Natrag   Forum.hr > Društvo > Ljubav, erotika, seks

Ljubav, erotika, seks Stvari intimne prirode. Neke teme zahtijevaju i rječnik koji možda nije za jako mlade (i jako stare).

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old Jučer, 18:06   #1
Question Ne mogu se zaljubiti

Evo već sam u tridesetima, a nikad u životu nisam imao nikakvog ljubavnog odnosa.

Sad, ova tema nije toliko o standardnom 'nijedna me neće' i 'strahu od odbijanja'...već više o 'neću nijednu' i 'strahu od dobijanja'.

Inb4 'da nisi možda gej/aseksualan/blabla'...Imao jesam jednu veliku neuzvraćenu ljubav u srednjoj, tad mi je ta cura bila sve, čak sam još i prvih par godina faksa patio za njom, nadao se nečemu...i tek negdje s tipa 22 godine sam potpuno izgubio interes za njom.

Međutim, nakon toga jednostavno više nikad nisam osjetio tu razinu privlačnosti ili zaljubljenosti.

Upoznam curu na ovaj ili onaj način, s nekima ostanem u kontaktu i nastavim se družiti, s nekima ne, ali sve u svemu...Ni kod jedne više nikad nisam osjetio taj osjećaj ushićenosti, zaljubljenosti kao onda...
Da se razumijemo, bilo ih je dosta koje su na neki način bile privlačne, napete...

Međutim, nikad više nisam osjetio taj osjećaj 'Da, nju hoću! Druge me ne zanimaju!", pa ni konkretan poriv da probam curu poljubiti, dirati, šta god...A nije mi nikad imalo smisla forsirati se po tom pitanju.

Kad sam bio mlađi, mislio sam 'ma ok, ima vremena, doć će već neka jednom'...Međutim, eto prošle godine sam prebacio 30. i već sam debelo u godinama za brak i djecu, mislio sam da ću to dosad već i riješiti, ili bar biti s nekim s kim imam perspektivu za to u doglednoj budućnosti...

A eto, ja se još nisam ni poljubio... I sad vidim da je to red flag i prepreka za ozbilju vezu većini u ovim godinama...

Ne znam više je li problem u meni, ili samo imam pek sa ženama koje upoznajem (vjerojatno ipak ovo prvo, ako sam toliko daleko uspio dogurati)...

Ne znam ima li tko šta pametno za dodati na ovu temu, ali eto, možda mi neki komentar i pomogne.
Leonid2 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 18:41   #2
Zapravo, jako puno ljudi ulazi u veze bez onog velikog ushita, već samo zato što im je netko simpatičan, pa krenu, nadajući se da će s vremenom doći osjećaji. I često ne dođu. Ili dođu pa nestanu.
I rijetko tko će ti priznati da je u vezu ušao tek tako.

Ti nisi zapeo, nego si možda od onih koji ne mogu i ne žele pristajati na manje od istinske privlačnosti i povezanosti. I to nije ništa loše. To je zapravo danas rijetkost.

Možda ne trebaš tražiti više žena, nego dublje odnose, s ženama koje te stvarno dodirnu. U međuvremenu, nisi sam, ima više takvih kao ti nego što misliš.
Old Jučer, 19:00   #3
A dal si sretan ovako općenito u životu?
Ja ne vidim u čemu je problem osim zabrinutosti što će drugi ljudi misliti o tebi i kao "mislio sam da ću to dosad već i riješiti" - kao da ti je to neka recka koja se mora odraditi (oprati suđe, kupiti auto, ubračiti se, organizirati team building...).

Arrgonaut - chatGPT? I meni se čini da je često tako...
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 19:11   #4
Quote:
miss.silence kaže: Pogledaj post
Nope.
Old Jučer, 19:19   #5
Quote:
A dal si sretan ovako općenito u životu?
Ja ne vidim u čemu je problem osim zabrinutosti što će drugi ljudi misliti o tebi i kao "mislio sam da ću to dosad već i riješiti" - kao da ti je to neka recka koja se mora odraditi (oprati suđe, kupiti auto, ubračiti se, organizirati team building...).

Pa i ne.
Leonid2 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 19:51   #6
Nisi sretan zato što nisi ispunio očekivanja drugih ili svoja očekivanja? A odmah da znaš, zaljubljenost je prolazna. Može te uhvatiti taj neki ljubavni ushit, ali to prolazi. Nema posebnog recepta, ali ono što čovjeku u stvari treba je sigurnost, stabilnost - pronaći nekoga uz koga možeš biti pravi ti i na koga se možeš osloniti, ali tako i on na tebe. Za to treba vremena, da se takav odnos izgradi i nikad nije savršeno. Nemoj tražiti savršenost, jer je nećeš pronaći. Ni u osobi ni u odnosu. Ponekad su potrebni i padovi u vezama. Kada se zaliječe, onda veza postaje jača. Sigurno o svim tim stvarima razmišljaš pa te i one koče. Dopusti da ti netko priđe, da ti se približi, a tako i ti priđi. Nisi ti nikakvo čudo u svijetu. Ima mnogo takvih kao ti. U novije vrijeme sve više. Sretno!
zula202 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 20:23   #7
Nisi sretan zato što ti fali ljubavi ili misliš da je zbog nečeg drugog?

