Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.11.2014., 13:43   #1
Oprost dugova do 25000 kn??

Prije dva dana sam nabasao na ovu informaciju i ne mogu vjerovati:

http://www.jutarnji.hr/vlada-povisuj...5-000/1234110/

Oprost dugova..kome, kako, na temelju čega i prema kojim kriterijima?
Zašto uopće nekome opraštati dugove.. kakava poruka se šalje onima koji muku muče da račune ipak plate, što su isti budale?
Zašto vlada ne napravi reprogram duga.. odblokira račun i smanji ratu, produži vrijeme otplate?
Zašto ne stavi zabilješku na imovinu dužnika, ponudi poček?
Zašto ne oprašta dugove u zamjenu za društveno koristan rad i javne radove?

Zašto ja koji zarađujem i financiram ovu nesposobnu državu moram još spašavati i budale koji si ne znaju srediti financije u kućanstvu.
Odakle sad pravo na oprost duga, gdje je tu zdrava logika..?
za protiv is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 14:21   #2
Mozda se misli na one kojima je drzava (javni biljeznici) u talu s paradrzavom (pojedinim odvjetnicima), a preko zombie rukovodeceg kadra javnih (i bivsih javnih) firmi protuzakonito, ili barem dubiozno sjedala na racune u korist povlastene kaste?

Treba se brzo naplatiti prije smjene vlasti i mogucnosti da ih netko prozove za kriminal.

Bez brige ne radi se ovo radi gradana, nego pljacka sporo napreduje pa se se po vec prokusanom receptu moraju prikrpati na proracun.

Jednostavno jedan mentalitet ljudi ne moze poslovati bez direktne veze s drzavnim proracunom.
Old 09.11.2014., 15:49   #3
Quote:
za protiv kaže: Pogledaj post

Oprost dugova..kome, kako, na temelju čega i prema kojim kriterijima?
piše ti u članku

Quote:
- No, kriteriji su iznimno strogi, kao za primatelje socijalne pomoći. Osoba mora biti dužna više od godinu dana, ne smije imati nikakve nekretnine ni štednje, nezaposleni moraju biti u tom statusu barem godinu dana, umirovljenici ne smiju imati više od 2500 kuna mirovine. Kad smo napravili detaljne analize, shvatili smo da bi oprost moglo dobiti najviše 10.000 ljudi, vjerojatno i njih bitno manje - objašnjava naš sugovornik.
Johnny Quid is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 17:13   #4
Dobar potez odlazeće Vlade. Ljudi se trebaju nekako sjetiti ove Milanovićeve Vlade, koja nažalost Hrvatsku nije izvadila iz blata.

Socijaldemokrati trebaju u izbornoj godini pokazati brigu za sirotinju.

A bolne reforme i rezove neka rade naši tzv. domoljubi iz nove desnocentraške Vlade.

Neka Hrvatsku sređivaju oni, koji štite trule temelje moderne hrvatske države, koja se zasniva nemoralu, neradu i neredu.

Zadnje uređivanje DJTcro : 09.11.2014. at 17:21.
DJTcro is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 17:13   #5
Bravo.

Znači, mi budale, koji smo usprkos svim problemima (supruga izgubila posao jednom, ja dvaput, dva studenta u kući) uredno plaćali svoje račune, bez obzira na to kako to utjecalo na naš život, KO NAS JEBE.
Treba biti bitanga, propalica, nazoci socijalni slučaj koji dane provodi nad pivom sa čikom u lampi, i država će ti oprostiti dugove.

Tko mi je kriv što sam moralna osoba koja plaća svoje račune.

BRAVO.
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 17:19   #6
Quote:
=Nadimak kaže: Pogledaj post
Mozda se misli na one kojima je drzava (javni biljeznici) u talu s paradrzavom (pojedinim odvjetnicima), a preko zombie rukovodeceg kadra javnih (i bivsih javnih) firmi protuzakonito, ili barem dubiozno sjedala na racune u korist povlastene kaste?
ako je nešto protuzakonito onda je dug odnosno osnova duga ništava
Quote:
Bez brige ne radi se ovo radi gradana, nego pljacka sporo napreduje pa se se po vec prokusanom receptu moraju prikrpati na proracun.
ovo je populistički potez vlade. treba povećati negativni rating u društvu
juanpablom is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 17:23   #7
Populisticki potez totalno i to ne los.
Vec vidim umirovljenike kako glasuju za SDP i prijatelje.
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 18:12   #8
Quote:
juanpablom kaže: Pogledaj post
ako je nešto protuzakonito onda je dug odnosno osnova duga ništava
Da, ali koliko ljudi ce to objasniti u Strasbourgu? Ovdje ne mogu. (sjetite se da nam je pravosude u vecoj banani nego prava Srba i LGTBO-vaca zajedno, pravosude i je proizvelo ove probleme, kako bi "privatni" sektor pravosuda pobrao vrhnje)

Seks pravnik, Racan pravnik, Mesic pravnik, Josipovic pravnik, Kosor pravnik, Milanovic pravnik...

