Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.07.2007., 20:01   #1
Frižider

Pozdrav!
Ne znam dali je pravo mjesto za ovo pitanje ali ipak da pokusam. Frizider mi slabo hladi. Gorenje, star 4-5 godina. Ima dolje pretinac za zamrzavanje i to radi ok ali gore slabo hladi i cuje se kao nekakvo klokotanje iz njega. Prostorija u kojoj se nalazi je klimatizirana i temp. ne prelazi 24 stupnja C.
Ne znam jeli potrebno jos neko objasnjenje?!
Unaprijed hvala na svim sugestijama.

Odgovori s citatom
Old 09.07.2007., 21:32   #2
99% nedostatak rashladnog plina! Pomoć jedino u vidu ovlaštenog majstora!
Old 12.07.2007., 22:26   #3
Pozdrav!Dali je ko imal kakvo iskustvo sa zamjenom novog Gorenje frižidera star ni 20-setak dana ,serviser menjal termostat,zatim dopunjaval sistem i danas došel gsp.Kovačević i Zgb-a i del neki instrument kaj meri saki 20 sek temperaturu ali u toku dva dana,a ja bi samo da mi zamjene za ispravni vnutra je temp. 12 stupnjeva!!!
Fala unaprjed
Vule
elov is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2007., 07:00   #4
Na to imaš pravo po zakonu o zaštiti potrošača, a i Gorenje kod takvih stvari nikada nije stvaralo probleme!
Old 02.01.2010., 20:30   #5
frizider ne hladi

imam frizider no frost, quadro, no frost, dole je zamrzivac, gore frizider i dole normalno hladi (cca -18) a gore ne hladi. zvao sam servisera i kaze da ga probam odlediti i ponovno ukljuciti. Ja sam ga iskljucio, otopio i onda opet radi 20-ak dana, pa ponovno ne radi...zaledi mi se ona cijev kroz koju izlazi kondenzat. Zasto se to desava i sta da napravim (osim da bacim frizider) zvati cu u pon servisera da dodje, ali tko zna kada ce on doci...neznam koliko ima smisla da ga opet odledim pa da proradi jer neda mi se to raditi svakih 20 dana.
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 10:47   #6
Quote:
saandi kaže: Pogledaj post
imam frizider no frost, quadro, no frost, dole je zamrzivac, gore frizider i dole normalno hladi (cca -18) a gore ne hladi. zvao sam servisera i kaze da ga probam odlediti i ponovno ukljuciti. Ja sam ga iskljucio, otopio i onda opet radi 20-ak dana, pa ponovno ne radi...zaledi mi se ona cijev kroz koju izlazi kondenzat. Zasto se to desava i sta da napravim (osim da bacim frizider) zvati cu u pon servisera da dodje, ali tko zna kada ce on doci...neznam koliko ima smisla da ga opet odledim pa da proradi jer neda mi se to raditi svakih 20 dana.
1. imaš li u frižideru pored termostata kakav prekidač.
2.Moguć kvar termostata ili ako imaš dodatni grijač za otapanje moguće da on ne radi.
3. provjeri da li na cijev kondenzata odlazi voda , tjst da li je prohodna.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 18:20   #7
Quote:
saandi kaže: Pogledaj post
Koji je model?
nike321 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 10:41   #8
Exclamation ok

