Natrag   Forum.hr > Društvo > Duhovnost

Duhovnost Slobodnim stilom...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.04.2003., 21:45   #1
Vještice OnLine - povratak na početke

"Vještice OnLine - povratak na početke" su nastavak slijeda threada "Vještice OnLine", a započetog 26.08.2000 godine.

Prošla izdanja možete pronaći na adresama:

Vještice Online - prvo izdanje

2, 3, 4 izdanje su u fazi prebacivanja na pomoćni server, jer su na IMF-u nedostupni

Vještice Online - peto izdanje

Vještice Online - nova generacija - 6

Vještice Online - piratsko izdanje - chaterska oaza

Idemo dalje

V.

P.S. Upozorenje:

Čitanje i razumijevanje topica "Vještica OnLine" zasigurno nije put spasenja, bar po mišljenju kardinala Ratzingera, voditelja "Kongregacije Za Nauk Vjere" duhovne i pravne nasljednice "Svete Inkvizicije".
Stoga molim da za pasivno ili aktivno sudjelovanje u topicu zatražite dopuštenje Vašega svećenika ili Vašega ovlaštenog duhovnika!

.

Zadnje uređivanje Vještac : 04.04.2003. at 14:41.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2003., 21:46   #2
Kalendar

--- Siječanj ---------------------------------------

02.01.03 ČET, 20:23 GMT - Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

18.01.03 SUB, 10:47 GMT - Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze.

--- Veljača ---------------------------------------

01.02.03 SUB, IMBOLC
01.02.03 SUB,10:48 GMT - Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

16.02.03 NED, 23:51 GMT - Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze.

--- Ožujak ---------------------------------------

03.03.03 PON, 02:34 GMT - Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

18.03.03 UTO, 10:35 GMT - Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze.

21.03.03 PET, 00:59 GMT - OSTARA Proljetna ravnodnevnica

--- Travanj ---------------------------------------

01.04.03 UTO, 19:18 GMT - Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

16.04.03 SRI, 19:36 GMT - Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze.

--- Svibanj ---------------------------------------

01.05.03 ČET BELTANE Početak svjetlog, toplog razdoblja koje traje do 31.10
01.05.03 ČET12:14 GMT Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

16.05.03 PET, 03:36 GMT Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze.

31.05.03 SUB, 04:19 GMT Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

--- Lipanj ---------------------------------------

14.06.03 SUB, 11:16 GMT Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze

21.06.03 SUB, 19:10 GMT LITHA ili Midsummer Ljetnja dugodnevnica

29.06.03 NED, 18:38 GMT Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

--- Srpanj ---------------------------------------

13.07.03 NED, 19:21 GMT Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze

29.07.03 UTO, 06:52 GMT Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

--- Kolovoz ---------------------------------------

01.08.03 PET, LUGHNASADH

12.08.03 UTO, 04:48 GMT Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze

27.08.03 SRI, 17:26 GMT Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

--- Rujan ---------------------------------------

10.09.03 SRI, 16:36 GMT Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze

23.09.03 UTO, 10:46 GMT MABON Zimska ravnodnevnica

26.09.03 PET, 03:09 GMT Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

--- Listopad ---------------------------------------

10.10.03 PET, 07:27 GMT Noć punoga mjeseca. Početak silazne faze

25.10.03 SUB, 12:51 GMT Noć mladoga mjeseca. Početak uzlazne faze.

31.10.03 PET, SAMHAIN Keltska Nova Godina, početak hladnog, tamnog, dijela godine koji traje do 01.05( u Americi komercijalizirana Noć Vještica, "HALLOWEEN", )

GMT vremena su data po nultome meridijanu i potrebno ih je preračunati u lokalno vrijeme računajući vremensku zonu i sat dodatka ljetnjeg vremena

Znači, za Hrvatsku, u ljetnjemu razdoblju vremenu po GMT-u dodajemo + 2 sata, a u zimskome +1.

Zadnje uređivanje Vještac : 04.04.2003. at 08:33.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2003., 22:12   #3
Pozdrav svima,

toliko se puno toga dešavalo u ovome Tamnom razdoblju koje je na već pomalo na izmaku.

Nove spoznaje o samome sebi. O svojim unutarnjim svjetovima, o svojemu umu. O svojim emocijama.

Nije bilo lako. Povremeno bih na kratko odlutao u svijetove strahova, nesigurnosti, samosazaljenja, ljubomore, mentalne krutosti, poremetili bi se moji fluidni, uvijek prilagodljivi tokovi.

No s druge strane takovi povremeni povratci u nešto za što ponekad imamo iluziju da smo potpuno nadvladali, nas spriječavaju da, kako bi se Jimmy maštovito izrazio, ne "ispadnemo sa planete".

