sam se previše prepustila, pa zaboravila i svoje pojedinačne interese. To sam bila ful mlada.
Zbog druge.
Poslije više nisu, nego ja. Iz drugih razloga od mojih gore navedenih.
Preispitivala bih se kad je onaj prvotni jad splasnuo. I jesam "prigrlila" svoj doprinos.
Sad se preispitujem, stalno, dok sam u vezi, dok ona traje. Kad završi, obavim veliku rekapitulaciju, duboko udahnem i krenem dalje.
|
Aha, hvala ti da si iskreno podijelila ove informacije. Hvala ti, baš sam naučila nešto novo o tebe 
|
|
|
09.05.2024., 13:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Neroli Smilje kaže:
Aha, hvala ti da si iskreno podijelila ove informacije. Hvala ti, baš sam naučila nešto novo o tebe 
|
Aštasad. Ljudi smo. Svašta radimo i svašta nam se čini.
Imala sam i ja sličnu situaciju kao ti. Nisam šefovala, nego sve vodila. Nije bilo lako, ali sam gurala. Kritika koju sam dobivala je da ne činim to sve što činim, dovoljno dobro. A smetalo je što ne vodi on, nego zapravo ja. Mada nisam to nikad isticala ili ga spuštala, to jednostavno nije moj stil, jer sam nas gledala kao tim i nisam brojala bodove. Na kraju se svelo na jednostranu borbu za njegov ego, što je bilo nemoguće podnositi.
Ti nisi ništa primjetila da im smeta?
Svima je lijepo kad te netko tetoši i briše sve za tobom, kad se uljuljkaš i počneš se smatrati nedostatnim, all hell brakes loose. Stavljanje pod tepih, jel.
|
|
|
09.05.2024., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Manny Calavera kaže:
Aštasad. Ljudi smo. Svašta radimo i svašta nam se čini.
Imala sam i ja sličnu situaciju kao ti. Nisam šefovala, nego sve vodila. Nije bilo lako, ali sam gurala. Kritika koju sam dobivala je da ne činim to sve što činim, dovoljno dobro. A smetalo je što ne vodi on, nego zapravo ja. Mada nisam to nikad isticala ili ga spuštala, to jednostavno nije moj stil, jer sam nas gledala kao tim i nisam brojala bodove. Na kraju se svelo na jednostranu borbu za njegov ego, što je bilo nemoguće podnositi.
Ti nisi ništa primjetila da im smeta?
Svima je lijepo kad te netko tetoši i briše sve za tobom, kad se uljuljkaš i počneš se smatrati nedostatnim, all hell brakes loose. Stavljanje pod tepih, jel.
|
Da, imale smo slično. Vodila sam i ja. Ovaj mene prcao da ne usisavam dovoljno, hoću reći, bio je pasivno-agresivan. Pa daj reci čovječe šta je na stvari. A bilo je baš to da oni hoće "vođu" a onda po putu prcaju jer nisu zadovoljni. Kakva arogancija ! Mi smo isto se prcali u ego. On pasivno, ja aktivno.
Primijetila sam, ali smo imali djecu. A kod ovog drugog sam imala toksično ljepilo koje se zove trauma-bond. To je jače od bilo kojeg kokaina. Kad sam se "skinula" trebalo mi je par godina da se oporavim. On je bio aktivno agresivan ali smo si parirali.
Stavljanje pod tepih je loše, da.
Ali, daj ti meni reci, zašto puno ljudi ne želi reći iskreno što je, što im smeta ? Ja sam puno puta sjela s njim i rekla mu. A on , popije jeger i kaže da ide radit 
|
|
|
09.05.2024., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Da znam odgovor, ja bih bila Luiz Hej, a ne Lujza
Da se ne bi osjećao napadnut iskrenim razgovorom s partnerom, moraš poznavati i prihvaćati sebe, kakav god da jesi, i imati minimalnu razinu samokritike. Da ne velim da ti sreća tvog partnera i vaša zajednička, mora biti visoko na popisu prioriteta, da ne kažem prva. Jbg, nismo svi na istim razinama, nemamo onu skalu mjernih jedinica sa strane i plovak da pokaže partneru gdje smo danas sa samim sobom i sa svijetom. Netko želi raditi na sebi i odnosu, netko ne. I to je odluka na koju svatko ima pravo.
