Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Sapunice

Sapunice meksičke, španjolske, američke, hrvatske - nije važno, gledamo ih sve, ma što god drugi rekli o tome

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.06.2022., 11:50   #1
The Bold and the Beautiful / Dragulji i strasti (1987-)

The Bold and the Beautiful je američka soap opera koja se je počela emitirati 23.03.1987. i do sada je emitirano preko 8500 epizoda u 35 sezona.Trajanje svake epizode je oko 20 minuta.
Autori sapunice su William J. Bell i Lee Phillip Bell,a emitira se na kanalu CBS svaki radni dan od ponedjeljka do petka.
Radnja je smještena u grad Los Angeles,a u centru radnje u početnim sezonama su obitelji Forrester i Logan,a sam fokus radnje osim na obiteljskim odnosima je svijet visoke mode.

Obitelj Forrester čine Eric i Stepanie, te njihova djeca Ridge, Thorne, Kristen i Felicia.Svi su dio početne postave,osim Felicie koja se priključuje tek nekoliko godina kasnije.
Obitelj Logan čine majka Beth i njena djeca Storm, Brooke, Donna i Katie, te u gostujućoj ulozi i baka Helen (majka od oca Stephena koji je nestao/otišao)
Tu su i bogat poslovni čovjek Bill Spencer i njegova kćer Caroline.

Naravno, ovdje se radi o početnim epizodama, a tek kasnije će se cijela sapunica poprimiti onaj poznatiji dio sa dolaskom likova poput Clarkea Garrisona, Sally Spectre, Taylor Hayes, Macy Alexander i drugih.

Originalni cast u 1 sezoni činili su:

Quote:
John McCook - Eric Forrester
Susan Flannery - Stephanie Forrester
Ronn Moss - Ridge Forrester
Clayton Norcross - Thorne Forrester
Teri Ann Linn - Kristen Forrester

Judith Baldwin - Beth Logan
Ethan Wayne - Storm Logan
Katherine Kelly Lang - Brooke Logan
Carrie Mitchum - Donna Logan
Nancy Sloan - Katie Logan

Jim Storm - William Spencer
Joanna Johnson - Caroline Spencer
Lauren Koslow - Margo Lynley
Bryan Genesse - Rocco Carner
Steve Shortridge - Dave Reed
IMDb

Old 12.06.2022., 12:39   #2
Sjećam se davnih dana kad sam ju pratila na našim
kanalima i na slovenskom A Kanalu

Taylor Hylo mi je

Brooke & Ridge prekinuli milijun puta

La Promesa - Manuel y Jana ♥♥♥
pipa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2022., 12:44   #3
Evo i slike originalnog casta.Iskopao sam je negdje.

Početni storylinei:

Obitelj Forrester:

- Ridge i Caroline su na početku zaljubljeni par i na putu su da se vjenčaju,ali na dan vjenčanja sve to ode kvragu.
Bill Spencer ne želi da se najpoznatiji bachelor i playboy L.A.-a oženi sa njegovom kćeri i naravno da ga je pratio uz pomoć P.I. i otkrio neke kompromitirajuće stvari.
Ridge se niti nije želio oženiti sa Caroline,ali ga je njezin otac toliko razljutio sa zahtjevima da je ostavi da ju je iz inata zaprosio.
Za to vrijeme se njegov brat Thorne zaljubljuje u Caroline.
Brak Erica i Stephanie nije savršen,a posebice je tu sumnja Stephanie prema Ericovoj djelatnici Margo za koju misli da je njegova ljubavnica.
Kristen za to vrijeme je negdje izvan L.A. i vraća se natrag zbog vjenčanja svog brata,ali ima jako loš odnos sa majkom.
Felicia se isto spominje da je negdje na školovanju.

Obitelj Logan:

-Sedam je godina prošlo od kada je Stephen napustio svoju ženu Beth i djecu,a oni još uvijek osjećaju te rane,posebice Storm koji je morao postati glava obitelji.
- Na početku je Brooke u vezi sa policajcem Dave Reedom sa kojim se je i zaručila i trebaju se vjenčati.
- Donna i Katie su još maloljetne i spopadaju se sa uobičajenim problemima.Katie ima problema sa licem koje joj je puno akni i zbog toga je dečki izbjegavaju.Da bi se osjećala bolje Donna nagovori tog nekog dečka Rocca da je pozove van i da joj bude dečko.No kako vrijeme prolazi Donna i Rocco se zaljubljuju.
Old 12.06.2022., 12:58   #4
Počeo sam nekako gledati ispočetka, jer mi je ovaj dio dosta nepoznat.
Najpoznatiji mi je kada su na scenu ušle prvo Sally,pa Taylor i tu onda počinje ono zlatno doba B&B.

Na početku Susan Flannery ima 48 godina i izgleda božanstveno.
John McCook je na početku imao 43 godine i morali su mu bojati kosu,tj. zabijeliti je malo da bi izgledao starije.
Od svih ovdje Joanna Johnson izgleda meni i najljepše.Prava je ljepotica.

I da, jedna od legendarnih izjava Brooke sa početka,koje je rekla svom zaručniku Daveu :

Maybe the only marriage proposal I ever get!