Drzavu nam cijelo vrijeme vode pravnici, a susterova djeca hodaju bosa.
Quote:
juanpablom kaže: Pogledaj post
ovo je populistički potez vlade. treba povećati negativni rating u društvu
Quote:
bubi mir kaže: Pogledaj post
Populisticki potez totalno i to ne los.
Vec vidim umirovljenike kako glasuju za SDP i prijatelje.
Definitivno, win-win situacija.

Drzava ce platiti protuzakonita/dubiozna potrazivanja "svojima", a "narod" ce veselo mahati jer umjesto naslova "drzava placa (svojim) pravnicima manipulirana potrazivanja i stiti ih od odgovornosti", imamo naslov "drzava oprasta dugove"

Drzava u sprezi s gore navedenim stvori dug, drzava u sprezi s gore navedenima plati dug.

Sto se promijenilo? Pa necije stanje na racunu.
Old 10.11.2014., 09:39   #9
Quote:

Drzava ce platiti protuzakonita/dubiozna potrazivanja "svojima", a "narod" ce veselo mahati jer umjesto naslova "drzava placa (svojim) pravnicima manipulirana potrazivanja i stiti ih od odgovornosti", imamo naslov "drzava oprasta dugove"

Drzava u sprezi s gore navedenim stvori dug, drzava u sprezi s gore navedenima plati dug.

Točno tako - prljava perfidna igra. A za godinu dana sve ispočetka, valjda.
zeal is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2014., 10:03   #10
Imam podvojeno mišljenje i osjećaje.

S jedne strane draga mi je solidarnost sa istinski potrebitima. To što se njima daje ne doživljavam kao problem.

S druge strane stoji ovo što Smotani2 kaže, svi koji su nadišli sami sebe šparajući i pošteno plaćajući svoje obaveze zaista ispadaju budalama. I što je najgore ne prvi put.

Mislim da će ovakvi postupci u konačnici učiniti više štete nego koristi.
Ionako imamo slabi poduzetnički duh i ovisni smo kao narod o državi, a ovakvi postupci nimalo ne pomažu u suzbijanju te ovisnosti.
mestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2014., 10:05   #11
Quote:
Da, ali koliko ljudi ce to objasniti u Strasbourgu? Ovdje ne mogu. (sjetite se da nam je pravosude u vecoj banani nego prava Srba i LGTBO-vaca zajedno, pravosude i je proizvelo ove probleme, kako bi "privatni" sektor pravosuda pobrao vrhnje)
šta ne mogu? ako je nešto nezakonito neka podnesu tužbu sudovima radi utvrđivanja ništavost ili pobijanja?ako ispuše na hrvatskim sudovima još uvijek postoji instanca u Strasbourgu.
ne razumijem ovo sa pravima Srba i LGBT? u čemu su zakinuti?
Quote:
Seks pravnik, Racan pravnik, Mesic pravnik, Josipovic pravnik, Kosor pravnik, Milanovic pravnik...
problem hrvatskog pravosuđa je prije svega manjak sudaca pa time i dugotrajnost postupaka.
Quote:

Drzavu nam cijelo vrijeme vode pravnici, a susterova djeca hodaju bosa.
vode oni kojima je narod dao legitimitet

Quote:
zato država ne bi trebala nikome oprostiti dug, a fizičke/pravne osobe između sebe neka uređuju kako žele
juanpablom is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2014., 10:37   #12
Quote:
mestar kaže: Pogledaj post

S jedne strane draga mi je solidarnost sa istinski potrebitima. To što se njima daje ne doživljavam kao problem.

S druge strane stoji ovo što Smotani2 kaže, svi koji su nadišli sami sebe šparajući i pošteno plaćajući svoje obaveze zaista ispadaju budalama. I što je najgore ne prvi put.

