|
|
14.11.2024., 09:09
|
|
CUT
Registracija: Jul 2007.
|
Hrvatska nogometna liga 2024./2025. vol.2 - RIJEKA PRVAK!
Quote:
Pamparello kaže:
Vratite Mamiča sljepci da vam uvede malo reda i legalnosti. Član uprave delagat ahahaha,
|
Još da si kapacitet za povezat otkud medijima ta info bilo bi ti bistrije malo. Medijima je iz kluba javljeno da ta budala danas leti iz kluba nakon sjednice IO jer je klub prvi i shvatio što lik radi, samo Index vaš kakav je i glup kakav je to nije objavio tako, nego na način da titra tebi i tebi sličnima.
Prvo ide objava nećete vjerovati što je član Dinamove uprave koji je došao sa Šimićem  napravio!!!  
A tek kasnije u tekstu da je danas sjednica IO. Na kojoj će btw izletit iz kluba, kao i svako ko se ogriješi o bilo kakav zakon.
Što se MamiČa tiče njemu se sudi samo za pljačku Dinama, a to je sad potvrdio i rođeni mu sin, tako da se i dalje nemaš čemu smijat.
Nastavite dalje s dnevnim aktivnostima.
E da i akumulirani dug vam je veći od temeljnog kapitala, to bi mene zabrinulo, ne delegat na kup utakmici 16finala kupa u Samoboru.
|
|
|
14.11.2024., 10:34
|
|
CUT
Registracija: Jul 2007.
|
Strike. S prvim ne pričam, na drugom u životu nisam bio. Ali to mi piše lik s Bilog kutka.
|
|
|
14.11.2024., 10:55
|
|
peca palamude
Registracija: Nov 2007.
|
Onda si do konstrukcije o nekom akumuliranom dugu došao sasvim sam. I za to je potrebna fina mentalna akrobacija, čestitam.
A za ova posljednja guranja mita da je samo dinamo oštećen u mamićevoj vladavini hrvatskim nogometom je već potreban egzorcist.
|
|
|
14.11.2024., 11:14
|
|
Kaj serete dobar je™
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
nero kaže:
Onda si do konstrukcije o nekom akumuliranom dugu došao sasvim sam. I za to je potrebna fina mentalna akrobacija, čestitam.
A za ova posljednja guranja mita da je samo dinamo oštećen u mamićevoj vladavini hrvatskim nogometom je već potreban egzorcist.
|
Činjenično je točno da je Hajdukov dug veći od Hajdukovog temeljnog kapitala.
|
|
|
14.11.2024., 11:20
|
|
artem na biciklu
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
Zglancani kaže:
Činjenično je točno da je Hajdukov dug veći od Hajdukovog temeljnog kapitala.
|
Gospodine Zglanc, pomiješali ste dug i gubitak i činjenično točno ste ispali pajac.
|
14.11.2024., 11:21
|
|
Kaj serete dobar je™
|
Quote:
Delvecchio kaže:
Gospodine Zglanc, pomiješali ste dug i gubitak i činjenično točno ste ispali pajac.
|
Nisam. Dozvolit ćemo da se bolje razumijem u financije od tebe.
|
|
|
14.11.2024., 11:29
|
|
artem na biciklu
|
Quote:
Zglancani kaže:
Nisam. Dozvolit ćemo da se bolje razumijem u financije od tebe.
|
Veselim se tvojem objašnjenju akumuliranog duga Hajduka koji premašuje temeljni kapital koji iznosi 35.404.512,00 EUR (trideset pet milijuna četiristo četiri tisuće petsto dvanaest eura) i molim te nemoj štediti na riječima, željan sam znanja.
|
14.11.2024., 11:39
|
|
Moderator
Registracija: Aug 2024.
|
Ne bojte se za dug, učili smo od iskusnijih pa ćemo ga nabit maksimalno, a onda ugasit š.d.d. i osnovat udrugu građana 
|
|
|
14.11.2024., 11:44
|
|
Kaj serete dobar je™
|
Quote:
Delvecchio kaže:
|
Zašto bi objašnjavao? Znam izvaditi i pročitati zadnjih nekoliko bilanci. Znam i kako se rihtaju bilance pa bi rekao da je stanje još gore nego što ga se prikazuje, a roster igrača to potvrđuje. Jedino ako misliš da u prihode ubacimo i ove što plaćaju igračima plaće tipa Tommy i takvi.
