Natrag   Forum.hr > Društvo > Usamljena srca

Usamljena srca Lonely Hearts Club Band
Podforumi: Druženje forumaša

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.05.2025., 06:50   #1
Razvedene Mame

Izašao sam iz veze sa jednom takvom osobom. I ono što me muči je zakaj je muško uvijek neko čudovište koje je nju ostavilo?. Zakaj emocionalnim ucijenama ucijenjuje i određjuje na koji način će se otac družiti sa svojim djetetom. Zašto bivši odnos unosi u drugu vezu. Taj emocionalni teret traume. Nosio sam se neko vrijeme s tim. I onda sam puko. Zašto ulaze u odnose ak nisu riješile svoje traume. Nakon četri godine ona se još uvijek osjeća odbačeno i to mi veliš nakon što sam proveo godine s tobom. Čemu te maske? Jebote riješi to sa sobom pa onda ulazi sa drugim osobama u odnos. Jebiga zaljubio sam se i trpio. Nikad više. Trpio sam jer sam mislio da će bit bolje. Na početku je sve izgledalo idealno. Izgledala mi "zdravo". Pod tim zdravo mislim "prešla je prek toga". A onda nakon tih nekih sitnica koje sam primjećivao....kad se sve skupilo..skužio sam ,.....ona još nije preboljela taj idealan brak koji je zamišljala. I onda sam prekinuo. Sam ostavilo je emocionalnog traga na meni. Zato velim. Nikad više. A opet nikad ne reci nikad. Zajebat ću se opet vjerovatno.
dogmatik is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 07:08   #2
Neznam dal sam te razumio ..
Dakle bio si u vezi sa rastavljenom mamom ali ona je vukla probleme iz prijašnjeg braka u vašu vezu??
Pa ti se to nije svidjelo i otisao si?
To je ok i ja bi tako.

Bio sam nedavno par mjeseci u vezi rastavljenom ženom s djecom kojoj je bivši nakon rastave umro i nikad nije spominjala
njihove probleme .
Tako bi trebalo biti.
Nije u redu zamarati sadasnjeg partnera svojim bivšim.
TNT1980 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 07:22   #3
Sam si si kriv što si trpio.

To je jedina razvedena mama s kojom si bio i vjeruješ da su sve takve?
Old 18.05.2025., 07:41   #4
To ti nema veze s razvedenim mamama, rebound vezu može tražiti bilo tko.

A zašto ljudi to rade, zašto rade bilo što - radi vlastite koristi i zbog izgubljenosti.
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 08:05   #5
Quote:
dogmatik kaže: Pogledaj post
Nakon četri godine ona se još uvijek osjeća odbačeno i to mi veliš nakon što sam proveo godine s tobom.
Brzaš
Rekao si previše, a nisi rekao ništa.
Shvatila sam jedino da si bio u vezi u kojoj si bio nesretan.
Ali nisi objasnio zbog čega si bio nesretan.
Zbog toga što je smatrala da nisi dovoljno dobar iako ti misliš da si se trudio?
Ljudima ne treba dati ono što mi mislimo da im treba, nego ono što oni žele

Quote:
Zašto bivši odnos unosi u drugu vezu. Taj emocionalni teret traume. Nosio sam se neko vrijeme s tim. I onda sam puko. Zašto ulaze u odnose ak nisu riješile svoje traume?
Od osobe s kojom si u vezi je minimimum očekivanja da te razumije i prihvati kakvu jesi.
Imam osjećaj da taj kriterij nisi zadovoljio
Old 18.05.2025., 08:07   #6
Quote:
Rosemary84 kaže: Pogledaj post
Brzaš
Rekao si previše, a nisi rekao ništa.
Shvatila sam jedino da si bio u vezi u kojoj si bio nesretan.
Ali nisi objasnio zbog čega si bio nesretan.
Zbog toga što je smatrala da nisi dovoljno dobar?

Od osobe s kojom si u vezi je minimimum očekivanja da te razumije i prihvati kakvu jesi.
Pa prihvatio sam. Ali jebiga i spužva se zasiti vode.
dogmatik is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 15:45   #7
Quote:
The Mogger kaže: Pogledaj post

Ljudi mišljenja stječu često na taj način, a generalizacije ili predrasude nam u nekim situacijama i pomognu.

