Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
04.03.2025., 15:07
|
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
|
Što vam smeta u gradu Zagrebu - vol. 2
|
|
|
04.03.2025., 15:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Mithrandir kaže:
U centru grada se micanjem terasa i ukidanjem povlaštenih parkinga otvorilo barem 5 puta više parkinga nego što su zauzeli podzemni spremnici.
Na razini grada je to cca 700+ mjesta, tako da ne znam kako parkinga može biti manje nego prije.
|
Nije 700 plus, ali idemo redom.
130 za terase (novi podatak ne vidim, da li je netko rezervirao dodatno)
300 za rezervirane, od čega je većina tamo kod Veslačke, što nema veze s centrom.
I nešto radi građevinskih radova.
Kad već spominjemo otpad i mjesta. Vrste polupodzemni i podzemni.
tijekom 2024. mapiran je cijeli grad i određeno je 751 lokacija za ugradnju 2.253 polupodzemna spremnika za papir, plastiku
A podzemni:
Do sada je postavljeno 149 podzemnih spremnika na 39 lokacija.
Koliko će 800 lokacija zauzeti parkirnih mjesta. Kada mnoge lokacije uzimaju 2-4 mjesta?
To što se oslobodilo par stotina mjesta ne znači mnogo, ako gubiš par tisuća.
Ah da. Jedan od alibija će biti, evo vam skupa garaža u Klaićevoj (jednog dana) kao zamjena za nadzemni javni parking, gdje stanari za 13 eur parkiraju. A uskoro će moći parkirati za "samo" 100+ eur.
Joj kako su zeleni prozirni.
Građani će izgubiti puno mjesta u cijelom gradu, ne samo centar.
|
|
|
04.03.2025., 15:25
|
|
8
Registracija: Aug 2005.
|
Konstrukcijska obnova, koja se trenutn odvija po Centru, gotovo lancano otima parkirna mjesta, po 3 ili vise po gradilistu.
Za ulaske kamiona, dovoz teskih alata i aparature, te za stalne transporte ili primitke otpada. Malo je ulica koje nemaju, tako da nikad manje nije bilo mjesta. Ogradjena su metalnim mrezama/vratima, pa ako se naguraju auti na parkingu, ta zadnja dodirna mjesta do tih ograda, pocesto su neupotrebljiva za ista osim motocikla ili smartova.
...
|
|
|
04.03.2025., 15:27
|
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Mairon kaže:
300 za rezervirane, od čega je većina tamo kod Veslačke, što nema veze s centrom.
|
Podzemni spremnici su isključivo u centru grada, i gotovo svi su postavljeni (jer se proširilo na još par lokacija nakon inicijalnog postavljanja svih).
I u centru grada je oslobođeno 5x više parkirnih mjesta nego su podzemni spremnici zauzeli, a u isto vrijeme su maknute tisuće kanti s nogostupa.
Quote:
Koliko će 800 lokacija zauzeti parkirnih mjesta. Kada mnoge lokacije uzimaju 2-4 mjesta?
Ah da. Alibi će biti, evo vam skupa garaža u Klaićevoj (jednog dana) kao zamjena za nadzemni javni parking, gdje stanari za 13 eur parkiraju. A uskoro će moći parkirati za "samo" 100+ eur.
|
751 mjesto.
U mom kvartu će biti na 4 mjesta, i neće biti oduzeto nijedno parkirno mjesto, dapače kod mojih zgrada će se osloboditi jer veliki kontejneri trenutno stoje na parkinzima.
Kriteriji za postavljanje polupodzemnih spremnika bili su:
- 200injak stanova u krugu od 200 metara
- lagan prilaz vozila Čistoće (da nisu uske uličice gdje jedan auto može blokirati promet).
- nepostojanje instalacija na mjestu iskopa
Kako su polupodzemni spremnici većinom kod zgrada koje su sagrađene prije 1990, a iste većinom nisu imale uvjete za smještaje kontejnera unutar zgrade, većinom ti kontejneri stoje na nogostupima ili parkinzima.