Par Lukšinih godina gdje je marketing odradio svoje su u jednoj godini stvorile plus samo za tu godinu, ali to je samo jedan peak u dugogodišnjem poslovanju gdje su zapravo jedinu pravu zaradu napravili na dvije jednostavne stvari. Perišić za 1€ je donio vrhunski povrat na dresovima i marketingu te 250.000,00€ u konačnici i druga je stvar što im je Dinamo gurnuo milju ili koliko već.
Zaista nemam ni vremena ni potrebe objašnjavati. Pročitaj bilance.
|
|
|
14.11.2024., 11:56
|
|
artem na biciklu
|
Quote:
Zglancani kaže:
Zašto bi objašnjavao? Znam izvaditi i pročitati zadnjih nekoliko bilanci. Znam i kako se rihtaju bilance pa bi rekao da je stanje još gore nego što ga se prikazuje, a roster igrača to potvrđuje. Jedino ako misliš da u prihode ubacimo i ove što plaćaju igračima plaće tipa Tommy i takvi.
Par Lukšinih godina gdje je marketing odradio svoje su u jednoj godini stvorile plus samo za tu godinu, ali to je samo jedan peak u dugogodišnjem poslovanju gdje su zapravo jedinu pravu zaradu napravili na dvije jednostavne stvari. Perišić za 1€ je donio vrhunski povrat na dresovima i marketingu te 250.000,00€ u konačnici i druga je stvar što im je Dinamo gurnuo milju ili koliko već.
Zaista nemam ni vremena ni potrebe objašnjavati. Pročitaj bilance.
|
Pročitao sam cijelo financijsko izvješće za 2023. gdje su ukupne obveze (kratkoročne i dugoročne) 27,4 milijuna eura, a naravno da dobar dio toga nije dug, ali čak i da zamislimo da sve je dug, to opet ne premašuje 35 milijuna eura temeljnog kapitala. Bez objašnjenja, dozvolit ćeš, da ćemo onda tvoj post opisati kao priglupo lupetanje. Dug prema financijskim institucijama je 1,8 milijuna eura, dug prema drugima koji su davali pozajmice je 2,1 milijun eura.
|
14.11.2024., 12:02
|
|
Kaj serete dobar je™
|
Od čega se sastoji temeljni kapital Hajduka?
Koja revizorska kuća (provjeriti sve povezane osobe i njihove poveznice s Hajdukom) je radila izvještaj?
Tko je objektivno procjenio vrijednost igrača?
Nekretnina?
Što su točno osnovna sredstva i jesu li vrijednosti kakva je navedena?
2023 je jedna godina, akumulirani znači sabrani.
|
|
|
14.11.2024., 12:06
|
|
artem na biciklu
|
Quote:
Zglancani kaže:
Od čega se sastoji temeljni kapital Hajduka?
|
To bi ti trebao znat, kad si vrlo samouvjereno tvrdio da ga dug premašuje.
Quote:
Zglancani kaže:
Koja revizorska kuća (provjeriti sve povezane osobe i njihove poveznice s Hajdukom) je radila izvještaj?
|
Tvrdiš da Hajduk krši zakon i prikazuje lažno financijsko izvješće? Kalibović i partneri su neovisni revizori koji su radili ovo izvješće.
Quote:
Zglancani kaže:
Tko je objektivno procjenio vrijednost igrača?
Nekretnina?
Što su točno osnovna sredstva i jesu li vrijednosti kakva je navedena?
2023 je jedna godina, akumulirani znači sabrani.
|
2023 je jedna godina, ali u financijskom izvješću za nju piše ukupni dug (obveze).
|
14.11.2024., 12:10
|
|
Kaj serete dobar je™
|
Evo ti samo jedan banalan primjer.
2008 grad Split poklanja Hajduku Poljud na korištenje kao koncesiju na 30 godina. Netko lupi da to vrijedi 50M€. Hajduk zavede u imovinu tih 40-50M€ ne znam sad iznose i eto oni sad imaju 50M€. Oni su u zamjenu za to gradu dali dionice koje je netko procjenio na neki iznos (za koji ih danas recimo nije moguće prodati) i eto sad Hajduk ima 50M€ ili koliko, ne sjećam se koliko su procjenili tu koncesiju. Imamo činjenicu da Hajduk to nikada nije platio ali imovina im stoji u poslovnim knjigama. Trenutno knjiže trošak amortizacije od 1,3M€ ali samo knjiže, ne plaćaju ga zaista jer ni kupovine nije bilo zaista. Ali eto imamo knjigovodstvenih 50M€
|
|
|
14.11.2024., 12:15
|
|
Kaj serete dobar je™
|
Quote:
Delvecchio kaže:
To bi ti trebao znat, kad si vrlo samouvjereno tvrdio da ga dug premašuje.
