Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.02.2023., 09:27   #1
Bolesničko liječnička tema ŽK-a II

SInoć sam ostala duže u vrtu tući orahe i čistiti ih. Lijepo sam si donijela klupicu i sjela i čistila orahe i još malo i još malo i tako dobrih 45 minuta. Zahladilo je a ja sam bila u japankama bosa i sinoć sam valjda prvi put u životu osjetila mjehur. Ne boli ali je pritisak tu.
Kako sam stalno ili bosonoga ili u kratkim rukavima i to nije problem dok god se krećem, uopće mi se ne da IRL pričati o tome jer već vidim da će krenuti priča o golim nogama i premalo odjeće. SKuhala sam jučer lonac šipkovog čaja, što da uzmem da bude bolje? Nije loše, ne boli, ali osjećam pritisak. Internet mi nudi upalu mokraćnog mjehura uzrokovanu bakterijama, a to nije to.
Old 21.02.2023., 09:40   #2
Quote:
Pješčani sat kaže: Pogledaj post
SInoć sam ostala duže u vrtu tući orahe i čistiti ih. Lijepo sam si donijela klupicu i sjela i čistila orahe i još malo i još malo i tako dobrih 45 minuta. Zahladilo je a ja sam bila u japankama bosa i sinoć sam valjda prvi put u životu osjetila mjehur. Ne boli ali je pritisak tu.
Kako sam stalno ili bosonoga ili u kratkim rukavima i to nije problem dok god se krećem, uopće mi se ne da IRL pričati o tome jer već vidim da će krenuti priča o golim nogama i premalo odjeće. SKuhala sam jučer lonac šipkovog čaja, što da uzmem da bude bolje? Nije loše, ne boli, ali osjećam pritisak. Internet mi nudi upalu mokraćnog mjehura uzrokovanu bakterijama, a to nije to.
Javi se liječnici i ujutro odnesi urin na analizu.

Kupi uvin h u listićima, pij koliko možeš. Obuci čarape i donju majicu. Možeš i bokse preko gaćica. Možeš i topli oblog staviti na donji dio trbuha.

Nadam se da ti se neće razmahati upala.
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 09:43   #3
Origano je isto dobar za upale mjehura. .
Lonely people mixing with one another, breeding, creating an even lonelier generation... you're not allowing natural selection to do it's work. You're like the guy who invented the seatbelt. - Dwight K. Schrute
Velo C. Raptor is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 09:45   #4
Quote:
hours kaže: Pogledaj post
Javi se liječnici i ujutro odnesi urin na analizu.

Kupi uvin h u listićima, pij koliko možeš. Obuci čarape i donju majicu. Možeš i bokse preko gaćica. Možeš i topli oblog staviti na donji dio trbuha.

Nadam se da ti se neće razmahati upala.
Ne mislim baš da je upala. Jel može biti samo nahlađeno, i da prođe?
Uvin čaj, to bih mogla, hvala.
Old 21.02.2023., 10:06   #5
Quote:
Gle, možeš provjeriti. Ako krene prava upala, znat ćeš
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 10:14   #6
Quote:

Moguće da prođe bez ozbiljne upale, ali vidjet ćeš.
Bitno da se ugriješ, puno toplog čaja bi trebalo pomoći.
anđeo tame is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 10:21   #7
U svakom slučaju trebaš puno piškiti pa sve što tome vodi je dobro.
Old 21.02.2023., 10:24   #8
Quote:
Otkad sam otkrila Cranactine kapi, zaboravila sam skroz na uvin caj.
Cak mi je jednom izvukao dijete iz upale mjehura bez koristenja antibiotika.
Tih kapi mozda nema u svim ljekarnama, i dosta su skupe (jos prije par godina je bilo preko 100 kn), ali zbilja pomazu.
A radi se o koncentriranoj brusnici.

Edit: evo, nasla. 200 kn! Uzas...
https://www.ljekarne-pavlic.hr/produ...-solaray-59ml/
TIT is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 10:27   #9
Ako ćeš ići putem brusnice, zaboravi uvin čaj.
Ne kombiniraju se.

Također se koristi i D manoza, skupa je kao vrag, meni nije nešto učinkovita bila.
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 10:53   #10
Quote:
Rekla bih da se Papa svake godine provodi kad se sve drugo ne može provoditi. Nuđenje kontracepcije je manjkavo, ponuda kontracepcije je manjkava, odnos u trudničkim ambulantama, rodilištima, babinjačama je manjakv, ovo je valjda jedna stvar koja se može izvesti. Fun fact, kad sam išla privatniku, redovito su bili lošiji pape, i netko mi je onda rekao da to zna tako biti kad privatnik šalje, i onda se postupa po nalazu.
Drugi fan fact, tražiti od socijalnih ginekologa da te se pošalje na testove spolnih bolesti je najčešće bilo kao da im osobno izbijaš kune iz džepa, izmišljanje, pravdanje, da bi vidio jel sve ok, jer po svima s kojima sam dolazila u kontakt kad sam tražila, ne treba testirati dok se ne vide simptomi.

