12.05.2009., 14:52
|
|
CUT
Registracija: Jul 2007.
|
Domaće sportsko (nogometno) novinarstvo
Quote:
Delvecchio kaže:
U zadnje vrijeme počesto su navođeni po topićima linkove na određene članke i tekstove, katkad i blogove iz raznih portala, novina i kolumni i onda bi se oko toga vodile rasprave.
Počesto, ti članci i/ili kolumne su bile potpune budalaštine. Mislim da je za dobrobit svih nas važno da prokažemo neistine i loše novinare i članke koje nam svakodnevno serviraju u nadi da će nas privući i da ćemo popušiti priču pa da oni još malo zarade na reklamnom prostoru.
Prva analiza neka pripadne edgu i njegovom osvrtu na jedan članak.
Kratke upute;
Dakle, ovdje se osvrćemo na članke i ukuzajemo na greške u istima, ali to ne znači da je nedozvoljno informativan ili zanimljivi članak postati u za to predviđeni topik kako bi se podjelila nova saznanja, a ovaj topić više koristite kao kritiku tih članaka/kolumni nego za raspravu o evenutalnim utakmicama na koje se članci odnose.
p.s. ovdje je VV dozvoljen, ako baš želite.
|
Quote:
Hildegard kaže:
Meni se veoma sviđa izbor suca za prvu utakmicu finala kupa - Bruno Marić 
Dotični je od 3. županijske lige do 1. HNL dospio u roku dvije godine i onda se hvalio po Daruvaru kako je morao dosudit penale i slično, lol. A kako je dospio tako munjevito u 1. HNL, pa gospodin Marić je član HDZ-a, i kandidat te stranke za gradonačelnika Daruvara! Pravi čovik, pravi rvat, nadasve pravi sudac HNL-a!!! Koja smo mi smijurija od države, uzduž i poprijeko...
|
Imam o tome još puno za dodat, najvažnija stvar je način na koji o ovoj činjenici izvještava Slobodna Dalmacija, ljudi moji to je takvo smeće od novina da ti muka dođe:
Quote:
Slobodna Dalmacija kaže:
Bruno Marić iz Daruvara određen je za arbitra prvog finalnog meča u Kupu između Dinama i Hajduka što se igra u srijedu navečer u Maksimiru u 20.15 sati. Mariću će pomagati Željko Perak iz Karlovca i Damir Pervan iz Bjelovara, dok je četvrti arbitar Domagoj Vučkov iz Rijeke. Delegat HNS-a je Rudolf Pintar iz Ludbrega, a kontrolor suđenja Miroslav Vidak iz Osijeka.
Bruno Marić je nedavno u našoj anketi ustvrdio kako je on najbolji sudac i kako zaslužuje suditi finale, a nedavno je sudio utakmicu Zadar - Hajduk u Stanovima. Ako smo počeli u sve zagledati Marić jest iz Daruvara gdje ima i ambicije visokog političkog dužnosnika, ali mu je majka iz - Solina, djevojački Vukšić, a maloga je Bruna rodila u - Zagrebu!
|
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajd...4/Default.aspx
Ovo vam je u Slobodnoj ispod linka za Vukovićev smeće blog.
Pazi ti sad novinarstva, najbitnije u cijeloj priči SD je činjenica da je čovjek rođen u Zagrebu, doduše spomenu oni i da ima političke ambicije u Daruvaru.
Samo eto "novinari" u slobodnoj smatraju nebitnim naglasit da je Marić Sanaderov čovjek i kandidat za gradonačelnika Daruvara HDZ-a, kućni prjatelj s Jandrokovićem, još jednim sanaderovim poslušnikom, to je jel nebitno u cijeloj priči, bitno je da je slučajno rođen u Zagrebu.

Truju narod debilnim tekstovima, pa se čude mržnji, jebem ti Slobodnu da ti jebem.
Nisu ni sportske puno bolje, Samovojska pod člankom Mamić nadmudrio Hajduka navodi Daruvarčanina kao njegovu pobjedu jer je samo 138km od Zagreba.
Inače taj Marić je malo je reć kriminalac, brat mu ne smije uć u Hrvatsku jer bi bio uhićen istog časa, frajer je šverco aute, a naš Marić je završio nekakvu školu u Đakovu i kao prvi posao uletio u daruvarske toplice bez jednog dana iskustva.