Evo, ja iz osobnog iskustva mislim da djevojke mlađe od 25 ne znaju što žele. Naravno da se ne odnosi na sve, a možda nisam u pravu ni sa promatranim uzorkom, ali sam stekao takav dojam. Naravno da će se 20% onih koje su s 22 našle ljubav svog života i ostale s njime do 60 osjećati prozvano, ali meni je bilo određeni red alert u fazi kad su djevojke te dobi bile u poolu.

Što se tiče mama, ili razvedenih žena, mislim da je generalno situacija individualna, ovisi i od situacije, i od razloga i načina prekida, i od trenutnog stava. Postoje osobe koje će krenuti dalje, postoje osobe koje će biti nepovjerljive, frustrirane ili čak vući tu prošlu vezu kao primjer sa sobom. Ali umjesto tog neuspjelog braka može biti i bilo koja neuspjela veza, ili čak nerealizirana ljubav, ne mora biti brak uopće, da se nagomilaju frustracije i negativa.

Quote:
Rosemary84 kaže: Pogledaj post

Nije li neka nepisana preporuka i da se bez repova ne ulazi u nove veze?

Inače, nevezano za oboje, ova situacija meni zvuči kao argument da ono "da je valjao, ne bi bio bivši" nije točno, makar ne uvijek.
Old 18.05.2025., 08:06   #8
Quote:
The Mogger kaže: Pogledaj post

Naravno da ne mislim da su sve takve
dogmatik is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 08:13   #9
Quote:
Naravno da ne mislim da su sve takve
Tvoj naslov kaže drugačije.

Rečenica "I ono što me muči je zakaj je muško uvijek neko čudovište koje je nju ostavilo?" također.
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 08:24   #10
Kakva je bila dinamika vaseg odnosa?

Jel ona ima djecu?
Jel ti imas djecu?
Old 18.05.2025., 08:28   #11
E jebiga evo ti ga na. A i ja sam našao mjesto gdje da raspravljam. Ja ne govorim o svim razvedenim ženama....nego o tome ....ma u biti nije nit bitno. Nedelja je. Sunčan dan.
dogmatik is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 09:28   #12
Ono što bi ja stavio u ustav dejtanja razvedenih kao stavku 1 bi napisao da prilikom razgovora o razvodu/ braku pokažeš nonšalantno razumijevanje za drugu stranu, za bivše.
Tako ne samo da filtriraš lujke negoni one kojima još treba žganaca papat prije nego mogu započet nešto novo
Old 18.05.2025., 09:55   #13
Quote:
E jebiga evo ti ga na. A i ja sam našao mjesto gdje da raspravljam. Ja ne govorim o svim razvedenim ženama....nego o tome ....ma u biti nije nit bitno. Nedelja je. Sunčan dan.
1.Otvorio si temu na PDF-u na kojem je više od 50 posto ljudi razvedeno ( nisam brojala, ni radila statistike, ali poznajem ljude koji pišu, ima nešto samaca, najmanje ljudi u braku, ali je najveći broj ljudi razveden)

2. Napisao si u množini
Razvedene Mame, ne razvedena mama, ne žena nego žene
Sve je u množini...dakle nije greška ni slučajnost

3. Zamjerila ti se prošla veza, nemoj biti ogorčen, naučio si neke stvari drugi put ćeš drugačije
Old 18.05.2025., 10:00   #14
Mda, ova tema je ekvivalent pitanju "zasto su muskarci svinje?" Neki evidentno jesu, drugi evidentno nisu.

Brutalna istina je da bolji istiskuju losije. Da si bio bolji...eh, ali nisi. I nije lijepo pricati lose o bivsima, jer one su bile tvoj izbor, pa time govoris o sebi.

'Još je puno bolja' - j. ♥
Alaine Zanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 10:06   #15
Quote:
Alaine Zanna kaže: Pogledaj post
Mda, ova tema je ekvivalent pitanju "zasto su muskarci svinje?" Neki evidentno jesu, drugi evidentno nisu.

