Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Sapunice

Sapunice meksičke, španjolske, američke, hrvatske - nije važno, gledamo ih sve, ma što god drugi rekli o tome

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.11.2012., 22:46   #1
Kolumbijske telenovele

Vidim da postoje teme za meksičke, brazilske, venecuelanske telenovele, pa eto da i ja otvorim temu za meni najdraže, kolumbijske. Ja sam ih brdo gledala, a najbolje su mi:

Yo soy Betty, la fea
La Hija del Mariachi
Cafe con Aroma de Mujer

Dobre su mi i Pura Sangre, La mujer en el espejo, Pedro el Escamoso, Todos Quieren con Marilyn, la Pola.

Kod nas su bile kupljene samo neke, Pasion de Gavilanes, El autentico Rodrigo Leal, Rosario Tijeras, Madre Luna, Luna la Heredera..
upa222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 22:48   #2
Quote:
upa222 kaže: Pogledaj post
Cafe con Aroma de Mujer
to sam čula da je kao jedna od najboljih serija pa oba dva glumca su super sad kakvu kemiju imaju neznam ali svi kažu same pohvale

PDG je meni najbolja

Luna la Heredera-to sam gledala jer sam tu spazila Cristian Meiera koji mi je bio prezgodan a i njegova uloga mi jebaš je bio pravi frajer u ovoj seriji a i Gaby Espino s njim u kombinaciji kolko me sječanje služi nimalo loše
x files agent is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 22:53   #3
Sebastian i Gaviota!! Kemija super, potpomognuta litrama rakije. PDG je dobra telenovela, ali Kolumbija je dala puno bolje.. Samo što ih kod nas ne kupuju.
upa222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 22:59   #4
Ja sam kao klinac obožavao "La viuda de Blanco". Numeru i dan danas pamtim. Sećam se da sam plakao kao kišna godina kad je jedan lik poginuo u seriji. I naravo nezaboravni vampir Brinjon.

Gledao sam i "Betty", ali ne celu i naravno većinu ovih RTI emitovanih kod nas. Sad pratim "Pura sangre" koja je odlična.

Meni je uvek simpatično kako se Kolumbijanci u serijama i među sobom obraćaju na "usted". To sam baš zapazio u više serija.
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 23:08   #5
Ja ih inače nisam nešto pratila, davno kad je išla Yo Soy Betty na POP-u , ali sada me LHDM odusevljavaaa i imam želju pogledati još njihovih serija, prije par mjeseci je išla na POp-u La Pola i ja je glupaca nisam gledala. Da gledala sam i Lunu, i ja sam tu spazila Meiera

A neke od ovih nabrojanih serija ja uopće ne uzimam kao kolumbijska jer su od Telemunda u koprodukciji s RTI-jem i uopće mi nisu nimalo karakteristicne njihove jer niti se u njima spominje da se radnja događa u Kolumbiji, a i glumci svi nastoje govoriti neutralnim naglaskom tj. Meksickim, a ne kolumbijskim koji me bas odusevljava jer mi je dosad bio uglavnom nepoznat pa mi je super radi usporedbe među meksickim naglaskom i njihovim
A da oni Usted govore svima, barem u Bogoti, u nekim ovakvim dijelovima zemlje govore 'tu' ili u drugim 'vos'
cielo1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 23:11   #6
Quote:
friend kaže: Pogledaj post
Ja sam kao klinac obožavao "La viuda de Blanco". Numeru i dan danas pamtim. Sećam se da sam plakao kao kišna godina kad je jedan lik poginuo u seriji. I naravo nezaboravni vampir Brinjon.

Gledao sam i "Betty", ali ne celu i naravno većinu ovih RTI emitovanih kod nas. Sad pratim "Pura sangre" koja je odlična.

