Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.06.2007., 23:51   #1
Antidepresivi i debljanje

Ja sam u velikim mukama i ne znam kako si pomoći,
10 mjeseci pijem cipralex i helex, a psihijatricu nisam već jako dugo vidjela, pa me zanima jel sam se mogla već navuć na helex od 0,25 koje većinom pijem 1 dnevno, po potrbi 2.
Drugi veliki problem je sto sam natukla 20 kg viška jer se jednostavno ne mogu kontrolirati! Sto je najgore ja uopće nemam osječaja gladi tako da odjednom pojedem kutiju sladoleda, poslije toga čokoladu pa još nešto kasnije sendvič i uopće mi ne bude muka.
Ja znam da je to emocionalna glad, ali ja ne znam kako se uspijet kontrolirati.Ova situacija me dovodi do ovog i to gotovo svaki dan.
korina15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2007., 23:58   #2
Sjećam se da sam i sama natukla nekoliko kg kroz par tjedana uzimanja Helexa.
Ako već ne možeš prestati s terapijom pokušaj raditi na tom prejedanju, i boriti se protiv njega na bilo koji način, najbolje fizičkom aktivnošću.
Svaki uspjeh po tom pitanju možda bi mogao pomoći da se općenito bolje osjećaš.

Ne znam kakav je tvoj slučaj, znam da se anksioznima i najlakše rješiv problem zna činiti velik kao brdo, pa me možda uopće nećeš ozbiljno shvatiti. Ali može se.
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2007., 00:15   #3
ja sam na zyprexi dobila 10kg viška,sada imam 49 svoju normalnu težinu odkad sma ju prestala piti.
i to sam u dva mjeseca deset kila skinula.
nevjerojatno koliko ad poremeti hormone
andreina is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2007., 00:25   #4
znači dok ne prestanem piti ad ništa od moje linije. Ali ne mogu prestati dok ne dam još ovaj jedan ispit!
Izgleda da ću se kotrljati na promociji
korina15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2007., 18:10   #5
pa,ja am digla 3-4 kg,čak skinem tu i tamo kilo,ali to pripisujem i godinicama,he,he...to se mi fino opustimo uz ad-e,i onda jedemo po volji,a ustvari ljudi i bez lijekova dobivaju na kilima,jer se hranom kompenziraju neki nedostaci...a,slatkišima to najbolje ide...a i kad piješ ad,zabriješ kako je bitno da se osijećaš dobro,a ne kako izgledaš,ali mnogima je to začarani krug,jer kad stanu pred ogledalo,dobiju razlog više da budu u qrcu(ups)...bar meni,pa volim zagrist jabuku umjesto čokolade,i nije strašno,vjerujte...bitno se ne navuć...umjerenost je prava umjetnost;-)
Old 18.02.2008., 01:46   #6
antidepresivi/antipsihotici i debljanje

vjerojatno ima tema.
ajde mi je nađite.
ili mi recite jeli nužno udebljati se od ovoga?

pusa
DooA is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2008., 01:58   #7
ne nužno ja sam na sulpiridima već godinu i pol i nisam dobio previše kila... možda dvije tri ali to je bilo u početku, dok se ne navikneš... naime sulpiridi te ne debljaju direktno nego se od njih dobro osijećaš, mirno, relaksirajuće, i otuda dobar apetit. kad se navikneš kasnije ponovno jedeš koliko je potrebno.
Old 18.02.2008., 19:12   #8
iharhajster
možeš li reći koliko piješ sulpirida dnevno, i da li si odmah kad si počeo piti osjetio neko poboljšanje ili ti je trebalo neko vrijeme da počne djelovat !? i imaš li kakvih nuspojava od onog što piše u uputama !? i piješ li nešto uz taj sulpirid i šta i u kolikim dozama ?!
thanx
lazni.nevazni is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2008., 14:24   #9
Quote:
lazni.nevazni kaže: Pogledaj post
iharhajster
možeš li reći koliko piješ sulpirida dnevno, i da li si odmah kad si počeo piti osjetio neko poboljšanje ili ti je trebalo neko vrijeme da počne djelovat !? i imaš li kakvih nuspojava od onog što piše u uputama !? i piješ li nešto uz taj sulpirid i šta i u kolikim dozama ?!
thanx
pijem pola tablete dnevno, znači 100 mg dnevno... kad sam počeo mislim da sam pio cijelu tabletu, 200 mg, dnevno a navečer calixta 1/2 tablete.
osjetio sam poboljšanje gotovo odmah, iako sam se u početku jako opirao uzimanju lijekova. osjećaj je bio otprilike, znaš kako tjeskobne osobe drže sve u sebi, kao neki kamen u stomaku, e kad sam prvi put uzeo lijek, kao da mi je neka kiselina rastopila taj kamen
nemam nikakve nuspojave iz uputa ni općenito. jedino što te antidepresivi malo umrtve, pa se prestaneš brinuti oko ičega... na to se treba mal naviknuti.
Old 26.02.2008., 15:15   #10
Ja sam pre oko 5 meseci pocela sa citalopramom i od tada izgubila 10 kg!
dushica is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2008., 19:38   #11
Ja sam na zyprexi vec godinu dana, dobio sam oko 15 kg (sad sam na 90). Prije sam pio sulpiride al od njih nisam mogao spavati i uzasno sam se znojio tak da sam prekinuo terapiju i presao na moditen.
Giko is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2008., 10:20   #12
Ma nazalost da, ja sam se isto oko 15 kg udeblala u 1 god. zbog toga, ali hvala bogu sad ne pijem to i puno manju dozu pa mi i kile odlaze dolje.
kikakm is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2008., 10:23   #13
Quote:
kikakm kaže: Pogledaj post
Ma nazalost da, ja sam se isto oko 15 kg udeblala u 1 god. zbog toga, ali hvala bogu sad ne pijem to i puno manju dozu pa mi i kile odlaze dolje.
a koje si pila?
DooA is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2008., 15:36   #14
joj blago vama lol, ja pijem sulpiride već godinu dana i NIŠ ne pomaže.... ni u glavi nit sam se nedajbože zdebljala :P
ana117 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 00:10   #15
Quote:
ana117 kaže: Pogledaj post
joj blago vama lol, ja pijem sulpiride već godinu dana i NIŠ ne pomaže.... ni u glavi nit sam se nedajbože zdebljala :P

MOžeš mi objasniti šta su to sulpiridi?
ishvara is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 14:26   #16
Sulpirid je netipicni antipsihotik srednje generacije, na trzistu u Europi i Japanu, a zabranjen u SADu i Kanadi.
MOLOKAI is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 14:33   #17
Quote:
MOLOKAI kaže: Pogledaj post
Sulpirid je netipicni antipsihotik srednje generacije, na trzistu u Europi i Japanu, a zabranjen u SADu i Kanadi.
zasto je zabranjen?
smemy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2008., 15:26   #18
Quote:
DooA kaže: Pogledaj post
vjerojatno ima tema.
ajde mi je nađite.
ili mi recite jeli nužno udebljati se od ovoga?

pusa
Trebalo bi smislit podforum "Apoteka"
Kamena is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 17:31   #19
Quote:
Kamena kaže: Pogledaj post
Trebalo bi smislit podforum "Apoteka"
Ovo je najpametnije od svega što sam danas pročitala.
nina333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 17:33   #20
Neki stvarno zobaju lijekove, ko gumene bombone!!
nina333 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:52.