|
|
31.03.2009., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Gimnazija Andrija Mohorovčić [RI]
Pozdrav svima, imam namjeru upisati gimnaziju Andrija Mohorovičić u Rijeci, pa me zanima ima li ovdje na forumu neki učenik koji sada ide u školu ili koji ju je završio da mi prenese iskustva. Razmišljam o matematičkom usmjerenju. Kakvi su nastavnici? 
|
|
|
31.03.2009., 21:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
a kud bas tu =)
evo ja sam sad maturant tu..bas matematicki smjer =)
skola je ono...kako kome.nije pretjerano teska, sve se moze. i izlazit i zezat i ne dolazit na masu sati i prolazit s pet.. =)
dosta predmeta tipa pov, lat, likovni, psi opce ni nemoras uciti zato jer profesori znaju da nama matematicarima to bas i nijen u interesu...profesora ima i boljih i gorih ali su svi vecinom jako fer, moze se dogovorit sve s njima... =)
da se radi nesto previse, bome i ne radi... jedino sto stvarno ucimo su matematika i hrvatski i slijepe karte (govorim za svoj razred)...
ja bi svakome preporucila svoju skolu jer nisam nikad pozalila sto sam se upisala..i sad kad nam je ostalo jos 5 tjedana vec placem od pomisli da se rastajemo.. =) ako te zanima sta konkretno slobodno pitaj.. =)
|
|
|
02.04.2009., 17:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma čuo sam svašta. Ja nisam neki super dobar učenik, onako, prolazi s četiri, ponekad s pet. Čuo sam da je iz matematike neka užasna učiteljica, pa iz engleskog, hrvatskog. Jedan prijatelj ima jedan na polugodištu iz kemije u prvom razredu. Neznam niti sam, svašta pričaju....
|
|
|
03.04.2009., 22:28
|
|
Registrirani korisnik
|
ma sve ti to ovisi o tvom zalaganju i trudu. uvijek sam u osnovnoj bila cista petica pa tu prolazim s cetiri...ima onih ljudi koji su se jedva upisali,ali ih sve zanima pa sad prolaze s pet..svasta ces vidjet i dozivit... =)
ako si spreman zagrijat stolicu kada treba, ponekad sutit iako ti je na vrh jezika da svasta nesto kazes  i ako ti je stalo da nesto naucis... =)
ma sve se moze,samo se treba htjet...
|
|
|
05.04.2009., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala beck, volio bih kada bi mi se još ponetko javio.
|
|
|
16.04.2009., 02:00
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2009.
|
Ja sam je završio prije 9 god.
O toj školi samo najgore. Profesori su deklarirano neobjektivni.Ako te uzmu na zub, pišat ćeš krv za dvojku.
Sve se buba napamet, u nekim predmetima svaki sat moraš biti spreman sve odgovarat što si do sad učio.
Nama prvi sat prvog razreda odmah usmeni. Pola razreda jedinice.
Najnormalnije je sve znat i dobit jedan.
zalaganja na satu ne postoje. Šutiš i slušaš.
Jedinicu možeš dobit iz posve banalnog razloga, npr ako se profu ne sviđa tvoja olovka.
Izostajanje sa sata automatski je i neopravdani i jedica, a takvu jedinicu teško da ćeš ispravit do popravnog.
Ako ne znaš pa svo gradivo bolje ti je reć da nisi spreman i dobit jedan, ako kasnije skuži da nešto ne znaš, dobivaš tri jedinice plus zamrzit će te do kraja karijere u školi.
Lekscije se uče napamet, s time da moraš recitirat i ne smiješ ništa preskočit, zamijenit redosljed ili preskočit neko brojku iz teksa.
Do kraja g. ti se može desit da si nakupiš i 150 stranica toga napamet. Samo doma za to sve izrecitirat ti treba bar sat i pol.
Sve što se uči taj sat moraš i naučit taj sat iz matematike. Ako te na kraju sata pita da rješiš na ploči tip zadatka kog ste učili taj sat, i ne rješiš ga jedinica.
Iz hrvatskog svaki sat biti spreman napamet recitirati sve pjesmice koje ste obrađivali tokom školovanja.
Iz kemije i fizike nema praktičnog djela.
AKo te još šta zanima samo pitaj... 
|
|
|
16.04.2009., 14:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
macorrrr kaže:
Ja sam je završio prije 9 god.
O toj školi samo najgore. Profesori su deklarirano neobjektivni.Ako te uzmu na zub, pišat ćeš krv za dvojku.
Sve se buba napamet, u nekim predmetima svaki sat moraš biti spreman sve odgovarat što si do sad učio.