Quote:
welch kaže: Pogledaj post
Pozdrav!
Ne znam dali je pravo mjesto za ovo pitanje ali ipak da pokusam. Frizider mi slabo hladi. Gorenje, star 4-5 godina. Ima dolje pretinac za zamrzavanje i to radi ok ali gore slabo hladi i cuje se kao nekakvo klokotanje iz njega. Prostorija u kojoj se nalazi je klimatizirana i temp. ne prelazi 24 stupnja C.
Ne znam jeli potrebno jos neko objasnjenje?!
Unaprijed hvala na svim sugestijama.
Sistem jednostavno treba propuhati: izvaditi plin , propuhati dušikom , zamijeniti filter ili dehidrator i opet napuniti . to je već posao za majstora.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 19:23   #9
a šta sam ja rekao gore , s tim da neki modeli imaju i prekidač sa strane i isključuju grijač radi brzog hlađenja hrane tjst kad se stavi veća količina hrane.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 19:44   #10
Quote:
sfar kaže: Pogledaj post
a šta sam ja rekao gore , s tim da neki modeli imaju i prekidač sa strane i isključuju grijač radi brzog hlađenja hrane tjst kad se stavi veća količina hrane.
Bio je to komentar i slaganje s tvojim postom a ne ispravak!
nike321 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 20:29   #11
kadu nisam cistio, ona bude prazna, cijevcicu jesam. Ona je prohodna kad ga odledim. Ali kad mi to prestane hladiti onda cijevcica bude zacepljena ledom. Biti ce onda da je nesto sa termostatom. javim se kad mi dodje serviser. hvala
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2010., 16:15   #12
Bio majstor, mislim da je rekao da je otisao termostat otapanja...slijedeci tjedan ce ga doci zamjeniti
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2010., 12:50   #13
Ja ima Beco frizider star 2,5 god. Pred tjedan dana mi je u ledenici u gornjem dijelu bila temperatura 26 C!!!!. Frizider se nije dao upalit, nikako, niti kasnije nakon par sati kako je bio ugašen. Zatim su decki iz servisa 2 dana kasnije dosli u pregled i njima se frizider upalio, tj. vidla sam da radi svjetlo. Nakon 40 min. čačkanja, ustanovili su da je otiso motor. Zamjenili su novi motor i nakon toga otkrili da je otisao timer koji regulira kad će se frizider odnodno ledenica otapati.
Mene zanima, da li je moguce da je otiso samo taj timer a da su motor bezveze mjenjali, da je on zapravo bio u redu. Mislim s obzirom na to da taj tajmer ukljucuje grijac ili tako nesto, paralelno tome isključuje motor kako bi se ledenica mogla odmrznut. A moja je ledenica grijala (26 C) u trenutku kad sam ja primjetila kvar na frizideru. Bas mi se ne da bezveze plaćat motor ak je i stari bio u redu....
Lidać is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2010., 18:42   #14
meni dosta sumljivo , ali moguće je ako su upustili frižider da se ukljući i u roku od 40 min nije se ništa dešavalo moguće da je otišao kako kažeš taj timer . Neznam o kom se tipu radi ali koliko znam da imaju termostat za uključivanje i isključivanje , te otapanje. No u današnje vrijeme sve je više kvarova na kompresoru , a pogotovo sa onima sa plinom R600a.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2018., 21:46   #15
Neobična situacija sa frižiderom

Jutros prije posla kad sam otvorio frižider da uzmem nešto za pojesti mi je unutra bilo neuobičajeno toplo. Iz malog otvora iz koje puše zrak u unutrašnjost je skoro pa topli zrak puhao. Zaključih da je krepao i cijeli dan razmišljam o tome kako se još i s tim moram zezati idućih dana (dogovarat termin s majstorima ili čak kupovati novi).

Ali kad sam došao večeras s posla sve normalno radi. Jedino je na podu bilo dosta vode i sa strane je bio topliji nego inače. Kao da se potpuno odledio i onda zaledio opet, za što je motor trebao dosta dugo neprekidno raditi pa se ugrijao.

Zna li netko što mu se dogodilo? Je li to naznaka nadolazećeg kvara?

P.S. Ne bih rekao da je preko noći nestajalo struje, jer to se praktički nikad ne događa u mjestu prebivanja i to ne bi objasnilo puhanje toplog zraka ujutro.
Old 23.09.2010., 19:24   #16
Istina ,samo po našem zakonu i po regulativi europske zajednice kompresor se u ovom slučaju ne ostavlja stranki jer predstavlja opasni otpad . Mnogo se koplja lomilo oko toga kao i u ovoj situaciji dođe majstor zamijeni kompresor (a možda nije) i ne smije stari ostavit kod stranke . Ostaje samo jedna stvar drugo mišljenje ili ti drugi majstor , no dolazak se mora pletiti i konstatacija kvara mada bila i pogrešna.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2010., 22:29   #17
Quote:
sfar kaže: Pogledaj post
Istina ,samo po našem zakonu i po regulativi europske zajednice kompresor se u ovom slučaju ne ostavlja stranki jer predstavlja opasni otpad . Mnogo se koplja lomilo oko toga kao i u ovoj situaciji dođe majstor zamijeni kompresor (a možda nije) i ne smije stari ostavit kod stranke . Ostaje samo jedna stvar drugo mišljenje ili ti drugi majstor , no dolazak se mora pletiti i konstatacija kvara mada bila i pogrešna.
A jel ih mogu onda tražit da mi u servisu na neki način, pred menom provjere i dokažu da motor nije ispravan?
Lidać is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2010., 20:23   #18
Ako su ga odnesli teško da će Ti pokazati tvoj kompresor recimo ako je dobar.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2011., 19:54   #19
Da malo refresan temu.
Prije par godina san jedan zamrzivac spremia u garazu i danas san ga tija upalit, kompresor radi, ali ne oduzima toplinu iz komore i isto tako kondenzator ne predaje toplinu. Dali netko zna u cemu je problem.
lopi89 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2011., 19:56   #20
Quote:
lopi89 kaže: Pogledaj post
Dali netko zna u cemu je problem.
Iscurio plin!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:53.