Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.04.2013., 17:46   #1
Đumbir

odlučio sam započeti sa uzimanjem đumbira pa me zanima da li se prije ribanja đumbir mora oguliti ili se može naribati sa korom.znam da je preporučena doza 1-4 grama.ne preporuča se za večeru.
mario1965 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2013., 07:20   #2
Ja ga ne gulim, a kuham ga kao čaj. Sad ovo o dozama ne znam ja to otprilike zribam, dve žličice na dva deci vode. Muž ga pije tri puta dnevno, nema još nuspojava
Erin5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2013., 19:06   #3
ako se piju tablete koje smanjuju koncentraciju ukupnog kolesterola, onda oprez sa djumbirom jer i on razredjuje krv.na to me upozorila moja doktorica.
biserna zvoncic is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2013., 15:55   #4
Quote:
Erin5 kaže: Pogledaj post
Ja ga ne gulim, a kuham ga kao čaj. Sad ovo o dozama ne znam ja to otprilike zribam, dve žličice na dva deci vode. Muž ga pije tri puta dnevno, nema još nuspojava
Kako se sprema caj od djumbira? Je li preporucljivo naribati odredjenu kolicinu i preliti je vrucom vodom pa ostaviti da odstoji ili naribani djumbir staviti u vodu i pustiti da prokljuca par minuta?Mora li djumbir za caj biti osusen?
Na tom poslu sam se susreo i s time da me čovjek laže u oči, i to prilično uvjerljivo. Jedan radnik nije došao na posao i ja pitam što je s njime. Kaže drugi radnik Mirko."Ti ne znaš? On je umro.""Umro??" pitao sam."E, je. Ja sam bio posljednji put ispratit svog prijatelja. Sklupčo se mali, kao crnac mali. Puno je on pio, znaš."Dr Diego
Almah is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2013., 16:23   #5
Zakuham vodu, ogulim i narežem na tanke šnite ili naribam pa ostavim da stoji 20ak min. Nikad nisam pila čaj od sušenog đumbira
Old 30.12.2013., 20:25   #6
Quote:
svastamorac kaže: Pogledaj post
Zakuham vodu, ogulim i narežem na tanke šnite ili naribam pa ostavim da stoji 20ak min. Nikad nisam pila čaj od sušenog đumbira
Je li sirovi djumbir jestiv ako se nariba pa pospe po salati ili slicno?
Na tom poslu sam se susreo i s time da me čovjek laže u oči, i to prilično uvjerljivo. Jedan radnik nije došao na posao i ja pitam što je s njime. Kaže drugi radnik Mirko."Ti ne znaš? On je umro.""Umro??" pitao sam."E, je. Ja sam bio posljednji put ispratit svog prijatelja. Sklupčo se mali, kao crnac mali. Puno je on pio, znaš."Dr Diego
Almah is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2013., 01:05   #7
Jeste
Grubač. is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2014., 12:03   #8
Jel ušećereni đumbir ima neke zdravstvene koristi? Ili šećer pobije sve što valja?
Ušećereni đumbir jedino mogu podnijeti, inače mi je preljut, pa si ga sama pravim. Stavim manje šećera nego što ide po receptima, ali ipak.
A tu je i kuhanje od barem pol sata, pa je upitno što od njega ostane
extreme is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2014., 14:48   #9
Ja volim đumbir...pijem caj,al najvise ga stavim u juhu sebi...onak naribam 1 cm korijena i u juhu...malo je ljutkasto al meni pase...nemam pojma koristil mi ista al svidja mi se tak u juhi i kao caj...
Old 03.01.2014., 08:06   #10
I
Quote:
mafri kaže: Pogledaj post
Ja volim đumbir...pijem caj,al najvise ga stavim u juhu sebi...onak naribam 1 cm korijena i u juhu...malo je ljutkasto al meni pase...nemam pojma koristil mi ista al svidja mi se tak u juhi i kao caj...
Ja sam sretan sto sam otkrio djumbir jer vjerujem da je za jacanje imuniteta jednako ucinkovit kao i cesnjak s bitnom prednoscu sto konzumiranjem djumbira ne siris oko sebe nikakav miris.Dobro podnosim njegovu "zestinu" i ujutro nataste sitno nasjeckam jednu ploskicu pa je popijem vodom,a ako imam vise vremena napravim mlaku limunadu,zasladim je zlicicom meda i ubacim nasjeckani djumbir.Probao sam djumbir i pomijesati s medom pa pojesti onako "na suho" i to mi takodjer ide.Svidja mi se kod djumbira pored ljutosti i onaj okus kiselosti koji podsjeca na citruse.Najvise vjerujem u ucinkovitost sirovog djumbira pa ga ne "ubijam" vrelinom vruce vode kako bi bilo za caj ili kao dodatak juhi.
Almah is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2014., 19:04   #11
Quote:
Aal_Mahmud kaže: Pogledaj post
I

