Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.08.2022., 20:15   #1
Beast (2022)

Beast je survival triler koji trenutno igra u kinima.

Udovac dr. Nate Samuels se vraća u Južnoafričku Republiku (gdje je prvi put sreo svoju ženu) kako bi sa svoje dvije kćeri otišao posjetiti svog prijatelja u rezervat životinja. Međutim, uskoro ih počne napadati bijesni lav koji žudi za ljudskim mesom i koji ubija sve što mu se nađe na putu.

REDATELJ: Baltasar Kormákur
GLUMCI: Idris Elba, Martin Munro, Chris Langa, Leah Jeffries

IMDb
Sinjore is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2022., 13:31   #2
Je li itko pogledao? Bi li se isplatilo ići vidjeti ga u kinu? Ocjene su miješane, a tematika je taman ma rubu da me zainteresira.
Chuky1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2022., 11:43   #3
Zašto tako talentirani glumac se troši na akcijske filmove?

Imamo The Rocka i Stathama za te shitove...
Old 25.08.2022., 14:48   #4
Money.
Old 26.08.2022., 23:36   #5
Thumbs down

Razmisljam o naslovu i vidjenom forspanu.

Ljubitelji CGI-a ispred svega, zanemarite moje pitanje, kao da ga nisam postavio.

Sjeca li se tko komedija s lavovima, Urlikanje? Nesto kao Bogovi Su Pali Na... samo s lavovima. Pogledah davno dodatak, ne znam koliko su lavova dresirali za prolaze u interijeru kuce, za scene napada, koliko je truda ulozeno (za komediju) da sve izgleda realisticno. Sto znaci dresere, zivotnje, logistika...

Sad se sjetih, samo da ne trazim, netko ce mozda znati. Ima i jedan TV film, navodno po istinitoj prici, gdje nekoliko lavova masakrira clanove obitelji koji se skrivaju u kuci. Ponovo, svi resursi, zivotinje, pristup koji postuje oci i gledatelja.

Danas kad imaju 10x ili 100x veca sredstva od minijaturnog (financijama) ostvarenja, sto je prva samarcina gledatelju zeljnom realnosti? CGI lav bez pogovora. I tako pogledam forspan s idiotskim modeloidnim lavom, uz visoku realisticnost izgleda, ali uvijek rak ranom, disonantnim kretanjem, koje me uvijek dotuce. Sa svim vec znanim idiotskim superherojskim spustanjem, izmicanjem, isti model, samo druga kreatura.

I sad vas pitam, odes u kino, kupis kartu, ili skines video, kupis pizzu, jos gore pocastis drustvo. Ima li sve smisla, kad znas, da je glavni "Beast" koji je prije svega kralj djungle, ili ti LAV, ponovo dosadna CGI nakupina?

Pazi, ne pricamo o GMO cudovistima, vanzemaljicima, predimenzioniranim super negativcima, vec jednom, da oprostite usranom LAVU.

Ekipa iz 70-tih moze u naturi, danasnji indolentni nekreativci, moraju cak i usranog lava "animirati" za savrsenstvo jos jednog dosadnog ostvarenja.

Ima li to smisla?

Kao moje vidjenje, na pitanje vrijedi li gledati.

....
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2022., 23:49   #6
Quote:
Cat6 kaže: Pogledaj post

Sjeca li se tko komedija s lavovima, Urlikanje? Nesto kao Bogovi Su Pali Na... samo s lavovima. Pogledah davno dodatak, ne znam koliko su lavova dresirali za prolaze u interijeru kuce, za scene napada, koliko je truda ulozeno (za komediju) da sve izgleda realisticno. Sto znaci dresere, zivotnje, logistika...
Kako da ne, puštao sam si kćeri tijekom korone, da vidi što je tata gledao u njezinim godinama. Red za karte pred SC-om do Savske, pa još iza ugla. Ali priča o snimanju tog filma ti je puno tužnija nego što se sjećaš, proguglaj si malo. A sam film nije vrijeme baš štedjelo, za razliku od “Bogova palih na tjeme” koji su i danas odlični.
Old 27.08.2022., 00:09   #7
Quote:
Mr Smoogj kaže: Pogledaj post
Kako da ne, puštao sam si kćeri tijekom korone, da vidi što je tata gledao u njezinim godinama. Red za karte pred SC-om do Savske, pa još iza ugla. Ali priča o snimanju tog filma ti je puno tužnija nego što se sjećaš, proguglaj si malo. A sam film nije vrijeme baš štedjelo, za razliku od “Bogova palih na tjeme” koji su i danas odlični.
Cekaj, prvo da ustanovimo dal pricamo o istome filmu, jer sad se sjetih :

Roar 1981 (most dangerous film shoot in history)

Ali film koji navodis red za SC-om (sjecam se) je bas komedija, na trenutke ubrzano karikaturalno kretanje ala Bogovima? Kako se zove komedija na koju ti mislis. Samo da vidim uvod.

