|
|
04.05.2010., 11:56
|
|
Gable, Clark Gable
Registracija: Dec 2002.
|
Neke novine će sigurno objaviti ili plakati.
Dečko, odredi ideju, konaktiraj,inpfrmiraj se, popričaj malo advokata, pa nam javi... ja sam siguran da bi mi skupili barem soma eura nas 15/20-tak ovdje.
|
|
04.05.2010., 11:58
|
|
Zato
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
freelancer kaže:
Neke novine će sigurno objaviti ili plakati.
Dečko, odredi ideju, konaktiraj,inpfrmiraj se, popričaj malo advokata, pa nam javi... ja sam siguran da bi mi skupili barem soma eura nas 15/20-tak ovdje.
|
Ja sam svakako za bilo kakvu pravno legalnu akciju.
Ako je i Dečko za nadam se stvarno da će nas se skupiti da ga podržimo.
|
|
|
04.05.2010., 12:16
|
|
Over and out
|
Dečko, jesi li probao sa Index.hr? Oni sve objavljuju...
|
04.05.2010., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
STINGer kaže:
Dečko, jesi li probao sa Index.hr? Oni sve objavljuju...
|
Takav im je i rating ..... nešto ko ST pokojnog Božića ....
|
|
|
04.05.2010., 12:37
|
|
Over and out
|
Quote:
CDRW kaže:
Takav im je i rating ..... nešto ko ST pokojnog Božića ....
|
a gle, postoje dva Indexa... jedan koji se bavi smećem i od toga zarađuju plaću i onaj drugi koji će jedini objaviti kako Ina vara sa novim načinom izračuna goriva, koji će prcati jadranku i sl... jebiga, nije da ih branim, al je tako...
Poanta je da ovo Dečkovo nije bilo u nikakvim medijima koliko sam upućen, ovo je jedino "javno" mjesto di se to spominje...
|
04.05.2010., 13:00
|
|
fjaka 0-24
Registracija: Sep 2007.
|
Ja kao pokvarena ploča ponavljam prijedlog sa naljepnicama.
Zajamčeno ja da će privući pozornost velikog broja ljudi, sigurno će koja slikica završiti i na indexu ili u 24sata, a i imat će dečko kakvo-takvo zadovoljstvo kad uleti sa obljepljenim autom na servis.
|
|
|
04.05.2010., 13:19
|
|
korisnik bez portfelja
Registracija: Apr 2008.
|
i ja sam to rekao
|
|
|
04.05.2010., 18:17
|
|
Cenzurirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
palj kaže:
Ja kao pokvarena ploča ponavljam prijedlog sa naljepnicama.
Zajamčeno ja da će privući pozornost velikog broja ljudi, sigurno će koja slikica završiti i na indexu ili u 24sata, a i imat će dečko kakvo-takvo zadovoljstvo kad uleti sa obljepljenim autom na servis.
|
Pa da istina sa tim bi privuko pozornost sigurno.
Sječam se prije par godina kad je neko kupio Corsu u Sisku mislim, i obljepio na auto taj je auto kupljn u xxx salonu, i ood prvog dana ga ne žele popraviti, nešto u tom stilu i auto završio na tv-u na kraju.
|
04.05.2010., 22:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
Decko25 kaže:
Na bih o tome pisao bas i debatirao...ja ne ocekujem nista za sto nemam zakonaski temelj, iliti pravnu osnovu iz koje izvodim svoje pravo....zakon je relativno jasan...prema zoo-u imam pravo: a) zahtjevat popravak, tj. Uklanjanje nedostatka ili zamjenu stvari za stvar bez nedostatka, snizenje cjene ili raskid ugovora- svaka strana vraca sto je primila...ukratko. Tako nekako to zvuci u zakonu i to je sve sto ja mogu zahtjevti...uz to i povredu prava osobnosti (nekadasnje dusevne boli)....
Mislim da nije tesko zakljuciti sto trazim, ako znamo da je auto poprVljan, da cjenu snizili nisu, i da nE zelim vise Puga ikad, nikad, zuvijek, za nista 
Ono sto je dobro je zapravo cinjenica da je na meni pravo izbora, dakle ja odlucujem koja od ovih cetiri pravo zelim koristiti.
E sad, to je zakon i kao sto svi znamo da zivimo tu gdje zivimo...znamo da je realnost drugacija...a to ne mogu prognozirati.
|
Sigurno ti je netko od odvjetnika već objasnio, ali ja ću tu ponoviti da ima i za ostale. Naime, zakon se ne primjenjuje onako striktno kako glasi, jer da je tako svatko bi se mogao baviti pravom. To su ajmo reć ugrube odredbe koje se onda "pojašnjavaju" da se tako izrazim. Dakle prava kupca da:
- traži od prodavaoca da nedostatak ukloni ili mu preda drugu stvar bez nedostataka
- zahtijeva sniženje cijene
- izjavi da raskida ugovor
- i u svakom od tih slučajeva i naknadu štete
primjenjuju se ovako.