Meni je uvek simpatično kako se Kolumbijanci u serijama i među sobom obraćaju na "usted". To sam baš zapazio u više serija.
E, da. La viuda de Blanco. Umrla je sestra od glavnog lika, Haydee. Pretpostavljam da si tu plakao. I klinci su bili super. Neke moći su imali.. A za "usted", neki i nakon 20 godina braka govore jedno drugom "usted", i djeci također. "Tikanje" je skoro pa nepristojno, kako sam ja shvatila.
upa222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 23:22   #7
Pa to je njima 'ti', samo nama zvuči kao vi jer smo na to navikli, mislim inače je Vi, da me krivo ne shvatite
cielo1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 23:22   #8
Odlične su mi RTI-eve. Dona Barbara, PDG, EC,... Šteta šta je Telemundo prekinuo s njima suradnju i nastavio s Televisom. Volio bih i neke RCN-ove pogledati, šteta šta je Rosario Tijeras išla u koma terminu, sigurno bih je gledao.

@cielo, pa da se naslutit iako ne spomenu baš da se radnja odvija u Kolumbiji po krajoliku, nije baš da ne bude spomenuto, no... Odmah prepoznam Bogotu, one smeđe zgrade, pogotovo kad su Victorinosi išli pa bi prikazali panoramu grada iz zraka.

A bome se u DB dade naslutit da se radnja dešava u Kolumbiji, amazona, savane. Meni su kolumbijski glumci baš ful dragi i simpa, Natasha Klauss, Danna Garcia, Tiberio Cruz, Pedro Rendon,... ma ima ih još hrpa. A i uopće ne dobivam dojam da pričaju meksičkim jer ako su neki porijeklom iz Kolumbije kao ove koje sam naveo čemu da pričaju meksičkim. Meni je njihov naglasak skroz lijep, divan.

Ovo za 'usted' kao 'ti' sam upoznat, čuo sam takve primjere u LRDS, PDG te Victorinosima.
Old 27.11.2012., 23:23   #9
Quote:
cielo1 kaže: Pogledaj post

A neke od ovih nabrojanih serija ja uopće ne uzimam kao kolumbijska jer su od Telemunda u koprodukciji s RTI-jem i uopće mi nisu nimalo karakteristicne njihove jer niti se u njima spominje da se radnja događa u Kolumbiji, a i glumci svi nastoje govoriti neutralnim naglaskom tj. Meksickim, a ne kolumbijskim koji me bas odusevljava jer mi je dosad bio uglavnom nepoznat pa mi je super radi usporedbe među meksickim naglaskom i njihovim
A da oni Usted govore svima, barem u Bogoti, u nekim ovakvim dijelovima zemlje govore 'tu' ili u drugim 'vos'
da to sam ja uvijek misla da su kolumbiske od Telemunda, tak da ja to niš nerazlikujem jedino sam za Lunu Herederu skužila da je od RTI,iako se ja u te kuće nebi kužila da nisam vas tu na formu čitala.Meni sve sapunice bile mekisičke
x files agent is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 23:24   #10
Quote:
upa222 kaže: Pogledaj post
E, da. La viuda de Blanco. Umrla je sestra od glavnog lika, Haydee. Pretpostavljam da si tu plakao. I klinci su bili super. Neke moći su imali.. A za "usted", neki i nakon 20 godina braka govore jedno drugom "usted", i djeci također. "Tikanje" je skoro pa nepristojno, kako sam ja shvatila.
Taj snimak je iz rimejka.