Velis tuznija? To me vuce na ovaj koji sam naveo, gdje je navodno bilo i pogibelji.

Jer ako je iz SC-a urlikanje, onda komedija na koju mislim je neko drugo ostvarenje, pogledano na video izdanju, te krivo povezao sa SC-om

.
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 00:18   #8
Quote:
Cekaj, prvo da ustanovimo dal pricamo o istome filmu, jer sad se sjetih :

Roar 1981 (most dangerous film shoot in history)

Ali film koji navodis red za SC-om (sjecam se) je bas komedija, na trenutke ubrzano karikaturalno kretanje ala Bogovima? Kako se zove komedija na koju ti mislis. Samo da vidim uvod.

Velis tuznija? To me vuce na ovaj koji sam naveo, gdje je navodno bilo i pogibelji.

Jer ako je iz SC-a urlikanje, onda komedija na koju mislim, je pogledana na video izdanju, pa sam krivo povezao sa SC-om

.
Govorim o Roar. Mala Melanie Griffith i mama Tippi Hedren i tata redatelj i glavni glumac i snimao Jan de Bont i bilo ugriza, krvi, Melnie šavovi na lubanji, snimanje prekinuto, brana pukla, lavovi izginuli.
Old 27.08.2022., 00:25   #9
Quote:
Govorim o Roar. Mala Melanie Griffith i mama Tippi Hedren i tata redatelj i glavni glumac i snimao Jan de Bont i bilo ugriza, krvi, Melnie šavovi na lubanji, snimanje prekinuto, brana pukla, lavovi izginuli.
Hvala, da, to je onda strasniji od dva. Moram se sjetiti ili naci kljuc, na komediju ala Hatari, s obitelji koje gnjave lavovi, ali bez trauma, cista komedija.

Koju godinu mladji, pa sam nekako teror Roara umanjio dojmom u sjecanju.

Nisam znao da prica ima takve posjedice, prakticno africki post Poltergeist

Sad ide neminovno pitanje tebi, hoces li dijelom reci, da zbog opasnosti od nesrece, dijelom amenujes CGI, kao distancu od bilo kakve opasnosti?

...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 00:41   #10
Quote:
Sad ide neminovno pitanje tebi, hoces li dijelom reci, da zbog opasnosti od nesrece, dijelom amenujes CGI, kao distancu od bilo kakve opasnosti?
Ja prvenstveno ne amenujem da se uopće snimaju ovakva smeća, bilo s pravim lavom ili s njegovim CGI bratićem. Sad, da je riječ o nekakvom, ne znam zbog čega ali primjera radi, značajnom filmu u kojem je neophodna prisutnost lava, svakako bi bilo bolje da je riječ o pravom lavu, ali opet dresirati lava znači maltretirati lava. Tako da je možda najtočniji odgovor bio da bi lava kao prijetnju trebalo u filmu vidjeti što manje, time bi i prijetnja bila veća. Ali tako se danas više ne radi, sve mora biti in-your-face. Pa onda lijepo treba ovaj i njemu slične filmove bojkotirati, pa možda financijerima u nekom trenutku dođe iz dupeta u glavu.
Old 27.08.2022., 01:14   #11
Quote:
I sad vas pitam, odes u kino, kupis kartu, ili skines video, kupis pizzu, jos gore pocastis drustvo. Ima li sve smisla, kad znas, da je glavni "Beast" koji je prije svega kralj djungle, ili ti LAV, ponovo dosadna CGI nakupina?

