Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera > Informacije o poslodavcima

Informacije o poslodavcima Misija: zaposlenje!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.08.2022., 17:29   #1
Gradska ljekarna Zagreb

Pozdrav svima

Javila sam se na natjecaj u Gradsku ljekarnu Zg i cekam rezultate.

Nemam vezu ni puno iskustva pa me zanima da li je to samo fama ili je fakat tako da tamo rade iskljucivo rodbine, prijatelji i sl? Puno ljudi mi je reklo da ako nemam nikog svog da nemam sanse.

Cula sam da svi koji su tamo 50+ da gaze mladje i ne dozvoljavaju nikome da dodje do izrazaja a tesko prihvacaju novitete i da je mladjoj ekipi tamo jako frustrirajuce (odradi se sve za njih a oni cijeli dan zabusavaju i onda kupe zasluge). Da su “stare magistre” pregazene vremenom ali “ne odstupaju od polozaja” premda bi netko mladji bolje radio. Ako je tako ne bi htjela ni pokusavati raditi tamo…

Da im je poslovanje na razini kamenog doba a place za farmaceute su nikakve.
Ima li kakvih novcanih dodataka uz placu ili samo prijevoz i bozicnica?

Je li tocno da je malo ljudi po ljekarnama,puno je saltanja po ljekarnama i da padaju s nogu? Volim raditi, ali normalno raditi, ne da me se ubije.

Neke su informacije s interneta (clanak s fb), neke od kolega i kolegica ali nemam nikog “iznutra”, a volila bi znati pravo stanje stvari.

Moze i pm
Severance is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2022., 21:19   #2
Da ne citiram cijeli post, sve to slicno sam cula i ja.

Prednost uvijek imaju ovi s vezom ili ako je staz odradjen u GLJZ pa te mentor "pogura", ali moze se dobit i po redovnom postupku, znam za sva 3 slucaja.
Uglavnom te nove i mladje stalno saltaju po ljekarnama gdje je potrebno, rijetko da ostanes samo u jednoj ljekarni.

A ovo za "stare" magistre sam samo cula, da uglavnom voditelji/ce ne rade skoro nista a mladji vuku za sve, kad dodje na red godisnji i dogovor oko istog, mozes zaboravit da ces ic u nekom top terminu na ljeto jer tad idu sefice.

Sto se tice placa ne znam kakva je situacija, ali mislim da su tu ipak ispred vecine privatnika i da imaju vise nekakvih bonusa.
strangerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2022., 12:19   #3
Nisam stazirala u GLjZ pa mi se cini da nemam bas neke sanse, jos me nisu zvali…vidjet cemo.
Nakon svega sto cujem bas nemam ni neke zelje tamo raditi, mama mi kaze da je to firma gdje se nekad doslo i ostajalo do penzije, a sad neki novi klinci dodju, vide gdje su dosli i odu. Ja ne trazim firmu “do penzije”, bitno mi je za pocetak imam normalnu placu i zdravu radnu okolinu.
Ti si tamo radila ili radis ili?
Severance is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2022., 08:03   #4
bio je članak na nekom portalu o prosječnim plaćama u ljekarnama, ljekarne zagreb su bile pri dnu, vjerojatno je i to razlog zašto neki ne ostanu dugo
Glavni frajer kaže: is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2022., 16:18   #5
Place tamo nisu problem, imaju dobre uvjete, uspjela sam bas danas dobiti neke informacije.Bozicnica je darezljiva, imaju regres,gablec,prijevoz-klasika i jos bonuse i jos neke dodatke. Cura s kojom pricala kaze da je s tim zadovoljna.

Glavni je-medjuljudski odnosi. Veli da imaju novog ravnatelja pa se odjednom svi jako trude da se pokazu pa gaze jedni preko drugih, kaze to prije tako nije bilo (mozda zato ljudi odlaze jer ne trpe nepravdu)

Malo sam se raspisala,ali mozda nekom pomogne i u istoj je situaciji kao ja.
Severance is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2022., 14:16   #6
tu su najveći problem međuljudski odnosi, ima puno neukih i bahatih…
stažirala sam tu i radim tu, jedino što me drži su novci, ostalo je koma…

užasan ti je jaz ne samo stariji/mlađi nego i magistar/tehničar/čistilica, više i niže klase… ko stažist i leteći sam prošla puno ljekarni i labos, jako je malo normalnih ljudi koji znaju i hoće radit…a da se ne drže visoko i napuhano i da se s njima može normalno pričati…

ovi kaj imaju koju godinu do penzije su isto posebna priča, zaštićeni, niko im ništa ne može, te nepravde bole ali možeš jedino prihvatiti ili otići…ja sam tu sad preko deset godina i navikla sam se, nije me briga, imam svoj život, progutam,otrpim,veselim se plaći koja je za sss odlična stvarno
Beabadoobee is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2023., 07:36   #7
Od kolegice mala se prijavila na natjecaj za farm teh.