Ovaj je oriđiđi.
http://www.youtube.com/watch?v=gbKsT...layer_embedded
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 23:27   #11
Quote:
x files agent kaže: Pogledaj post
da to sam ja uvijek misla da su kolumbiske od Telemunda, tak da ja to niš nerazlikujem jedino sam za Lunu Herederu skužila da je od RTI,iako se ja u te kuće nebi kužila da nisam vas tu na formu čitala.Meni sve sapunice bile mekisičke
Luna, la heredera nije RTI-eva, nit ima nikakve veze sa Telemundom. To je Caracolova telenovela.
Old 27.11.2012., 23:29   #12
Quote:
mlac13 kaže: Pogledaj post
Luna, la heredera nije RTI-eva, nit ima nikakve veze sa Telemundom. To je Caracolova telenovela.
evo potvrde da nemam pojma
x files agent is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2012., 00:30   #13
Gledala sam "La Mariposa" sa Michael Brownom, vrlo kvalitetno urađena serija!
Soffia is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2012., 00:50   #14
Quote:
Volio bih i neke RCN-ove pogledati, šteta šta je Rosario Tijeras išla u koma terminu, sigurno bih je gledao.
Ja sam započela s gledanjem RCN-ove El ultimo matrimonio feliz

I voljela bih pogledati Ninas mal, mislim da je to kolumbijska isto

+

Mislim da ću gledati Quien eres tu koja je u ko-produkciji RTI i Televise za američku Telefuturu
*"Hombres van y hombres vienen,pero las amigas de verdad siempre quedan!"#Jimena#Pasion❤/❤#Irene&Alonso❤#DQTQTQ❤*/"Antes que LA SOMBRA DE nuestro PASADO intente cambiar el destino y separarnos,créeme que estaré a tu lado..."
sweet ivi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2012., 01:03   #15
E, da kak sam zaboravio, volio bih pogledati Lyncha, ful mi izgleda interesantna serijica, samo da se još dokopam linkova i spreman za gledanje.

A još me zanimaju El fantasma de gran hotel sa Michelom i Anom Lucijom u glavnim ulogama, "Los Caballeros las prefieren brutas" mi vuče na zanimljivo, to je serija s elementima komedije koliko sam shvatio, a i La Mariposa mi također djeluje interesantno.

@sweet, je, Niñas mal jest kolumbijska.
Old 28.11.2012., 01:17   #16
Quote:
cielo1 kaže: Pogledaj post
...ali sada me LHDM odusevljavaaa .
Znam i podržavam. LHDM me inspirirala za nick (znaš kako Rosario stalno govori Franciscu "Upa!", pa se i on kasnije zarazi s tim)

Quote:
friend kaže: Pogledaj post
Taj snimak je iz rimejka.

Ovaj je oriđiđi.
http://www.youtube.com/watch?v=gbKsT...layer_embedded
Joj, imaš pravo. Gledala sam ja origigi, nisam rimejk, ali sam stavila krivi link, jer sam samo ubacila "la muerte de Hayde" i izbacilo mi to, pa sam ne gledavši, stavila link. Velika greška.
upa222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2012., 07:48   #17
Ovaj "vos" se koristi i u argentinskom ak se ne varam.

E da, još sam zaboravio navesti da bih volio pogledati "Primera dama" i naravno "Pablo Escobar: El patron de mal".
Old 28.11.2012., 11:30   #18
Quote:
E da, još sam zaboravio navesti da bih volio pogledati "Primera dama" i naravno "Pablo Escobar: El patron de mal".
I ja bih voljela pogledati Primera dama
*"Hombres van y hombres vienen,pero las amigas de verdad siempre quedan!"#Jimena#Pasion❤/❤#Irene&Alonso❤#DQTQTQ❤*/"Antes que LA SOMBRA DE nuestro PASADO intente cambiar el destino y separarnos,créeme que estaré a tu lado..."
sweet ivi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2012., 11:34   #19
Ja imam priliku gledati telenovelu Primera dama,odlična je..

Meni su kolumbijske telenovele jedne od najdražih..
ezel00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2012., 11:39   #20
Quote:
ezel00d kaže: Pogledaj post
Meni su kolumbijske telenovele jedne od najdražih..
I meni. Šteta šta u nas ne otkupljuju baš često njihove, barem ove RCN-ove i Caracolove jer su skroz kvalitetne. Baš me zanimaju ove koje sam naveo. Iako sve nisu ni telenovele, već serije.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:58.