Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling! |
|
|
14.07.2024., 02:56
|
|
Moderator
Registracija: Dec 2015.
|
🇮🇱 Izrael 2025. (Yuval Raphael - New Day Will Rise)
Prvi nastup: 1973.
Broj pobjeda: 4 (1978., 1979., 1998., 2018.)
Posljednji/a predstavnik/ca: Eden Golan
Pjesma: "Hurricane"
Rezultat: 5. mjesto
Metoda odabira za 2025. godinu: TBA
|
|
|
14.07.2024., 16:40
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
Registracija: Aug 2018.
|
S obzirom da sam na nekim portalima čitao kako ju Izraelci žele ponovno, postoji li negdje peticija da Eden opet predstavlja Izrael? Ako postoji, svakako ću biti prvi koji će ju potpisat  Ili ona interno, ili novi nacionalni izbor, ne vidim treću opciju. S obzirom na to koliko su pisali da im je nacionalni izbor na neki način bilo natjecanje pomoću kojeg su se barem nakratko odmaknuli od svega lošeg što se zbivalo u toj zemlji, mislim da će se ipak odlučit za tu opciju, umjesto da KAN odabere nekog internim putem. Nadam se da će se svima nam poznata situacija primirit tako da ne moramo čitat svakakve političke upise na temi, a i da se ne smiri, Švicarska je ipak jedna od najsigurnijih zemalja Europe tako da ne sumnjam u sigurnost svih izvođača 
|
|
|
14.07.2024., 17:29
|
|
Lujka u kabanici
Registracija: Jul 2021.
|
prije će postojati peticija da se izrael ne vrati.
|
18.07.2024., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Neka Izraela na Eurosongu, ako može Ukrajina, onda mogu i oni. Zapravo mi je ove godine Izrael imao najlošiju pjesmu još od 2019. godine, ali zbog svega što se događalo mi je drago da je Eden ostvarila toliki uspjeh.
Moj top 3 zadnjih pjesama:
1. Unicorn
2. I.M
3. Hurricane
Quote:
Mia Fan kaže:
S obzirom da sam na nekim portalima čitao kako ju Izraelci žele ponovno, postoji li negdje peticija da Eden opet predstavlja Izrael?
|
Ne bih imao ništa protiv da ju ponovno vidimo na Eurosongu, ali samo ako će doći sa bržom pjesmom. Mislim da si i ove godine pisao da je imala dvije pjesme u konkurenciji, bržu i sporiju, pa se odlučila za baladu, ne znam koliko je to bilo istinito.
|
|
|
18.07.2024., 19:00
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Izraelski mediji prenose kako će KAN za nekoliko dana obnoviti ugovor s Keshet TV u vezi HaKokhav Haba 2025., što znači da ćemo i drugu godinu zaredom izraelskog predstavnika na Eurosongu saznati putem nacionalnog izbora
Quote:
ezioA55 kaže:
Ne bih imao ništa protiv da ju ponovno vidimo na Eurosongu, ali samo ako će doći sa bržom pjesmom. Mislim da si i ove godine pisao da je imala dvije pjesme u konkurenciji, bržu i sporiju, pa se odlučila za baladu, ne znam koliko je to bilo istinito.
|
Ona nije sudjelovala u odabiru pjesme. KAN je imao na odabir baladu ili pop pjesmu, a iako je bilo navoda kako je ta pop pjesma tekstom manje problematična, nacionalna TV kuća se ipak odlučila za baladu. Isto tako se sjećam i kako je općenito na nacionalnom izboru prolazila bolje i imala veće postotke žirija kad bi pjevala balade pa je i to vjerojatno bio jedan od razloga zašto su joj odabrali baladu.
|
|
|
01.08.2024., 08:05
|
|
Boooooo
Registracija: Sep 2019.
|
Na primjeru Izraela EBU je još jednom pokazao svoje licemjerje. Očekujem sve isto i sljedeće godine.
|
|
01.08.2024., 23:06
|
|
😻 Baby Lasagna Army 😻
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Amelie88 kaže:
Na primjeru Izraela EBU je još jednom pokazao svoje licemjerje. Očekujem sve isto i sljedeće godine.
|
S obzirom da mira nema na vidiku, nagodinu će ra$turiti televote. Uz sve probleme ove godine, da ima obraza, a očito nema, Zlö bi odstupio, no čini se nagodinu nastavak "kuhinje" u njegovoj režiji - Zlö grobar Eurosonga!
|
27.09.2024., 00:52
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
FIFA će sljedeći tjedan procijeniti hoće li Izraelu zabraniti sudjelovanje u međunarodnom nogometu zbog rata koji je u tijeku.
