Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.11.2017., 14:05   #1
VW TIGUAN

Pozdrav,
ne nalazim temu za novog Tiguana pa molim da mi samo kratko napišete iskustva (onaj tko je vozio) za motor 2.0 TDI 115 KS.
Jeli to dovoljno KS za njegovih 1,5t?
Auto će se uglavnom voziti defanzivno, gradska vožnja i nešto otvorene ceste.
Unaprijed hvala
Old 10.11.2017., 14:11   #2
Vozio sam Q3 2.0 tdi. Ne znam što očekuješ, ja nemam zamjerke na motor, potegne na otvorenoj cesti bez problema.
Guater is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2017., 21:18   #3
Vozio ga mogu ti reci da ide jako dobro nije to auto za jurnjavu ja sam u njemu napravio 3000km potrosnja vrlo mala 6l otvorena cesta 7/8 po gradu stani kreni zavisi najmanje sam 4.5l potrosnje kad sam mijenjao brzine kako indikator kaze na putnom racunalu.
Old 01.12.2017., 13:24   #4
Pao je izbor na tiguana 2,0 TDi Trendline plus s nekih 25tkn dodatne opreme (Comfortline je i u ovom slučaju skuplji, a nema puno dodatne opreme).
Nisam radio test vožnju ali sam kapario pa se nadam da će ovih 115 KS biti dovoljno za redovnu uporabu. Pozdrav
Old 01.12.2017., 18:27   #5
Quote:
mmmccc kaže: Pogledaj post
Pao je izbor na tiguana 2,0 TDi Trendline plus s nekih 25tkn dodatne opreme (Comfortline je i u ovom slučaju skuplji, a nema puno dodatne opreme).
Nisam radio test vožnju ali sam kapario pa se nadam da će ovih 115 KS biti dovoljno za redovnu uporabu. Pozdrav
Kupio si auto bez da si napravio testnu vožnju?
Fishkal is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2017., 21:35   #6
Dali je dovoljno?
Zavisi kako na to gledaš.
Nedavno sam vozio Duster-a dizla od 90 konja.
I uopće nije loše jer je išao onako kako sam i očekivao.
S druge strane ja imam SUV-a od 300 KS (dizlo).
Isto ide dobro.
Da moram voziti Dustera (da nemam novaca za bolje) bio bi potpuno zadovoljan sa njime. I vozio bi se svagdje gdje se vozim i sada. I stigao bi na sva mjesta kao i sada, istina, malo, ali stvarno malo, sporije
Tako da tvojih 115 konja može biti dosta, a i ne mora.
U potpunosti zavisi o tebi, ne o forumašima.
Normalno da bi bilo bolje da ima(š) 150 KS ili 240, ali kada se voziš 150 po autoputu u jednom, drugom ili trećem, isti drek.

Mala napomena.
Samo idiot može kupovati auto bez testne vožnje.
Ili vrlo, vrlo bogat čovjek, što ti nisi.
Corvin is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2017., 14:01   #7
Nadaj se, nadaj ... moja žena je probala onog starog sa 140 konja pa ga popljuvala, mogu mislit što bi ja rekao.

S druge strane ak si penzić za volanom - kotlja se to, nije nekretnina.
Odgovori s citatom
Old 01.12.2017., 14:20   #8
CDRW ne petljaj... 06.08.2017. u 23:31 si na drugoj temi izjavio da si probao Tiguana, a sad kažeš " mogu mislit što bi ja reko"... daj se složi sam sa sobom i ne trolaj po svakoj temi. To što imaš preko 43000 postova ne znači da si sjeo baš u svaku marku, svaki model, vidio svaku opremu i napravio svaku test vožnju.
AA6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2017., 14:28   #9
Quote:
AA6 kaže: Pogledaj post
CDRW ne petljaj... 06.08.2017. u 23:31 si na drugoj temi izjavio da si probao Tiguana, a sad kažeš " mogu mislit što bi ja reko"... daj se složi sam sa sobom i ne trolaj po svakoj temi. To što imaš preko 43000 postova ne znači da si sjeo baš u svaku marku, svaki model, vidio svaku opremu i napravio svaku test vožnju.
ahaha kralju... imaš pravo ovdje, draže mi vidjet nekoga s 100 postova s komentarom na konkretno nego ove koji imaju ženu i 43000 postova... ili će patit forum ili žena kad ga nema
Old 01.12.2017., 14:40   #10
Quote:
140 ks demo Tigi od Zlatana Dojkića osobno. DSG. 2012. godina negdje 10. mjesec. Vozila žena i ja. Složili se da je slab.

Trebaš još nešto? Sliku? Pisanu potvrdu Dojkića da nam je auto dan na posudbu? Ja je nisam sačuvao ali kod Dojkića bi morala bit.