Omogućuju nam da uspješno funkcioniramo i u ovom svakodnevnom, materijalnome svijetu u kojemu zarađujemo kruh naš svagdašnji.

Takovi povratci mene osobno podsijećaju da iako sam duhom i tijelom Vještac, da sam ponekad ipak i samo - čovjek.

A tako je lijepo biti - običan čovjek...

01.05, na taj dan, u četvrtak slavimo kraj Tamnoga razdoblja, početak onoga Svijetloga koji traje sve do Samhaina, 31.10

I na isti taj dan, 01.05 Mjesec počinje sa novim uzlaznim ciklusom.

Dan kao stvoren za započinjanje nečega novoga, bitnoga u našemu životu.

V.

Zadnje uređivanje Vještac : 04.04.2003. at 20:06.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2003., 03:34   #4
Vjestac, do kada cu ja morati cekati to obecano zrtvovanje mojeg lika?

Odgovori s citatom
Old 04.04.2003., 10:37   #5
Joj super,idemo iz početka...sada i ja mogu pratiti...
Timor is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2003., 19:01   #6
joj......cijela sam se razdragala kad sam vidjeh da je opet krenulo ( hebiga i rad na emocijama,mogu si dopustiti ovo (sala mala) )

Dobro dosle drage Vjestice,again
kisha is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2003., 21:30   #7
Veliki pozdrav svima!
Krenusmo opet laganim koracima...Stojim na raspolaganju za lagane setnje i ubrzane korake (s vremenom)...
Big Snake's Kiss
Old 04.04.2003., 23:24   #8
Na početak, jopet?

ahhhhhhhhh, neeeeeeee

A što ne mogli odmah -na kraj-?

Pa onda od kraja krenut?

Zamisli da imaš sve........

i što bi sad napravil'?

hehe
Essenca is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2003., 00:06   #9
Quote:
Roga Baba :

Hopala!
Nešto se upecalo !

Dok sam čekao da zagrize skoknuo sam u matičnu šumu po dopuštenje za aktivno sudjelovanje.Saznao sam da može, ali da se moram redovno uzemljivati od močnih energija ovog threada ,da se po ovoj zimi ne prezračim monitorom.U prethodnoj
inkarnaciji za po forumu sam se znao opasno opit tim cybertransom, pa je onda bilo svašta

pa ja sam ovak počel...i sad mi nek Ratzinger pomogne
Roga Baba is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2003., 11:25   #10
Pozdrav

Kako je krenulo sve od početka, evo i mene u novom ruhu. Promjene su bile neizbježne i vrlo čudnovate, a sad se treba priviknuti na novu transformaciju.
Eowyn.

Old 05.04.2003., 11:42   #11
Nitko ništ ne pita, a onda ću ja probit led;

eto, dragonfly, konjska smrt, vretence, libela. Ima još sinonima, međutim simbolika se u nekim segmentima dosta razlikuje.
Vretence je vrlo čest simbol u Japanu i Kini, a nalazi svoje mjesto i u nativnih američkih Indijanaca.

Povezuje se s vodom i zrakom i određenim vještinama. Vrlo često upozorava da stvari uistinu nisu nikada onakve kakvima se čine.
Mene zanima koje mjesto i koju simboliku zauzima u drugim mitologijama(keltska, germanska, egipatska)?

Zahvalna sam unaprijed na svim informacijama.
Old 05.04.2003., 14:51   #12
Ma bas ti jr lip ovi novi avatar
Old 06.04.2003., 13:00   #13
Pozdrav svima !
Taman dio godine (31.10.-1.5.) najvise koristi u vjezbama za "samospoznaju". Iskreno me veseli da su neki na ovom topicu to i dozivjeli.
Cestitam ! Neka im svaka nova godina donese jos snaznije i vrijednije spoznaje koje ce pridonijeti njihovom ,ali i sveobuhvatnom boljitku !
Svaki pocetak je tezak! Ovaj-koji koraca spiritualnim stazama-smatram najtezim---no to ne znaci da ga zbog toga ne treba pratiti i isprobavati jer niti jedan put nije ravan (u nasem slucaju i ne smije biti) !
Samospoznaja dolazi kroz naporan rad,a oni koji su se preznojili na tom putu ubiru jabuke mudrosti !

Kelti nazalost (prema mojim saznanjima,a i nakon dva dana kopanja po svim knjigama i spisima koje posjedujem) nisu pridavali nikakve vaznosti Dragonflyu ili ti vrtetencu....
No,znam da su ga jako stovali juznoamericki narodi.Nesto je i objasnjeno u filmu "Dragonfly" kojeg mozes posuditi u videoteci.
Nadam se da ce ostali na topicu znati nesto vie kako bismo i mi ostali produbili svoje .....