Tvrdiš da Hajduk krši zakon i prikazuje lažno financijsko izvješće? Kalibović i partneri su neovisni revizori koji su radili ovo izvješće.
2023 je jedna godina, ali u financijskom izvješću za nju piše ukupni dug (obveze).
|
Zaboravio sam kako se quota.
Ne tvrdim da Hajduk krši zakon nego da se bilanca može prikazivati i kreirati kako hoće.
Ako Hajduk ne posluje u mrtvim minusima zašto nisu ove godine otišli all in u napad na konferenciju i doveli nekog igrača kojeg bi sami i plaćali, ne ove Tommy milostinje i žicanja, pa probali makar izaći u Europu koja im je bila u planu navedena kao iznos od kojeg će namiriti rast troškova za ovu godinu? Kako će ga sad namiriti? Možda kroz neku gradsku nekretninu? Trening centar?
Piše ukupni dug, ali kad se ode u povijest vide se i neki otpisani dugovi i neka smiješna valoriziranja imovina, licenci i vrijednosti igrača. Zašto ako smo imali najsposobnijeg sportskog direktora ikad u zadnjih 5 godina nijedan igrač nije prodan za iznos koji je naveden da vrijedi u poslovnim knjigama?
|
|
|
14.11.2024., 12:24
|
|
artem na biciklu
|
Ono što mi znamo je ono što je zakonski odobrila RH, ako pričamo o činjenicama. Ti si upotrijebio izraz "činjenično stanje". Činjenica je da je temeljni kapital 35 milijuna eura, odobren od RH. Činjenica je da akumulirani dug ne premašuje taj iznos, čakštoviše, ni ukupne obveze (kraktoročne i dugoročne) ne premašuje taj iznos, kao što je činjenica i da ono što smatramo dugom (pozajmica, a ne kraktoročne obveze poput isplate plaća) iznosi akumulirano, sabrano, kako god želiš - iznosi 3,9 milijuna eura na datum 31.12.2023. Činjenica je i da postoje potrživanja koje Hajduk ima. I tako dalje i tako bliže.
|
14.11.2024., 12:30
|
|
Kaj serete dobar je™
|
Quote:
Delvecchio kaže:
Ono što mi znamo je ono što je zakonski odobrila RH, ako pričamo o činjenicama. Ti si upotrijebio izraz "činjenično stanje". Činjenica je da je temeljni kapital 35 milijuna eura, odobren od RH. Činjenica je da akumulirani dug ne premašuje taj iznos, čakštoviše, ni ukupne obveze (kraktoročne i dugoročne) ne premašuje taj iznos, kao što je činjenica i da ono što smatramo dugom (pozajmica, a ne kraktoročne obveze poput isplate plaća) iznosi akumulirano, sabrano, kako god želiš - iznosi 3,9 milijuna eura na datum 31.12.2023. Činjenica je i da postoje potrživanja koje Hajduk ima. I tako dalje i tako bliže.
|
Temeljni kapital ne odobrava RH nego osnivači.
RH odnosno trgovački sud kontrolira usklađenost. Kod temeljnog kapitala koji je knjižen kroz dionice nije potrebno imati vrijednost dionice već 1/4 dionice.
Tigar od papira.
|
|
|
14.11.2024., 12:40
|
|
Kaj serete dobar je™
|
Zadnje pa moram ići. Hajdukov temeljni kapital se sastoji od 4 stvari.
1. Dionica ili udjela vlasnika – Temeljni kapital je raspodijeljen na dionice ili udjele koje posjeduju vlasnici (dioničari). Zavedeno je kao 500kn po dionici ili koliko, prisjetimo se potrebna je četvrtina. Dionice koliko znam nisu na Zagrebačkoj burzi te se njima ne može trgovati. Naš Hajduk je kupio prije 2 godine 10.000 dionica za 450.000kn što bi značilo da je zadnja regularna vrijednost dionice 10 puta manja.
Osnovnih sredstava – Uključuje fizičku imovinu kluba poput stadiona koji nije njihov ali su knjižili kao da je, trening centara, opreme, i drugih dugotrajnih materijalnih sredstava koja su neophodna za rad kluba.
Novčanih sredstava – Ok, ovo je realno.
Nematerijalnih sredstava – Kao što su licence, prava na korištenje brenda ili intelektualnog vlasništva, vrijednosti igrača.
Rezime imamo 35M€ sastavljenih od dionica kojima se trguje na njuškalu i javnim dražbama. Tuđeg stadiona i vrijednosti igrača koju nitko neće platiti.