Pravnu procjenu naručilo je upravno tijelo nakon pritužbe Palestinskog nogometnog saveza (PFA) da njihove izraelske kolege krše statut FIFA-e.
PFA je rekla da se nada "pravdi i jednakosti za palestinski nogomet i njegove sportaše" nakon što je to pitanje stavljeno na dnevni red sastanka FIFA-inog vladajućeg vijeća sljedećeg četvrtka.
Šef Izraelskog nogometnog saveza Shino Moshe Zuares ranije je tvrdio da je to bio "ciničan, politički i neprijateljski" potez Palestinaca protiv FIFA-ine želje da odvoji sport od politike, piše Sky News
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...zjavu-15505985
moš si mislit kak će si FIFA (i potencijalno EBU) dozvolit luksuz da IZR nema
|
10.10.2024., 16:00
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Snimanje novog izdanja izraelskog nacionalnog izbora, HaKokhav Haba, započelo je, a emitiranje je zakazano za početak studenog  Voditelji će ponovno biti Rotem Sela i Assi Azar, a članovi žirija su: - Assaf Amdursky
- Ran Danker
- Eden Hason
- Itay Levi
- Shiri Maimon
- Keren Peles
Tkogod osvoji natjecanje, imat će težak zadatak nadmašiti plasman njihove ovogodišnje predstavnice Eden Golan 
|
|
|
10.10.2024., 17:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2017.
|
|
|
|
13.10.2024., 19:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2021.
|
Nadam se da će ih izbaciti s Eurosonga nakon današnjeg incidenta gdje su upali u bazu UN-a u Libanonu. Mislim, trebali su ih i ove godine,ali ovo više nema smisla.
Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk
|
|
|
13.10.2024., 20:56
|
|
😻 Baby Lasagna Army 😻
Registracija: May 2007.
|
Quote:
IvanOle kaže:
Nadam se da će ih izbaciti s Eurosonga nakon današnjeg incidenta gdje su upali u bazu UN-a u Libanonu. Mislim, trebali su ih i ove godine,ali ovo više nema smisla.
Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk
|
I$raelski televote divlja i napada i u 2025. Pa će opet žiriji nekoga drugoga nakrcati bodovima. Neznam što je gore... 
|
03.11.2024., 22:00
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
10.11. kreće emitiranje izraelskog nacionalnog izbora, HaKokhav Haba 
|
|
|
05.11.2024., 20:10
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Vijest možda više vezana za 2024. godinu, no sudeći po izrečenom onda vjerojatno i za nagodinu
Nakon održane duge i pomne istrage Bakel Walden, predsjednik Referentne grupe Eurosonga, potvrdio je kako nije bilo službenih primjedbi na sudjelovanje Izraela na Eurosongu u Švedskoj od strane nijednog tijela članice EBU-a. Time je Bakel izričito jasno dao do znanja kako je odluka o sudjelovanju Izraela na ovogodišnjem Eurosongu bila čisto proceduralna i povrh svega - jednostavna, unatoč oprečnim stajalištima iznesenim na društvenim mrežama od strane fanova.
Quote:
Bakel Walden kaže:
Proces je bio vrlo jednostavan. KAN je članica EBU-a i kao što je EBU u više navrata naveo, sve dok se slijede pravila, imate pravo sudjelovanja. Isto to vrijedilo je i u slučaju Izraela, koji je ispunjavao sve uvjete. Razumijem da je bilo različitih stavova na društvenim mrežama i od strane nekih delegacija, no na kraju dana ne postoji nijedan član EBU-a koji je službeno izrazio ikakvo nezadovoljstvo.