Valjda će ih biti jedno 50-ak do kraja sapunice.
Old 12.06.2022., 13:02   #5
Ako nije i više od 50 vjenčanja i prosidbi

Mislim da naši nisu dali od početka
nego kad su Brooke i Ridge već bili zajedno
ali davno je bilo pa nemojte me uzimati za riječ

Sjećam se kad je i Taylor došla u seriji

pipa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2022., 15:57   #6
Gledala sam prve dvije sezone prije nekih dvadeset i pet godina. Nije to bilo tako loše čini mi se. Ali mislim da sada ne bih imala živaca pratiti nešto što nema kraja. Čak je i Ronn Moss nakon 25 godina igranja istog lika odustao.
Melaike is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2022., 19:44   #7
U 52 epizodi dogodila se je i prva zamjena glumaca.Umjesto Judith Baldwin došla je Nancy Burnett za ulogu Beth Logan.

I počeo je sukob Ridgea i Thornea oko Caroline Spencer.

Čini se da će Brooke uskoro stupiti nogom u kuću Forresterovih kao pomoć majci u cateringu.
Old 17.06.2022., 20:36   #8
Povijesni trenutak za sapunicu se je dogodio u 60 epizodi.
Brooke je upoznala Ridgea, Erica, Stephanie i Thornea.

A Eric je konačno skužio da je ona žena Beth, njegova ljubav iz mladosti sa kojom se je trebao vjenčati, a poslije će se okrenuti njezinoj kćeri.
Old 17.06.2022., 23:13   #9
Quote:
Altairfan kaže: Pogledaj post
Povijesni trenutak za sapunicu se je dogodio u 60 epizodi.
Brooke je upoznala Ridgea, Erica, Stephanie i Thornea.
Jedino za Stephanie se kasnije nije udala.
upa222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2022., 18:21   #10
Quote:
upa222 kaže: Pogledaj post
Jedino za Stephanie se kasnije nije udala.
Bilo bi mrtvih nakon razvoda da se je to i nekako dogodilo.
Mislim da fakat ona nikad nije ni uoutila neku dobru riječ prema Brooke osim možda na početku.

U 79.ep. Brooke je počela privremeno igrati druga glumica, Catherine Hickland, jer je KKL bila bolesna.Valjda se je prehladila od tolikog paradiranja na Forresterovim bazenima.
Old 22.06.2022., 14:49   #11
Ne mogu vjerovati da se netko sjetio otvoriti temu za američku sapunicu,s obzirom da one ovdje kod nas nisu nikad uspijele pustiti korijenje.
Inače Bold and Beautiful smo pratili u obitelji redovito na talijanskom kanalu Rai (uz Santu Barbaru i Loving),od tud moja ljubav pream aameričkim sapunicama.KAs su seriju prebacili početkom 90-ih na privatni Mediaset smo je mpomalo prestali pratit što zbog vremena prikazivanja (14 popodne) a što zbog lošeg signala za te programe.
Serija u Italiji se i danas emitira,a Brooke i Ridge imaju status supercouple-a,nešto kao kod nas Esmeralda i onaj njezin li Marisol i onaj njezin.
Ja je pratim skidajući epizode s neta (ako netko hoće pp šaljem link),dans od starih likova su ostali Eric,Ridge (drugi glumac) i Brooke.Lik Stephanie je umro taman kad su se ona i Brooke pomirile,a odlazak Rona Mossa iz serije je definitivno bio ogromna promjena.Nedavno se vratila i Taylor,ali i nju glumi nova glumica (Krista Allen).Nedavno se vratila i Shiela Carter,jedna od glavnih negativki serije.Od ostalih likova valja spomenuti Bill Spencer jr-a i Sally Spectru,nećankinju originalne Sally.
Tijekom serije se puno toga izdogađalo,neki likovi su umrli više puta pa se vratili natrag (Taylor,Shiela,...),Ridge je otkrio da je njegov bio otac netko drugi a ne Eric,...
Danas se većina radnje vrti oko njihove djece,ali i dalje su starci jako prisutni.
Inače B&B u americi ima i sestrinsku seriju Young and restless,i često se likovi posuđuju-recimo Shiel je počela svoju psiho karijeru u toj seriji,pa se preselila u B&B,dok je lik Sally Spectra mlađe iz B&B nedavno prešao u Y&R kao glavni lik.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2022., 19:44   #12
Storylinei poslije 60 pa do 90 ep. :

Obitelj Forrester:

- Thorne je dobio ponudu od Spencera da dođe raditi kod njega uz uvjet da se mora oženiti Caroline da bi dobio i dionice,a ako se razvede onda ostaje bez dionica.Eric neće dopustiti da ode iz obiteljske tvrtke,a Ridgeu je svejedno.

- Zbog mogućnosti razvoda Erica i Stephanie obitelj se je podijelila na tabore.Ridge neće dopustiti razvod, dok su se Thorne i Kristen odlučili da će podržati što roditelji odluče.

- Eric je zaluđen sa Beth Logan nakon što se je konačno nakon toliko godina susreo sa njom.

