|
|
Forum.hr
> Razno
> Četeraj
|
Chat "Sizifov posao" - chat drugačiji od tipičnih (upute su u uvodnom tekstu)
|
|
|
Četeraj Raj za chatere, bivši Off Topic |
|
|
21.03.2025., 22:51
|
|
.
Registracija: Oct 2009.
|
"Sizifov posao" - chat drugačiji od tipičnih (upute su u uvodnom tekstu)
.
"Sizifov posao"
- chat drugačiji od tipičnih -
Ovaj chat namijenjen je:
1) onima koje ne zanima dijeliti najbanalnije sadržaje: "što sam danas jela/jeo", "što pila/pio", što sam danas "odjenula/odjenuo", "što od odjeće ili hrane kupila/kupio, što kuhala/kuhao" ili što ću danas... (a slijedi nešto slično nabrojenom).
2) Iako osobno volim nogomet (više igrati nego biti navijač), na ovom chatu tema ne može biti nogomet i pivo, kao ni lakiranje noktiju, 'šopingiranje' i tsl. Za takvo što postoji bezbroj drugih tema i chatova, a ovo mjesto je zamišljeno malo drugačije.
3) Teži se ugodnoj atmosferi. Ako ste (sami znate jeste li to ili niste) po inboxima i općenito - tračljiva osoba, ovo nije chat za vas. Ako ste oportunist i poslušnička osoba koja je dodvorna onima koji imaju 'RL' ili 'VL' - vlast, ovo nije chat za vas. Ako gajite osobni animozitet prema pokretaču ovog chata ili prema nekome od forumaša koji će tu pisati gradeći dobru atmosferu - zaobiđite ovaj chat. Ako to ne uspijete, to bi impliciralo da ste nedostatno inteligentni (malko priglupi) i da niste shvatili ovaj uvodni tekst ili još gore - da ste jadna/maliciozna osoba. Ima bezbroj drugih tema i chatova, nađite si ekipu koja je vama po volji i sve pet. Ako se držimo toga, neće biti konflikta.
4) A što jesu poželjne teme ovog chata? Kratak opis slijedi u nastavku:
- tema može biti vaše bavljenje nečim kreativnim, artističkim, ali ne nužno samo artističkim, ako je kreativno. Možda se radi o uređenju vašeg vrta ili interijera, u što ste ugradili svoju maštu i smisao za estetiku. Opišite nam to, a ako želite, donesite nam i link na svoje radove... bilo artističke, bilo ove ostale...
- tema može biti zanimljiv film (ili serija) koju ste pogledali (napišite što je zanimljivo, što vas je potaknulo na razmišljanje), knjiga koju ste pročitali (isto kao i vezano uz film), glazba (osim cajki i onog što je ekvivalentno toj razini), izložba koju ste posjetili i tsl. Sve su to teme o kojima se može na ovom chatu...
- propitivanje nekog etičkog pitanja ili sustava vrijednosti, suvisao razgovor o nekim moralnim dilemama, a koji može biti temeljen na osobnom iskustvu ili na događaju iz neke knjige, filma, serije (koja nije plitka sapunica i tsl., podrazumijeva se)... Psihološka perspektiva (vezano uz bilo što), koja također može biti temeljena na osobnom iskustvu, ali i filmu ili knjizi...
- nije uvjet i ponekad jasno da ćete odgovoriti kratko, ali generalno govoreći, barem povremena sposobnost da sastavite više od dvije suvisle rečenice o nečemu što nije sasvim banalna tema - na ovom chatu je i više nego dobro došla, tj. vaša sposobnost za takvo što je poželjna.
Dobro će nam doći i elementi glazbenog intermezza.
Očekujem da će se u svojstvu glavnog DJ-a priključiti cijenjeni kolega Remo1, a i ja ću, kao i drugi (nadam se), povremeno donijeti neki zanimljiv glazbeni link...
Dobro došli!

|
|
|
21.03.2025., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2022.
|
Prva.
Ne bavim se nečime artističkim. Sad ovo kretivno, ne znam, moram razmisliti.
Od glazbe koju slušam ti nije dobro.
Neku seriju sam jučer počela gledati na Netflixu. Malo je, uh. Dječak koji ima 13 godina je ubio djevojčicu staru kao on. Vrlo zanimljivo snimano. Spora radnja s puno detalja. Poprilično psihološki mučno za gledati. Mislim da sam odgledala jednu epizodu i dio druge za sada.
|
|
|
21.03.2025., 23:04
|
|
.
|
Quote:
Aerenia kaže:
Prva. 
|
Yesss!
