|
|
30.05.2025., 18:08
|
|
anakroni korisnik
Registracija: May 2025.
|
Odlutaju mi misli
Zamislite posao koji iziskuje povremenu koncentraciju, a ja se hrvam s time kako umijem.
Shvatim radni proces, razumijem sve, ali kada započenm samostalni rad ne uspijevam pribrati sve misli, odnosno teško sažim sve detalje jer kad god radim meni u nekom trenutku misli odlutaju.
Odem.
Na što mislim..?
Na sve što mi se dogodilo, vraćaju mi se scene od prije puno godina, dobivam ideje za nacrte, od interesa filozofije, povijesti, politike, zanimacija raznih društvenih normi.
Odlutaju mi misli s posla.
I to mi počinje smetati, a još više otežavati posao jer ispadam neozbiljan, a ja zaista želim biti ozbiljan.
Još kao dijete teško sam sačuvao koncentraciju, mai iskreno rečeno nikad nisam ni dosegao taj stupanj.
Zanima me što me zanima, ostalo ne spada u moj kvadrant interesa.- tako bih opisao vlastito odrastanje.
Uvijek sam bio okružen stripovima i knjigama, oduvijek sam lutao beskrajem mašte i dodirivao realnosti kada sam smatrao potrebnim.
Danas si takvo što ne bih smio dopustiti.
Radim posao koji me osobito ne zanima, istini za volju, ali sam plaćen za njega i ok je posao.
Ali bih volio da mi misli odlutaju u privatno vrijeme da se na poslu moglu posvetiti onome za što sam plaćen.
Misli mi odlutaju i kada nisam na poslu. Nerijetko u komunikaciji s društvom, pravim se da slušam, a zapravo u mojoj glavi nastaje sasvim neka druga priča...
Otkad znam za sebe tako je.
|
|
|
30.05.2025., 18:38
|
|
¯\_(ツ)_/¯
Registracija: May 2013.
|
Promjeni posao? Iako isto možda djeluje moguće jedino kao nemoguće, sanjarenjem o mogućnostima pokušaj barem. Iz onoga koji te osobito ne zanima, u onaj koji te osobito zanima. Možda čak iz onoga koji ne dozvoljava, u onaj koji ne da dozvoljava nego zahtjeva to da ti za vrijeme radnog vremena misli lutaju i odlutaju. Sanjari priča se uživaju suviše bujnu maštu. Nekim razlogom pričanja te priče, pričaju možda najčešće oni koji nisu sanjari, koji svojom vječnom nemaštovitosti naravno da ne mogu niti pokušati zamisliti suviše maštovitu maštu vječnog sanjara.
|
30.05.2025., 19:11
|
|
anakroni korisnik
|
Promjenio sam posao.
Ali to me prati na svakom poslu.
Kadkad gledam osobe koje su fokusirane, kako im uspijeva zadržati pažnju na poslu, kao da ništa drugo ne postoji.
To mi je pomalo neobično za razumjeti.
Nastojim biti maksimalno predan poslu, ali uvijek mi nedostaje - impuls.
Za to je potrebno da se odreknem vlastitog interesa. Slobodne misli.
|
|
|
30.05.2025., 20:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2025.
|
Quote:
Enlaeim kaže:
Promjenio sam posao.
Ali to me prati na svakom poslu.
Kadkad gledam osobe koje su fokusirane, kako im uspijeva zadržati pažnju na poslu, kao da ništa drugo ne postoji.
To mi je pomalo neobično za razumjeti.
Nastojim biti maksimalno predan poslu, ali uvijek mi nedostaje - impuls.
Za to je potrebno da se odreknem vlastitog interesa. Slobodne misli.
|
Masturbiraju prije posla il' odu na wc pa je koncentracija resetirana. Ne ja. Ne bih nikad.