Big Snake's Kiss
Old 06.04.2003., 13:32   #14
Snake, thanks, pomogao si i više nego što misliš...ne imadoh pojma da vretence ima veze s američkim Indijancima..sad je sve puno lakše..

Čim saznam više, dam na znanje i ostalima.
Old 06.04.2003., 14:18   #15
Vilin Konjic

Vretence ili vilin konjic, zbog svoje fine linije i lakoće , simbol je i Japana koji se katkad zove "Otok vretence" (Akitsushima). Taj naziv, koji se objašnjava oblikom otoka Honšu, potekao je prema legendi od osnivača dinastije Džommnu-tennoa koji je promatrajući zemlju s jedne uzvisine uskliknuo: "pa to je vretence"

U indijanskoj trediciji vretence predstavlja: vihor, hitnju, aktivnost.

U kineskoj: Ljeto, nestabilnost, slabost

U svakom slučaju vretence svoj osnovni naziv ima radi elegantnog vretenastog oblika tijela, i pokretlivosti rotirajućeg vretena (mali vihor), dok naziv dragonfly i vilin konjic je dobio radi nevjerovatne , vilinski lake pokretljivosti, brzih nepredvidivih promjena smijera letenja i lebdenja, bez vidljivog napora. Na neki način poput konja-skakača u šahu.

Radi takve svoje velike pokretljivosti su i napadačke helikopterske jedinice dobile naziv "nebeske konjice", sijeća li se tko kultne Copoline "Apocalypse Now" i nebeske konjice koja brzo poput vihora napada i u toku napada na helikopterskom razglasu svira - Wagnera???

U svakom slučaju, vilin konjic je za mene simbol maksimalne mentalne pokretljivosti, prilagodljivosti, najveće moguće brzine prijelaza iz stanja mirovanja uma u bljesak misli, ideje, maksimalnog mentalnog angažamana.
Simbol trenutnog prijelaza medju svjetovima, s lakoćom, bez imalo napora.

Radi svojega specifičnog životnog ciklusa, vilin konjic, zajedno s leptirom, može imati i simboliku besmrtnosti i regeneracija, pa i reinkarnacije.

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2003., 19:02   #16
Quote:
Pale Blue Eyes kaže:
Vjestac, do kada cu ja morati cekati to obecano zrtvovanje mojeg lika?
A zar ima što ljepše i vrijednije od dobrovoljne žrtve??? Hvala Ti PBE

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2003., 19:40   #17
Smile

Moj duboki naklon svima u pomoći pri razumijevanju simbolike vretenca

Eh da, pronađoh nešto zanimljivo; kažu Indijanci da je vretence bilo čuvar zmija; "snake's doctor".
Kada si eventualno ubio ili zgazio vretence, zmija koju je ono čuvalo, došla je osvetiti se zbog pogibelji svoje dadilje tako da te poslala u vječna lovišta.

Zadnje uređivanje Dragonfly : 07.04.2003. at 13:09.
Dragonfly is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2003., 15:30   #18
Quote:
Dragonfly kaže:
Moj duboki naklon svima u pomoći pri razumijevanju simbolike vretenca

Eh da, pronađoh nešto zanimljivo; kažu Indijanci da je vretence bilo čuvar zmija; "snake's doctor".
Kada si eventualno ubio ili zgazio vretence, zmija koju je ono čuvalo, došla je osvetiti se zbog pogibelji svoje dadilje tako da te poslala u vječna lovišta.

Vretence je u stvari mali zmaj; a zmaj je krilata, leteća- zmija. Od toga prozlazi uzajamna veza zmije i njenog letećeg zaštitnika, "čuvara".

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2003., 15:49   #19
Quote:
Snake's Kiss kaže:
Pozdrav svima !
Taman dio godine (31.10.-1.5.) najvise koristi u vjezbama za "samospoznaju". Iskreno me veseli da su neki na ovom topicu to i dozivjeli.
kakve su to vježbe?
Old 07.04.2003., 17:22   #20
Quote:
kakve su to vježbe?
Kako kod koga. Uglavnom sve one koje ti koriste da uspostaviš što dublju komunikaciju sa samom sobom te istodobno sa svijetom oko sebe.
S obzirom da većina tih vježbi prati prirodne cikluse, onda je "tamno razdoblje" o kojem Snake govori, razdoblje u kojem priroda "spava" tj. obnavlja se, idealno za individualnu introspekciju i transformaciju.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:59.