Niti meni nije skroz jasno kaj je točno muči, niti koji dio si ti, a koji tuđa očekivanja.
QuercusRobur is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 21:23   #8
A kaj da ti čvjek napiše? Mogu ti napisati svoj slučaj, možda ti pomogne. Nikad u svoju ženu nisam bio ludo zljubljen ali ju volim od prvog dana, bolo je cura s leptiričima ali je to brzo prošlo i ostala praznina! I tako ja i moja žena bez zaljublenosti i leptirića već 54 god. sretni i veseli s troje sad već jako odrasle ipak naše djece! Ma bilo je trzavica ali ljubav to prebrodi ako nisu dva ovna na brvnu! Eto to od mene! Nemoraš biti zaljublen ali neku koja te želi zavoli. To ti je to!
absn is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 22:54   #9
Quote:
Arrgonaut kaže: Pogledaj post
Zapravo, jako puno ljudi ulazi u veze bez onog velikog ushita, već samo zato što im je netko simpatičan, pa krenu, nadajući se da će s vremenom doći osjećaji. I često ne dođu. Ili dođu pa nestanu.

.
Zanimljivo, drugačije i rijetko iskustvo definitivno
Ili odsutstvo
Old Danas, 00:42   #10
Pusti leptiriće i idealizaciju. Znaš kad ti se neka žena sviđa. E, pa kak budeš provodio više vremena s njom i bolje se s njom upoznao, osjećaji će se razviti. Ne uvijek, kako Arrgonaut kaže, ali s nekom budu. Zaljubljenost stvarno nije ništa posebno niti nužan preduvjet za sretnu vezu, ubračivanje itd. A možda ako ti u životu ne ide najbolje ili nisi sretan, zadovoljan, moglo bi bolje, i imaš hladniji pristup tim stvarima pa nisi emocionalno otvoren. I meni se pokoji muškarac svidi, ali isto ništa posebno jer nisam otvorena za te stvari, jer život. Ali mislim da naletiš na neku koja ti dovoljno ukrade interes, emocije koje se razviju nisu manje jer nije bilo zaljubljenosti.
Predivan pravopis. Držim fige da se upariš.
Annabeth-Lee is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 03:46   #11
Quote:
Rosemary84 kaže: Pogledaj post
Ili odsutstvo
A znaš onu, sto ljudi, sto čudi

Netko ide za srcem...
Netko za nekim drugim organom.
Odgovori s citatom
Old Danas, 05:18   #12
Quote:
Nope.
A sorry, a dobro, shvati to kao kompliment.

Quote:
absn kaže: Pogledaj post
Nikad u svoju ženu nisam bio ludo zljubljen ali ju volim od prvog dana
Kako misliš, što ti se činila kao draga osoba, ali nije bilo kao da ne možeš živjeti bez nje (ako biste slučajno prekinuli)?
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 06:26   #13
Quote:
Rosemary84 kaže: Pogledaj post
Ili odsutstvo
Uopće nije toliko rijetko, način je na koji veliki broj ljudi funkcionira (da ne kažem većina).
Ljudi uđu u vezu jer im je netko samo simpatičan i dovoljno privlačan (bez neke velike zagrijanosti), jer su usamljeni, jer ne žele biti sami, jer seks, jer žele s nekim provoditi vrijeme...
Ni ne snađu se, vrijeme je proletilo, shvate da su u vezu ušli iz neke inercije.
Nije da tu nema ljubavi, ali nije bilo niti one zagrijanosti "baš s tom osobom želim biti" i zaljubljenosti koja je vrlo bitna u početku nekog odnosa.

Evo, i na temi je još jedan forumaš sa dugim stažem braka iza sebe, o tome progovorio. Ljudi baš ne vole o tome i neće baš priznati kad je i u njihovom slučaju bilo tako.
Old Danas, 10:00   #14
Quote:
Odakle ti ovo? Neko istrazivanje?

Ako gledam po sebi i drugaricama, bas smo bile zaljubljene, u momke pre muzeva i u muzeve kad su nam bili momci

Nisam usla ni u jednu vezu dok se nisam zaljubila.

Da, bilo je i da brzo prodje zaljubljenost, kada se bolje upoznamo. Nema veze. .
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 10:33   #15
Quote:
Preveza kaže: Pogledaj post
Odakle ti ovo? Neko istrazivanje?

