Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.07.2024., 18:48   #1
Nogomet i estetika : klubovi sa najdopadljivijim imidžom

Faljen Isus i Marija

europski nogomet nije ko američki sportovi gdje se od prvog dana puna pozornost posvećivala izgledu i prepoznatljivosti brenda, imidž klubova se razvijao spontano često od najbazičnijih principa i vremena kada izgled i estetika uopće nisu ni bili nešto što se uzima u obzir. Postoje klubovi kod kojih se pri prvom pogledu vidi da je sve na njemu zbrljano bezveze i bez ljubavi, ko u pes editoru (njemački klubovi na šemu 'FZS 05'), no postoje i oni kod kojih je baš svaki element vidljivo promišljen i na svom mjestu i na kojima svaki dio njihovog vizualnog identiteta govori šta su i šta predstavljaju.

ajmo probati navesti neke takve primjere gdje je vizualni i dizajnerski dio odrađen na najvišem nivou. Uzimamo u obzir ukupan dojam, ime, grb, dres. Po meni je klub sa najjačim i najkompletnijim imidžom Celtic. Jednostavan grb na kojemu nema previše kerefeka a opet efektan i njihov, upečatljivi dresovi i ime koje izaziva strahopoštovanje.

a ni najveći protivnici im nisu loši po tom pitanju
Old 17.07.2024., 19:02   #2
Quote:
The gentleman featured on the crest of the Dutch giants is Ajax, a Greek hero and fabled warrior in Homer’s Iliad. He is drawn using just 11 lines, the number of players on a football team
Old 17.07.2024., 19:02   #3
Club America je još jedan primjer kluba gdje je imidžu posvećeno dosta pozornosti i rezultat je po meni dobar. Ova krem žuta sa plavim i crvenim elementima je jedinstvena u nogometu, ime je okej i demonstrira ambiciju. Grb im izgleda ko logo neke obavještajne službe ili terorističke organizacije što je u skladu s reputacijom koju imaju jer su tradicionalno dosta omraženi među navijačima ostalih meksičkih klubova

Old 17.07.2024., 19:06   #4
Quote:
Bajronkovic kaže: Pogledaj post
. Uzimamo u obzir ukupan dojam, ime, grb, dres. Po meni je klub sa najjačim i najkompletnijim imidžom Celtic. Jednostavan grb na kojemu nema previše kerefeka a opet efektan i njihov, upečatljivi dresovi i ime koje izaziva strahopoštovanje.

Meni je Hajduk.

Znači ime koje zunzi, odzvanja... simbolizira sve najljepše u našem narodu, junaštvo, čojstvo, drugarstvo, ljubav za slobodom

Dres ka bila jidra po plavome jadranu.
Grb jednostavan na kojemu nema previše kerefeka a opet efektan i naš, upečatljiv. Ako ti je Celticov lip onda će te Hajdukov oduševit. Razlikuju se samo u kombinaciji boja a oba zaokružuju simbol nacije koju predstavljaju...

Ugled netriba ni spominjat. Dosta je vidit koji miševi ga mrzu da mu spoznaš veličinu. Prkos močnomu i zaštita slabom. 113 godina to traje i nikad nas nwće štufat...

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk
jordi is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2024., 19:28   #5
Colo Colo

Još je ljepši na dresu. Legendarni dres

f.gibbs is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2024., 19:29   #6

šta više od ovoga treba

Quote:
f.gibbs kaže: Pogledaj post
Colo Colo
uf, teški teški vrh. Svakako bi ih spomenio

tako sve nekako trapavo i jednostavno u izvedbi a opet ne bi ništa mijenjao niti mi pada na pamet kako ga 'poboljšati'. To je stil koji im je primjeren, poruka je poslana
Old 17.07.2024., 19:15   #7
Koeficijent 1.01 da ce se Hajduk spomenuti na prvoj stranici threada
Kada ides guglat, ovaj je isto top
Old 17.07.2024., 19:16   #8
Hercules je još jedan klub koji nosi ime po junaku iz grčke mitologije. Po meni su uvijek bili klub koji je u Španjolskoj najbolje izgledao

baš imaju taj neki staromodni look, ovaj jednostavni profil sa elegantnim obrubima im daje neki antički štih, grb izgleda ko kovanica iz rimskog doba. A i one debele plave pruge sa crnim šorcem uvijek izgledaju classy i teško je naći dizajn koji može pokvariti dojam koji ostavljaju. Šteta što je to sve protraćeno na trećeligaša