Pazi, ne pricamo o GMO cudovistima, vanzemaljicima, predimenzioniranim super negativcima, vec jednom, da oprostite usranom LAVU.
Sto usranom? Pa ti kad bi se nasao ispred tog lava ti bi se usrao.
dmw is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 06:57   #12
Quote:
Ja prvenstveno ne amenujem da se uopće snimaju ovakva smeća, bilo s pravim lavom ili s njegovim CGI bratićem. Sad, da je riječ o nekakvom, ne znam zbog čega ali primjera radi, značajnom filmu u kojem je neophodna prisutnost lava, svakako bi bilo bolje da je riječ o pravom lavu, ali opet dresirati lava znači maltretirati lava. Tako da je možda najtočniji odgovor bio da bi lava kao prijetnju trebalo u filmu vidjeti što manje, time bi i prijetnja bila veća. Ali tako se danas više ne radi, sve mora biti in-your-face. Pa onda lijepo treba ovaj i njemu slične filmove bojkotirati, pa možda financijerima u nekom trenutku dođe iz dupeta u glavu.
ovdje se jedva vide i u traileru, tko voli ovakvu vrstu filma preporuka od mene.

i ovo će se pogledati, jednostavno zato jer mi je to onako dosta zanimljivo. veličanstvene životinje, izgledom magnetski privlačne
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 08:58   #13
Quote:
Ajutokintumi kaže: Pogledaj post
ovdje se jedva vide i u traileru, tko voli ovakvu vrstu filma preporuka od mene.
To sam gledao i ne valja ništa.
Old 27.08.2022., 09:07   #14
Quote:
To sam gledao i ne valja ništa.
e jebiga ti bi sad htio nove jaws ili aliena. ili cloverfield? u kojem smislu ne valja?

film je prema istinitom događaju, po meni odličan omjer akcije (tenzije) i ajmo reći nekakve reale
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 14:45   #15
Quote:
Tako da je možda najtočniji odgovor bio da bi lava kao prijetnju trebalo u filmu vidjeti što manje, time bi i prijetnja bila veća.
To je ideal. Zato CGI i najstrasnije monstrume iz zlatnih dekada ostvarenja, danas cini vizualno ranjivim. Jer Aliene, Predatore, Lavove... koje mozes legitimirati za osobnu zbog pretjerane frontale i pretjeranog izlaganja kompletne anatomije, gotovo na pisti prezentirane, unistava njihovu prisutnost. Ljudska masta vise ne treba uopce posla, a zanati koji su slikom i tonom radili tenziju, vise nisu potrebni uz sadasnji pristup. A usudio bi se reci, nema ih ni strukom vise u fundusu znanja i apliciranja.

Quote:
Ali tako se danas više ne radi, sve mora biti in-your-face.
Nazalost, vizualna Wrestlemanija.

Quote:
Pa onda lijepo treba ovaj i njemu slične filmove bojkotirati, pa možda financijerima u nekom trenutku dođe iz dupeta u glavu.
Bojim se da je bezidejnost tolika, ziherastvo i strah za funkciju glavonja jos veca, tako da bojkot u kojem i sam sudjelujem, za sada, ima jako mali potencijal, premalo nas ima.

Quote:
Ajutokintumi kaže: Pogledaj post
ovdje se jedva vide i u traileru,
Odlicno da si spomenuo Ghost and the Darkness (1996)

Pomislio sam na njega, bas kao zadnji (u sjecanju) koji koristi prave lavove. Nisam ga pogledao do kraja, tako se desilo

Ali, evo citat koji oslikava kako dozivljavam ideal koristenja tehnologije u filmu, samo kao produzetak, ne kao glavnu stvar. Veli 1996:

While genuine lions were used in all but one shots, they rarely shared a shot with a human actor. Motion-controlled cameras were used to shoot each scene twice – once with the lion, once with the human actor – and the two takes were digitally composed together during post-production.

Only one scene uses an animatronic lion. All the other shots used two real-life lions named Bongo and Caeser. The same lions appeared in George of the Jungle (1997). In a 1999 interview with SFX magazine, director Stephen Hopkins described his experience making this movie as "a true ightmare".

The Ghost and the Darkness, scene of killing the second lion

Quote:
dmw kaže: Pogledaj post
Sto usranom? Pa ti kad bi se nasao ispred tog lava ti bi se usrao.
Nisi shvatio sto sam komentirao. Za GMO cudovista imaju izliku jer nisu stvarna, pa jedini zivot koji im mogu udahnuti je CGI. Mada maketari, modelari i lutkari proslih dekada, ni sa time se ne bi slozili. Prvenstveno se radi o ekonomicnosti. Ekonomicnosti koja je postala lijenost za kreativnost i zanat nekadasnjeg pristupa imaginaciji. Zato sam rekao da i posranog lava, po defaultu, vec u startu niti ne pomisljaju izvan CGI epruvete.

Prije tridesetak godina dok je traka jos bila masovnija u studijima. Da bi namotavo visekanalnu 24/48 traku, trebalo je (ovisno o masini) i od 20 minuta do pola sata, da se precizno namota. Ta pauza je ujedno bila i predah za skiciranje ideja, razgovor o ostvarenju, neka vrsta kreativne dokolice. Onda je linearnost zamijenila interaktivnost (globalno) te pauza vise ne postoji. ljudi je sami zadaju.

