Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > EURO 2024

EURO 2024 Fußball im Herzen Europas

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.06.2024., 09:29   #1
Hrvatska - Italija; 3. kolo skupine B, Leipzig Arena, 24.6., 21:00 sati (1:1)

Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

Ovog ponedjeljka Hrvatska grupnu fazu turnira završava dvobojem protiv Italije u Leipzigu. Našima je nužna pobjeda kako bi prošli dalje, a Talijanima je dovoljan bod kako bi izbjegli ispadanje u grupnoj fazi.

Hrvatska i Italija dosad su međusobno igrale osam puta. Naša reprezentacija nikad nije izgubila. Pet puta bilo je neriješeno, a tri puta je Hrvatska pobjeđivala. Zanimljivo, zadnja tri ogleda završila su rezultatom 1:1.

Dalićevoj momčadi ovaj put remi nije dovoljan. Nakon teškog poraza od Španjolske i tijesnog remija s Albanijom, Hrvatska mora ići po pobjedu u Leipzigu što će dati draž ovoj utakmici i učiniti je vrlo uzbudljivom.

A Talijani se doimaju kao da su na Euro doveli jednu od svojih najslabijih reprezentacija u povijesti. Bili su potpuno bezopasni protiv Španjolaca u četvrtak, što ulijeva nadu da bi se naši ipak mogli ugurati u osminu finala. No, trkački su i dalje prilično moćni te ih neće biti lako slomiti na travnjaku.

Dalić će definitivno mijenjati u odnosu na prethodnu utakmicu. Očekuje se povratak Ante Budimira u udarnu momčad, dok bi se Luka Modrić mogao povući na poziciju zadnjeg veznog. Lovro Majer bi trebao prepustiti svoju poziciju Mariju Pašaliću, a Joško Gvardiol ponovo zaigrati na poziciji beka.

U zadnjoj liniji očekujem(o) nastup Martina Erlića, a desni bek ovaj bi put mogao biti Josip Stanišić. U ofenzivi se ponovo očekuje da Andrej Kramarić napravi razliku, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li izbornik u nekoj fazi utakmice gurnuti u vatru mlade snage, Luku Sučića i Martina Baturinu.

Italija nema više zvijezde kakve je imala u prošlosti pa će se Spalletti morati prije svega osloniti na momčadsku igru. U napadu Gianluca Scamacca još nema pogodak na ovom turniru i željan je napokon nešto napraviti. Isto vrijedi i za Federica Chiesu.

U veznoj liniji najviše posla ponovo će odrađivati Nicolo Barella, dok u obrani glavnu riječ vodi Alessandro Bastoni. Desni bek Federico Dimarco može predstavljati opasnost i naši će ga morati zatvoriti, a zaposlen će zasigurno biti Gianluigi Donnarumma, jedan od boljih pojedinaca ovog kolektiva na Euru u Njemačkoj.

Da zaključim...Hrvatska reprezentacija igra odlučujuću utakmicu. Ako ne pobijedi, neće proći u osminu finala. Igra koju su pokazali naši na početku turnira nije bila impresivna. Međutim, ako se dokopaju nokaut faze natjecanja postat će neugodan suparnik svima. Baš kao što je bio slučaj na svim prethodnim velikim natjecanjima na kojima je Dalić vodio reprezentaciju.

S druge strane, Talijani također djeluju neuvjerljivo i malo tko im daje šanse da obrane titulu prvaka Europe. No, kao i u hrvatskom slučaju radi se o reprezentaciji koja zna igrati na rezultat i bit će je teško eliminirati s turnira.
Old 22.06.2024., 09:39   #2
Petko 1/0 87. minuta
Old 22.06.2024., 09:42   #3
Hrvatska ne izgleda dobro, imamo puno problema, ali smo se uvijek znali srediti i pronaći pravi ritam kada smo već jednom nogom bili van prvenstva. Imamo talent, imamo iskustvo, vjerujem da postoji volje i da se igrači mogu staviti na prave pozicije i da stožer može napraviti pravilne promjene koje će nas odvesti u razigravanje. Sve je na nama, vjerujem kako ova generacija nije još rekla svoje, ni Titanik nije potonuo dok orkestar nije odsvirao, pa eto imaju šansu za još jednu melodiju, neka bude pobjednička...