Zadnje je sudio Sinovčićevoj prčiji protiv Hajduka, tako da će Hajdukovci bit jako zadovoljni suđenjem u prvoj utakmici  , najžalosnije je kaj sam sve ove detalje saznal za 5 minuta, a "novinari" se prave grbavi, skrivaju istinu i truju ljude.
Zadnje uređivanje Delvecchio : 12.05.2009. at 21:13.
|
|
|
12.05.2009., 21:11
|
|
artem na biciklu
Registracija: Jun 2004.
|
Jebiga, sad mi je ispalo kao da je ež otvorio nakon što sam prebacio postove 
|
12.05.2009., 21:17
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Delvecchio kaže:
|
Uistinu 
|
|
|
13.05.2009., 11:46
|
|
Ovo
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Delvecchio kaže:
|
Znat će ljudi da nije, prekonstruktivno je 
|
|
|
13.05.2009., 13:26
|
|
Samo konstruktiva
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Alex84 kaže:
|
Posve nebitno izvlačenje priče od prije 20 godina. Ne zanima me. Ne zanima me Boban, a ne zanima me više ni 13. svibnja. Pun mi je više kuratz i rata i Srba i raznoraznih "Bobana". Jučer sam popizdio kada sam u čak dvije brošure kandidata za gradonačelnika vidio vrlo važno istaknuto "bio sam u Domovinskom ratu. Nisam bio u KPJ". Nabijem vas na kuratz. Odlučivali bi o gradskim novcima, a argument vam je da ste domoljubi. Nebitno. Prošla baka s kolačima, to je bilo bitno prije 20 godina. Hoće li se ljudi mentalno konačno prebaciti u datum u kojem zaista žive? Hoće li ostaviti "mitove" i mitove na miru? Što sad imaju kopati po Bobanovim motivima? Što je pak on sada zgriješio da ga neki lešinar gricka nakon 20 godina?
|
|
|
13.05.2009., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Alex84 kaže:
|
ma to je najveci serator na indexu, iskompleksirani majmun koji se pravi pametan. sad sam malo proso njegove clanke i skuzio da taj pljuje i sere po svemu, izvrce istinu samo da još više popljuje ono o cemu pise...
|
|
|
13.05.2009., 00:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
znači sutra u novinama(internet) svi tražimo greške?
|
13.05.2009., 00:40
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
215023 kaže:
znači sutra u novinama(internet) svi tražimo greške?
|
poslije tekme,jer tad ce opet svi zivi bit krivi sto je Dinamo pobijedio 
|
|
|
13.05.2009., 00:42
|
|
artem na biciklu
Registracija: Jun 2004.
|
Ako želiš ismijati glup članak na koji si naišao, učini to ovdje. 
|
13.05.2009., 00:56
|
|
Koi No Yokan
Registracija: Dec 2002.
|
Edge, sve ok, slažem se s tobom da su ovo gadarije, ali nije li ista stvar, samo okrenuta, ono kad ste vi pisali (poimence: ti) da je prvenstvo maltene riješeno jer Sanader gura Hajduka, da svi otvorimo oči i ne kenjamo, da je to tako i bok.
Ispostavilo se netočnim, znači u pitanju su bile glasine, pizdarije. Jer da je stvarno politika gurala Hajduk do naslova, znaš i sam da se ova dva kiksa ne bi dogodila Hajduku nego Dinamu, a onda bi se vjerujem svugdje, pa i na ovom forumu, drukčije pjevalo.
Gle meni se HNL retorika gadi. Nikad ništa nije pošteno, zasluženo, ama baš nikad se ne može stisnut ruku protivniku i reć bolji ste jebiga. Ne govorim o tebi sad, nego općenit ton koji vlada je baš taj.
Iako nije ništa drukčije ni na Serie A, ali to je već specifičnost ovog foruma. 
|
|
|
13.05.2009., 01:00
|
|
bijela psina
Registracija: Feb 2007.
|
|
|
|
13.05.2009., 08:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
B52 kaže:
|
ko pantelija iz maratonaca, "kome bre ostavlja?"...pa samom sebi....uuuu deda deda bas si krme....
prical mi je stari kak je pocel zidak, ak znate u SN one male izvjestaje sa tekmi negdje u sredini di stoji momcad i strijelci ono kratak sadrzaj...stalno je bio na tekmama zg zone....naravno ne radi zestice i klope nego radi igraca, tekmi talenata.... 
|
|
|
13.05.2009., 08:50
|
|
CUT
|
Kaj sad bu još ispalo da Židak cuga? 
