Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.09.2004., 15:52   #1
Radijatori - montaža, održavanje...

... jel' znate kojeg majstora da to radi ... da bude jeftinije od novih radijatora, he, a da to naprave kak' spada ... ono malo ih isperu (jer su puni stoljetne prašine ), pa boja i gotove ih donesu u stan, namjeste i to je to ... help, tu uslugu tražim po oglasniku, ali ništa
ambrozija is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2004., 15:55   #2
... majstor u Zg
ambrozija is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2004., 17:33   #3
Quote:
help, tu uslugu tražim po oglasniku, ali ništa
Ima , ima !!Montera c.grijanja angažiraj da ti isprazni sistem,skine radijatore i nakon farbanja ih namontira i pusti u pogon(punjenje medijem i odzračivanje) a malera ili lakirera angažiraj za bojanje .Osobu koja će ti to sve napraviti u kompletu teško da češ naći jer ja nemam vremena!!
Old 09.09.2004., 20:44   #4
... e hvala, al' recimo onako hipotetski kada bi imao vremena koliko bi kunića uzeo za cijeli taj opisani postupak za cca 40 rebara radijatora ???
ambrozija is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2004., 22:51   #5
pusti rebra, koliko je to komada radijatora? to je bitno.
Old 10.09.2004., 00:00   #6
4
ambrozija is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2004., 08:38   #7
150 eura bez pdv-a.
Old 10.09.2004., 11:38   #8
to je s porezom negdje oko 1.300 kunica...ja sam u termocommercu kupio sve nove buderus radijatore za stan od 60-ak kvadrata i platio sveukupno oko 2.200 kn.

mislim da je to bolje od reparacije 20-ak godina starih radijatora
Old 10.09.2004., 16:21   #9
Quote:
i platio sveukupno oko 2.200 kn.
A montaža i puštanje u pogon ??
Old 10.09.2004., 23:47   #10
... e majstori, majstori ... dajte to specificirajte ...
... potpuno isti, ali naravno novi radijatori koštaju oko 1.400 kn + montaža (zh1 koliko???) ... tako da mi 180 eura za bojanje i montažu (puštanje u pogon mogu i sama,heh ) nije privlačna opcija
... isto tako trebam majstora za bojanje sobnih vrata (7 komada) i kad provale cifru veću od cifre za ista takva nova vrata, pitam se pitam ... svašta nešto
ambrozija is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2004., 08:09   #11
Tipičan balkanizam !! Za farbanje jednog radijatora (brušenje,špric-kit,šlajfanje,lakiranje) treba više od 1 sat rada ne računajući dostavu i utrošak materijala . Isto tako za demontažu i montažu radijatora , punjenje sistema vodom te odzračivanje istog treba nekoliko sati rada . Kakvi su ti to novi radijatori za 1400,00 kn kad jedan kvalitetniji radijatorski ventil košta 300,00 kn .Ukoliko sam ti voljan prijateljski dati cijenu (VEOMA PRISTOJNU I UOBIČAJENU) onda je za očekivati i od tebe da se na sav glas ne zgražaš i čudiš jer je očito da su ti svi skupi ( i centralaši i soboslikari ) a istovremeno bi da ti se to sve po mogućnosti radi van životnog radijusa jer ak nekaj ne podnosiš to je miris boje .
Old 21.04.2006., 12:54   #12
Quote:
zh1 kaže:
Tipičan balkanizam !! Za farbanje jednog radijatora (brušenje,špric-kit,šlajfanje,lakiranje) treba više od 1 sat rada ne računajući dostavu i utrošak materijala . Isto tako za demontažu i montažu radijatora , punjenje sistema vodom te odzračivanje istog treba nekoliko sati rada . Kakvi su ti to novi radijatori za 1400,00 kn kad jedan kvalitetniji radijatorski ventil košta 300,00 kn .Ukoliko sam ti voljan prijateljski dati cijenu (VEOMA PRISTOJNU I UOBIČAJENU) onda je za očekivati i od tebe da se na sav glas ne zgražaš i čudiš jer je očito da su ti svi skupi ( i centralaši i soboslikari ) a istovremeno bi da ti se to sve po mogućnosti radi van životnog radijusa jer ak nekaj ne podnosiš to je miris boje .
...evo mene balkanca da se malo pohvalim ...radijatori lijepi, bijeli, čisti već duže vrijeme krase moj dom (izdržali grijanje) ...doš'o čo'ek demontir'o, došli dečki pokupili ih i tamo negdje iza sedam brda, dolina i planina (baš me briga gdje ) oprali ih, obojali i vratili...doš'o opet onaj čo'ek sa početka priče i ovaj put ih montir'o ...dečki tražili 500 kuna, a čo'ek 200 (mislim da je bilo i manje, ali ajd da zaokružim) ...
... ali ipak pravo veliš - meni je puno toga skupo ... još mi nisu obojana sobna vrata jer se nemogu odlučiti da li mi je isplativije kupiti nova, a i neznam tko bi mi to eventualno napravio izvan životnog radijusa... da li još imam šanse kod tebe-jel' bojaš i vrata, ja bih da su bijela lakirana
ambrozija is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2004., 09:03   #13
Quote:
zh1 kaže:
A montaža i puštanje u pogon ??
ručak i cuga, frend mi je to složio
Old 14.09.2004., 07:24   #14
Boja za radijatore