Naime, prva stvar da bi se to moglo primjenjivati, kupac mora o nedostatku pravodobno obavijestiti prodavatelja. To je jasno i to jesi. Isto stoji i da je kupac slobodan u svome izboru koje od tih prava izabrati. Čak, činjenica da je kupac, nakon što je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku stvari, kupljenu stvar rabio određeno vrijeme, do podnošenja tužbe, nema za posljedicu gubitak ili ograničenje tužiteljevih (kupčevih) prava. Ovo ti ide u korist. Nema da ti prodaju maglu. Dalje, stvar ima nedostatak, imaš pravo da ti se nedostatak ukloni ili da tražiš drugu stvar bez nedostataka. Tu se sjećam da je prije bilo dosta polemike. Sad, zahtijev da se ukloni nedostatak redovito se koristi samo za individualno određene stvari (npr. portret od dotičnog umjetnika, pa ti smatraš da ima nedostatak pa ga on mora ukloniti). E sad, što bi oni smatrali tvoju 308icu, jer si je ipak ti birao (boja oprema itd..) ne znam, ali mislim da bi je smatrali individualno određenom stvari. Znači, nažalost nemaš pravo na predaju druge stvari bez nedostataka, jer se ona odnosi na generičke stvari (npr. čavli ili žito) jer se kod individuaalno određenih stvari redovito ne može zahtijevati nova isporuka. Moglo bi se kad bi ti npr. došao baš taj auto koji si naručio, ali krive boje ili krivog motora. Ovako je došao baš onaj koji si tražio, šteta 
Zahtjev za sniženje cijene. Pravo na sniženje cijene imaš kada kupac (ti) ocijeni da sa kupljenom stvari može ostvariti gospodarsku svrhu ugovora makar i u manjem opsegu i sl. može se odlučiti na sniženje cijene. Tada pada teret dokazivanja na tebe. To je malo vjerojatno, nažalost ne znam kako je u sudskoj praksi. Sumljam da postoji sudac u HR koji je uopće kompetentan za specifičnu materiju kada je riječ o ovakvim predmetima. Na kraju zahtjev na raskid ugovora. Da bi to mogao koristiti, prvo moraš postaviti zahtjev za ispunjenjem ugovora (u ovom slučaju popravak stvari) pa tek onda kada prodavatelj ne ispuni zahtijevano u razumnom roku možeš zahtijevati raskid ugovora. I to sada, ono što je bitno, Kupac gubi pravo raskinuti ugovor kada ne može vratiti stvar ili je ne može vratiti u stanju u kojem ju je primio (što je kod prirode kupnje auta normalno), ali ima iznimku. Kupac ima pravo na raskid ako je stvar potpuno ili djelomično propala ili oštećena zbog nedostataka koji opravdavaju raskid ugovora ili zbog nekog događaja koji ne potječe od njega ni od osobe za koju on odgovara. Treba znači dokazati da se auto kvari zbog nedostataka koji nisi sam izazvao. A to je opet   Uglavnom, eto, malo sam razjasnio (ako jesam) kako se tumače odredbe zakona. Nadam se da ću jednoga dana se baviti upravo ovakvim slučajevima, tj. biti uz i za malog čovjeka kada ga ovako hebu.
Živio i SRETNO!
|
|
|
04.05.2010., 22:55
|
|
Over and out
|
Quote:
finswimmer kaže:
Nadam se da ću jednoga dana se baviti upravo ovakvim slučajevima, tj. biti uz i za malog čovjeka kada ga ovako hebu.
|
Dok ne skužiš da ti je isplativije biti ko Ljubo  Njemu ukradu auto pa mu ga vrate opranog. Što bi mu tek na servisu radili 
|
05.05.2010., 08:19
|
|
Power of dreams
|
Quote:
STINGer kaže:
Poanta je da ovo Dečkovo nije bilo u nikakvim medijima koliko sam upućen, ovo je jedino "javno" mjesto di se to spominje...
|
Nije ni "ovo" javno mjesto loše.Ja sam barem trojicu odgovorio od kupnje 308 čitajući ovaj topic. 
|
05.05.2010., 11:37
|
|
Tko ti ruž sa usana skida
Registracija: Nov 2005.
|
zašto bi ikoga odgovarao?!
dečku se potrefio takav auto, ne znači da bi i tvoji prijatelji dobili takav poluproizvod...