Quote:
descender kaže:
Promjeni posao? Iako isto možda djeluje moguće jedino kao nemoguće, sanjarenjem o mogućnostima pokušaj barem. Iz onoga koji te osobito ne zanima, u onaj koji te osobito zanima. Možda čak iz onoga koji ne dozvoljava, u onaj koji ne da dozvoljava nego zahtjeva to da ti za vrijeme radnog vremena misli lutaju i odlutaju. Sanjari priča se uživaju suviše bujnu maštu. Nekim razlogom pričanja te priče, pričaju možda najčešće oni koji nisu sanjari, koji svojom vječnom nemaštovitosti naravno da ne mogu niti pokušati zamisliti suviše maštovitu maštu vječnog sanjara.
|
Istina. Recimo ja nemam taj dar. Vjerojatno jer mama nije puštala cigarete dok me nosila.
|
|
|
30.05.2025., 20:17
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Enlaeim kaže:
Promjenio sam posao. Ali to me prati na svakom poslu. Kadkad gledam osobe koje su fokusirane, kako im uspijeva zadržati pažnju na poslu, kao da ništa drugo ne postoji. To mi je pomalo neobično za razumjeti. Nastojim biti maksimalno predan poslu, ali uvijek mi nedostaje - impuls. Za to je potrebno da se odreknem vlastitog interesa. Slobodne misli.
|
Moguće će te pratiti do kraja ovozemaljskog postojanja? Možda upravo zato moguće nepraktičan prijedlog pokušaja ili pokušavanja prilagođavanja ne samo posla tome što te vjerno prati, radije nego pokušavanje prilagođavanja toga što te prati svemu ostalome što te prati. Nekakav "slobodni umjetnik" posao kao možda idealan? Nešto što zahtjeva maštom puštenom na volju ideje iščačkane iz etera. Nešto što ne zahtijeva (ADHD) discipliniran fokus na nešto na što se fokusiranom fokusu baš neće i neće fokusirati na. Okej je kada je fokus zaigrano zloćkast, kada svako toliko odluta tamo negdje, no isto se ne predlaže kao za išta značajniji problem. Možda je manje okej kada, nakon perioda zaigranosti, pomalo zloćkast fokus postane adolescentski buntovan, pa svom silinom sile strane opstruirati sve što mu se predloži kao konstruktivno, kao razumno, kao nužno, kao moranje. On mora samo ono što on mora, a to je bezbrižno i slobodno plutanje eterom.
|
30.05.2025., 20:18
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Annabeth-Lee kaže:
Istina. Recimo ja nemam taj dar. Vjerojatno jer mama nije puštala cigarete dok me nosila.
|
Puštala cigarete? Puštala kao ostavljala, kao ostavila, ili puštala kao puštala niz vodu, niz grlo, niz rijeku...? Mame kao krivca ili ne, koji dar ti nedostaje, kojim si darovana umjesto tog kojim nisi?
|
30.05.2025., 20:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
descender kaže:
Puštala cigarete? Puštala kao ostavljala, kao ostavila, ili puštala kao puštala niz vodu, niz grlo, niz rijeku...? Mame kao krivca ili ne, koji dar ti nedostaje, kojim si darovana umjesto tog kojim nisi?
|
Ma...šta ja znam. Davila se Ronhillom il' čim već, a starom sam valjda ispala više od jednom, namjerno, nenamjerno; sad smo si dobri.
Maštovitošću. Darovana...neki bi rekli meditacijom, ja bi rekla psihotičkim buljenjem u zid ili u daljinu.
|
|
|
30.05.2025., 20:44
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Annabeth-Lee kaže:
Ma...šta ja znam. Davila se Ronhillom il' čim već, a starom sam valjda ispala više od jednom, namjerno, nenamjerno; sad smo si dobri. Maštovitošću. Darovana...neki bi rekli meditacijom, ja bi rekla psihotičkim buljenjem u zid ili u daljinu.