Pofarbala bi radijatore.
da li postoji neka posebna boja, u smislu ona koja provodi toplinu bla, bla, bla ili moze biti bilo koja boja za metal
may@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2004., 08:25   #15
Ne može bilo koja boja za metal, postoji posebna boja za visoke temperature. Najbolje da pitaš u dućanu s bojama. Problem je što ti je izbor možda sužen.
Prvi Vozač is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 16:40   #16
Quote:
Prvi Vozač kaže: Pogledaj post
Ne može bilo koja boja za metal, postoji posebna boja za visoke temperature. Najbolje da pitaš u dućanu s bojama. Problem je što ti je izbor možda sužen.
KRIVO! moji su prefarbani 2K auto lakom...i već 3 godine imaju veći sjaj neg nečiji auto
bilo koja boja koja podnosi 60ak C°
Old 05.01.2010., 11:22   #17
Quote:
ravnalo kaže: Pogledaj post
KRIVO! moji su prefarbani 2K auto lakom...i već 3 godine imaju veći sjaj neg nečiji auto
bilo koja boja koja podnosi 60ak C°
osim kaj je tema iz 2004 i radijatori su opet zreli za farbanje apsolutno si u pravu
ovo ljeto sam izmjerio na suncu na komadu zeljeza temperaturu od 75 c a ni ograda ni garazna vrata se nisu ogulila a pofarbana su najobicnijom chromos bojom
deri valdez is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2010., 13:08   #18
Quote:
deri valdez kaže: Pogledaj post
osim kaj je tema iz 2004 i radijatori su opet zreli za farbanje apsolutno si u pravu
ovo ljeto sam izmjerio na suncu na komadu zeljeza temperaturu od 75 c a ni ograda ni garazna vrata se nisu ogulila a pofarbana su najobicnijom chromos bojom
Blago vama, ljudi moji. Vi ste u stanju za 20 kn razlike bojati radijatore nenamjenskom bojom.
To je bit moderne samogradnje, 20 kn!
nike321 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2004., 09:14   #19
Postoje boje za radijatore u sprayu. Ja sam koristio lak spray firme Ren-Co, radijatore (aluminijske) sam farbao prije desetak godina i boja je još uvijek kao prvog dana. Istim lakom sam lakirao i bakrene cijevi centralnog grijanja. Na čisti bakar ili aluminij treba prethodno nanijeti plastik primer istog proizvođača.
Old 14.09.2004., 12:00   #20
PRVI VOŽAČU voziš u krivom smjeru - koje visoke temperature na radijatorima?
Lee Champa is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:17.