I jedva čekam da se te kante stave pod zemlju.
|
|
|
04.03.2025., 15:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Da li se zna koliko parkirnih mjesta su zauzeli podzemni u centru grada i koliko je to mjesta oslobođeno u 1. zoni u oba bloka? Kad pišeš 5x više, onda vjerojatno znaš točne brojke. Ja ih ne mogu naći za oba bloka.
|
|
|
04.03.2025., 16:16
|
|
Izdajica od rodjenja
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
Mairon kaže:
Da li se zna koliko parkirnih mjesta su zauzeli podzemni u centru grada i koliko je to mjesta oslobođeno u 1. zoni u oba bloka? Kad pišeš 5x više, onda vjerojatno znaš točne brojke. Ja ih ne mogu naći za oba bloka.
|
Kod mene će se osloboditi dva parkirna mjesta....ali da li se zna, koliko bi se parkirnih mjesta oslobodilo kad bi svaku večer jedan lijepi dron kucao svakom od nas na vrata, preuzeo našu vrećicu sa smećem i onda se udaljio u nepoznatom smjeru ......ne bi bilo potrebe ni za kantama za smeće, ni za spremnicima, ni za boksovima, mi za kamionima čistoće, ni za čime.....
Ja ovo je mogu vjerovati.....nije smetalo niti je smrdilo kad se hodati nije moglo od kanti, podzemni spremnik smeta i smrdi?
Ma daj....prestanite više, ali stvarno.
|
|
|
04.03.2025., 16:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Gdje piše itko o smradu kanti ili spremnika? Nisu mi kante smetale niti ikome iz zgrade, nikad to nije bio predmet na sastancima, jer su uredno posložene uz zgradu (prostora na pločniku je uvijek bilo barem 2 metra), ili na sam ulaz sa strane. Smrad nije problem bio, se prije vrlo često odvozilo. Sada je to samo jednom. Senf je prepolovio. Prvo je bandić s 3 na 2. 2 je bilo idealno, sada je jednom za mješani.
Btw. pisao sam prošle godine, u krugu od 200injak metara u kvartu nam je uzeto oko 18 mjesta za razno razne namjene. Plus par mjesta su pod time limitom u dva termina. Van termina se može parkirati.
Sve ovisi o lokaciji. Netko se može pohvaliti s par novih mjesta, netko baš i ne.
|
|
|
04.03.2025., 17:25
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Mairon kaže:
Sve ovisi o lokaciji. Netko se može pohvaliti s par novih mjesta, netko baš i ne.
|
Upravo tako, ako gledamo 5m lijevo-desno, ali u totalu će se povečati broj parkinga, ako već dosada nije... A siguran sam da već je....
Nego, vratimo se na spomenutu žerjavićevu ili bilo koju lokaciju gdje se ugrađuju podzemni na bivšim parkinzima.
A što ako u toj zgradi žive dedeki i bakice bez auta, kojima je jedino bitno da ne navlače kante za otpad, niti da šeću sto metera dalje?
A što ako žive samo ljudi koji i na wc idu s autom i točno ih je ta 3 izgubljena parkirna mjesta ispred zgrade shebalo u životu?
Tko tu ima više pravo odlučivati, što će grad na par m2 svog zemljišta o svom trošku napraviti?
Tak da su i prvi i drugi jednako u pravu, baš kao i jednako u krivu...
|
|
|
05.03.2025., 00:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Mairon kaže:
Kad već spominjemo otpad i mjesta. Vrste polupodzemni i podzemni.
tijekom 2024. mapiran je cijeli grad i određeno je 751 lokacija za ugradnju 2.253 polupodzemna spremnika za papir, plastiku
A podzemni:
Do sada je postavljeno 149 podzemnih spremnika na 39 lokacija.
Ah da. Jedan od alibija će biti, evo vam skupa garaža u Klaićevoj (jednog dana) kao zamjena za nadzemni javni parking, gdje stanari za 13 eur parkiraju. A uskoro će moći parkirati za "samo" 100+ eur.