I da, zanimljivost.
Hrvatska nije nikada prošla skupinu kada je bila u istoj grupi sa Italijom na nekom velikom natjecanju.
Old 22.06.2024., 10:03   #4
samo pozitiva... prolazimo
1crodom is offline  
Old 22.06.2024., 10:04   #5
ako dalic dode pameti i ubaci nekoliko novih igraca, mozemo mi ovo dobiti

ako brozovic krene od 1 minute - pisi kuci propalo
Padrone is offline  
Old 22.06.2024., 10:07   #6
Pa po onome što pišu ITA tiskovine.
Više se oni nas plaše (gledajući i tradiciju) nego mi njih.

Samo im treba loptu uzeti (pa i very slow CRO tika taka) i ne nasjedati na paštarske provokacije i horuk igru.

Drastične situacije, zahtijevaju drastične mjere!
freelancer is offline  
Old 22.06.2024., 10:17   #7
talijani su protiv španjolaca izgledali lošije od nas, samo je krajnji rezultat to malo zamaskirao. 2-0 i plitak potok za prolaz.
Old 22.06.2024., 11:05   #8
Nekako me vuče da ćemo nastavit u hrvatsko-talijanskoj tradiciji remija. Ne vidim kako možemo probit talijansku obranu. Plakat će se za Albanijom, al dugoročno možda i bolje ako to za sobom povuče konačnu smjenu na klupi i u ekipi.

Osobno bih ovako (iako mi je jasno da nema šanse da Modrić ne počne), nema se više šta tu izgubit, treba riskirat i ići all in:

Livaković
Stanišić - Šutalo - Erlić - Gvardiol
Pašalić - Kovačić
M.Pašalić - Kramarić - Pjaca
Budimir
Zamjene: Petković, Majer, Sučić, Perišić, Modrić
Old 22.06.2024., 11:09   #9
Nisu niti prema kladionicama Talijani izraziti favoriti.

Koliko se mi bojimo njih toliko i oni nas, svjesni i jedni i drugi svojih trenutnih problema.
Unatoč svemu viđenom na ovom prvenstvu vjerujem da nećemo izgubiti utakmicu a uz malo sreće, inata i hrabrosti da se "zaslužne" igrače posjedne na klupu pobjeda je dohvatljiva.
Vulpo is offline  
Old 22.06.2024., 11:12   #10
Eno ni Spaletti ne valja kao ni Dalić.
Da smo odmah shvatili da je Španjolska svemirski brod možda bi ostali na tragu postave koja je dobro odigrala pripremne. Drkanjem po obrani nismo dobili ništa, jer je stvaran problem Brozović i nedostatak krila, a Pjaca to može odigrati.
Old 22.06.2024., 11:23   #11
U čem je problem utakmice s Italijom? Što se mene tiče nema problema jer ću moći gledati utakmicu iako je kasno,jer drugi dan ne radim.Problem će mi biti ako prođemo dalje,a utakmice će biti u 21 sat,a ja sutradan radim,pa neću moći gledati.Kad radim dižem se prije 4 ujutro.
Old 22.06.2024., 11:26   #12
Quote:
ku-kuruz kaže: Pogledaj post
U čem je problem utakmice s Italijom? Što se mene tiče nema problema jer ću moći gledati utakmicu iako je kasno,jer drugi dan ne radim.Problem će mi biti ako prođemo dalje,a utakmice će biti u 21 sat,a ja sutradan radim,pa neću moći gledati.Kad radim dižem se prije 4 ujutro.
Daj otkaz. Nisi Dalić valjda.
Old 22.06.2024., 11:31   #13
Quote:
hot kukich kaže: Pogledaj post
Osobno bih ovako (iako mi je jasno da nema šanse da Modrić ne počne), nema se više šta tu izgubit, treba riskirat i ići all in:

Livaković
Stanišić - Šutalo - Erlić - Gvardiol
Pašalić - Kovačić
M.Pašalić - Kramarić - Pjaca
Budimir
Zamjene: Petković, Majer, Sučić, Perišić, Modrić
Dobar sastav, tako nekako bi i meni bilo zanimljivo. Ali teško da ćemo gledati taj film.
Mislim da ide formacija koju si ti stavila, u sastavu: Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol, Modrić, Kovačić, Mario Pašalić, Sučić, Kramarić, Budimir.
Old 22.06.2024., 11:39   #14
Quote:
all_or_nothing kaže: Pogledaj post
Daj otkaz. Nisi Dalić valjda.
E vidiš,ne mogu dati otkaz.Ne mogu si dozvoliti ni fušeraj ne poslu kakav si može dozvoliti naša repka bez da snosi posljedice.Jel si Janica mogla dozvoliti fušeraj kao naša reprezentacija.Možemo u nedogled s primjerima zašto je nogomet nepravedan prema drugim sportovima a najplaćeniji je.Hrgović npr.Imao je loš dan i izgubio i snosi posljedice i tko zna kad će dobiti iduću priliku.Za preplaćene nogometne bogatune ne vrijede pravila kao za ostale sportove i poslove općenito.
Old 22.06.2024., 11:48   #15
Quote:
ku-kuruz kaže: Pogledaj post
Problem će mi biti ako prođemo dalje,a utakmice će biti u 21 sat,a ja sutradan radim,pa neću moći gledati.Kad radim dižem se prije 4 ujutro.
rjesenje je jednostavno

nemoj ici spavati, i onda se ne moras uopce probuditi u 4 jer si vec budan
Padrone is offline  
Old 22.06.2024., 11:53   #16
Najljepša zemljo sa najboljom gastronomskom ponudom pobjedi masnokosu prevaru i pošalji ga nazad u Livno.

2:0 će biti dovoljno.
Old 22.06.2024., 11:58   #17
Quote:
Padrone kaže: Pogledaj post
rjesenje je jednostavno

nemoj ici spavati, i onda se ne moras uopce probuditi u 4 jer si vec budan
Jako bih volio da pobijedimo Italiju jer i oni kao i mi liječe kompleks manje vrijednosti poistovjećujući se sa uspjesima reprezentacije.
Old 22.06.2024., 12:57   #18
neće biti dobro ako nastavi po svom, već je počeo opravdavat Brozovića, to mi se čini kao uvod da će ga opet ubacit i protiv Talijana pored Sučića, Kramarića treba u špicu, ne mora trčat kao na krilu, samo zabijaj što ti se priredi, jedini mislim i može zabit od svih njih, poslije Petkovića uvest u špicu, na krila bi stavio Pjacu i Marija Pašalića (možda Marca), a vezu Modrić-Sučić-Kovačić, poslije Majer ulazi, iako čak možda Modrića na klupu, a Majera odmah od prve minute pa poslije uvest Modrića, ali to je previše za Dalića

Stanišića vratit, Gvardiol na stopera, Sosu na lijevu, nije u formi, ali je njegova pozicija, ne može Perišić igrat, nema minuta, pogotovo na beku
runaway88 is offline  
Old 22.06.2024., 13:08   #19
Quote:
runaway88 kaže: Pogledaj post
neće biti dobro ako nastavi po svom, već je počeo opravdavat Brozovića, to mi se čini kao uvod da će ga opet ubacit i protiv Talijana pored Sučića, Kramarića treba u špicu, ne mora trčat kao na krilu, samo zabijaj što ti se priredi, jedini mislim i može zabit od svih njih, poslije Petkovića uvest u špicu, na krila bi stavio Pjacu i Marija Pašalića (možda Marca), a vezu Modrić-Sučić-Kovačić, poslije Majer ulazi, iako čak možda Modrića na klupu, a Majera odmah od prve minute pa poslije uvest Modrića, ali to je previše za Dalića

Stanišića vratit, Gvardiol na stopera, Sosu na lijevu, nije u formi, ali je njegova pozicija, ne može Perišić igrat, nema minuta, pogotovo na beku
Namoj Kramarića u špicu samoga, tako ti Boga.

On će se lijepo preseliti u vezni red, a stoperi Italije će moći kukičati. Može skupa s Budimirom, sam ni pod razno u sredini napada.
Kojiro Izawa is online now  
Old 22.06.2024., 13:12   #20
treba mu zabranit prilaz vezi, drž se napada

ili možda Sučić-Kovačić, a Kramarić u polušpicu, naprijed Budimir ili Petković
runaway88 is offline  

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:21.