|
Mnje. I moja je prilikom nanašanje me unutar svoje mesnate vreće, inhalirala štošta, priča se. Možda se i natakala nečime, prilikom inhaliranja, prije i/ili poslije možda i gutanja nekakvih tabletica za smirenje ili za što već. Za nadraženost previše smirena smirenja, možda. Sva sreća da u to vrijeme, kažu, nije bilo raznih boja i djelovanja praškova za šmrcanje. Svašta nešto je koristila, za kvalitetan razvoj tumora kojeg kao natprosječno mršava ženica nekim joj možda "desilo se... bogomdano" nepoznatim razlogom prenaša uokolo. Po tome sudeći, ako isto jest više-manje istina, što bi možda i moglo biti, više više nego manje, ja bih trebao biti posve lišen ne samo nemirna uma i nusprodukta istog, mašte, no čini se kako sam sve samo ne lišen istog. Uvijek u nekom meditativnom "dream state" stanju. Ni na nebu, ni na zemlji. Kopirajući ne samo mamu, nekada sam i bio, no kažu da je isto štetno ne samo za plod koji je nositi pa sam prestao biti, no svejedno, i dalje kao da sam dupkom pun alkohola, i dobrih doktora-farmaceuta tableta, i ne samo kancerogenog dima, i... svega onoga što "teleće blejanje u zid, ili šarena vrata ili prozore" dosadan život, iako ne čini, čini nešto zanimljivijim.
|
30.05.2025., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
descender kaže:
Mnje. I moja je prilikom nanašanje me unutar svoje mesnate vreće, inhalirala štošta, priča se. Možda se i natakala nečime, prilikom inhaliranja, prije i/ili poslije možda i gutanja nekakvih tabletica za smirenje ili za što već. Za nadraženost previše smirena smirenja, možda. Sva sreća da u to vrijeme, kažu, nije bilo raznih boja i djelovanja praškova za šmrcanje. Svašta nešto je koristila, za kvalitetan razvoj tumora kojeg kao natprosječno mršava ženica nekim joj možda "desilo se... bogomdano" nepoznatim razlogom prenaša uokolo. Po tome sudeći, ako isto jest više-manje istina, što bi možda i moglo biti, više više nego manje, ja bih trebao biti posve lišen ne samo nemirna uma i nusprodukta istog, mašte, no čini se kako sam sve samo ne lišen istog. Uvijek u nekom meditativnom "dream state" stanju. Ni na nebu, ni na zemlji. Kopirajući ne samo mamu, nekada sam i bio, no kažu da je isto štetno ne samo za plod koji je nositi pa sam prestao biti, no svejedno, i dalje kao da sam dupkom pun alkohola, i dobrih doktora-farmaceuta tableta, i ne samo kancerogenog dima, i... svega onoga što "teleće blejanje u zid, ili šarena vrata ili prozore" dosadan život, iako ne čini, čini nešto zanimljivijim.
|
Kažeš da bi mozak možda bio maštovitiji, intuitivniji, sanjarski, da je bila na LSD-u? Moguće da neke stvari ponište štetan utjecaj dima na razvoj ploda ili pak potaknu neke mutacije pizde materine CIA-ine eksperimentalne. Pitam se šta će bit od ove djece čije su se majke ubadal.... cijepile protiv COVID-a, kakvi će to mutanti biti i hoće li doprinijeti kakvom napretku civilizacije ili stvorit još veće retarde od današnjih. Šta sutra donosi, pitam se pitam... :duboki uzdah: Drago mi je zbog tebe i tvojih talenata i ujedno ti ovim putem hebem mater.
Ni na nebu ni na zemlji, kažeš. Vjerojatno biće 5. dimenzije koje se infiltriralo iz nekog razloga.
|
|
|
30.05.2025., 22:16
|
|
anakroni korisnik
|
Quote:
Annabeth-Lee kaže:
Masturbiraju prije posla il' odu na wc pa je koncentracija resetirana. Ne ja. Ne bih nikad.
|
Razbijanje treme tome je uzrok.
Ali ovdje o čemu je riječ je upravo to popuštanje pažnje na poslu.