Ja sam sretan sto sam otkrio djumbir jer vjerujem da je za jacanje imuniteta jednako ucinkovit kao i cesnjak s bitnom prednoscu sto konzumiranjem djumbira ne siris oko sebe nikakav miris.Dobro podnosim njegovu "zestinu" i ujutro nataste sitno nasjeckam jednu ploskicu pa je popijem vodom,a ako imam vise vremena napravim mlaku limunadu,zasladim je zlicicom meda i ubacim nasjeckani djumbir.Probao sam djumbir i pomijesati s medom pa pojesti onako "na suho" i to mi takodjer ide.Svidja mi se kod djumbira pored ljutosti i onaj okus kiselosti koji podsjeca na citruse.Najvise vjerujem u ucinkovitost sirovog djumbira pa ga ne "ubijam" vrelinom vruce vode kako bi bilo za caj ili kao dodatak juhi.
ma ja u juhu naribam kad idem jesti,a nikad juhu nejedem vrelu,nego onak toplu...i to sam sebi u tanjur...
Old 03.01.2014., 19:34   #12
evo još jednog obozavatelja đumbira

najčešće ga konzumiram u čaju. izribam oko pola do jedne žličice đumbira na otprilike 3 dcl vode vruće vode. pijem ga uglavnom navečer. vidim da je tu netko napisao da se ne bit trebao konzumirati navečer ali ja nisam imala nikakvih problea. a i tražila sam malo info po netu, nisam ništa našla o preporučenom vremenu uzimanja.

gdje kupujete đumbir?
ja sam uzimala u konzumu, ali zadnja pošiljka im je bila tako loša. pojedini korijeni u već počeli plavjeti iznutra,
zadnje sam uzela na dolcu, po 40ak kn kilo, i to je mozda najbolji do sad.
ellory is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2014., 20:50   #13
Quote:
Aal_Mahmud kaže: Pogledaj post
Jutros sam prvi put kupio 2 korijena djumbira.Odlucio sam ga koristiti tako sto bih manju kolicinu naribao ili u caj i sve popio ili posuo po salati.Zanima me jos buduci nemam nikakva' prijasnja iskustva na koji nacin cuvati preostali dio korijena odnosno je li ga preporucljivo drzati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi? U trgovinama se nalazi na policama na sobnoj temperaturi inace.
ja ga cuvam u ostavi gdje je nesto hladnije, zamotam ga u prozirnu foliju da i se bas ne susi naceti dio korijena

ellory obicno ga kupim u billi i ok je
Grubač. is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2014., 18:08   #14
Quote:
ellory kaže: Pogledaj post
evo još jednog obozavatelja đumbira

najčešće ga konzumiram u čaju. izribam oko pola do jedne žličice đumbira na otprilike 3 dcl vode vruće vode. pijem ga uglavnom navečer. vidim da je tu netko napisao da se ne bit trebao konzumirati navečer ali ja nisam imala nikakvih problea. a i tražila sam malo info po netu, nisam ništa našla o preporučenom vremenu uzimanja.

gdje kupujete đumbir?
ja sam uzimala u konzumu, ali zadnja pošiljka im je bila tako loša. pojedini korijeni u već počeli plavjeti iznutra,
zadnje sam uzela na dolcu, po 40ak kn kilo, i to je mozda najbolji do sad.
Ja uzimam u kauflandu. Do sad su mi svi koje sam uzela bili super, zdravi i čitavi komadi, bez oštećenja.
A i jeftiniji je tamo.

Jel ti ne bude prepapreno kad si ga naribaš u čaj? Ja ga podnosim ušećerenog, ali ako samo radim-onda u malim količinima jer je puno ljući od kupovnog.

U hrani ga uopće ne osjetim
extreme is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2014., 18:16   #15
Meni je u juhi bas super....ono ,bas mi pase...malo ljutkasto,al ne strasno...
Old 06.01.2014., 18:22   #16
Quote:
mafri kaže: Pogledaj post
Meni je u juhi bas super....ono ,bas mi pase...malo ljutkasto,al ne strasno...
Koliko dodaš u juhu?
I jel dodaš odmah na početku (dinstaš ga ili što?) ili pred kraj kuhanja?
extreme is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2014., 20:06   #17
Quote:
extreme kaže: Pogledaj post
Koliko dodaš u juhu?
I jel dodaš odmah na početku (dinstaš ga ili što?) ili pred kraj kuhanja?
Ma kad sipam u tanjur da idem jest tad naribam sebi malo...
Old 20.01.2014., 11:51   #18
jučer napokon otkrila čaj od đumbira

presavršen mi je
od sada svaki dan šalica,a pošto je i muž oduševljen on se javio dobrovoljno da će biti službeni spremač ovog čaja

mirisom me podsjeća na neke žvake,malo pecka u grlu kad se pije,ali savršen je
alma 188 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2014., 12:42   #19
nama je sveki napravila napitak: domaći med+našnitan đumbir+našnitan limun s korom. ujutro natašte sa mlakom vodom. dođe kao čaj! ko' da sam se navukla na to. prefino. malac pije iscijeđen sok od naranče+2 žlicetog napitka i isto traži svako jutro ... da nismo ovisni??
Old 21.01.2014., 23:13   #20
danas sam zalutala u merkator i među voćem stoji đimbir (46 kn kilo) a ispod piše ovo: Ingver (đumbir). I onda sam proguglala i vidjela da je to stvarno drugi naziv đumbira. uglavnom prvi put čujem.
zadnaj tura iz konzuma mi je bila odlična.
ellory is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:48.