Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
19.04.2013., 17:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Đumbir
odlučio sam započeti sa uzimanjem đumbira pa me zanima da li se prije ribanja đumbir mora oguliti ili se može naribati sa korom.znam da je preporučena doza 1-4 grama.ne preporuča se za večeru.
|
|
|
20.04.2013., 07:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Ja ga ne gulim, a kuham ga kao čaj. Sad ovo o dozama ne znam ja to otprilike zribam, dve žličice na dva deci vode. Muž ga pije tri puta dnevno, nema još nuspojava 
|
|
|
20.04.2013., 19:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
ako se piju tablete koje smanjuju koncentraciju ukupnog kolesterola, onda oprez sa djumbirom jer i on razredjuje krv.  na to me upozorila moja doktorica.
|
|
|
30.12.2013., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Erin5 kaže:
Ja ga ne gulim, a kuham ga kao čaj. Sad ovo o dozama ne znam ja to otprilike zribam, dve žličice na dva deci vode. Muž ga pije tri puta dnevno, nema još nuspojava 
|
Kako se sprema caj od djumbira? Je li preporucljivo naribati odredjenu kolicinu i preliti je vrucom vodom pa ostaviti da odstoji ili naribani djumbir staviti u vodu i pustiti da prokljuca par minuta?Mora li djumbir za caj biti osusen?
Na tom poslu sam se susreo i s time da me čovjek laže u oči, i to prilično uvjerljivo. Jedan radnik nije došao na posao i ja pitam što je s njime. Kaže drugi radnik Mirko."Ti ne znaš? On je umro.""Umro??" pitao sam."E, je. Ja sam bio posljednji put ispratit svog prijatelja. Sklupčo se mali, kao crnac mali. Puno je on pio, znaš."Dr Diego
|
|
|
30.12.2013., 16:23
|
|
seoska...idila ;)
Registracija: Mar 2008.
|
Zakuham vodu, ogulim i narežem na tanke šnite ili naribam pa ostavim da stoji 20ak min. Nikad nisam pila čaj od sušenog đumbira
|
30.12.2013., 20:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
svastamorac kaže:
Zakuham vodu, ogulim i narežem na tanke šnite ili naribam pa ostavim da stoji 20ak min. Nikad nisam pila čaj od sušenog đumbira
|
Je li sirovi djumbir jestiv ako se nariba pa pospe po salati ili slicno?
Na tom poslu sam se susreo i s time da me čovjek laže u oči, i to prilično uvjerljivo. Jedan radnik nije došao na posao i ja pitam što je s njime. Kaže drugi radnik Mirko."Ti ne znaš? On je umro.""Umro??" pitao sam."E, je. Ja sam bio posljednji put ispratit svog prijatelja. Sklupčo se mali, kao crnac mali. Puno je on pio, znaš."Dr Diego
|
|
|
31.12.2013., 01:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Jeste 
|
|
|
02.01.2014., 12:03
|
|
.....
Registracija: Jun 2006.
|
Jel ušećereni đumbir ima neke zdravstvene koristi? Ili šećer pobije sve što valja?
Ušećereni đumbir jedino mogu podnijeti, inače mi je preljut, pa si ga sama pravim. Stavim manje šećera nego što ide po receptima, ali ipak.
A tu je i kuhanje od barem pol sata, pa je upitno što od njega ostane 
|
|
|
02.01.2014., 14:48
|
|
registriralo me
Registracija: Sep 2007.
|
Ja volim đumbir...pijem caj,al najvise ga stavim u juhu sebi...onak naribam 1 cm korijena i u juhu...malo je ljutkasto al meni pase...nemam pojma koristil mi ista al svidja mi se tak u juhi i kao caj...
|
03.01.2014., 08:06
|
|
Registrirani korisnik
|
I
Quote:
mafri kaže:
Ja volim đumbir...pijem caj,al najvise ga stavim u juhu sebi...onak naribam 1 cm korijena i u juhu...malo je ljutkasto al meni pase...nemam pojma koristil mi ista al svidja mi se tak u juhi i kao caj...
|
Ja sam sretan sto sam otkrio djumbir jer vjerujem da je za jacanje imuniteta jednako ucinkovit kao i cesnjak s bitnom prednoscu sto konzumiranjem djumbira ne siris oko sebe nikakav miris.Dobro podnosim njegovu "zestinu" i ujutro nataste sitno nasjeckam jednu ploskicu pa je popijem vodom,a ako imam vise vremena napravim mlaku limunadu,zasladim je zlicicom meda i ubacim nasjeckani djumbir.Probao sam djumbir i pomijesati s medom pa pojesti onako "na suho" i to mi takodjer ide.Svidja mi se kod djumbira pored ljutosti i onaj okus kiselosti koji podsjeca na citruse.Najvise vjerujem u ucinkovitost sirovog djumbira pa ga ne "ubijam" vrelinom vruce vode kako bi bilo za caj ili kao dodatak juhi.