Radim, radim i odjednom sam na drugom kraju planete, u orbiti Saturna i eklipse, i u trenutku se pronalazim da moram pratiti proces posla, i znam dovoljno, ali uvijek mi ponestane čitav slijed.
I zaboravim. Jednostavno...trebam biti 100 % prisutan, a nisam.
|
|
|
30.05.2025., 22:19
|
|
anakroni korisnik
|
Quote:
descender kaže:
Moguće će te pratiti do kraja ovozemaljskog postojanja? Možda upravo zato moguće nepraktičan prijedlog pokušaja ili pokušavanja prilagođavanja ne samo posla tome što te vjerno prati, radije nego pokušavanje prilagođavanja toga što te prati svemu ostalome što te prati. Nekakav "slobodni umjetnik" posao kao možda idealan? Nešto što zahtjeva maštom puštenom na volju ideje iščačkane iz etera. Nešto što ne zahtijeva (ADHD) discipliniran fokus na nešto na što se fokusiranom fokusu baš neće i neće fokusirati na. Okej je kada je fokus zaigrano zloćkast, kada svako toliko odluta tamo negdje, no isto se ne predlaže kao za išta značajniji problem. Možda je manje okej kada, nakon perioda zaigranosti, pomalo zloćkast fokus postane adolescentski buntovan, pa svom silinom sile strane opstruirati sve što mu se predloži kao konstruktivno, kao razumno, kao nužno, kao moranje. On mora samo ono što on mora, a to je bezbrižno i slobodno plutanje eterom.
|
Ma, ima istine u tome što kažeš.
Da budem spsiatelj, baviti se kreativnom rabotoma, stvaranjem iz moje volje i slobode, ali od toga se slabo živi.
Morma raditi konvencionalan posao. Do daljnjega.
Borit ću se s time.
Htio sam vidjeti ima li koga ovdje da se bori s nečim sličnim, podijeliti iskustva.
ADHD
Moguće da to imam..
|
|
|
30.05.2025., 22:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Enlaeim kaže:
Razbijanje treme tome je uzrok.
Ali ovdje o čemu je riječ je upravo to popuštanje pažnje na poslu.
Radim, radim i odjednom sam na drugom kraju planete, u orbiti Saturna i eklipse, i u trenutku se pronalazim da moram pratiti proces posla, i znam dovoljno, ali uvijek mi ponestane čitav slijed.
I zaboravim. Jednostavno...trebam biti 100 % prisutan, a nisam.
|
Stavi si najobičniju gumenu lastiku na ruku i pukni se svaki put kad kreneš lutat.
|
|
|
30.05.2025., 22:38
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Annabeth-Lee kaže:
Kažeš da bi mozak možda bio maštovitiji, intuitivniji, sanjarski, da je bila na LSD-u? Moguće da neke stvari ponište štetan utjecaj dima na razvoj ploda ili pak potaknu neke mutacije pizde materine CIA-ine eksperimentalne. Pitam se šta će bit od ove djece čije su se majke ubadal.... cijepile protiv COVID-a, kakvi će to mutanti biti i hoće li doprinijeti kakvom napretku civilizacije ili stvorit još veće retarde od današnjih. Šta sutra donosi, pitam se pitam... :duboki uzdah: Drago mi je zbog tebe i tvojih talenata i ujedno ti ovim putem hebem mater. Ni na nebu ni na zemlji, kažeš. Vjerojatno biće 5. dimenzije koje se infiltriralo iz nekog razloga.