Ponavljam i kako je izraelska situacija u suprotnosti onoj ruskoj, zato što je ruski emiter jasno koristio Eurosong za širenje propagande čime je kršio temeljnu vrijednost EBU-a, dok se čak i sami KAN našao u teškoj poziciji, posebno u odnosu s izraelskom vladom. Dokle god je KAN član EBU-a i pridržava se pravila natjecanja, Izrael je dobrodošao sudjelovati na Eurosongu.
|
Zadnjom rečenicom Bakel je praktički potvrdio kako ne bi trebalo biti nikakvih dvojbi oko sudjelovanja Izraela i u Švicarskoj, neovisno o tome što pojedini fanovi o tome misle.
|
|
|
05.11.2024., 20:23
|
|
Neprijatelj foruma
Registracija: Nov 2018.
|
Samim time je i konačan popis zemalja blizu. Možda čak i do kraja ovog tjedna.
|
05.11.2024., 21:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Quote:
Mia Fan kaže:
nije bilo službenih primjedbi na sudjelovanje Izraela na Eurosongu u Švedskoj od strane nijednog tijela članice EBU-a.
|
Ajde napokon smo i to rešili
|
|
|
08.11.2024., 00:01
|
|
La gente purtroppo parla
Registracija: Aug 2013.
|
Quote:
Mia Fan kaže:
Vijest možda više vezana za 2024. godinu, no sudeći po izrečenom onda vjerojatno i za nagodinu
Nakon održane duge i pomne istrage Bakel Walden, predsjednik Referentne grupe Eurosonga, potvrdio je kako nije bilo službenih primjedbi na sudjelovanje Izraela na Eurosongu u Švedskoj od strane nijednog tijela članice EBU-a. Time je Bakel izričito jasno dao do znanja kako je odluka o sudjelovanju Izraela na ovogodišnjem Eurosongu bila čisto proceduralna i povrh svega - jednostavna, unatoč oprečnim stajalištima iznesenim na društvenim mrežama od strane fanova.
Zadnjom rečenicom Bakel je praktički potvrdio kako ne bi trebalo biti nikakvih dvojbi oko sudjelovanja Izraela i u Švicarskoj, neovisno o tome što pojedini fanovi o tome misle.
|
Tako sam i ja govorila svojoj mami da sam učila za ispite i da ne znam zašto sam ih padala (a iskoristila sam vrijeme za popodnevni spavanac).  Ne znam kome pokušavaju ovo prodati, ali sve njihove laži su prozirniji od vode.
|
|
08.11.2024., 21:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
Ylivomainen kaže:
Ajde napokon smo i to rešili
|
Da, konačno možemo završiti sa time i nadati se da će nagodinu biti manje problema. Zazivam neku pjesmu nalik na Unicorn da raspleše publiku, pa da ne bude zviždanja 
|
|
|
09.11.2024., 21:54
|
|
Neprijatelj foruma
Registracija: Nov 2018.
|
Quote:
Kako bi se zaštitila vrijednost neovisnih javnih medija, Europska radiodifuzna unija (EBU) poziva na prestanak nastojanja u Izraelu da se proračun javnog emitera KAN stavi pod izravnu kontrolu vlade.
"Duboko smo zabrinuti zbog prijedloga zakona izraelske vlade koji bi im omogućio da mijenjaju ili ukidaju stavke u proračunu javnog emitera, dovodeći u opasnost uređivačku i financijsku neovisnost javnih medija", rekao je Noel Curran, glavni direktor EBU-a. .
“Ovaj razvoj mogao bi se protumačiti kao pokušaj izraelske vlade da izvrši veću izravnu kontrolu nad KAN-om.”
KAN, neovisna televizijska i radijska mreža koju vodi Izraelska javna radiodifuzna korporacija, sada se financira putem naknade za licencu koju naplaćuje Ministarstvo prometa i drugih izvora, uključujući oglašavanje i licenciranje arhiva.
|
https://www.ebu.ch/news/2024/11/ebu-...rnment-control
|
11.11.2024., 11:50
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Quote:
Mia Fan kaže:
10.11. kreće emitiranje izraelskog nacionalnog izbora, HaKokhav Haba 
|
Saznali smo imena natjecatelja koja su sinoć prošla dalje
To su: 1. Daniel Weiss (29) - 97%
2. Ido Malka (26) - 94%
3. Neti Leoyan (25) - 93%
3. Keller (22) - 93%
5. Renana Bouaziza (29) - 82%
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:46.
|
|
|
|