ko onaj neki forumaš kojem se seka zapalila za pug 207, to joj je kao bio najljepši i najdraži auto... i on nju išo odgovarati da to ne kupi, da je to smeće, da se kvari, da stvara probleme... i cura kupila nešto drugo... i sada je on zadovoljan i sav ponosan došo na forum jer je seki smeo um i odvratio je od auta koji je ona oduvjek željela
uostalom, koliko novih pugova ima po cestama, da su takvo sranje, ovakvi bi topici bili puno češći... ali odgovari ljude da ne kupe auto koji im se dopada... ne znam... ja nebi mogao...
|
|
|
05.05.2010., 11:58
|
|
Power of dreams
|
Quote:
Glavni frajer kaže: kaže:
zašto bi ikoga odgovarao?!
|
1.Zato što im finalni proizvod nema odgovarajuću razinu kvalitete.
2.Zato što im servisna mreža ne pruža garanciju na učinjeni rad.
3.Zato što je prodavač u jednom njihovom prodajnom salonu rekao"Za ljepotu se morate malo i pretrpiti".
|
05.05.2010., 12:12
|
|
Car audio fanatic
|
a i malo ljudi će reći da su pljunuli toliku lovu za auto koji ne valja... .. a i kod naroda je mišljenje da je lakše prodat taj pug nekome dalje nego se natezat s po servisu ili ljudima na 4umu pričat da mu auto ne valja....znam dosta takvih koji su prodavali aute (ne šverceri nego ajmo reć obični ljudi) i hvale taj auto...i kad ga prodaju promjene priču kako je auto bio za na otpad...
|
05.05.2010., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
finswimmer kaže:
Sigurno ti je netko od odvjetnika već objasnio, ali ja ću tu ponoviti da ima i za ostale. Naime, zakon se ne primjenjuje onako striktno kako glasi, jer da je tako svatko bi se mogao baviti pravom. To su ajmo reć ugrube odredbe koje se onda "pojašnjavaju" da se tako izrazim. Dakle prava kupca da:
- traži od prodavaoca da nedostatak ukloni ili mu preda drugu stvar bez nedostataka
- zahtijeva sniženje cijene
- izjavi da raskida ugovor
- i u svakom od tih slučajeva i naknadu štete
primjenjuju se ovako.
Naime, prva stvar da bi se to moglo primjenjivati, kupac mora o nedostatku pravodobno obavijestiti prodavatelja. To je jasno i to jesi. Isto stoji i da je kupac slobodan u svome izboru koje od tih prava izabrati. Čak, činjenica da je kupac, nakon što je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku stvari, kupljenu stvar rabio određeno vrijeme, do podnošenja tužbe, nema za posljedicu gubitak ili ograničenje tužiteljevih (kupčevih) prava. Ovo ti ide u korist. Nema da ti prodaju maglu. Dalje, stvar ima nedostatak, imaš pravo da ti se nedostatak ukloni ili da tražiš drugu stvar bez nedostataka. Tu se sjećam da je prije bilo dosta polemike. Sad, zahtijev da se ukloni nedostatak redovito se koristi samo za individualno određene stvari (npr. portret od dotičnog umjetnika, pa ti smatraš da ima nedostatak pa ga on mora ukloniti). E sad, što bi oni smatrali tvoju 308icu, jer si je ipak ti birao (boja oprema itd..) ne znam, ali mislim da bi je smatrali individualno određenom stvari. Znači, nažalost nemaš pravo na predaju druge stvari bez nedostataka, jer se ona odnosi na generičke stvari (npr. čavli ili žito) jer se kod individuaalno određenih stvari redovito ne može zahtijevati nova isporuka. Moglo bi se kad bi ti npr. došao baš taj auto koji si naručio, ali krive boje ili krivog motora. Ovako je došao baš onaj koji si tražio, šteta 
Zahtjev za sniženje cijene. Pravo na sniženje cijene imaš kada kupac (ti) ocijeni da sa kupljenom stvari može ostvariti gospodarsku svrhu ugovora makar i u manjem opsegu i sl. može se odlučiti na sniženje cijene. Tada pada teret dokazivanja na tebe. To je malo vjerojatno, nažalost ne znam kako je u sudskoj praksi. Sumljam da postoji sudac u HR koji je uopće kompetentan za specifičnu materiju kada je riječ o ovakvim predmetima. Na kraju zahtjev na raskid ugovora. Da bi to mogao koristiti, prvo moraš postaviti zahtjev za ispunjenjem ugovora (u ovom slučaju popravak stvari) pa tek onda kada prodavatelj ne ispuni zahtijevano u razumnom roku možeš zahtijevati raskid ugovora. I to sada, ono što je bitno, Kupac gubi pravo raskinuti ugovor kada ne može vratiti stvar ili je ne može vratiti u stanju u kojem ju je primio (što je kod prirode kupnje auta normalno), ali ima iznimku. Kupac ima pravo na raskid ako je stvar potpuno ili djelomično propala ili oštećena zbog nedostataka koji opravdavaju raskid ugovora ili zbog nekog događaja koji ne potječe od njega ni od osobe za koju on odgovara. Treba znači dokazati da se auto kvari zbog nedostataka koji nisi sam izazvao. A to je opet   Uglavnom, eto, malo sam razjasnio (ako jesam) kako se tumače odredbe zakona. Nadam se da ću jednoga dana se baviti upravo ovakvim slučajevima, tj. biti uz i za malog čovjeka kada ga ovako hebu.