|
Ajme, kako bi to valjalo isprobati. Mnogo-jako. U kontroliranim, sterilno bijele boje čistim uvjetima eksperimenta (višegeneracijski, možda) vrlo produljena trajanja. Tri generacije, kćerke svojih majki, koje su cijelom dužinom nošenja svoje dajbog plodne kćerke, ne nužno svakodnevno no svakih par dana uredno, konzumirale ne mikrodoziranja poprilične količine kiseline. Možda neetičko eksperimentiranje, no kao i sve, i znanje košta. Ako je zaista moćno kako se priča da je ništa nego, znanje vjerojatno košta nešto više od ostalih trivijalnosti "ciljana, inteligentno vođena evolucija" Zemaljski zemljanog bivanja. Možda bi već i prva kći pokazala korisnosti uzimanja kiseline prilikom nošenja. Wunderkind kćer, ili pak psihotično nešto što suviše aktivnom, suviše nepravilno umreženom mrežicom unutar medija želatinaste spužvice, kćer nije uspjelo postati, te je (možda i nije, no tek to bi bilo neetično) višegeneracijski eksperiment prekinut. A možda i ništa. Ništa što bi naštetilo djetetu, kako je dijete morabit prirodno u traumatičnom stanju psihoze, iz kojeg postepeno izlazi. Treba djetetu da krene s računanjem zbilje, s usvajanjem obrazaca koji za zbilja zbilju znače. Nije dijete onaj neki gušter, koji čim se izlegne iz jajceta, u programu mu ne piše možda zašto no piše da mora "Run, Forrest, run... madafaka!!!" brzo trčati, kroz predio zlih zmija koje nekim razlogom ganjaju jadne malene guštere.
Moguće bi mama ne svakodnevnim nužno no urednim uzimanjem kiseline, bila smirenija po pitanju tragedije zbilje u kojoj je biti, odnosno nije biti kada je istu promatrati kiselinom opranim staklima naočala. Kažu da mali sisavac mamine ne samo krvi, dijete, slušanjem otkucaja mamina srca i automatskim poravnavanjem poravnavanja vlastita srce-ritma s "master clock" istim, usvaja i mamine emocije, kako su one prvi "imprint." Ako je mama SDP pijana, i sisanjem kancerogenih prutića nesramežljivo autodestruktivna, i...... moguće da "žigosanje dušice" dijete usvoji taj takve mame dramski imprint. Od najranije, dok dijete još ne zna ni to da su njegove/zine ruke njegove/zine, mama i mamine lijeve i/ili desne sisaljke hrana nisu eksterni objekti od interesa nego je sve to tu negdje nekako nešto... dijete osjećanjem informacije zna da je "Hebomatersvoju!" život sranje. Nešto za bilo čime skratiti rok trajanja što je prije moguće, nešto nimalo šareno, nimalo S-trippy smiješno, nimalo divno, nimalo mistično, nimalo... Nimalo, no puno previše. Ne znam koliko dimenzija ima, no tri (ili četiri, ako je gravitaciju uključiti kao ono što bolnim starenjem boli sve bolnije ne samo kosti) su sasvim dovoljne. Više na zemlji, gravitacijom zbijen plazeći, nego leteći po nebu s malenim ili velikim letećim medvjedićima. Možda upravo zato taj bijeg u "daydreaming" sanjarenja o bilo čemu, što nije ovako ovo ovdje, dolje kod nas, na zemljane zemlje Zemlji.
Dreamers, they never learn...
|
30.05.2025., 22:43
|
|
anakroni korisnik
|
Quote:
Annabeth-Lee kaže:
Stavi si najobičniju gumenu lastiku na ruku i pukni se svaki put kad kreneš lutat.
|
Onda je kasno.
To ne ide u tako s oznakom prijenosa.
Kao, radim, radim, pazim, motrim, mislim, i sve u tom fazonu, kad odjednom ja razmišljam, šta ja znam, o nekoj vijesti s Madagaskara...
Pojavi se misao koje me obuzme, dovoljna je sekunda.
Lastika je matrijal prilično omrznut, ali efektan.