No kako obicno biva, na skali duha i tehnologije, prva stavka nakon kraja 90-tih, kasni za deset duzina, ili najmanje nekoliko dana.

..
...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 15:30   #16
Quote:
Nisi shvatio sto sam komentirao. Za GMO cudovista imaju izliku jer nisu stvarna, pa jedini zivot koji im mogu udahnuti je CGI. Mada maketari, modelari i lutkari proslih dekada, ni sa time se ne bi slozili. Prvenstveno se radi o ekonomicnosti. Ekonomicnosti koja je postala lijenost za kreativnost i zanat nekadasnjeg pristupa imaginaciji. Zato sam rekao da i posranog lava, po defaultu, vec u startu niti ne pomisljaju izvan CGI epruvete.

Prije tridesetak godina dok je traka jos bila masovnija u studijima. Da bi namotavo visekanalnu 24/48 traku, trebalo je (ovisno o masini) i od 20 minuta do pola sata, da se precizno namota. Ta pauza je ujedno bila i predah za skiciranje ideja, razgovor o ostvarenju, neka vrsta kreativne dokolice. Onda je linearnost zamijenila interaktivnost (globalno) te pauza vise ne postoji. ljudi je sami zadaju.

No kako obicno biva, na skali duha i tehnologije, prva stavka nakon kraja 90-tih, kasni za deset duzina, ili najmanje nekoliko dana.

..
...
Nema teorije da te scene budu napravljene bez CGI-a

Kao sto su i Marvelovi junaci (Spajderman, Hulk...) cekali ekranizacije do 2000 jer se nije mogao snimiti takav film bez CGI

Anakonda (1997) ovo bez CGI ne bi bilo moguce napraviti
dmw is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 15:56   #17
Quote:
Nema teorije da te scene budu napravljene bez CGI-a
Slabo citas ponovo. Posebno plavim fontom citirane dijelove.

Quote:
Kao sto su i Marvelovi junaci (Spajderman, Hulk...) cekali ekranizacije do 2000 jer se nije mogao snimiti takav film bez CGI
A onda vidim da i ne poznajes previse povijest prije 2000-tih.

Ne samo da su se snimali i postojali, vec su bili jednako uspjesni. Spiderman serija iz 70-tih, najbolji mi je spiderman do danas. Imao je filmsko izdanje.

A ne bi vjerovao, cak je i Hulk postojao bez CGI-a, a sto ljudi misle o rezultatu, mozes citati u komentarima nize.

Quote:
Anakonda (1997) ovo bez CGI ne bi bilo moguce napraviti
Na stotine filmova slicne tematike te demantira. Ostaje jedino, vremenski osjecaj za realnost, dostupnost realizacije i subjektivnu procjenu onoga koji gleda.

...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 18:55   #18
To sta je tebi najbolje je irelevantno. Onakve scene nisu mogli uraditi bez CGI.
dmw is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 21:26   #19
Quote:
To sta je tebi najbolje je irelevantno. Onakve scene nisu mogli uraditi bez CGI.
Mogli su upotrijebiti pravog lava za sve scene osim onih u kojima je baš jako potreban CGI.

U filmu The Edge, Aleca Baldwina i Anthony Hopkinsa pola filma progoni jedan potpuno ne- CGI medvjed i to izgleda da se usereš od straha.

U filmu The Reef, ljude napada morski pas koji apsolutno nije CGI, nego je u pitanju neka drzga tehnika, ne znam koja, ono morski pas na jednohj snimci, glumci na drugoj, pa se nekako spoji... a kada je psina blizu, ubace lutku. I ne vidi se razlika.

Može se kad se hoće.
Tomislav B is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2022., 21:38   #20
Kad smo već kod velikih mačaka, ima jedan film sa tigrom- ljudožderom, nevjerojatno retardirane premise.
Jedan tip želi ubiti suprugu i maloumnu kćer, pa od vlesnika cirkusa, (Meat Loaf), unajmi tigra ljudoždera.
I veli on dragoj, idem na službeni put, pa izvana u kuću pusti tigra i zaključa sva vrata i zakuca daskama prozore. I ode.
Ostatak filma žena i kćer igraju se mačke i miša sa tigrom ljudožderom po kući na dva kata...

Zaboravio sam kako se to zove...
Tomislav B is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:46.