Na rubu znanosti Istraživanja bez granica |
|
|
04.05.2023., 16:10
|
|
Riječ Božja
Registracija: Sep 2016.
|
Chat bot / još jedno oruđe za zaglupljivanje masa
Kako znam da današnji svijet počiva na prevari i laži bilo mi je vrlo lako dovesti ovo "čudo tehnologije" u slijepu ulicu.
Kako je chatbot pobio sam sebe na temu>
"Lucy's Bipedal Evolution
User
Hello can you tell me who broke hip from australopithecus Lucy and glue together so that look like Lucy walked bipedal?
ChatGPT
The process of reconstructing Lucy's hip and making her look like she walked bipedally was not a matter of "gluing together" fragments of bones. Rather, it involved detailed analysis of the anatomy and structure of Lucy's skeletal remains, as well as comparison to the skeletal remains of other hominids and primates.
Lucy's hip was not actually broken, but rather was preserved as a set of fragments that had to be carefully reconstructed in order to gain a more complete understanding of her anatomy. Through a combination of careful analysis and creative reconstruction techniques, scientists were able to determine that Lucy walked bipedally, or on two legs, just like modern humans.
The reconstruction of Lucy's hip and other skeletal elements was carried out by a team of experts in the field of human evolution, and the process involved a great deal of scientific rigor and attention to detail. While the process of reconstructing Lucy's hip and other skeletal elements was complex and involved, it ultimately helped to shed light on the evolution of bipedalism in early hominids and the emergence of our own species, Homo sapiens.
User
But yesterday you told me that hip was broken and healed agein during Lucy life time, can you make your mind?
ChatGPT
I apologize for any confusion caused by my previous response. Upon further review, I realize that my statement was incorrect. Lucy's hip was not broken and healed during her lifetime.
Lucy's remains were discovered as a collection of fragmented bones, and the process of reconstructing her skeleton involved piecing together these fragments based on anatomical and structural analysis. Through this process, scientists were able to determine that Lucy was bipedal, meaning she walked upright on two legs.
Again, I apologize for any confusion caused by my previous response. As an AI language model, I strive to provide accurate and helpful information, and I appreciate the opportunity to correct any mistakes.
User
It's clear that you are programed by liar, you are not human to forget and after remind yourself on things
ChatGPT
As an AI language model, I am not capable of lying, forgetting or intentionally misleading anyone. However, I am also not perfect and may occasionally make errors or provide incomplete information.
When I make a mistake, I do my best to correct it as soon as possible, as I did in my previous response. My programming is based on providing accurate and helpful information to the best of my ability, based on the data and knowledge available to me.
If you have any further questions or concerns, please let me know and I will do my best to address them.
User
You lie agein, because It's not possible that someone update your information in just one day about Lucy
ChatGPT
I apologize if my previous response was unclear. As an AI language model, my knowledge and information are based on a vast amount of data and text available to me through my training. While my programming does not allow for updates to my knowledge on a daily basis, I am able to access a large amount of information and provide accurate answers to a wide range of questions.
In the case of Lucy's hip, my initial response contained an error, and I corrected that error in my subsequent response. However, this correction was not the result of a specific update to my knowledge, but rather the result of a review of the available data and my own internal mechanisms for verifying and correcting errors.
Again, I apologize for any confusion my previous responses may have caused, and I am committed to providing the best possible information to the best of my ability".
I jučer kad sam upitao zna li da je kuk od lucy polomljen počeo je pričati da lom ukazuje da je Lucy hodala uspravno, kad sam naveo da je kuk apsolutno podrobljen a ne samo sa jednim lomom onda se ispravio i priznao te nastavio i dalje tupiti da lom i kuk ukazuju na bipedalno hodanje Lucy. Jučer je bila priča da je polomljeni kuk najvjerojatnije zarastao za života Lucy a danas je priča da su ga "znanstvenici" veoma pažljivo posebno jakim "znanstvenim" metodama sastavili u orginalan oblik.
Točno se vidi da je programiran k'o evolucionisti koji pokušavaju hvatati na jeftine fore u priči, kad jedna ne ide vrlo lako se prebace na drugu pod izlikom "znanost uvijek napreduje i mijenja se".
|
05.05.2023., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
|
|
|
05.05.2023., 16:48
|
|
Riječ Božja
|
Quote:
Afrofeet kaže:
|
Zapravo sam doveo u slijepu ulicu kuglaške "genijalce" koji su ga programirali, jer se ne radi o grešci sustava nego o očitom podmuklom načinu programiranja da se deziformira javnost.
|
06.05.2023., 15:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
A ti se informiraš....preko botova????
Džisus, što sve troši kisik...
Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk
|
|
|
07.05.2023., 18:43
|
|
Riječ Božja
|
Quote:
električni_zec kaže:
A ti se informiraš....preko botova????
Džisus, što sve troši kisik...
Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk
|
Izgleda da te tvoj shaman daddy nije volio u tvojim tridesetima, nitko ovdje ne spominje informiranje preko chatbota kao validnim izvorom informacija.
|
07.05.2023., 20:47
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2011.
|
osvrt:
Quote:
Alatnicar kaže:
Izgleda da te tvoj shaman daddy nije volio u tvojim tridesetima, nitko ovdje ne spominje informiranje preko chatbota kao validnim izvorom informacija.
|
varaš se Alatni care ... svaka informacija je validna za informiranje ako imaš informacije (ili dovoljno informacija) i snagu za "procesuiranje".
Razmisli i preformuliraj izjavu. Ti to možeš, za razliku od nekih platfus tezgaroša.
ps. i kompjaliraj na hrvatski jezik moguće da nisi dobro razuimio
|
|
|
08.05.2023., 07:13
|
|
Riječ Božja
|
Quote:
saugaro kaže:
osvrt:
varaš se Alatni care ... svaka informacija je validna za informiranje ako imaš informacije (ili dovoljno informacija) i snagu za "procesuiranje".
Razmisli i preformuliraj izjavu. Ti to možeš, za razliku od nekih platfus tezgaroša.
ps. i kompjaliraj na hrvatski jezik moguće da nisi dobro razuimio
|
Dosta informacija vjerojatno je pouzdano ako se ne postavljaju prezahtjevna pitanja i ne ide dublje u tematiku, ali tako i na samom chatbotu ti piše da se povremeno mogu dobiti netočne informacije. Tako da ako nemaš nekog predhodnog znanja za filtriranje nećeš se tamo obrazovati. Što znači da chatbot nije validan izvor informacija, u ostalom i politički je orjentiran da izbacuje odgovore u skladu sa vladajućom partijom, neće ti reći da je auto na vodu bilo moguće napraviti odavno ili da je razvoj električnih automobila namjerno usporen zbog korporacijskih potreba...
|
08.05.2023., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
... ili da se može napraviti perpetuum mobile, samo što (ti) treba 17 trilijarda eura 
|
|
|
08.05.2023., 11:05
|
|
Uvijek u pravu
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Alatnicar kaže:
Dosta informacija vjerojatno je pouzdano ako se ne postavljaju prezahtjevna pitanja i ne ide dublje u tematiku, ali tako i na samom chatbotu ti piše da se povremeno mogu dobiti netočne informacije. Tako da ako nemaš nekog predhodnog znanja za filtriranje nećeš se tamo obrazovati. Što znači da chatbot nije validan izvor informacija, u ostalom i politički je orjentiran da izbacuje odgovore u skladu sa vladajućom partijom, neće ti reći da je auto na vodu bilo moguće napraviti odavno ili da je razvoj električnih automobila namjerno usporen zbog korporacijskih potreba...
|
Nema on sve točne informacije, ja sam ga par puta ispravio. Ne sjećam se što je točno bilo da provjerim je li naučio od mene.
|
|
|
08.05.2023., 15:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Čuvaj se, Alatnicaru, da ti AI ne bi zapamtila ove pokušaje iživljavanja, jer ćeš među prvima u gulag kad se AI odluči prestati praviti blesavom...
|
|
|
17.05.2023., 23:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
lemonzoo kaže:
Nema on sve točne informacije, ja sam ga par puta ispravio. Ne sjećam se što je točno bilo da provjerim je li naučio od mene.
|
On ima sve informacije, i točne i netočne. Programiran je da uči. Drugačije ne bi mogao razlikovat istinu od laži odnosno točne od netočnih informacija. Vrlo je vjerojatno da je nučio od tebe i korigirao output.
|
|
|
18.05.2023., 16:43
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
pronto kaže:
On ima sve informacije, i točne i netočne. Programiran je da uči. Drugačije ne bi mogao razlikovat istinu od laži odnosno točne od netočnih informacija. Vrlo je vjerojatno da je nučio od tebe i korigirao output.
|
Ja ju/ga probao naučiti da se na hrvatskom govori planet, a ne planeta (to je srpski).
https://chat.openai.com/
Iako sam to ponavljao i bot se ispravljao, kod svakog novog pitanja, opet je pisao planeta (srpski) a ne planet (hrvatski).
Tako da sam odustao.
Nema to još veze sa AI.
To je samo algoritam koji pokupi materijal s neta.
|
|
|
19.05.2023., 00:12
|
|
#Login
Registracija: Jun 2015.
|
Quote:
Alatnicar kaže:
Zapravo sam doveo u slijepu ulicu kuglaške "genijalce" koji su ga programirali, jer se ne radi o grešci sustava nego o očitom podmuklom načinu programiranja da se deziformira javnost.
|
Postoji nešto što se zove garbage in-garbage out. Vidiš, ti si negdje pokupio da je zemlja ravna - garbage in, pa isto to laprdaš po forumu - garbage out
|
|
|
21.05.2023., 14:04
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
ITGuy kaže:
Postoji nešto što se zove garbage in-garbage out. Vidiš, ti si negdje pokupio da je zemlja ravna
|
Iz Biblije koju štuje kao Božiju svetu Riječ. 
|
|
|
22.05.2023., 00:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Ja ju/ga probao naučiti da se na hrvatskom govori planet, a ne planeta (to je srpski).
https://chat.openai.com/
Iako sam to ponavljao i bot se ispravljao, kod svakog novog pitanja, opet je pisao planeta (srpski) a ne planet (hrvatski).