To nema smisla jer lutanje misli je lopovski, i to vještolopovski uradak mozga, ili svijesti, nisam siguran.
|
|
|
30.05.2025., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
|
A da duvaš neku manju dozu?
|
|
|
30.05.2025., 23:06
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Enlaeim kaže:
Ma, ima istine u tome što kažeš. Da budem spsiatelj, baviti se kreativnom rabotoma, stvaranjem iz moje volje i slobode, ali od toga se slabo živi. Morma raditi konvencionalan posao. Do daljnjega. Borit ću se s time. Htio sam vidjeti ima li koga ovdje da se bori s nečim sličnim, podijeliti iskustva. ADHD Moguće da to imam..
|
Ima, kako da nema. Kao i mnogošto drugo, popularan je i "ADHD." Možda da umjesto gumica i naknadnog peckanja, pokušaš s farmaceutskim amfetaminom? Kažu kako isti ne djeluje podjednako na sanjarenjem koncentrirane sanjare, i na ostale sanjarenjem dekoncentrirane sanjare. Sanjari koji muku muče s koncentracijom (možda ne samo farmaceutski čist, zloupotrebljava se u vrijeme ispitnih rokova, ne samo budnosti nego i (hiper)koncentracije radi, kažu) se na bilo što osim sanjarenja, mogu soli iskorištavati kao suplemente za bolju koncentraciju. Jest da isto možda nije zdravo dulje vrijeme pokušavati, no možda se mozak resetira, možda se dopingom nauči automatizmu rutine ostanka prisutnim, kako ne odlutati tamo negdje daleko od ovdje trenutačno sad. A možda i ne, naravno, možda se čovjeku svidi farmaceutski amfetamin, pa odluči pokušati s onim koji nije farmaceutski, te mu se taj možda svidi i više, pa potom... Možda je praktičnije mozak ne pokušati dodatno opterećivati raznim kemijskim inputima. Sanjarenje je okej, dok ne čini baš štetnu štetu.
|
31.05.2025., 10:00
|
|
𝖜𝖆𝖓𝖉𝖊𝖗𝖊𝖗
Registracija: Apr 2017.
|
Quote:
Enlaeim kaže:
Zamislite posao koji iziskuje povremenu koncentraciju, a ja se hrvam s time kako umijem.
Shvatim radni proces, razumijem sve, ali kada započenm samostalni rad ne uspijevam pribrati sve misli, odnosno teško sažim sve detalje jer kad god radim meni u nekom trenutku misli odlutaju.
Odem.
Na što mislim..?
Na sve što mi se dogodilo, vraćaju mi se scene od prije puno godina, dobivam ideje za nacrte, od interesa filozofije, povijesti, politike, zanimacija raznih društvenih normi.
Odlutaju mi misli s posla.
I to mi počinje smetati, a još više otežavati posao jer ispadam neozbiljan, a ja zaista želim biti ozbiljan.
Još kao dijete teško sam sačuvao koncentraciju, mai iskreno rečeno nikad nisam ni dosegao taj stupanj.
Zanima me što me zanima, ostalo ne spada u moj kvadrant interesa.- tako bih opisao vlastito odrastanje.
Uvijek sam bio okružen stripovima i knjigama, oduvijek sam lutao beskrajem mašte i dodirivao realnosti kada sam smatrao potrebnim.
Danas si takvo što ne bih smio dopustiti.
Radim posao koji me osobito ne zanima, istini za volju, ali sam plaćen za njega i ok je posao.
Ali bih volio da mi misli odlutaju u privatno vrijeme da se na poslu moglu posvetiti onome za što sam plaćen.
Misli mi odlutaju i kada nisam na poslu. Nerijetko u komunikaciji s društvom, pravim se da slušam, a zapravo u mojoj glavi nastaje sasvim neka druga priča...
Otkad znam za sebe tako je.
|
Drugacije receno, um je vrlo aktivan i ne podnosi prazan hod, neinspirativno okruzje, ljude i teme. Mislim, mozemo sad sve to fino "patologizirat'", prometnut' u poremecaj paznje i tome slicno. Ili! Vidjet' tu mastovitost kao super moc, odnosno pokazatelj umjetnika u nastanku, kao sto je Desc zamijetio.
