Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.11.2024., 16:32   #1
Alternativna scena

Neki nove hrvatske bendove nazivaju alternativna scena. Alternativna u odnosu na što? Žanrovski su raznovrsni, a jedini zajednički nazavnik im je da su novi i nedovoljno prepoznati, nisu mainstream. Tek toliko o naslovu.

Dosta njih je skupljeno na dva kompilacijska albuma. Na prvom Zagreb Calling – Generacija bez refrena, su pjesme deset alternativnih zagrebačkih bendova, snimljenih u živo u Ksetu u siječnju 2021. Oni su Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Truth ≠ Tribe, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Nakon tog, snimljen je i dvostruki album "Zvučni zid" (2023) na kojem su izvođači iz cijele Hrvatske - Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Jedini je Katanec na oba albuma.

Ima tu i drugih nastojanja da ih se predstavi, vjerujem da ćemo ih spomenuti u temi...

Jel do vas doprlo nešto od "alternativne" scene? Prokomentirajte. Ako i nije (jer to je čini se problem) svejedno se uključite.
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2024., 16:49   #2
Za uvod u stanje scene može poslužiti i ovaj razgovor prije svega s Vedranom Peternelom koji je pokretač i producent oba gorespomenta albuma.

Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2024., 19:00   #3
svi imate priliku skočiti na nemeček u pauku 13.12.

bili smo 2x u močvari i dečki su ubili. na ovaj popis dodala bih i daliborovo granje koji su isto nedavno ubili u močvari.

Old 02.11.2024., 19:08   #4
joža sa subsite.hr ima redovno super snimke strane i naše alternative. najčešće iz močvare, da se tamo naći dosta gemova

npr. recentan podrži scenu gdje je scenu podržalo 10 ljudi
Old 03.11.2024., 13:15   #5
Je, Nemeček je poseban doživljaj uživo. Od ostalih većinu sam gledao. Skotni vrag ima specifičan humor, a volio bih gledati Mimiku Orchestra. Znam da su sad snimali u Lisinskom live, a netko mi je spominjao genijalnost suradnje s Boddhisatwa Triom, fusion jazz Indijcima koji su kod nas svirali već nekoliko puta, a koji inače imaju suradnju s našim Intek Musicom.

Tko god da mi je ukrao antidepresive, nadam se da je sad sretan
Puky Lee is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2024., 15:39   #6
Quote:
amygdale kaže: Pogledaj post
joža sa subsite.hr ima redovno super snimke strane i naše alternative.
Da! Još davno sam se pretplatio Subsite i divim im se (njemu?) koliko temeljito prate scenu. Otkrivaju koje brdo koncerata još postoji koji prosječnom slušatelju uopće nisu vidljivi. Svaki dan ima neki koncert, nekad i više njih u danu i sve snima.
Dobro, nećemo pretjerivati, ja sam ih izbrojao 16.

Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2024., 19:55   #7
Quote:
Anderlon kaže: Pogledaj post
Da! Još davno sam se pretplatio Subsite i divim im se (njemu?) koliko temeljito prate scenu. Otkrivaju koje brdo koncerata još postoji koji prosječnom slušatelju uopće nisu vidljivi. Svaki dan ima neki koncert, nekad i više njih u danu i sve snima.
Dobro, nećemo pretjerivati, ja sam ih izbrojao 16.

Također pratim, preko njih sam saznao za band Koridor koji mi je trenutno najdraži noviji band.
Stran is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:19.