Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
24.05.2007., 06:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Betoniranje ograde
... odnosno podloge za ogradu, ili kako se to već zove. Molio bih preporuku koliko kopati, tj. koliko ići u dubinu s time? Đungla mi je na gruntu i ak bum samo bušil rupe u zemlji i upikaval stupove, nebu bas dobro. Radije bih betonirao mali temelj. Ne previsok, max 30cm, i 20ak cm širok. S kojim omjerom cement/pijesak/šoder je preporuka zaliti, a s čime armirati?
Hvala! 
|
|
|
24.05.2007., 08:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Nisi naveo jeli ograda na rvnom ili na brijegu!
el ograda samo da se nešto ogradi ili ima kakav ulaz i kak se bude otvao?
Ako ide ulazna lesa obavezno spojiti armaturu u temelju i stupove.
Ja sam radio 40 cm u dubinu i 20 u širinu, a tamo di ide ulazna lesa stavio sam armaturnu košaru i okomito povezao arnaturu za stupove.
To je sve za ulazni dio grunta, a ostatak ograde sam bušio rupe 80 cm dubine i betonirao željezne stupove i povezao ih coklom visine 40 cm!
|
|
|
24.05.2007., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Beton mora biti jači! Mješalica, 5-6 lopata cementa i osatatak šoder za dvije tačke!
Armaturu sam motao od šipki fi10 ČBR,a vilice fi 6!
|
|
|
24.05.2007., 08:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
putnik57 kaže:
Nisi naveo jeli ograda na rvnom ili na brijegu!
el ograda samo da se nešto ogradi ili ima kakav ulaz i kak se bude otvao?
Ako ide ulazna lesa obavezno spojiti armaturu u temelju i stupove.
Ja sam radio 40 cm u dubinu i 20 u širinu, a tamo di ide ulazna lesa stavio sam armaturnu košaru i okomito povezao arnaturu za stupove.
To je sve za ulazni dio grunta, a ostatak ograde sam bušio rupe 80 cm dubine i betonirao željezne stupove i povezao ih coklom visine 40 cm!
|
Ograda je na full ravnom terenu i nema ulaza na ovom dijelu sto planiram raditi.
OK, znaci busio si rupe u koje si uvaljao stupove, i onda si sve povezao coklom. Koliko si isao s coklom ispod površine zemlje?
|
|
|
24.05.2007., 08:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Ništa, samo sam očistio teren od zemlje i granja, smeća itd oko 5cm!
Nije niti potrebno. Kad budeš šalao coklu obavezno satvi unutra armaturnu mrežu min.fi6 čbr ,komade u cijeloj duljini mreže tako da povežeš stupove i pazi kod betoniranja da ti mreža ne pobegne na šalung.
Stupovi su mi fi5!
SRETNO
|
|
|
24.05.2007., 12:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
putnik57 kaže:
Ništa, samo sam očistio teren od zemlje i granja, smeća itd oko 5cm!
Nije niti potrebno. Kad budeš šalao coklu obavezno satvi unutra armaturnu mrežu min.fi6 čbr ,komade u cijeloj duljini mreže tako da povežeš stupove i pazi kod betoniranja da ti mreža ne pobegne na šalung.
Stupovi su mi fi5!
SRETNO
|
Znači ti si ih defacto samo povezao s coklom.
Onda ja mogu u stvari postaviti sve stupove, pa onda laganini šalati i zaljevati.
A nisi rammišljao da odeš malo u dubinu?
|
|
|
24.05.2007., 12:42
|
|
tražim ::etiketu
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Stari Zeke kaže:
.
A nisi rammišljao da odeš malo u dubinu?
|
Ja sam isto radio cokl na laganoj padini, i nisam isao dublje od 10cm
Proslo je 10g. i nista se nije desilo, pa mislim da je i 5cm dovoljno.
Al zavisi koga pitas? Zenama sigurno nije 
|
|
|
24.05.2007., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Za koju lovu bi se dalo odraditi 200m tog cokla? Imam šalunge i stupove, znaci cisto neka cijena za betonažu i armaturu.
|
|
|
24.05.2007., 14:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Stari Zeke kaže:
Za koju lovu bi se dalo odraditi 200m tog cokla? Imam šalunge i stupove, znaci cisto neka cijena za betonažu i armaturu.
|
Zavisi ako radiš sam ili plačaš nekog majstora!
Majstori uzmu oko 5-10 Eur za metar.
Ja radim sam i to je svaki drugi dan po 10m. Polako,ali sigurno i nije mi hitno.
Dođem "mado" s posla i laganini šalam i izbetoniram!
Izračunate 200 m ograde
jedna mreža je 6 x 2 m, režem ju na 30 cm visine (ovisno o visini cokle) i stavim dvije sa svake strane stupa po jednu.