Kompatibilnost i podjednaki kapaciteti. Pa hajde, nađi ti sad tu svoju puzzlu u velikom, bijelom svijetu. I double dare you
Trauma bond/kokain...hahaaa, dobar.
|
|
|
09.05.2024., 13:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Nisam nikad bila ostavljena
Iako sam bila šefica i vodila sve u oba braka, ali je meni dopizdilo biti katica za sve a nitko ništa ne cijeni
Ova veza između je umrla prirodnom smrću a to je ionak više bila fak veza nego ikakva prava veza, taj nije znao jel bi piškio ili kakio ali to sam skužila odmah na početku
|
|
09.05.2024., 13:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Nikad nisam bio ostavljen. 
|
09.05.2024., 13:54
|
|
Registrirani korisnik
|
kaj onda radite vaz 2 tu? vi ste anti luzeri, brišite...
|
|
|
09.05.2024., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Pripremamo se... mora i taj tren doći 
|
|
09.05.2024., 14:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
Manny Calavera kaže:
kaj onda radite vaz 2 tu? vi ste anti luzeri, brišite...
|
Pa kad me vec nitko ne hvali da se barem malo pohvalim sam. 
|
09.05.2024., 14:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Neroli Smilje kaže:
Da, zbog drugog ali što je dovelo do toga ?  Preuzimaš li odgovornost za to da je ova možda mogla ostati ili misliš da je sve na njoj ? 
|
Kad je druga osoba u pitanju, nema tu odgovornosti osim onoga tko je otišao radi druge osobe. Zašto? Zato jer, sve da ti je brak/veza najbolja na svijetu, nema garancije da ti partner neće upoznati nekog tko će ga privući. Uvijek je netko zgodniji, pametniji, ljepši. Biti s nekim je stvar odabira, a ne pada mi na pamet preuzeti odgovornost za tuđe odabire.
|
09.05.2024., 14:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Manny Calavera kaže:
Da znam odgovor, ja bih bila Luiz Hej, a ne Lujza
Da se ne bi osjećao napadnut iskrenim razgovorom s partnerom, moraš poznavati i prihvaćati sebe, kakav god da jesi, i imati minimalnu razinu samokritike. Da ne velim da ti sreća tvog partnera i vaša zajednička, mora biti visoko na popisu prioriteta, da ne kažem prva. Jbg, nismo svi na istim razinama, nemamo onu skalu mjernih jedinica sa strane i plovak da pokaže partneru gdje smo danas sa samim sobom i sa svijetom. Netko želi raditi na sebi i odnosu, netko ne. I to je odluka na koju svatko ima pravo.
Kompatibilnost i podjednaki kapaciteti. Pa hajde, nađi ti sad tu svoju puzzlu u velikom, bijelom svijetu. I double dare you
Trauma bond/kokain...hahaaa, dobar.
|
Potpisujem ti ovo  Baš se fino izraziš, lajkam to. A dobro, mi smo bili i jako mladi kad smo se vezali. To isto nije bilo pametno. Na neki način bilo je i jako dobro. Nego, mislila sam, ova tema bi meni koristila, tada, kad sam bila u braku, ili poslije braka, jer bi mi možda mišljenje drugih ljudi pomoglo da nešto korigiram.
Ja, u međuvremenu, jesam puno toga korigirala. Ipak, meni je žao zbog onih koji nisu saznali nikad zašto su ostavljeni, koji sebi nisu dozvolili uvid u razlog zašto ili su ih drugi zakinuli za priliku za rast i pravi info i zbog toga možda nikad neće napredovati u smislu veza.
To bondanje traumom je pakao.  Ipak, dobro za proći, radi upoznavanja svoje tamne strane. Svemir nikada ne spaja ljude bezveze. Uvijek ima nešto bitno što je zajedničko , bilo to skriveno ili ne. Muka, ali se isplati.
Počinje tako da te "navuče" nečim lijepim i ljubazno. A onda kad te "ima", onda kreće pakao. To danas dođe i kao dosta česta pojava. Čitam pa vidim.
Quote:
Francesca kaže:
Nisam nikad bila ostavljena
Iako sam bila šefica i vodila sve u oba braka, ali je meni dopizdilo biti katica za sve a nitko ništa ne cijeni
Ova veza između je umrla prirodnom smrću a to je ionak više bila fak veza nego ikakva prava veza, taj nije znao jel bi piškio ili kakio ali to sam skužila odmah na početku
|
Hvala da si podijelila.
Quote:
little-big-one kaže:
Nikad nisam bio ostavljen. 
|
Hvala i tebi. Ipak, kod vas koji nikad baš niste bili ostavljeni, da li možda ponekad se zamislite o sebi i o mogućnosti da ste možda obrambeno zatvoreni i da li ikad pomislite da ste zbog toga, ako je to na stvari, možda zakinuti za dublje odnose u kojima bi možda bili a ovako, kako ste obrambeni, možda nikada nećete biti.
Hm, ne osuđujem, nego samo razmišljam naglas. Možda vi i ne želite nešto "dublje" ili ? 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:26.
|
|
|
|