Sve u svemu, Hajduk sad bez imalo ironije ima najbolju politiku. Obzirom na stanje i temperamentan narod dole logično je da marketingom i konstantnim plakanjem oko sudaca usmjeravaju agresiju Dalmatinaca na suce, perišića, mamića i ostalog, jer vidjeli smo kako je kad se sve to posloži i kad nema mamića, dođu strani suci itd.. E onda leti uprava.
|
|
|
14.11.2024., 12:45
|
|
artem na biciklu
|
Quote:
Zglancani kaže:
Temeljni kapital ne odobrava RH nego osnivači.
RH odnosno trgovački sud kontrolira usklađenost. Kod temeljnog kapitala koji je knjižen kroz dionice nije potrebno imati vrijednost dionice već 1/4 dionice.
Tigar od papira.
|
Ti si sam postavio pravila igre o "temljenom kapitalu" i "akumuliranom dugu" da bi onda sa koristio logički fallacy moving the goalpost, gdje pokušavaš pokazati da temeljni kapital koji je "stvaran" ne odgovara onom koji je trgovački sud pri osnivanju d.d.-a rekao da je. Na tvoje pitanje zašto se nije išlo all in, upućujem te na izraz cashflow, gdje ti iako nemaš dug od milijardu eura, i dalje moraš imati za plaće svaki mjesec. Možeš imati dug 0 eura, pa opet nemati za plaće. Možeš imati gubitak na kraju godine, a da se uopće nisi zadužio novog centa. Hajduk je prodao Vuškovića čiji dobar dio iznosa transfera ne može knjižiti prije 2025. godine (niti će vidjeti te novce u stvarnosti kao cashflow prije iduće godine). Garantirani iznos od Vuškovića je dovoljan da se pokriju sve pozajmice. Dopustit ćemo da u odnosu na tebe, financije Hajduka imam u malom prstu.
|
14.11.2024., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Nemam pojma o financijama ko vas dva ali laički gledano i Dinamo jedva diše s parama a kamoli Hajduk. Sve je to pretkanje iz šupljeg u prazno ko i u 99% nogometnih klubova realno.
Zato ne kontam čemu uopće rasprave o tome. Svaki iole ambiciozniji klub je na rubu bankrota. Igra je postavljena tako da svi zarade osim klubova koji plešu na ivici održivosti.
|
|
|
14.11.2024., 12:50
|
|
artem na biciklu
|
Quote:
Zglancani kaže:
Zadnje pa moram ići. Hajdukov temeljni kapital se sastoji od 4 stvari.
1. Dionica ili udjela vlasnika – Temeljni kapital je raspodijeljen na dionice ili udjele koje posjeduju vlasnici (dioničari). Zavedeno je kao 500kn po dionici ili koliko, prisjetimo se potrebna je četvrtina. Dionice koliko znam nisu na Zagrebačkoj burzi te se njima ne može trgovati. Naš Hajduk je kupio prije 2 godine 10.000 dionica za 450.000kn što bi značilo da je zadnja regularna vrijednost dionice 10 puta manja.
Osnovnih sredstava – Uključuje fizičku imovinu kluba poput stadiona koji nije njihov ali su knjižili kao da je, trening centara, opreme, i drugih dugotrajnih materijalnih sredstava koja su neophodna za rad kluba.
Novčanih sredstava – Ok, ovo je realno.
Nematerijalnih sredstava – Kao što su licence, prava na korištenje brenda ili intelektualnog vlasništva, vrijednosti igrača.
Rezime imamo 35M€ sastavljenih od dionica kojima se trguje na njuškalu i javnim dražbama. Tuđeg stadiona i vrijednosti igrača koju nitko neće platiti.
Sve u svemu, Hajduk sad bez imalo ironije ima najbolju politiku. Obzirom na stanje i temperamentan narod dole logično je da marketingom i konstantnim plakanjem oko sudaca usmjeravaju agresiju Dalmatinaca na suce, perišića, mamića i ostalog, jer vidjeli smo kako je kad se sve to posloži i kad nema mamića, dođu strani suci itd.. E onda leti uprava.
|
30% dionica je plaćeno 35 milijuna kuna na slobodnom tržištu. Ako bi se po istoj cijeni kupilo i ostalih 70% dionica (da dobijemo ukupnu vrijednost Hajdukovih dionica) onda bi se za 100% vlasništva Hajduka trebalo izdvojiti 116 milijuna kuna ilitiga 15,5 milijuna eura. A ti sad pričaj o njuškalu i sličnim stvarima koliko želiš... spominjanjem prodaje Perišićevih dresova o raspravi o temeljnom kapitali i akumuliranom dugu dovoljno si ionako rekao 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:18.
|
|
|
|