Quote:
Aerenia kaže:
Ne bavim se nečime artističkim. Sad ovo kretivno, ne znam, moram razmisliti.
Od glazbe koju slušam ti nije dobro. 
|
Ni uređenjem interijera, kakvog vrta, balkona, nečega za što je estetika bitna?
Quote:
Aerenia kaže:
Neku seriju sam jučer počela gledati na Netflixu. Malo je, uh. Dječak koji ima 13 godina je ubio djevojčicu staru kao on. Vrlo zanimljivo snimano. Spora radnja s puno detalja. Poprilično psihološki mučno za gledati. Mislim da sam odgledala jednu epizodu i dio druge za sada.
|
Koja je to serija? Naslov?
|
|
|
21.03.2025., 23:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
- Sizif - kaže:
Ni uređenjem interijera, kakvog vrta, balkona, nečega za što je estetika bitna?
Koja je to serija? Naslov?
|
A to da. I interijera i balkona i vrta. Akvarij sam zapustila.
Serija se zove Adolescence. Ima 4 epizode koliko vidim (išla sam provjeriti naziv).
|
|
|
21.03.2025., 23:12
|
|
.
|
Quote:
Aerenia kaže:
A to da. I interijera i balkona i vrta. Akvarij sam zapustila. 
|
Akvarij. Zanimljivo. Što se desilo?
Quote:
Aerenia kaže:
Serija se zove Adolescence. Ima 4 epizode koliko vidim (išla sam provjeriti naziv).
|
Nisam naišao na to, pogledat ću recenzije...
|
|
|
21.03.2025., 23:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
- Sizif - kaže:
Akvarij. Zanimljivo. Što se desilo?
|
Ništa posebno. Volim akvarijske biljke. To mi je mini vrt, ali u vodi. Ribice su mi dodatak biljkama. No, za lijep akvarij treba jednom tjedno ili jednom u dva tjedna podrezati biljke, počupati višak, promijeniti oko 20% vode, gnojiti i tako. Nisam imala vremena. Dogodilo se čak to da su se zaredali dani, a da nisam ni svjetlo upalila. Ne mogu biljke baš bez svjetla i eto...
Iz dana u dan mislim kako ću to srediti, no da bih sredila treba odvojiti cijeli jedan dan, a nikako stvoriti vrijeme.
|
|
|
21.03.2025., 23:23
|
|
I excel in the sheets
Registracija: Aug 2012.
|
Fora tema!
Moja kreativnost seže otprilike toliko daleko koliko moji webovi imaju zanimljiv dizajn, odnosno koliko uspijem natjerat CSS da replicira ono šta je meni u glavi 
Nisam siguran koliko je to ikome zanimljiva tema, ali ako koga zanima možda se mogu raspisat o tome. Ali primarno sam došao priupitet ima li slučajno još webaša ovdje (na temi i/ili Ćet raju/forumu općenito)
Inače tema koja me dosta zaokuplja već duže vrijeme su liminalni prostori... Ali teško mi je to stavit u riječi, kad odgovore nalazim u videima koji kolektivno traju satima na YT. Što se tiče Dictionary of obscure sorrows, da napomenem još, među mnogim drugima, neke osjećaje i misli s kojima se poistovjećujem, pogotovo zadnjih par godina otkad je sve krenulo nizbrdo: Mauerbauertraurigkeit, Olēka, Anemoia, Morii, Zenosyne...
|
21.03.2025., 23:25
|
|
Registrirana Dream
Registracija: Aug 2021.
|
Prikljucim se sutra/preko vikenda, sad sam preumorna i ne funkcioniram 
|
|
21.03.2025., 23:41
|
|
Registrirana Dream
Registracija: Aug 2021.
|
Quote:
Manny Calavera kaže:
I ja sam nekad slagala svoj akvarij, divno je to. Jesi li ikad gnojila biljke sa puštanjem co2 unutra? Rastu ko nespašene, baš bude đungla.
Lijep je to hobi, zaista, ali jest skup i time consuming.
Ja sam ih radila i u neobičnim ajmoreć posudama/vazama za poklone...pa bi dobila zadatak kad dođem na kavu
Vidiš, baš si me super podsjetila...možda ga opet upogonim, barem mali.
Koliki je tvoj i kaj imaš od ribica?
|
To! Sister na offu!