Građani će izgubiti puno mjesta u cijelom gradu, ne samo centar.
|
Od 28 lokacija za polupodzemne spremnike u mom kvartu niti jedna nije na parkirališnom mjestu.
Ne djeluje kao slučajnost, prije bi rekao da im je to zadnja opcija.
|
|
|
05.03.2025., 01:21
|
|
8
Registracija: Aug 2005.
|
Vidim da je HEP u Magazinskoj lijepo ispolirao pred svojom zgradom, cak i produzio do nogostupa. Ali hoce li itko ikad nesto napraviti s druge strane, te vjerojatno najsirotinjskijoj autobusnoj stanici u Zagrebu, podariti malo zivota? Pricam o stanici na uglu s Vodovodnom. Neki planinski prolazi na kojima sam hodao, siri su od tog stajalista. Jel ima depresivnija stanica uopce u gradu? Kad god prodjem i vidim kako usko ljudi stoje, doslovno ledjima diraju zid, da bi druga osoba mogla proci. To bi se moralo moci prosiriti.
...
|
|
|
05.03.2025., 10:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Stanari se bune zbog podzemnog spremnika u centru Zagreba, policija čuva gradilište
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2648403.aspx
A što se tiče ulice na Pantovčaku, bili su novinari jučer, vezano za kažnjavanje stanara.
Poljepljeni su plakati čujem po ulicama gdje se poziva sve stanare u subotu u 10h za potpisivanje peticije. Pronalazak rješenja za legalno parkiranje i da se u međuvremenu zaustavi kažnjavanje stanara.
Ispravak prijašnjeg netočnog navoda kojeg sam napisao. Nije s obje strane ulice pločnik. S zapadne je kanal i nakon tog u visini kolnika dio koji izgleda idealan za parkiranje.
Unatoč tome, kažnjavalo se i s lijeva i s desna.
Mislili su u tišini počet maltretirati građane van zona/blokova, mislim da to neće proći.
|
|
|
05.03.2025., 10:44
|
|
Okajava grijehe
|
Ah, gospodja kojoj su povosili cijenu terase se zali da fali parkinga...
|
|
|
05.03.2025., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Podrška stanarima protiv gradske vlasti bez iskustva.
Taiba Redžepagić, nezavisna članica Mjesnog odbora, kaže da u blizini već postoji zeleni otok, te da je jedan od stanara, koji ima invaliditet, ostao bez parkirnog mjesta. Navodi i da stanari obližnje zgrade ne žele da im smrdi ispod prozora, te da ne žele buku koja će nastati zbog pražnjenja kontejnera u večernjim satima.
|
|
|
05.03.2025., 11:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2023.
|
Neka Karen se buni. Prije toga se bunila kada je Grad povisio najam parking mjesta za terasu, a ona ima terasu preko puta.
Terasa umjesto parking mjesta je u redu.
Spremnici za otpad umjesto parking mjesta nisu u redu.
Karen bi i ovce i novce.
|
|
|
05.03.2025., 12:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Trebalo mi je 15 minuta danas da prođem 300m Jagićeve, radi ovakvih akcija zeleno agendaša.
Stanari prosvjeduju s pravom jer sve se ovo radi bez ikakve najave. Usred prometnih gužvi stvorio se kaos u centru grada, a podsjetit ću i da se stanovnike Donjeg grada kažnjava po ne znam koji put. Prvo su bili kažnjeni potresom, potom blokovskim parkiranjem, a sada im se oduzimaju i parkirna mjesta i pritom ne nude nikakvu alternativu, poručio je Bernardić pred novinarima i stanarima.
Dakle, kad imaš ideju da nešto napraviš, onda moraš ponuditi rješenje. Podsjetit ću da uzimanjem parkirnih mjesta Tomašević, nažalost, nije ponudio nikakvo rješenje, tvrdi nezavisni kandidat pa dodaje da je u centru grada ključno izgraditi garaže kako bi stanari po povlaštenim uvjetima mogli dobiti parkirno mjesto.