Kad me već tako usrdno pratiš po forumu onda znaš što smo kupili. I to je li-la a ima skoro duplo konja od te njegove nekretnine (OK i pol tone više, pogon, klinac, palac ...)
Odgovori s citatom
Old 02.12.2017., 18:14   #11
Quote:
kako to znas? kad forum ne radi vec dugo kako treba, ne mozes pratiti ni svoje upise a ni tude..
quo vadis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2017., 18:31   #12
Meni q3 2.0 tdi sa 120 konja ide iznenađujuće dobro. I ja sam se bojao da će biti preslab, ali ispostavilo se da je sasvim ok...
Yoda78 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2017., 14:25   #13
Quote:
mmmccc kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
ne nalazim temu za novog Tiguana pa molim da mi samo kratko napišete iskustva (onaj tko je vozio) za motor 2.0 TDI 115 KS.
Jeli to dovoljno KS za njegovih 1,5t?
Auto će se uglavnom voziti defanzivno, gradska vožnja i nešto otvorene ceste.
Unaprijed hvala
Gle.. sigurno ne ide strašno loše.. a i da se dobro cipirat
čorba is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2017., 15:03   #14
Meni bi 115 ks bilo malo, pogovo u tom povišenom autu.
Jarvis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2017., 17:09   #15
Nikako ne možeš znat koliko je konja dovoljno na papiru a bez vožnje.
Npr u golfu mi je 150 bilo više nego dovoljno (ARL motor i 4motion, najbolja kombinacija ikad) a neki veći auto s tim motorom je nekretnina žešća
scarwin is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2017., 08:03   #16
Jutro, Tiguan preuzet jučer... kako je Yoda78 napisao ide iznenadjujuce dobro, tj onoliko koliko meni treba i ni malo više.
Vjerujem da nekome tko je navikao voziti 150 KS ili više i to djeluje malo, ali ovo je sasvim OK.
Pozdrav
Old 21.12.2017., 08:15   #17
Gdje su slike?
dellel is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2019., 14:00   #18
Isprika što dižem stariju temu, ali ne mogu pronaći noviju vezano za Tiguana.
Situacija sljedeća.
VW Tiguan, 2.0 TDI, 150 konja, DSG. Prošao 14 000 km, star godinu i par mjeseci.
Prošle godine u studenom, žena pali auto, pišti upozorenje da se provjeri rashladna tekućina . Stanemo sa strane, ja provjerim i vidim da je ispod minimuma . Zovem ovlašteni servis, oni kažu da ulijem 3-4 dcl destilirane vode, i dovedem auto.
Auto dovedeno, pregledano, oni kažu sa njihove strane da je sve u redu, da se radi o odzračivanju, da je VW napisao servisni bulletin o tome i da je sve pod kontrolom.
U međuvremenu, ja jednom mjesečno cca kontroliram razinu rashladne tekućine i svaki put sve ok.
Zadnji put gledao razinu rashladne tekućine krajem osmog početkom devetog mjeseca.
Danas ujutro žena pali auto, opet svira rashladna tekućina, isti tren gasi auto, dižem haubu rashladna tekućina opet ispod minimuma.
Ostavimo auto ispred kuće, uzmemo drugo auto, zovem servis, šalju vučnu službu. Prije nego što će vučna služba dignuti auto, ja opet dižem haubu i gledam nivo tekućine (u tom trenutku auto je bilo cca 3 sata na ravnom,i nije ga se palilo) razina tekućine opet ispod minimuma.
U prilogu i slika.

Auto ode u servis, nakon sat i pol vremena (da li je to uopće dovoljno vremena da se iskontrolira rashladni sustav, budući treba minimalno 30-45 minuta da bi se uopće stiglo do servisa?) zove voditelj servisa i kaže da je sve u redu sa autom, da se opet radi o odzračivanju.

Da vas poštedim priče i rasprave sa servisom, moje pitanje je sljedeće:

1) Koje odzračivanje ? Jel itko ikad čuo za takav problem ili bulletin od VW-a za Tiguan?

2) S obzirom da je njima svaki problem sa rashladnom tekućinom "odzračivanje", idući put kad mi recimo na AC na 130 km/h krene svirati provjeri rashladnu tekućinu, kako bi ja trebao znati da se radi o odzračivanju, a ne recimo o puknuću cijevi koja vodi rashladnu tekućinu,ili nešto slično?
stadleter is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2019., 14:21   #19
Ma kakvo odzračivanje nakon godinu dana i 14000 km!?
Curi negdje.
"Ladies and Gentlemen, this is your Captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." by Captain Eric Moody
sinisa_7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2019., 14:24   #20
Quote:
sinisa_7 kaže: Pogledaj post
Ma kakvo odzračivanje nakon godinu dana i 14000 km!?
Curi negdje.
Gledao sam na mjestu gdje je parkirano auto, nisam vidio nikakve tekućine ni ništa slično, ali u slučaju da i curi, vjerojanto bi završilo u onoj plastici ispod motora.
stadleter is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:27.