Quote:
- Sizif - kaže:
Ambi, Dream, Taurus, Manny...
...baš mi je drago što vas vidim... :-)
|

Nastavak sutra..sad spavanac
|
|
22.03.2025., 00:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
Dreamless. kaže:
To! Sister na offu! 
|

|
|
|
22.03.2025., 13:15
|
|
some call me 'Tim'
Registracija: Aug 2009.
|
|
|
|
22.03.2025., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Aj pliz napravi novi sa: Aj šud MEJK an ekverijum
|
|
|
22.03.2025., 13:26
|
|
some call me 'Tim'
Registracija: Aug 2009.
|
bat aj gat tvvu left hendzzz
|
|
|
22.03.2025., 16:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2024.
|
Nisi mi odgovorio, dobro, dobro neću ti više dolaziti na Topić
|
|
|
22.03.2025., 18:27
|
|
.
|
Quote:
Miss Ives kaže:
Nisi mi odgovorio, dobro, dobro neću ti više dolaziti na Topić
|
Kako nisam? Nisam te ignorirao, ni približno. Odgovorio sam ti na najveći dio tvojeg upisa (na dio koji sam i citirao). Nisam ti, samo, imao potrebu odgovoriti na tvoje pitanje s kraja jer mi je želja drugačije usmjeriti temu...
|
|
|
22.03.2025., 18:59
|
|
.
|
Inače, imam potrebu reći/pohvaliti kolegu Ambija... vidio sam web stranice koje je radio. Čovjek i zna i ima smisla za to što radi. I u 'developerskom' i u estetskom smislu je to na jako ozbiljnom nivou. I imao sam velika očekivanja, a priori, a on ih je u potpunosti opravdao, pa i nadmašio... Baš lijepo. :-)
...pozivam i naše vesele navijačice, za Ambija...
|
|
|
22.03.2025., 19:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Gdje si ti to vidio? Tu je negdje dao link pa mi je promaknulo?
Ja sam nekidan umrla od smijeha na video koji je postavio. I oduševila sam se bilježnicom. Zašto ja nisam tako kreativna?! Baaaah.
Ovo
|
|
|
22.03.2025., 19:12
|
|
.
|
Quote:
Aerenia kaže:
Gdje si ti to vidio? Tu je negdje dao link pa mi je promaknulo?
Ja sam nekidan umrla od smijeha na video koji je postavio. I oduševila sam se bilježnicom. Zašto ja nisam tako kreativna?! Baaaah.
Ček nađem link.
|
Tražio sam njegovo dopuštenje za javni komentar jer sam saznao putem privatne komunikacije. Linkati na svoje radove bi smio samo on, ali jasno da je to nezgodno jer smo ovdje anonimni i bili bismo u neravnopravnoj poziciji, kad neki bi, a neki ne bi bili...
I ja svoje, ako linkam, linkam preko nekog općepoznatog servisa za masovnu upotrebu, a ne preko svojeg hostinga i svojih domena. Prije nego (na kratko) podignem, obrišem i EXIF. 
|
|
|
22.03.2025., 20:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2024.
|
Quote:
- Sizif - kaže:
Kako nisam? Nisam te ignorirao, ni približno. Odgovorio sam ti na najveći dio tvojeg upisa (na dio koji sam i citirao). Nisam ti, samo, imao potrebu odgovoriti na tvoje pitanje s kraja jer mi je želja drugačije usmjeriti temu...
|
Mah, samo ti slijedi svoje sebične želje, briga me! Zanimalo me jesi li ikad skuhao svojoj ljubljenoj neko fino jelo i kakav si kao kuhar, ali ti samo voliš pametovati.
|
|
|
22.03.2025., 20:29
|
|
.
|
Quote:
Miss Ives kaže:
Mah, samo ti slijedi svoje sebične želje, briga me! Zanimalo me jesi li ikad skuhao svojoj ljubljenoj neko fino jelo i kakav si kao kuhar, ali ti samo voliš pametovati.
|
Rekao sam da nisam neki kulinar, zacijelo ovdje ima onih koji su u tome mnogo bolji od mene, znam skuhati one 'elementarne' stvari, ništa vrijedno komentara. Volim sam ispeći kruh i peciva (za koja svi kažu da su baš jako fina. Možda su samo pristojni.  ). To sam 'izvježbao' u vrijeme covida pa mi je ostala ta navika...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:07.
|
|
|
|