Nama prvi sat prvog razreda odmah usmeni. Pola razreda jedinice.
Najnormalnije je sve znat i dobit jedan.
zalaganja na satu ne postoje. Šutiš i slušaš.
Jedinicu možeš dobit iz posve banalnog razloga, npr ako se profu ne sviđa tvoja olovka.
Izostajanje sa sata automatski je i neopravdani i jedica, a takvu jedinicu teško da ćeš ispravit do popravnog.
Ako ne znaš pa svo gradivo bolje ti je reć da nisi spreman i dobit jedan, ako kasnije skuži da nešto ne znaš, dobivaš tri jedinice plus zamrzit će te do kraja karijere u školi.
Lekscije se uče napamet, s time da moraš recitirat i ne smiješ ništa preskočit, zamijenit redosljed ili preskočit neko brojku iz teksa.
Do kraja g. ti se može desit da si nakupiš i 150 stranica toga napamet. Samo doma za to sve izrecitirat ti treba bar sat i pol.
Sve što se uči taj sat moraš i naučit taj sat iz matematike. Ako te na kraju sata pita da rješiš na ploči tip zadatka kog ste učili taj sat, i ne rješiš ga jedinica.
Iz hrvatskog svaki sat biti spreman napamet recitirati sve pjesmice koje ste obrađivali tokom školovanja.
Iz kemije i fizike nema praktičnog djela.
AKo te još šta zanima samo pitaj... 
|
ocito se jako puno promijenilo u zadnjih 9 godina...niti jedan jedini predmet nemoras znat sve do sada, odgovara se po cijelinama, s vecinom se da dogovorit cak i po par lekcija... pjesmice se ne uce napamet ni kod moje, niti kod ijedne druge profesorice. niti jednu nisam u ove 4 godine naucila, niti sam cula da je itko trebao.
kemija i fizika ima prakticnih djelova i to dosta,pogotovo iz fizike.cijelo prvo polugodiste smo takorec proveli u praktikumu, a za kemiju je normlano da se ima zadnjih mjesec dana samo pokusi,kada odu maturanti...
jedino sto se moze dogodit ako cudesno nestanes sa nekog sata kada trebas odgovarat je da te prof zapise tj zapise ti u imeniku sa strane da si falio i pita te sljedeci sat. ne govorim samo za svoje profesore nego i za druge jer se zna sve o svakome ...
|
|
|
19.04.2009., 14:54
|
|
U samoizolaciji
|
prof. Puharić i prof Knežević ne predavaju više tamo?
|
|
|
21.04.2009., 18:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
macorrrr kaže:
prof. Puharić i prof Knežević ne predavaju više tamo?
|
profesorica predaje paralelnom razredu-nikad ucili pjesmice  a za profesora nikad cula,dakle ne predaje... 
|
|
|
29.04.2009., 10:32
|
|
U samoizolaciji
|
šta su puharićku škopili? 
|
|
|
29.04.2009., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
evo i ja sam išao u tu gimnaziju, puharićku smo mrzili najviše na svijetu, ona nam je bila noćna mora... i da kod nje si morao znati sve pjesme koje ste do tada učili jer bi odjednom samo uletila u razred i počela po redu pitati da joj izrecitiraš pjesmu koja joj padne na pamet, svakome jedno pitanje ili jedna pjesma... a što se općenito tiče škole meni je ekipa bila super pogotovo zadnja godina, stalno smo se zezali, markirali... škola nije nešto pretjerano teška sve se može... nekad te neki profesor uzme na zub, ali sve u svemu kad pogledaš ništa stršano ako se malo više zalažeš... ima par teških predmeta (nama je bio hrvatski zbog puharićke), ali kako čujem naša je gimnazija najlakša i u odnosu na druge manje je zahtjevna i ne traže puno od tebe... uglavnom, ja nisam požalio što sam je upisao i kad se malo osvrnem bilo mi je zakon zbog lokacije škole, frendova, nezahtjevnih predmeta, mogućnosti markiranja itd.
evo pa ti sad vidi ako ti odgovara... 
|
|
|
25.05.2009., 01:23
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2009.
|
meni je najgori bio rade
|
|
|
09.01.2011., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Gimnazija je odlična 3. u HR  )
|
|
|
02.06.2011., 11:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2003.
|
Slučajno sam naletio na ovaj thread pa me baš zanima...
Davno sam završio srednju školu koja se tada zvala CUO KUOIK, smjer matematičko-informatički, pa me baš zanima predaju li u školi još uvjet profesori i kakvi su danas:
Fizika: Cvetkovski, Trinajstić, Kuljiš
Matematika: Radovčić,Tomljanović, Fedora Vidas, Grbac
Informatika: tko sada predaje sve informatiku?