Ako gledam po sebi i drugaricama, bas smo bile zaljubljene, u momke pre muzeva i u muzeve kad su nam bili momci

Nisam usla ni u jednu vezu dok se nisam zaljubila.
A možeš li reći da isto vrijedi za tvog, odnosno, njihovog, partnera?
Ima jedna teorija koja se zove "matching hypothesis" po kojoj romantičnog partnera ne izabiremo na temelju najveće privlačnosti već na temelju toga koliko nam se uklapa u život i koji nas neće odbiti.
Odnosno, ne bira se objektivno najprivlačnija osoba, nego ona koja nam je najprivlačnija i istovremeno zainteresirana za nas.

Ovo se savršeno uklapa u obrazac gdje su tvoj partner ili partneri tvojih prijateljica jednostavno pristali na to da budu odabrani, iako možda nisu bili na jednaki način zagrijani, čitaj, zaljubljeni.

O tome je dosta pisala Helen Fisher, a ima i drugih istraživanja. Google is your friend.

Moj se osvrt odnosio na vlastita iskustva iz odnosa (i mogu govoriti samo u svoje ime, ne svojih partnerica), kao i na iskustva ljudi (različitog spola) sa kojima sam o tome razgovarao.

Napominjem, ovo je vrlo škakljiva tema o kojoj će mnogi nerado govoriti istinu. Naravno da su svi bili zaljubljeni u svoje partnere pri ulasku u vezu. No, koliko je zbilja istine u tome, i koliko to vrijedi za obje strane u odnosu?
Old Danas, 10:49   #16
Ti o emocijama iz svoje Petrijeve zdijelice u frižideru. Tekućem dušiku.

Ne razumijem u kojem trenu te pogodi ta jedina vrijedna Amorova strijela...čim tog nekog ugledaš, kad ti priđe, prozbori riječ, na prvoj, petoj...osmoj kavi...nakon mjesec dana druženja, jbm kad? I koji od tih tajminga je po tebi jedini legitiman?!
Jel svi imaju neku mjernu spravu za prvotni high?
Nejasne su mi te diskrepancije između razuma/statistika/siline podcasta i istraživanja i intrizičnih, prožimajućih emocija.

I tko je itko od nas da ima jbn andu procjenjivati kakve su veze u koje ulaze drugi, a, vid kurca na biciklu, ne i oni sami? Ono, hu kerz. Svatko piše svoju priču...gledaj u svoj pjat, pronađi svoje odgovore, ne prepisuj i ne đađaj.

OT autoru: poanta je da se družiš, upoznaješ ljude, tako i žene, širiš krug svojih ljudi. Nije poanta ići u "projekt veza". Ako imaš to jedino očekivanje od života i osobe pred sobom, neminovno je da ćeš gotovo uvijek osjetiti razočarenje i usamljenost. Nije ljubav ovdje da te spasi. Od čega uopće, tebe samog ? Ljubav dođe da te prožme. Njen broj nije u imeniku i ne dostavlja ju glovo.
Živi život. Život nije samo ljubav, ona partnerska. Život može biti pun raznoraznih "ljubavi", prvenstveno one prema sebi.
Drž se.

Jesmo li računovođe ili ljudi?
Manny Calavera is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 11:41   #17
Quote:
A sorry, a dobro, shvati to kao kompliment.

Kako misliš, što ti se činila kao draga osoba, ali nije bilo kao da ne možeš živjeti bez nje (ako biste slučajno prekinuli)?
Tako je!
absn is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 12:22   #18
Quote:
Leonid2 kaže: Pogledaj post

Kad sam bio mlađi, mislio sam 'ma ok, ima vremena, doć će već neka jednom'...Međutim, eto prošle godine sam prebacio 30. i već sam debelo u godinama za brak i djecu, mislio sam da ću to dosad već i riješiti, ili bar biti s nekim s kim imam perspektivu za to u doglednoj budućnosti...
.
Ti i jos neki forumasi koji su postavljali slicne teme, gledate na ljubav, brak, decu, kao na projekat koji treba obaviti do nekih godina.

Mozda vam zato i ne ide.

Skoro su u kaficu, dok sam cekala drugaricu, neki razglabali o mladjioj zeni ( kako ce se porodila, a kako je ona zeli, kada se krsti dete, koje ime mu dati i ostale teme kojima treba da se bave iskljucivo roditelji deteta ili samo majka ), mislim da je cerka ili rodjaka jednog od njih, koja je sa 22 ostala trudna, jos nije zavrsila faks, radi, udala se, prave kucu, majstori ih z..., po obicaju,. pa se jos nisu uselili.
I jedan kaze Treba sve po redu!

Ja se sa tim ne slazem. Ne treba po redu, nego kada upoznas pravu osobu. A i ne moraju da svi budu u braku, ako ne zele.
Niti da imaju decu, ako ne zele, niti da zavrse faks.
Jedino sto moraju da zaradjuju .
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 12:26   #19
.
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 12:28   #20
Quote:
A možeš li reći da isto vrijedi za tvog, odnosno, njihovog, partnera?

Za mog vredi, za ostale ne znam.

Kako mogu da tvrdim kada nisam sa tim ljudima pricala o tome?

Lepo pise-Moje drugarice.
Dok ti tvrdis i jos govoris o vecini.
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:28.