|
|
|
13.05.2009., 08:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
edge79 kaže:
Kaj sad bu još ispalo da Židak cuga? 
|
a necemo se igrat pokvarenog telefona i rekla kazala ko nasi cjenjeni novinari.... 
|
|
|
13.05.2009., 08:56
|
|
CUT
|
Ma čuo sam neš, al ne mogu vjerovat. 
|
|
|
13.05.2009., 08:58
|
|
Samo konstruktiva
Registracija: Nov 2008.
|
Mogao bih puno toga reći na ovu temu, ali mi se ne da trošiti vrijeme na takav post. Samo ću reći da nisam uopće impresioniran pojavom internet novinara (ala sportnet) niti ih smatram osvježenjem u odnosu na tiskane ili rtv medije. S vremenom sam shvatio da je najbitnija nekakva osobna komponenta. Rezultate, golove i podatke vidim i zbrojim sam, komentator zbivanja mi dođe kao nekakav začin i u biti mi je svejedno je li objektivan, subjektivan ili potplaćen. Židak je već postao brand i jedna od dinamovih maskota. Kod njega mi se najviše sviđa to što se zna šaliti na vlastiti račun. Najantipatičniji novinar mi je Branko Stipković i žao mi je što takav kompleksaš i lizač guzice prati reprezentaciju. U zadnje vrijeme je nosinu digao i Flak, ima opaki plan da postane novi Židak!  Splitske novinare ne želim komentirati, uglavnom o njima imam jako loše mišljenje, potpuno su regionalno limitirani i takvo im je i pitanje koje uvijek skreće u jeftine provokacije. Od TV novinara najbolji su Vela i Blažičko.
|
|
|
13.05.2009., 09:08
|
|
CUT
|
Sad si me sjetio s ovim o Splitskim novinarima.
Jel se sjećate onih Reićevih emisija, "Istinom do gola" čini mi se.
Pa na koju foru je taj kralj novinar, ok možda za pisane medije, al ta emisija je bila smijurija teža, toliko priglupih, nepotrebnih, nezanimljivi pitanja, onih na koje si odgovor čuo 100 puta, al on pita još jednom.
Vrhunac je bio razgovor s Ćorlukom:
Reić: Di je bolja atmosferu u Splitu il Zagrebu?
Ćorluka: Zagrebu
Reić: A ne u Splitu?
Ćorluka: Ma dobra je i u Splitu. al meni je u Zagrebu bolja.
Reić: Ma da al Split ima ono ludilo pozitivno.
Ćorluka: Da istina je
Reić: Pa di je onda bolja atmosfera u Splitu il Zagrebu?
Reić: Ma dobro, al ne mislite li da je u Splitu vatrenije?

|
|
|
13.05.2009., 09:10
|
|
Registrirani korisnik
|
da da rejo, hahaahahahahah, a kad mu je tek ciro gost bio....ma zakon... 
|
|
|
13.05.2009., 09:20
|
|
Koi No Yokan
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
edge79 kaže:
Vrhunac je bio razgovor s Ćorlukom:
Reić: Di je bolja atmosferu u Splitu il Zagrebu?
Reić: A ne u Splitu?
Ćorluka: Ma dobra je i u Splitu. al meni je u Zagrebu bolja.
Reić: Ma da al Split ima ono ludilo pozitivno.
Ćorluka: Da istina je
Reić: Pa di je onda bolja atmosfera u Splitu il Zagrebu?
Reić: Ma dobro, al ne mislite li da je u Splitu vatrenije?

|
općenito mi ide nakurac ta komponenta novinarstva gdje novinar pokušava izazvat efekt ispadanja bonbona iz ustiju sugovornika.
Ono recimo na EP-u ulove pomoćnog trenera Rumunjske uoči susreta s Nizozemskom i sad ga Bruno Kovačević davi da ako zna tko je Kukoč i što misli o Hrvatskoj, i jel mu lijepa zemlja (iako ovaj kaže da nikada nije bio), itd.
Uvijek dave stranca s time. Mislim postavi mu normalno pitanje o HR igračima recimo, bez sugestija, bez setupiranja pitanja da ovaj naleti na točno onaj volej, ionako uvijek bez iznimke odgovaraju "čujem da je prekrasna zemlja, čuo sam za Dubrovnik i lijepo more i pristupačne ljude, planiram vas posjetiti sljedećeg ljeta, ako dopuste obaveze!"
To mi je ono svjetsko dno od novinarenja  .
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:12.
|
|
|
|