Živio i SRETNO!
|
Hvala. Sve to ja znam, to je nesto cime se ja bavim...nisi naveo nista vise od mene po pravim za mat.nedostatke...moja 308 nije species...genus nije bas definiran kako si ti to objasni i definira se u svakoj situaciji posebno, ako se takav isti auto moze nabavit...bla, bla...
Sve je to lijepo i tako zoo zista kaze, al praksa nije takva i nema veze s ovim sto se meni dogadja niti s onim kako ce sam postupak teci. Ovo o cemu ti oricas je samo teorija, i zato nisam htio na postu gore ulaziti u detalje.
Moj problem je prije svega pasivna i aktivna legit. Al o tom, potom.
Vidim, dobro si pripremi Gp...rekao bih sad Gp1  ) al kad to sve ispricas Niksicu ili kome vec, sve lijepo zaboravi jer to tako ne funkcionira ...nazalost, i to je najveca greska, a ne sam auto koji ne valja...
Sto se tice svega ostalog, drago mi je da je netko od vas pogledao auto, vjerujem da su moje price vec sulude, i super je sto se netko uvjerio da ne serem.
A naljepnice i plakati...a joj, uzasno me sram....moram se konzultirat prvo pa bi onda i mogli nesto organizirat. Stvarno ste najveca podrska. Hvala.
|
|
|
05.05.2010., 12:52
|
|
Gable, Clark Gable
|
Mi smo za akciju, na tebi je... 
|
|
05.05.2010., 18:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Tako je! Mi za akciju, spremni pomoć.
Ja još po starom programu, ne znam ja te GP1 i GP2 to su bolonjske izmišljotine. Znam, ne znam kako je u praksi. Slušao sam nekada neke rasprave baš na tu temu. Ali je lik tužio OMV jer smatra da je bilo vode u gorivu itd.. A ja još onda kontao da nema šanse dobit. Teško je. Auti su dosta specifični po tome. A pisao sam jer sam pretpostavio da to već znaš, ali eto, za populaciju  I opet, nadam se da ću jednom dospjet u te vode.
Ljubo je njuška samo takva. Mečka mu je malo "ciganska" od onoliko kroma, ali mu je renolić boli glava!
|
|
|
05.05.2010., 18:11
|
|
Tko ti ruž sa usana skida
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
alfa146 kaže:
1.Zato što im finalni proizvod nema odgovarajuću razinu kvalitete.
2.Zato što im servisna mreža ne pruža garanciju na učinjeni rad.
3.Zato što je prodavač u jednom njihovom prodajnom salonu rekao"Za ljepotu se morate malo i pretrpiti".
|
Ha gledaj sve to stoji. I ja imam isto stavove kako folcika radi najbolje poljoprivredne strojeve, ford najbolje kokošinjce... Na temelju svojih subjektivnih dojmova sigurno ne budem išao nekog odvračati.
|
|
|
05.05.2010., 20:50
|
|
Power of dreams
|
Quote:
Glavni frajer kaže: kaže:
Ha gledaj sve to stoji. I ja imam isto stavove kako folcika radi najbolje poljoprivredne strojeve, ford najbolje kokošinjce... Na temelju svojih subjektivnih dojmova sigurno ne budem išao nekog odvračati.
|
Na osnovu mojih subjektivnih dojmova -ne,ni ja ih ne odvraćam.
Odvraćam ih na osnovu dojmova neimenovanog 011010001 forumskog nicka "Dečko".Nekako mu vjerujem.
P.S. U bližoj obitelji imam 206 koji nema baš nikakve veze sa predmetnom 308-icom.Ali sa servisnom mrežom ima.
|
05.05.2010., 21:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Ne treba odvraćati ljude od kupnje određene marke,modela ukoliko za to ne postoji objektivan,tehnički razlog.Treba ih upozoravat i odvraćat od koncesionara,zastupnika,servisa,i to javno jer to je jedini način da centrala kompanije preko tržišta shvati problem.Prije kupnje automobila fino otići na trgovački sud provjerit da li je xxxx firma u kakvom sudskom postupku.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:22.
|
|
|
|