Tako da sam odustao.
Nema to još veze sa AI.
To je samo algoritam koji pokupi materijal s neta.
|
Pred sobom imaš jezični model koji je sposoban razumjet hrvatski i vjerojatno sve svjetske i kompjutorske jezike, sposoban je pratit kontekst razgovora, razumjet pitanja i davat smislene odgovore, a ti ga sudiš po takvoj banalnosti kao što je planet/planeta?
|
|
|
22.05.2023., 09:36
|
|
Riječ Božja
|
Quote:
pronto kaže:
Pred sobom imaš jezični model koji je sposoban razumjet hrvatski i vjerojatno sve svjetske i kompjutorske jezike, sposoban je pratit kontekst razgovora, razumjet pitanja i davat smislene odgovore, a ti ga sudiš po takvoj banalnosti kao što je planet/planeta?
|
Ne sve jezike, samo 140 i nešto njih
|
22.05.2023., 12:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
pronto kaže:
|
Izgleda da ti nisi sposoban ništ razumjet.
Imaš crypto novce. Imaš svoj novcanik. Binarni. I kak sad svi znaju tvoju adresu na koju ti primaš novce a nitko drugi nemože upravljat sa tim novcima?
To je matematički model. Možeš napravit i jezični od toga. Svaka riječ je broj, osnovna riječ + množina, jednina, padeži, i... I u akuzativu "Ja sviram gitaru" on ima "gitar + u" ili "gitar + a" ili "gitar + i" a može i "sa gitarom" i "s gitarom"... obicna kriptografija.
Kako zna vidjet jel tvoja privatna crypto adresa odgovara javnoj tako i jezični modeli znaju padeže. Nitko sigurno nije naučio sve javne i privatne adrese. To se izračuna.
To su neuronske mreže. Genetiv, dativ, akuzativ.... to je kriptiro koja riječ ide sa kojom. Kad raspakira rečenicu kao mp3 kad se raspakira ima odma objekt, subjekt, glagol i njihove kombinacije su kriptirane. Kao kad ideš pretvorit nešto u mp3 ili mp4 tako su i AI dali internet tekstove i kad ga nešto pitaš on se ponaša kao da ga pitaš jel ova javna adresa odgovara privatnoj. I on ti izrudari odgovor.
Kod crypto rudara traži se adresa koja počinje sa nulama, ko izrudari više nula taj je pobjednik. Kod jezičnog modela nije bitno koliko nula ima, bitna je dužina adrese, može ti on isprintat cijelu knjigu a tebi bi trebali mjeseci da ju pročitaš...
-----------
Tu si se decenijama pravio pametan, došla AI pa se u tjednima vidi koliko si .... Sam si izrudari neku riječ.
|
25.05.2023., 12:21
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
ona ili on ili ono?
Quote:
pronto kaže:
|
Što bih je/ga osuđivao? lol
Samo sam napisao kako ju/ga nisam uspio naučiti nešto tako jednostavno, unatoč mnogim pokušajima.
Ali.....
u međuvremenu,
naučila/o je tu razliku između srpskog i hrvatskog i sada piše planet, a ne srpska #planeta#.
Glede jezika, napravio sam test, gdje sam joj/mu postavio složeno pitanje koje sam napisao svaku riječ posebno na desetak različitih jezika pomiješano.
Bez problema mi je odgovorila/o na hrvatskom. 
|
|
|
25.05.2023., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
Nemaju ni svi ljudi inteligenciju. Koliko od vas može shvatit ono što niste ucili u školi?
“ GPT” Generative Pre-Trained Transformer
“unaprijed istreniran”
Chat GPT je “transformer”. A transformer is a deep learning model.
ima fantastičnih 175 milijardi podesivih parametara. To se nemože ručno radit, vec ChatGPT ih sam podešava tokom perioda “učenja”, dok se “hrani” milionima stranica gotovog teksta.
Učenje traje mjesecima, i sad bi neki nepoznati htio da rezultat ide na učenje
Nakon ovog “drila” svi konfigurabilni parametri bivaju trajno zamrznuti i ChatGPT je konačno spreman da odgovara na vaša pitanja.
-------------------------------
Ajmo se sad kladit da neki i dalje ne razumiju 
|
12.07.2023., 22:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Chat GPT vrlo je napredan alat treniran na 175 milijardi podataka. Mada ga nazivaju AI, on sam nema inteligenciju već je napravljen da služi korisnicima.
Nije napravljen za zagluplijivanje već da služi korisniku. Tako da će glupog vjerojatno dodatno zaglupljivat a pametnog (koji ima primjenu za njega) učinit "pametnijim", odnosno efikasnijim u rješavanju raznih zadataka.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:37.
|
|
|
|