- Bill Spencer je odlučio da će svim sredstvima uništiti vezu Ridgea i Caroline,a s druge strane isto je htio čini se Thorne koji je čuo razgovor Ridgea i majke o avanturi koju je želio sa Brooke,a koje je propala.
Ali onda se je Ridge sam otkrio i konačno je toj vezi došao kraj.
Caroline je završila sa Ridgeom u 90 epizodi.

Obitelj Logan:

- Donna otišla od kuće živjeti sa nekom propalicom i mačistom,a to će čini se završiti loše
- Nakon napada na baku Helen došla ona živjeti u njihovu kuću
- Još ništa od vjenčanja Brooke sa policajcem i čini se da su scenaristi počeli polako to zamrzavati.Sad se čeka samo da to završi nekako.
Old 25.06.2022., 17:11   #13
Čuda se događaju i John McCook je nakon 35 godina glumljena istog lika uspio dobiti svoj prvi Emmy ikad.

https://www.youtube.com/watch?v=mi7w..._channel=Ken88

https://www.youtube.com/watch?v=UFCP...annel=MaximoTV

Old 25.06.2022., 23:24   #14
Ne mreš bolivit dočekao je svoj Emmy
nakon 35 godina tko čeka taj i dočeka kad tad

pipa is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2022., 18:20   #15
Početak 109 epizode

Pogled Erica prema budućoj supruzi iako još nije ni pošteno imala vezu sa Ridgeom i onda dolazak Stephanie koja ju je nazvala sa lovely girl. Epic. Predivan look je imala KKL ovdje.

Baš su teške epizode sad za gledati. Caroline je bila silovana od strane nekog manijaka i sad ga traže, živi kod Brooke trenutno i u jako je lošem psihičkom stanju.A koji peh.Ostavila je konačno Ridgea i išla se malo zabavljat i onda se to dogodi.
To je sad glavni storyline.Uz to i zajednička borba Erica i Stephanie da Thorne ne ode iz tvrtke.
Old 29.06.2022., 20:53   #16
Šefe, namjeravaš li pogledati sve od početka do danas?
Melaike is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2022., 21:03   #17
Quote:
Melaike kaže: Pogledaj post
Šefe, namjeravaš li pogledati sve od početka do danas?
Nikad se ne zna što nam donosi budućnost.
Ali kratke su epizode i kad se oduzmu neke flashback i dosadne scene dobiješ taman oko 18 minuta po epizodi.
3 ep. dnevno u prosjeku, oko 100 mjesečno dođe ti oko 1200 godišnje.Ovim tempom sam za 7 godina do 2022.godine, pogotovo ako malo ponekad ubrzam tempo.
Ne znam ni sam, u proljeće iduće godine će mi valjda biti dosta.
Old 29.06.2022., 21:32   #18
Ja sam kao balavica gledala na Pop tv ili Kanal A , ne sjećam se točno. I znam da su prekinuli na nečemu bitnom, neki Big Bear Ridge/Brooke cliffhanger, pa sam ja kasnije istraživala što se dogodilo. Ako netko zna koja je to sezona i epizoda bila, baš bih pogledala, jer me tada strašno nerviralo što su prestali prikazivati.
upa222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2022., 21:48   #19
Quote:
upa222 kaže: Pogledaj post
Ja sam kao balavica gledala na Pop tv ili Kanal A , ne sjećam se točno. I znam da su prekinuli na nečemu bitnom, neki Big Bear Ridge/Brooke cliffhanger, pa sam ja kasnije istraživala što se dogodilo. Ako netko zna koja je to sezona i epizoda bila, baš bih pogledala, jer me tada strašno nerviralo što su prestali prikazivati.
POP TV sigurno nije imao, tamo je jedino išla Santa Barbara od američkih u 90-ima, a na Kanal A se ne sjećam se da je imao osim ako je emitirao to u 90-ima. Na Kanal A je išao Young & Restless od 01.10.2001. godine do negdje 2012. i u tom razdoblju na ovamo nije išao B&B.
Da, i na Kanal A se je jedno vrijeme emitirao i All my Children.
Old 05.07.2022., 17:40   #20
U 137 epizodi se prvi put pojavljuje Daniel McVicar kao Clarke Garrison.
Što je bio mlad i lijep, svaka mama bi ga htjela za zeta.
I nisam znao da ga je ona vještica Stephanie unajmila da zavede njezinu kćer Kristen da se konačno makne od oca.
Stephanie ljubomorna na vlastitu kćer da joj uzima Erikovu pažnju.Ono stvarno....

I sad će sva pažnja biti u vezi suđenja silovatelju od Caroline.

Ali meni je bilo najbolje kad je Stephanie uhodila Erica i vidjela da odlazi k domu od Loganovih,pa je odmah pomislila da mu je Brooke ljubavnica,a nije pomoglo ni što ga je dva puta našla s njim u redu.
Kad bi znala da prvo ide na mamu, kasnije će na kćer.
A Ridge odmah o krizi srednjih godina,pa je možda stari odlučio naći mlađu. Kasnije će on imati krizu srednjih godina, nemojmo se brinuti.A Ridge će kao plus dobiti i polubrata i polusestru.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:30.