A u svemu što se već nekoliko dana događa u Žerjavićevoj Bernardić vidi privatni interes. Zato je, kaže, od jutra na terenu i policija.
- Natječaj za podzemne spremnike je namješten. Nije im to prvi put uspjelo u ljeto 2022. jer nisu imali certifikate neovisnih tijela Republike Hrvatske, nego je natječaj namješten krajem 2022. i 2023. Dakle, u ljeto 2022. su od Ministarstva zbog ovog pilot projekta tražili izmjenu propisa, točnije podzakonskih akata o jednostavnim građevinama Vlade, da bi što onda napravili? Natječaj se osigurao samo za jednu tvrtku, Komop, koja nudi jedan tip spremnika! A onda im se dodatno pogodovalo zato što Gradsko stambeno komunalno poduzeće i zagrebačka Čistoća rade betonske oplate, tvrdi Tomaševićev protukandidat.
- Dakle, pozivam Državno odvjetništvo za koje znam da istražuje cijeli slučaj da reagira, jer ovo je, nažalost, velika velika sumnja na korupciju. Pilot projekt je trajao tjedan dana da bi se nakon toga cijeli posao dodijelio samo jednoj tvrtki koja se na njega javila. Toliko o tome, poručuje Bernardić i zaključuje kako je sve ovo jedno veliko licemjerje jer je Tomašević nekada bio uz građane, a sada tim istim ljudima poziva policiju.
|
|
|
05.03.2025., 12:39
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
kornelije kaže:
Neka Karen se buni. Prije toga se bunila kada je Grad povisio najam parking mjesta za terasu, a ona ima terasu preko puta.
Terasa umjesto parking mjesta je u redu.
Spremnici za otpad umjesto parking mjesta nisu u redu.
Karen bi i ovce i novce.
|
A za svaki slucaj se uclanila u mozemo, valjda da bi joj terasa bila dzabr, a parking rezerviran.
A sad je naprosto konsternirana ...
|
|
|
05.03.2025., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Svi na Karen, a nitko na oduzimanje invalidskog mjesta. Klasični potezi simpatizera dotične stranke.
|
|
|
05.03.2025., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
E moj Mairone, da si pazio(ali tada te to nije zanimalo) znao bi da je ta Taiba tada bila vijećnica možemo. Ali jbg, rekao joj tomica nećeš uzimati parkirno mjesto stanarima za kikiriki neg ćeš ga platit.
Kornelije restorana mislim da više nije njen, naletio na članak da preuzela nova ekipa.
Al sve stoji, i dalje taj restoran ima terasu umjesto 1 parking mjesta.
|
|
|
05.03.2025., 13:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2023.
|
Quote:
Mairon kaže:
Svi na Karen, a nitko na oduzimanje invalidskog mjesta. Klasični potezi simpatizera dotične stranke.
|
Ti si jučer proglasio invalidsko mjesto preko puta ovog spremnika ilegalnim i zagovarao da se ukloni. Sada si potresen uklanjanjem invalidskog mjesta na lokaciji budućeg spremnika, a uopće ne znaš hoće li pored spremnika biti dodijeljeno novo invalidsko mjesto. Klasično histeriziranje o nesposobnoj gradskoj vlasti.
|
|
|
05.03.2025., 13:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako restoran plaća po novoj apsurdnoj cifri, to je njihova stvar. Vama je trn u oku dotična, jer se glasna. Svatko tko kritzira gradsku vlast vam ne odgovara.
I dalje ne vidim komentar za uzimanje invalidskog mjesta. Tomica to nije komentirao. Samo ponavlja svoje standardno. Mogao je reći, uzeli smo 4 mjesta regular, uzeti ćemo i peto mjesto da nadoštukamo ovo invalidsko. Kako god, stanari puše.
Kornelije, ono invalidsko s druge strane ne može biti po pravilima. To se tko zna kako odobrilo, ne možeš šarati mjesto ispred kolnog ulaza. Dok ovo koje je u članku je ok.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:28.
|
|
|
|