Rayo Vallecano (munja Valjekasa) mi je drugi izbor po tom pitanju što se Španjolske tiče.

unazađuje ih bezvezan grb, i to dosta

Quote:
jordi kaže: Pogledaj post
Meni je Hajduk.

Znači ime koje zunzi, odzvanja... simbolizira junaštvo, čojstvo.

Grb jednostavan na kojemu nema previše kerefeka a opet efektan i naš, upečatljiv. Ako ti je Celticov lip onda će te Hajdukov oduševit. Razlikuju se samo u kombinaciji boja a oba zaokružuju simbol nacije koju predstavljaju...

Ugled netriba ninspominjat. Prkos močnomu i zaštita slabom. 113 godina to traje i nikad nas nwće štufat...

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk
slažem se, Hajduk je klub koji mi najbolje izgleda u našoj ligi mada konkurencija tu nije neka, kod nas je to sve preko kurca. Možda bi i bolje izgledali da je umjesto šahovnice profil nekog brkatog hajduka u grbu, sa estetske strane, uvijek mi moćno izgledaju ti grbovi koji sadrže neku figuru . Rijeka isto dobro izgleda, pogotovo zadnjih godina otkad redovno imaju najbolje dresove u ligi.

Zrinjski isto fino zvoni na svim poljima. Grb bi jedino mogo biti bolji.
Old 17.07.2024., 19:20   #9

Vasco da Gama, teški tier 1

Brazilci su općenito dobri al niko nije tolko kompletan ko Vasco.

najbliži su im Cruzero i Flamengo
Old 17.07.2024., 19:30   #10
Quote:

Nek' se Vasco pripazi https://upload.wikimedia.org/wikiped...C_logo.svg.png

I naravno https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...SxFZYjMl1IVg&s
thadd is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2024., 19:33   #11
Kaizer Chiefs, bomba

isto tier 1

južnoafrikanci imaju još dobrih kandidata, poput Mamelodi Sundownsa.

ne znam ni šta je Mamelodi, šta je Sundowns mogu samo pogađati al sve to dobro zvuči i dobro izgleda

Ovi Amerikanci, debilana. Ove oštre futurističke linije i sve te boje silne su mi teški no-no i kič. Sad vidim da su to isto južnoafrikanci

jbg, znam samo za Orlando preko bare
Old 17.07.2024., 19:40   #12
Quote:
Kaizer Chiefs, bomba

južnoafrikanci imaju još dobrih kandidata, poput Mamelodi Sundownsa.

ne znam ni šta je Mamelodi, šta je Sundowns mogu samo pogađati al sve to dobro zvuči i dobro izgleda

Top grb pa me zanimalo malo više o njima, evo što kaže Chat gpt:

Naziv "Mamelodi Sundowns" ima posebno značenje i povezan je s povijesnim i kulturnim kontekstom u Južnoj Africi:

Mamelodi:

Mamelodi je predgrađe u blizini Pretorije, glavnog grada Južne Afrike. Ime "Mamelodi" znači "majstor zvižduka" na lokalnom jeziku i dobio ga je bivši južnoafrički predsjednik Paul Kruger zbog svoje sposobnosti da zviždi i imitira ptice. Klub je osnovan u ovoj zajednici i ime Mamelodi simbolizira vezu kluba s lokalnom zajednicom i njihovom podrškom.
Sundowns:

"Sundowns" je stariji izraz koji se koristi za opisivanje zalaska sunca ili smiraj dana. U kontekstu kluba, ovaj termin simbolizira optimizam, novi početak i svjetlu budućnost. Kombinacija riječi "Sundowns" u imenu kluba evocira osjećaj nade i pozitivne energije.
Dakle, naziv "Mamelodi Sundowns" može se interpretirati kao "Majstori zvižduka zalaska sunca," što nosi simbolički značaj povezanosti s lokalnom zajednicom (Mamelodi) i težnje ka svijetloj budućnosti i uspjehu (Sundowns).

