Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Eurosong

Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.07.2024., 02:59   #1
🇱🇺 Luksemburg 2025. (Laura Thorn - La Poupée Monte Le Son)

Prvi nastup: 1956.
Broj pobjeda: 5 (1961., 1965., 1972., 1973., 1983.)
Posljednji/a predstavnik/ca: Tali
Pjesma: "Fighter"
Rezultat: 13. mjesto
Metoda odabira za 2025. godinu: Luxembourg Song Contest 2025.

cas is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 16:55   #2
Krick je već objavljivala da je u studiju i da je s timom napisala odlične pjesme za Eurosong nagodinu, tako da trenutno sve što imam za napisati je: Krick za Luksemburg!!1! Presretan sam što ostaju i nagodinu, tko zna što bi bilo da je Tali ostala u polufinalu, a smanjenje broja zemalja nikome nije u interesu.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 17:38   #3
luksemburg prošao samo zbog politike, pjesma smor, očekujem istu favoritizaciju i s novim umri muški klišejem koji pošalju.
Old 14.07.2024., 19:48   #4
Vadite Korin Hermes da nam donese još jedan luksemburški smeš
Balkanski paša is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2024., 13:36   #5
Luksemburg je ove godine imao jedno od rijetkih nacionalnih finala gdje je moj favorit pobijedio i naravno da je to publika znala prepoznati u Švedskoj Izborili su finale zbog odlične pjesme i jednako tako odličnoga nastupa, a ako ponovno organiziraju Luxembourg Song Contest na onakvoj razini kakva je bila ove godine, mislim da im neće biti problem redovno prolaziti u finale

Moj top 3 zadnjih pjesama:
1. Fighter
2. Sou fräi
3. Donne-moi une chance
ezioA55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.08.2024., 08:40   #6
Izbor im je bio smorast, bilo mi je svejedno što će poslati jer se one sekunde kad je objavljeno da se vraćaju znalo da će biti u finalu i postići nerealan rezultat. Svakako je pomoglo i to što se u programu sto puta ponovilo da su povratnici nakon 30 godina, a da ne pričam da je pomoglo i to što se određena država nakačila.

Vidjet ćemo kako će se snaći za 2025.

Doć' će cica na kolica!
Amelie88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2024., 22:40   #7
Iako je Krick odavno objavila kako je napisala odlične eurovizijske pjesme za nadolazeću sezonu, saznali smo i kako će se održati još jedan songwriting kamp u Luksemburgu i to od 27.09. do 30.09., a poznati su već neki od tekstopisaca koji će biti prisutni:
  • Pete Barringer - Flashlight (Poljska, 2017.), My Turn (Češka, 2017.), Je me casse (Malta, 2021.)
  • Maria Broberg - Stay (Moldavija, 2019.), Solo (Poljska, 2023.)
  • Linda Dale - The Code (Švicarska, 2024.)
  • Simon Davis - Undream You (Das Deutsche Finale, 2024.)
  • Imad Eljattari - nekoliko pjesama nacionalnih izbora u Belgiji, Luksemburgu, Njemačkoj i Rumunjskoj
  • Abi F Jones - Lights Off (Češka, 2022.)
  • Udo Mechels - nekoliko pjesama nacionalnih izbora u Belgiji i Rumunjskoj
  • Ali Reza - producent K-POP i EDM pjesama
  • Bruce R F Smith - My Impossible Dream (Nizozemska, 2005.)
  • Greig Watts - Flashlight (Poljska, 2017.), Cleopatra (Azerbajdžan, 2020.), Je me casse (Malta, 2021.)
Izgleda da je pred nama još jedno odlično izdanje Luxembourg Song Contest
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2024., 23:04   #8
Quote:
Mia Fan kaže: Pogledaj post
Iako je Krick odavno objavila kako je napisala odlične eurovizijske pjesme za nadolazeću sezonu, saznali smo i kako će se održati još jedan songwriting kamp u Luksemburgu i to od 27.09. do 30.09., a poznati su već neki od tekstopisaca koji će biti prisutni:
  • Pete Barringer - Flashlight (Poljska, 2017.), My Turn (Češka, 2017.), Je me casse (Malta, 2021.)
  • Maria Broberg - Stay (Moldavija, 2019.), Solo (Poljska, 2023.)
  • Linda Dale - The Code (Švicarska, 2024.)
  • Simon Davis - Undream You (Das Deutsche Finale, 2024.)
  • Imad Eljattari - nekoliko pjesama nacionalnih izbora u Belgiji, Luksemburgu, Njemačkoj i Rumunjskoj
  • Abi F Jones - Lights Off (Češka, 2022.)
  • Udo Mechels - nekoliko pjesama nacionalnih izbora u Belgiji i Rumunjskoj
  • Ali Reza - producent K-POP i EDM pjesama
  • Bruce R F Smith - My Impossible Dream (Nizozemska, 2005.)
  • Greig Watts - Flashlight (Poljska, 2017.), Cleopatra (Azerbajdžan, 2020.), Je me casse (Malta, 2021.)
Izgleda da je pred nama još jedno odlično izdanje Luxembourg Song Contest
Vidi se da Luksemburg misli ozbiljno i nije im u cilju biti samo prolaznik na Eurosongu. Tako i treba, zamislite kakva bi to bila senzacija da pobijede u narednome periodu
ezioA55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2024., 10:28   #9
Luxembourg Song Contest bit će održan 25. 1. 2025. u gradu Esch-sur-Alzette. Pobjednika će odlučivati kombinacija glasova publike i međunarodnog žirija. Prijave traju do 6. 10. Imaju i novi logo, a više detalja pročitajte OVDJE.