|
|
|
03.01.2014., 19:04
|
|
registriralo me
|
Quote:
Aal_Mahmud kaže:
I
Ja sam sretan sto sam otkrio djumbir jer vjerujem da je za jacanje imuniteta jednako ucinkovit kao i cesnjak s bitnom prednoscu sto konzumiranjem djumbira ne siris oko sebe nikakav miris.Dobro podnosim njegovu "zestinu" i ujutro nataste sitno nasjeckam jednu ploskicu pa je popijem vodom,a ako imam vise vremena napravim mlaku limunadu,zasladim je zlicicom meda i ubacim nasjeckani djumbir.Probao sam djumbir i pomijesati s medom pa pojesti onako "na suho" i to mi takodjer ide.Svidja mi se kod djumbira pored ljutosti i onaj okus kiselosti koji podsjeca na citruse.Najvise vjerujem u ucinkovitost sirovog djumbira pa ga ne "ubijam" vrelinom vruce vode kako bi bilo za caj ili kao dodatak juhi.
|
ma ja u juhu naribam kad idem jesti,a nikad juhu nejedem vrelu,nego onak toplu...i to sam sebi u tanjur...
|
03.01.2014., 19:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
evo još jednog obozavatelja đumbira
najčešće ga konzumiram u čaju. izribam oko pola do jedne žličice đumbira na otprilike 3 dcl vode vruće vode. pijem ga uglavnom navečer. vidim da je tu netko napisao da se ne bit trebao konzumirati navečer ali ja nisam imala nikakvih problea. a i tražila sam malo info po netu, nisam ništa našla o preporučenom vremenu uzimanja.
gdje kupujete đumbir?
ja sam uzimala u konzumu, ali zadnja pošiljka im je bila tako loša. pojedini korijeni u već počeli plavjeti iznutra, 
zadnje sam uzela na dolcu, po 40ak kn kilo, i to je mozda najbolji do sad.
|
|
|
03.01.2014., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
Aal_Mahmud kaže:
Jutros sam prvi put kupio 2 korijena djumbira.Odlucio sam ga koristiti tako sto bih manju kolicinu naribao ili u caj i sve popio ili posuo po salati.Zanima me jos buduci nemam nikakva' prijasnja iskustva na koji nacin cuvati preostali dio korijena odnosno je li ga preporucljivo drzati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi? U trgovinama se nalazi na policama na sobnoj temperaturi inace.
|
ja ga cuvam u ostavi gdje je nesto hladnije, zamotam ga u prozirnu foliju da i se bas ne susi naceti dio korijena
ellory obicno ga kupim u billi i ok je 
|
|
|
06.01.2014., 18:08
|
|
.....
|
Quote:
ellory kaže:
evo još jednog obozavatelja đumbira
najčešće ga konzumiram u čaju. izribam oko pola do jedne žličice đumbira na otprilike 3 dcl vode vruće vode. pijem ga uglavnom navečer. vidim da je tu netko napisao da se ne bit trebao konzumirati navečer ali ja nisam imala nikakvih problea. a i tražila sam malo info po netu, nisam ništa našla o preporučenom vremenu uzimanja.
gdje kupujete đumbir?
ja sam uzimala u konzumu, ali zadnja pošiljka im je bila tako loša. pojedini korijeni u već počeli plavjeti iznutra, 
zadnje sam uzela na dolcu, po 40ak kn kilo, i to je mozda najbolji do sad.
|
Ja uzimam u kauflandu. Do sad su mi svi koje sam uzela bili super, zdravi i čitavi komadi, bez oštećenja.
A i jeftiniji je tamo.
Jel ti ne bude prepapreno kad si ga naribaš u čaj? Ja ga podnosim ušećerenog, ali ako samo radim-onda u malim količinima jer je puno ljući od kupovnog.
U hrani ga uopće ne osjetim 
|
|
|
06.01.2014., 18:16
|
|
registriralo me
|
Meni je u juhi bas super....ono ,bas mi pase...malo ljutkasto,al ne strasno...
|
06.01.2014., 18:22
|
|
.....
|
Quote:
mafri kaže:
Meni je u juhi bas super....ono ,bas mi pase...malo ljutkasto,al ne strasno...
|
Koliko dodaš u juhu?
I jel dodaš odmah na početku (dinstaš ga ili što?) ili pred kraj kuhanja?
|
|
|
06.01.2014., 20:06
|
|
registriralo me
|
Quote:
extreme kaže:
Koliko dodaš u juhu?
I jel dodaš odmah na početku (dinstaš ga ili što?) ili pred kraj kuhanja?
|
Ma kad sipam u tanjur da idem jest tad naribam sebi malo... 
|
20.01.2014., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
jučer napokon otkrila čaj od đumbira
presavršen mi je
od sada svaki dan šalica,a pošto je i muž oduševljen on se javio dobrovoljno da će biti službeni spremač ovog čaja
mirisom me podsjeća na neke žvake  ,malo pecka u grlu kad se pije,ali savršen je
|
|
|
20.01.2014., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
nama je sveki napravila napitak: domaći med+našnitan đumbir+našnitan limun s korom. ujutro natašte sa mlakom vodom. dođe kao čaj! ko' da sam se navukla na to. prefino. malac pije iscijeđen sok od naranče+2 žlicetog napitka i isto traži svako jutro ... da nismo ovisni?? 
|
21.01.2014., 23:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
danas sam zalutala u merkator i među voćem stoji đimbir (46 kn kilo) a ispod piše ovo: Ingver (đumbir). I onda sam proguglala i vidjela da je to stvarno drugi naziv đumbira. uglavnom prvi put čujem.
zadnaj tura iz konzuma mi je bila odlična.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:48.
|
|
|
|