Mislim da će ovakvi postupci u konačnici učiniti više štete nego koristi.
Ionako imamo slabi poduzetnički duh i ovisni smo kao narod o državi, a ovakvi postupci nimalo ne pomažu u suzbijanju te ovisnosti.
Da, doima se humanistički i "socijalno osjetljivo". Samo, nije posao države da bilo šta prašta, njen je posao da uredi sustav u kojem velikog dijela tih dugova u montiranoj igri između privatnog krila pravosuđa i države, ne bi ni smjelo biti.
Ovršni zakon je pravna nakaza potpuno nepoznata (i potpuno neobjašnjiva) pravosuđu EU. Što reče Nadimak, to se oni zapravo samo uzajamno "časte" i presipaju iz jedne kase u drugu. A kad to još i tako milosrdno zazvuči u narodu (ah, praštam ti, šta mogu, duša od države ...), gdje ćeš veće sreće za rejting.
Što će biti sa novim dugovima nakon što se ovi otpišu, to valjda zna buduća vlada.
zeal is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2014., 18:21   #13
Jel će opraštat i porezne dugove?
Gustavo is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2014., 08:51   #14
pljačkam državu od 18 te godine. i zato me nagradila. ovrha ( 93.g croatia osiguranje 15 000kn , Tcom 99g. 3 000 kn + neš sitno i ne preko 25 0000kn). i u ratu kad sam bio isto sam pljačkao s 19g , iz bosne sam doma nosio svaki put po 15-20 konzervi suhe ovčetine kojoj je doduše prošo rok. kolko puta sam bio doma kad zbrojim pa to je bilo sigurno 2 put a moguće i 3.
račun mi je u blokadi neznam opće od kad. al svaki dan se dižem u podne , jedem dobro , ne moram j...t , živim sam u tuđem stanu. i onda mi ko šlag na tortu ( šteta kaj nije bilo za rođendan ) dođe ova obavijest.
opet ću glasat za Dr. Dobroslava Paragu.

Bog i Hrvati - Hrvatska Hrvatom !
Old 11.11.2014., 08:55   #15
Quote:
mestar kaže: Pogledaj post

S jedne strane draga mi je solidarnost sa istinski potrebitima.
Ko nema nikakvih primanja i nikakve imovine (uključujuć tu automobile, laptope i mobitel) i nikakve pretplate može ovo imat.

Svi ostali, 0 bodova. Prvo dečko sve prodaj, a onda si socijalni slučaj.
contrero is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2014., 11:10   #16
Zar ne postoji kod nas institucija osobnog bankrota?
Sva imovina i racuni pod nadzor, postoji minimum prihoda koji ti se ne moze uzeti za podmirenje osnovnih potreba (i to je "socijalna komponenta" koja sve muci) , a sve ostalo na podmirenje duga.
Zasto bi porezni obveznici placali tvoje obveze?
ICU is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2014., 20:04   #17
Nesto se pricalo o tome pa prestalo... Docekan na noz mada je povoljniji od trenutnog stanja.
somied is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2014., 13:15   #18
oprost dugova s jedne strane a s druge strane porez na štednju i porez na nekretnine, jasno je kakva se poruka šalje

i taj oprost dugova, to je mutežina žešća. pogotovo s teleoperaterima, što će ovi tražit zauzvrat Ima x slučajeva da baš sirotinja uzima najskuplje mobitele na pretplatu koje naravno ne otplaćuju, i to će bit uračunato?
Nosonja_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2014., 19:25   #19
Quote:
Nosonja_ kaže: Pogledaj post
oprost dugova s jedne strane a s druge strane porez na štednju i porez na nekretnine, jasno je kakva se poruka šalje
da kasnimo 6 godina sa anti-recesijskim mjerama

koliko će nekretnina ovaj mjesec uplatiti u mirovinsko i zdrastveno te lokalnoj samoupravi ali i državi?

koliko će nekretnina pojesti nešto iz lokalne pekarne čiji proizvodi dolaze iz
slavonske žitarnice?

koliko će nekretina dok jede taj burek iz pekare otići na kavu da sa kolegama malo udari po trenutačnim glupostima?

pošto je danas petak koliko nekretnina će poslje posla otiči na pivu poslje posla da zaborave na radni tjedan.

koliko nekretnina će za ovaj vikend u seoski turizam da se nadišu svježeg zraka?

a koliko će svih onih uključenih u uslužne djelatnosti da nekretina odradi svoj radni tjedan moči sutra iškolovati svoje jer nečija nekretnina koristi uslužne djelatnosti?
znaš što kaže u obrazovanju je budučnost.

koja je ona poruka poreza na nekretnine?
disibiodo is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2014., 22:14   #20
Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post
Bravo.

Znači, mi budale, koji smo usprkos svim problemima (supruga izgubila posao jednom, ja dvaput, dva studenta u kući) uredno plaćali svoje račune, bez obzira na to kako to utjecalo na naš život, KO NAS JEBE.
Treba biti bitanga, propalica, nazoci socijalni slučaj koji dane provodi nad pivom sa čikom u lampi, i država će ti oprostiti dugove.

Tko mi je kriv što sam moralna osoba koja plaća svoje račune.

BRAVO.
Ti si po mišljenju nesretnika koje nazivaš "propalicama i bitangama" definitivno uzor moralne i poštene osobe....
premužić is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:16.