Doć' će cica na kolica!
Amelie88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2024., 13:10   #10
Quote:
Amelie88 kaže: Pogledaj post
Luxembourg Song Contest bit će održan 25. 1. 2025. u gradu Esch-sur-Alzette. Pobjednika će odlučivati kombinacija glasova publike i međunarodnog žirija. Prijave traju do 6. 10. Imaju i novi logo, a više detalja pročitajte OVDJE.
Stari logo mi se više sviđao, no to je ionako najmanje bitno. Samo neka ponovno imaju odlične pjesme i održe jedno od top 3 nacionalnih finala kao i ove godine Sjećam se da su neki pisali kako bi željeli ići na to finale, piše da će ulaznice za Luxembourg Song Contest biti puštene u prodaju do kraja godine

Jedva čekam slušanje njihovog radija te iščekivanje saznavanja izvođača i pjesama
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2024., 16:55   #11
Moram reći kako mi je njihova 2024. numera sjajno ostarila. Nedavno sam je čuo negdje(vjerojatno tiktok) i stvarno je ugodna za čuti <3

Ove godine su svi očekivali baladu na francuskom, ja je očekujem iduće godine. Naravno i ponovno ulazak u finale

Sretno Luksemburgu <3
Old 28.09.2024., 19:35   #12
O da, mi isto držimo fige Krick

Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2024., 16:15   #13
Quote:
Iako je Krick odavno objavila kako je napisala odlične eurovizijske pjesme za nadolazeću sezonu, saznali smo i kako će se održati još jedan songwriting kamp u Luksemburgu i to od 27.09. do 30.09., a poznati su već neki od tekstopisaca koji će biti prisutni...
Saznali smo nove detalje s netom održanog songwriting kampa

RTL tako prenosi kako je kamp održan u Esch-Belval i na njemu je sudjelovalo 20 izvođača, među kojima i prošlogodišnji sudionici Luxembourg Song Contest - Naomi Ayé, CHAiLD, EDSUN, Krick, Joel Marques i One Last Time. Svaki od izvođača imao je točno 8 sati da napiše i producira eurovizijsku pjesmu uz pomoć internacionalnih glazbenih producenata i tekstopisaca od kojih je jedan tekstopisac bila i Linda Dale - jedna od tekstopisaca pobjedničke pjesme ovogodišnjeg Eurosonga
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2024., 14:15   #14

Oko 60 izvođača poslalo je prijave za Luxembourg Song Contest Svi oni u studenom će odraditi audicije pred internacionalnim žirijem, koji će odabrati finaliste.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2024., 19:09   #15
jel LUX ima dvoranu ak pobjede?
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2024., 20:14   #16
ima Kirchberg sportska arena (najpoznatija po imenu Coque) i jedan stadion bez krova
Lujka na koncu is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2024., 20:30   #17
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
jel LUX ima dvoranu ak pobjede?
Quote:
Lujka s ukusom kaže: Pogledaj post
ima Kirchberg sportska arena (najpoznatija po imenu Coque) i jedan stadion bez krova
Tako je. Zapravo, ako se ne varam, Luksemburg spada u one zemlje koje imaju jednu jedinu adekvatnu dvoranu. Sjećam se da je bilo priče o tome kad su potvrdili sudjelovanje. Stadion bi vjerojatno ispao iz igre jer nema krova, a iako je taj d'Coque prvenstveno sportska dvorana, kapacitet joj je 8.300 ljudi, što bi se za koncerte (i Eurosong) smanjilo, no i dalje mislim da bi to bila prihvatljiva brojka.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2024., 13:25   #18
RTL je otvorio prijave za dizajn novog trofeja kojeg će dobit pobjednik Luxembourg Song Contest Prijave su otvorene do 01.12., a osoba koja ponudi pobjednički dizajn osvojit će i 4.500 eura.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2024., 16:10   #19
Poznat je internacionalni žiri koji će odrediti finaliste Luxembourg Song Contest

To su:
  • Diogo Fernandes (producent Eurosonga 2018.)
  • Eldar Gasimov (Azerbajdžan, 2011.)
  • Poli Genova (Bugarska, 2011., 2016.)
  • Niamh Kavanagh (Irska, 1993., 2010.)
  • Marie Myriam (Francuska, 1977.)
Sveukupno je pristiglo 79 pjesama od prijavljenih 135 izvođača, od kojih će njih 53 (i to 12 različitih nacionalnosti) sudjelovati na takozvanim kastinzima. 70% njih je luksemburške nacionalnosti, dok je također 70% pjesama napisano od strane samih izvođača - pjevača. Finalisti će biti objavljeni za deset dana, 18.11.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2024., 19:27   #20
Quote:
Poli Genova (Bugarska, 2011., 2016.)

Ne znam odakle su ju izvukli, ali dobro da jesu.

Doć' će cica na kolica!
Amelie88 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:48.