Kemija: Žgaljić
Čuo sam npr. da je Fedora katastrofa.
|
|
|
21.06.2011., 01:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
Mali_Mirko kaže:
Slučajno sam naletio na ovaj thread pa me baš zanima...
Davno sam završio srednju školu koja se tada zvala CUO KUOIK, smjer matematičko-informatički, pa me baš zanima predaju li u školi još uvjet profesori i kakvi su danas:
Fizika: Cvetkovski, Trinajstić, Kuljiš
Matematika: Radovčić,Tomljanović, Fedora Vidas, Grbac
Informatika: tko sada predaje sve informatiku?
Kemija: Žgaljić
Čuo sam npr. da je Fedora katastrofa.
|
fizika-cvetkovski
mat-vidas je još tu (al nije toliko strašna koliko se priča. ima kod nje i jedinica i petica, kao i kod svih ostalih)
informatika-predaju vukas i mutabžija
kemija-nikad čula za tog žgaljića
ali tomljanović neki predaje povijest ja mislim.
|
|
|
21.06.2011., 20:25
|
|
i > you
Registracija: Dec 2009.
|
šta ne predaje i pešutica infu?
|
|
|
15.12.2011., 15:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
PaleEnchantress kaže:
šta ne predaje i pešutica infu?
|
Da,meni predaje
@ Mali Mirko : Meni fiziku predaje Mirna Jurcan,a kemiju mi predaje Vjekoslav Šinko
I da,imam Fedoru...Sad sam prvi razred,mozda je prerano govorit,ali...
Žena predobro objašnjava  najčešće kasnimo jer dosta vjezbamo (matematički sam smjer) i uvijek daje zadatke koje smo imali za zadacu ili smo vjezbali na satu 
Ali da,na usmenom dosta strogo ocjenjuje i stavi puno zadataka u ispit (ako imamo blok sat da nam da pišemo vise od jednog sata),ali i samo po sebi je tesko
I da,trenutno u školi predaje i Danijel Hribar (27 god ima ) i predavala mu je Fedora,kako sam čula,imao je kod nje tri a sad predaje matematiku...Mislim da stvarno kod nje mozes naučit ,za razliku od profesorica Bakarčić i Crnković koje ni same ne znaju (kao ova moja iz fizike  ) 
|
|
|
15.12.2011., 17:42
|
|
i > you
|
ti si 1.4 garant
i da, sve ovo šta si rekla za fedoru stoji.
|
|
|
15.12.2011., 18:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Ako još koji osmaš naleti ovdje... Sad sam maturantica općeg smjera i stvarno sam zadovoljna školom. Profesori su ljudi, ako im pokažeš minimum poštovanja možeš se dogovoriti oko svega. Kemiju i matematiku nemoj propuštati osnove, jer ako toga nemaš samo će se komplicirati.
Učim 20 minuta dnevno, a to bude uglavnom zadaća iz matematike ili ako je za neki ispit sat vremena bude dovoljno. U prvom razredu svi imaju problema s hrvatskim, kemijom i matematikom, ali ništa od toga nije toliko strašno, svi dolazimo iz škola gdje smo prolazili s 5 i samo se treba priviknuti na novu sredinu. Nepravda je da u sušačkoj pola razreda prolazi s 5, kod nas je prosjek 2 do 3 učenika, a imamo isto znanje. Kakve god rezultate imaš, u jednom trenutku na nekoj kavi ćeš skužiti da znaš toliko stvari koje ti možda nikad neće trebati, ali jednostavno znaš, čak i ako iz tih predmeta imaš 2.
Ako se planiraš upisati (iako se nećemo vidjeti, govorim u ime svih); nemojte sjediti na stepenicama! Slučajno će vas netko klepiti, u jednom trenutku će profesorica iz povijesti poluditi i razrednica vam prigovarati oko toga. Ako sjediš na stepenicama, to je ok samo kad se ide u potkrovlje. I ne volimo kad se prvašići skupe ispred ulaza i pljuju, ima dovoljno mjesta ispred škole, ako netko ide zapaliti pod odmorom to je ok, ali odite metar ljevo - desno. I da, tete knjižničarke praktički nikad nema, nema muških/ženskih wca i voditelj Ponte drži konce cijele škole u rukama. Pozdrav novoj gamadi :*
|
|
|
15.12.2011., 20:39
|
|
i > you
|
al šta je je, gam rula 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:16.
|
|
|
|