Grb Mamelodi Sundowns F.C., poznatog južnoafričkog nogometnog kluba, ima nekoliko značajnih elemenata koji odražavaju identitet i vrijednosti kluba. Evo detaljnijeg objašnjenja:

Boje:

Žuta i zelena: Glavne boje grba su žuta i zelena. Žuta simbolizira energiju, optimizam i uspjeh, dok zelena predstavlja nadu, rast i svježinu. Ove boje također odražavaju povezanost s prirodom i afričkom zemljom.
Štit:

Grb je u obliku štita, što je tradicionalan simbol zaštite i snage u mnogim kulturama, uključujući afričku. Štit u kontekstu nogometnog kluba predstavlja obranu časti kluba i zajednice koju predstavlja.
Ruka s podignutim kažiprstom:

Na grbu se nalazi ruka s podignutim kažiprstom prema nebu. Ovaj simbol može imati više značenja, uključujući težnju ka vrhu, pobjedu i uspjeh. Također može predstavljati vjeru i odlučnost.
Natpis "The Sky's The Limit":

Slogan "The Sky's The Limit" nalazi se na grbu, što izražava ambiciju i težnju kluba prema neograničenim mogućnostima i postizanju velikih visina u sportu.
Naziv kluba:

Ime kluba "Mamelodi Sundowns" također je istaknuto na grbu, čime se jasno identificira klub i pojačava njegov identitet.
Grb Mamelodi Sundownsa odražava njihove aspiracije, snagu i povezanost s lokalnom zajednicom, kao i njihov ponos i odlučnost da postignu uspjeh na najvišoj razini.
thadd is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2024., 20:45   #13
Quote:

Njihov grb je najbolji na temi. Baš su prekucali.
Old 17.07.2024., 19:31   #14
tier 1: Celtic, Colo Colo, Vasco da Gama
Old 17.07.2024., 19:45   #15

AIK mi ima možda i najbolju kombinaciju boja u nogometu i dresove. Steelers vibe.

grb isto nije loš iako je prije bolji. Zbog imena nisu tier 1, te kraćenice su nešt najgore što postoji
Old 17.07.2024., 19:47   #16

FK IMT iz Novog Beograda
Old 17.07.2024., 19:52   #17
Quote:

FK IMT iz Novog Beograda
Klub krajišnika?
Odgovori s citatom
Old 17.07.2024., 19:59   #18
Quote:
feenian kaže: Pogledaj post
Klub krajišnika?

Ipak je malo ranije osnovan
feanor16 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2024., 20:06   #19
Quote:
feenian kaže: Pogledaj post
Klub krajišnika?
išao sam u istom smjeru

kod nas su mi dobra stvar ova imena po naseljima iz rimskog doba tipa Segesta, Marsonia, Cibalia što je kolko mi je poznato jedinstveno za nas.

a Marsonia i čist okej izgleda ukupno gledano, jedan od rijetkih primjerica gdje šahovnica nije tolko upadljiva već je dobro uklopljena
Old 17.07.2024., 20:13   #20
Quote:
a Marsonia i čist okej izgleda ukupno gledano, jedan od rijetkih primjerica gdje šahovnica nije tolko upadljiva već je dobro uklopljena
Šahovnica je problem grbova svih naših klubova. Užasno izgleda i sasvim je nepotrebna. Recimo Cibalijin izgleda lipo jer su tu kockice u petom planu.

U biti Rijeka,Varaždin i Gorica imaju grb od naših vrijedqn spomena. Cibalia i Zrinski od drugoligaša. Ovo ostali je ili užas ili rađeno u paintu.
bambus88 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:21.