Imaš dosta ograde, najskuplje je željezo, a moraš ga staviti! Kaj se mora, mora se!!! 
|
|
|
24.05.2007., 18:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
putnik57 kaže:
Zavisi ako radiš sam ili plačaš nekog majstora!
Majstori uzmu oko 5-10 Eur za metar.
Ja radim sam i to je svaki drugi dan po 10m. Polako,ali sigurno i nije mi hitno.
Dođem "mado" s posla i laganini šalam i izbetoniram!
Izračunate 200 m ograde
jedna mreža je 6 x 2 m, režem ju na 30 cm visine (ovisno o visini cokle) i stavim dvije sa svake strane stupa po jednu.
Imaš dosta ograde, najskuplje je željezo, a moraš ga staviti! Kaj se mora, mora se!!! 
|
Super. Tak i ja planiram, nakon posla.
Imam daske za šalanje, bum laganini to šalal, pa dio po dio betoniral. Jedino je sra*** kaj enmam struje, pa ću morat na ruku mješat beton. J*** 
|
|
|
24.05.2007., 19:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Kupi agregat ili mješalicu na benzin.
Vjeruj mi, ipak je šteta ruku i leđa 
|
|
|
25.05.2007., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Slažem se sa putnikom skoro u svemu. Sam sam radio ogradu i cokl ne mora u zemlju niti centimetra, ali za stupove sam kopao 90 cm! 80 cm će izdržati hladnoću do -16 stupnjeva celzijusa 15 dana (to je po sjećanju - približno). Ako je pliće smrzavica će sigurno dignuti ogradu. Ne znam koliko je to važno ako nema lese (vrata).
Tihomir.
|
|
|
25.05.2007., 23:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
Stari Zeke kaže:
Imam daske za šalanje, bum laganini to šalal, pa dio po dio betoniral. Jedino je sra*** kaj enmam struje, pa ću morat na ruku mješat beton. J*** 
|
jebate, jaja bus otegnuo  ..
200m ograde da imas mijesalicu je puno a na ruke je to katastrofa...mijesas ko kreten i onda bacis u salung a ono koda si pljunuo unutra..pa ponovno
sretno
|
|
|
26.05.2007., 00:01
|
|
The Titanodur Master
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
Stari Zeke kaže:
|
a da naručiš mixer iz Hidrela?
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
|
|
|
27.05.2007., 07:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Edgar kaže:
a da naručiš mixer iz Hidrela?
|
Razmisljal sam i o tom. Bumo vidli, prvo nek zasalam.
|
|
|
27.05.2007., 09:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
Stari Zeke kaže:
Razmisljal sam i o tom. Bumo vidli, prvo nek zasalam.
|
ne znam kolko je to dobra odluka..velika je to duzina ograde i treba sve pazljivo izravnati. trebalo bi vas biti 10 i vise da to izravnate dok beton ne pocne vezati..dovoljno je da se malo pocne stvrdnjavati i vec je tesko s njim raditi..
bolje je s mjesalicom..
|
|
|
27.05.2007., 16:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
moja-kucica kaže:
ne znam kolko je to dobra odluka..velika je to duzina ograde i treba sve pazljivo izravnati. trebalo bi vas biti 10 i vise da to izravnate dok beton ne pocne vezati..dovoljno je da se malo pocne stvrdnjavati i vec je tesko s njim raditi..
bolje je s mjesalicom..
|
Rekao bih da bu to prije laganica od šalanja nakon posla svaki dan, pa onda akcija zaljevanja preko vikenda, kad šalanje bude gotovo. Mislim da ce mi susjed posuditi malo struje da upogonim mejšalicu.
|
|
|
01.06.2007., 12:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
JAVI KAK JE PROŠLO... 
|
|
|
01.06.2007., 13:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sam svoju ogradu betonirao nekoliko mjeseci, a ima je 40-tak metara. Još sam radio i neke okrugline - strašno.
Tih.
|
|
|
31.03.2023., 16:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Makar stara tema, al da ne otvaram novu.
Znači planiram postaviti panelnu ogradu duljine 17.5m, stupove bi zatiplao u coklu. Teren je ravni.
E sad, iskopao sam kanal dubine 50-60cm, širine 20cm za potrebe cokla, sad slijedi betonaža.
Naumio sam kupiti daske 3-4m, nabaviti kravate, distancere (žilete) i klinove za šalati, pa me sad zanima postupak.
Da li da prvo postavim šalung i beton odjednom nasipam, ili da zapunim prvo kanal betnom i mrežicom (Q188), pa dok se stisne postavim šalung pa onda zalijem beton do kraja (iznad zemlje 20cm).
Hvala.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:50.
|
|
|
|