Ako dobi posao pitanje glasi- u kojim je ljekarnama dobro radit a koje ne valjaju?
Van horn is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2023., 23:41   #8
Naravno da je problem kada u pojedinim ljekarnama ima neradnika koji npr. čekaju mirovinu i boli ih briga međutim to bi trebali promijeniti.
Akropola is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2023., 16:02   #9
Quote:
Beabadoobee kaže: Pogledaj post
tu su najveći problem međuljudski odnosi, ima puno neukih i bahatih…
stažirala sam tu i radim tu, jedino što me drži su novci, ostalo je koma…

užasan ti je jaz ne samo stariji/mlađi nego i magistar/tehničar/čistilica, više i niže klase… ko stažist i leteći sam prošla puno ljekarni i labos, jako je malo normalnih ljudi koji znaju i hoće radit…a da se ne drže visoko i napuhano i da se s njima može normalno pričati…

ovi kaj imaju koju godinu do penzije su isto posebna priča, zaštićeni, niko im ništa ne može, te nepravde bole ali možeš jedino prihvatiti ili otići…ja sam tu sad preko deset godina i navikla sam se, nije me briga, imam svoj život, progutam,otrpim,veselim se plaći koja je za sss odlična stvarno
Jel lako dobiti staziranje za osobe s prekvalifikacijom? Ili nema sanse kao i svuda po Zg nitko ne prima
Old 10.03.2023., 19:48   #10
Quote:
Van horn kaže: Pogledaj post
Od kolegice mala se prijavila na natjecaj za farm teh.

Ako dobi posao pitanje glasi- u kojim je ljekarnama dobro radit a koje ne valjaju?
Dosta su me šetali, najbolje mi je bilo u Ozaljskoj 1, super kolektiv i najbolji sef
Beabadoobee is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2023., 19:50   #11
Quote:
SunyMy kaže: Pogledaj post
Jel lako dobiti staziranje za osobe s prekvalifikacijom? Ili nema sanse kao i svuda po Zg nitko ne prima
Pošalji otvorenu molbu, nemaš šta izgubiti
Beabadoobee is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2023., 21:52   #12
Quote:
Beabadoobee kaže: Pogledaj post
Dosta su me šetali, najbolje mi je bilo u Ozaljskoj 1, super kolektiv i najbolji sef
Hvala! A “big no-no” ljekarna, ima li koja na losem glasu?
Van horn is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2023., 16:23   #13
Nema ni jedne mine, sve zavisi o voditeljima, i da li si zavrsila u dezurnoj di se grca od posla ili nekoj lezernijoj, meni je manje vise svugdje bilo ok sto se posla tice,nigdje se nisam zadrzavala predugo,setamo se )
Medjuljudski odnosi su koma kako rekoh ali su i stvar kako se nosis s njima
Jedino je ozloglasen labos, tamo bas nebi nikako
Beabadoobee is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 13:53   #14
Quote:
Prednost uvijek imaju ovi s vezom ili ako je staz odradjen u GLJZ pa te mentor "pogura", ali moze se dobit i po redovnom postupku, znam za sva 3 slucaja.
Vjerojatno nisi mislila da doslovno troje ljudi u cijeloj ustanovi nije doslo preko veze, nego da znas troje koji su upali po redovnom postupku
Zanimaju me ta tri iz redovnog postupka, koja je tajna? Imaju li fenomenalan cv, posebne talente ili su samo imali srece da u trenutku provodjenja natjecaja nije bilo nikog “njihovog” za ugurati? Kako obican smrtnik koji nema nigdje nikoga upada u GLjZ?
Kid Ego is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2023., 18:45   #15
Kakva je placa za farm teh?
Zivim na potezu izmedju dvije njihove ljek u Maksimirskoj, a blizu mi je i ljek na Ravnicama- da li se prilikom razmjestaja ljudi vodi briga o tome da te se stavi negdje di ti je blizu ili to ne gledaju?
Icy spicy is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2023., 08:00   #16
Bila sam početkom mjeseca kod njih na razgovoru.
Rekli su da se trude razmjestiti ovisno o mjestu stanovanja, ali ako je kriza i ako treba negdje uskočiti na zamjenu, zovu te i šalju neovisno o tome gdje živiš.
Ti sam ne možeš birati. (nažalost)
Jack S is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2023., 20:13   #17
Ok.
A placa? Bila sam i ja nedavno na razgovoru, pitala sam ali odgovoreno je dosta neodredjeno i odokativno.
Jesu te zvali za drugi krug?
Icy spicy is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 07:38   #18
Ne bih ti znala reći za plaću budući da nisam išla na razgovor za tehničara.
Za magistru su rekli čisto solidnu plaću, nije premala kak su na glasu magistarske u Zagrebu, a bome nije ni nacifrana.
Solidna, ovisi o stažu prije svega - vjerujem da imaju sve raspisano po kategorijama.
Nisu se javili, iako su rekli na kraju razgovora da će se javiti u oba slučaja.
Frendica koja je tamo radila kaže da je to tako jer nisu privatna firma pa da dugo traje sami izbor (čisto sumnjam, iskreno).
Primjetila sam da nisu ništa dalje oglašavali po pitanju tog natječaja niti da su objavili novi.
Što su tebi rekli? Jesu se javili?
Jack S is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2023., 14:47   #19
Jos nisu, zvat ce me ako prodjem dalje, a sad dalje cemo vidjeti…
Za placu su mi rekli da ovisi o stazu i da dobijes vise ako si u dezurnoj.
Frendica ima 900 e, nije bas neka cifra… ali usporedno s ljekarnom iz koje zelim otici je super. Volila bi i u Grizansku, relativno mi je blizu.
Ona mi je isto rekla da kad je prvi put bila na razgovoru da su joj javili za tri tjedna, a skoro dva mjeseca je cekala da ju odobre u Holdingu i tad je pocela raditi. Tako da… strpljenje
Icy spicy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2023., 20:55   #20
Gdje ste buduce kolegice? ima li novosti?
Beabadoobee is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:46.