Brutalna istina je da bolji istiskuju losije. Da si bio bolji...eh, ali nisi. I nije lijepo pricati lose o bivsima, jer one su bile tvoj izbor, pa time govoris o sebi.
Pa mislim da to baš i nije istina dok je osoba u "psihozi" boli za bivšim. Može ti doć ne znam kako bolji, ali to nećeš primijetiti jer nisi u stanju jer nisi baš pri sebi.
Osoba prvo treba razriješiti traume iz prošle veze (napisao je da se ona i dalje osjeća odbačenom - očito ju je to jako pogodilo i nije to još prihvatila) da bi uopće mogla biti slobodna u glavi i srca pa procjenjivati tko je bolji ili lošiji.
Nekad se i psihički u traumatiziranoj osobi stvori dojam: ovaj me neće pa je bolji, ovaj me hoće pa je lošiji - dođe do nekog poremećenog ranga samom činjenicom jel ju netko hoće ili neće, neovisno o tome jel netko objektivno bolji ili lošiji.
Mislim da društvo stavlja imperativ na uparivanje, a malo se govori i upozorava o opasnostima emocionalne štete koje veze mogu prouzrokovati ljudima.

Na stranu to, ne znam čemu potreba za otrovom i spuštanjem i povrjeđivanjem drugih koji su već na dnu.
Pogotovo od onih koji se vole hvaliti kako pomažu drugima i da im drugi dolaze po savjete.
Rekla bih da su neki osobni problemi u pitanju, na ovaj način se pokažu.
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 10:23   #16
Quote:
i ja sam našao mjesto gdje da raspravljam
Bome jesi!

Sad ce ti citav bataljon kojekakvih stucLjaka objasnit kako je problem iskljucivo, jedino i nepogresivo u tebi. How dare you?

Nema veze sto su zakljucak iskopali na temelju tvoja dva posta i sto desetljecima ne uspijevaju pokrpat svoje probleme, za tebe i tvoje probleme oni su doktori kvantne mehanike!

No dobro, mlad si, naucit ces! Postedi se daljnje muke i ne odgovaraj. Tek podjebi i trolaj.
Old 18.05.2025., 10:27   #17
Quote:
little-big-one kaže: Pogledaj post
Bome jesi!

Sad ce ti citav bataljon kojekakvih stucLjaka objasnit kako je problem iskljucivo, jedino i nepogresivo u tebi. How dare you?

Nema veze sto su zakljucak iskopali na temelju tvoja dva posta i sto desetljecima ne uspijevaju pokrpat svoje probleme, za tebe i tvoje probleme oni su doktori kvantne mehanike!

No dobro, mlad si, naucit ces! Postedi se daljnje muke i ne odgovaraj. Tek podjebi i trolaj.
Brader is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 10:39   #18
Quote:
.....I ono što me muči je zakaj je muško uvijek neko čudovište koje je nju ostavilo?. Zakaj emocionalnim ucijenama ucijenjuje i određjuje na koji način će se otac družiti sa svojim djetetom. Zašto bivši odnos unosi u drugu vezu. ......................
Upravo tako i ne možeš znati ili možda sad znaš kakva je ona osoba, s time da ne kažeš ili ne znamo kakva si ti osoba. No da ali to nije tema.

Tebe je najviše mučilo, "veza" bivšeg bračnog para, i sve što se je razračunavalo preko djeteta. Bio si drugi ili zapravo treći.
Često je tako kod rastavljenih.

I kod onih izišlih iz ozbiljnih veza bez djece. Većinom su "udovice" u glavi ili srcu. Tu si uvik drugi i grozan osjećaj. Treba ti slobodna ženska.
Fantasist is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 10:41   #19
Quote:
miss.silence kaže: Pogledaj post
Aha, ok. Ali zar se ti ne bi osjećala kao žrtva da si se sva dala u neku vezu, a druga osoba te samo iskorištavala da pokuša zaboraviti bivšeg za kojim zapravo pati?
.
Uvijek je zanimljivo čut bi li i druga strana to vidjela tako. Kao i što bi to točno značilo.

(Svi su mi ti osjećaji poznati, i sve sam te rečenice u životu izgovorila i pomislila, da bude jasno.)
QuercusRobur is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 10:45   #20
Zagrlite čovjeka, kaj ne vidite da mu ni dobro.
Tko nije patio i bio ogorčen nakon prekida neka digne ruku
Koliko od nas je nakon prekida se bojalo, kaj ak opet tak nadrljam??ž
I hrpa na prvu posegne za ogorčenjem i ljutnjom, čisto da se obrani od moguće opet patnje.
Jbg.
U tom trenutku ne treba nam logika, savjeti i selfhelp, nego eto treba biti malo i jadan, utučen, ljut i koješta.
Bitno je samo da se ne ostane trajno u tom stanju.

Autoru,
bit će bolje s vremenom.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:26.