I onda zbog bolova u zglobovima i kostima tadašnja lomica me hladno pošalje na test za reumatoidni artritis i gonoreju
Gdje se I kako radi test za reum arthritis?

Sent from my SM-A137F using Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 10:54   #11
Quote:
Kymatica kaže: Pogledaj post

Vadila sam krv. Mislim da se testira na određena antitijela, reum artritis je autoimuna.
Nemam ga, obična je reuma kod mene.
Old 21.02.2023., 11:21   #12
Quote:
Kymatica kaže: Pogledaj post

Jako puno pretraga, većinom iz krvi. Od običnog CRP-a i SE do genetske tipizacije, imunoelektrofereze proteina, ANA, ANCA itd...jedan dio samo Rebro radi.

Ako imaš simptome, konzultiraj se s LOM-om za uputnice. Eventualno možeš inicijalno privatno izvadit CRP, SE, reumatoidni faktor i Waaler Rose. Ovo sve drugo je skup sport radit privatno.

Sretno.
Old 21.02.2023., 11:25   #13
Japanke u drugom mjesecu
Old 21.02.2023., 11:25   #14
Ficho, kako si?
levantinka is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 12:45   #15
Može pomoć od nekoga iz medicinske struke ili ako znate odgovor.. Idem na magnetnu rezonancu dojki i imam retainer koji mi je stavljen nakon što sam nosila aparatić. Tamo gdje idem na magnet mi je rečeno da trebam potvrdu od stomatologa da mogu ići na magnet, dok mi stomatologica kaže da oni trebaju to znati mogu li ili ne, da je ona to vadila ako su pacijenti išli na magnet glave ili vrata. Znate li netko odgovor moram li ići vaditi tu žicu ili mogu ići normalno?
Zvonislava is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 13:07   #16
Pa oni na magnetu će znati možeš li ga imati kad dobriju potrdu od ortodonta koji tip i od kojeg materijala imaš, nisu svi retaineri isti.
Po meni ti potvrdu treba dati ortodont, a ne stomatolog.
Old 21.02.2023., 13:42   #17
Quote:
Almost Rosey kaže: Pogledaj post
Da, sori, tak je, kak je.
marichuyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 16:20   #18
Kad smo kod aparatica - imate nekog ortodonta na istoku ZG zupanije za preporuciti? Moze i ZG istok.

Stavit cu prvi aparatic ikad sa 30 nisam neki tezak slucaj, gornji pomaci minimalni, dolje ima vise posla. Nisam kandidat za Invisalign po mojoj zubarici, na donju celjust ne moze, a i kaze da cu bolje rezultate dobiti obicnim aparaticem.

Moze i iskustva koliko cca to kosta, meni je rekla da bude okvirno 2000 eura.
Old 21.02.2023., 18:40   #19
Quote:
TIT kaže: Pogledaj post
Otkad sam otkrila Cranactine kapi, zaboravila sam skroz na uvin caj.
Cak mi je jednom izvukao dijete iz upale mjehura bez koristenja antibiotika.
Tih kapi mozda nema u svim ljekarnama, i dosta su skupe (jos prije par godina je bilo preko 100 kn), ali zbilja pomazu.
A radi se o koncentriranoj brusnici.

Edit: evo, nasla. 200 kn! Uzas...
https://www.ljekarne-pavlic.hr/produ...-solaray-59ml/
Bila sam u ljekarni, ljekarnica je šerst puta ponovila da su kapi protiv esherichije, a ne za prehladu. Nudila je d mantozu, i d mantozu skupa s brusnicom, c vitaminom i još nečim, neke tablete koje treba uzimati 6 mjeseci da se riješim esherichie. Onda je zaključila da ni to ne, nego da si uzmem uvin čaj, koji nije imala u ljekarni.
Kupika sam u dućanu. Sad guglam biljku uvu. To bih si trebala posaditi negdje.
Old 21.02.2023., 19:48   #20
Quote:
Bila sam u ljekarni, ljekarnica je šerst puta ponovila da su kapi protiv esherichije, a ne za prehladu. Nudila je d mantozu, i d mantozu skupa s brusnicom, c vitaminom i još nečim, neke tablete koje treba uzimati 6 mjeseci da se riješim esherichie. Onda je zaključila da ni to ne, nego da si uzmem uvin čaj, koji nije imala u ljekarni.
Kupika sam u dućanu. Sad guglam biljku uvu. To bih si trebala posaditi negdje.

Frendica je znala napraviti caj od lisca persina kad bi ju zafrkavao mjehur. To je mozda lakse uzgojiti.
TIT is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:43.