Ne bih se previse brinula. 
|
31.05.2025., 11:33
|
|
anakroni korisnik
|
Quote:
Annabeth-Lee kaže:
A da duvaš neku manju dozu?
|
Naduvao sam se sasvim dovoljno, vjeruj mi.
Ni Dalaj Lama nije imao vizije kao jao u ono doba duvanja.
Ali tome je sada prošlost.
Želim njušiti zrak planete i biti motritelj između mozga i svijesti.
|
|
|
31.05.2025., 11:36
|
|
anakroni korisnik
|
Quote:
descender kaže:
Ima, kako da nema. Kao i mnogošto drugo, popularan je i "ADHD." Možda da umjesto gumica i naknadnog peckanja, pokušaš s farmaceutskim amfetaminom? Kažu kako isti ne djeluje podjednako na sanjarenjem koncentrirane sanjare, i na ostale sanjarenjem dekoncentrirane sanjare. Sanjari koji muku muče s koncentracijom (možda ne samo farmaceutski čist, zloupotrebljava se u vrijeme ispitnih rokova, ne samo budnosti nego i (hiper)koncentracije radi, kažu) se na bilo što osim sanjarenja, mogu soli iskorištavati kao suplemente za bolju koncentraciju. Jest da isto možda nije zdravo dulje vrijeme pokušavati, no možda se mozak resetira, možda se dopingom nauči automatizmu rutine ostanka prisutnim, kako ne odlutati tamo negdje daleko od ovdje trenutačno sad. A možda i ne, naravno, možda se čovjeku svidi farmaceutski amfetamin, pa odluči pokušati s onim koji nije farmaceutski, te mu se taj možda svidi i više, pa potom... Možda je praktičnije mozak ne pokušati dodatno opterećivati raznim kemijskim inputima. Sanjarenje je okej, dok ne čini baš štetnu štetu.
|
Da ne ispadnem cjepidlaka, radije bih čaj.
Napitak prirode. Tablete su mi posljednje sredstvo prisile.
Postoji li kakva začinska trava, čaj, napitak, smjesa, iz udubljenog tuljca..Neštoo što održava pažnju ili se može biti multi-tasking vješt, zadržati pažnju i biti u svojim mislima..
|
|
|
31.05.2025., 11:44
|
|
anakroni korisnik
|
Quote:
0ona kaže:
Drugacije receno, um je vrlo aktivan i ne podnosi prazan hod, neinspirativno okruzje, ljude i teme. Mislim, mozemo sad sve to fino "patologizirat'", prometnut' u poremecaj paznje i tome slicno. Ili! Vidjet' tu mastovitost kao super moc, odnosno pokazatelj umjetnika u nastanku, kao sto je Desc zamijetio.
Ne bih se previse brinula. 
|
Hvala, da.. Takav odgovor sam priželjkivao da budem iskren.
Nisam odustan toliko da ne razumijem procese, jer ako se sjetim da sam zaboravio, onda pratim sa zakašnjenjem.
Ipak, ne zanima me odveć toga na poslu jer je to industrija, utaban put, sa trakama monotonije od kojeg um bejži kao od poplave, pa stoga razumijem i varku u mojoj svijesti da mi misli pobjegnu.
One bježe od dosade.
Morat ću obuzdati zbjegove misli, ali otpor će biti značajan jer i karakter mi se protivi robotizaciji duha, makar u svom svijetu bio sam, u pustinji vlastitih promašaja, ja sam prilično zadovoljan, jer kako kažeš, i to je istina, stalno stvaram, mislim, promišljam, analiziram u glavi.
Naravno, i strastveni sam ljubitelj dokolice.
Ima li išta ljepše nego snatrenju svijeta..s pozicije nalakćenog Rimljanina u pogledu na horizont s otvorenog pogleda vile nekog otoka u Jadranu npr...
Svijet kojim vladaš očima i umom.
Koji nastojiš razumjeti željama i htijenjem.
A skanjuješ se raditi jer eto..rođen si za promatranje. Proučavanje svijeta.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:06.
|
|
|
|