Informacije o poslodavcima Misija: zaposlenje! |
|
01.10.2009., 18:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Počelo testiranje u firmi Span, ali bokte ubio, pa to traje ko stoljetna seoba Židova preko pustinja... 
prijavilo se milijardu ljudi. Od toga pozvali nas milijun na prva testiranja u neku psihotest-firmu ko zadnju marvu.
6 testova u cca 3 sata. 2 upitnika osobnosti. stručni test...čuda...iscrpi te i iznervira. to je prva faza. to je faza koju radiš humanitarno  jer su jako velike šanse da nakon nje nećeš nastaviti 
došli i neki ljudi koji ne znaju kaj tam rade. al glavno da su i njih pozvali 
neki stoti tip nam priča doslovno čuda o Spanu i njihovom procesu testiranja. Opet jebeno religijsko iskustvo  
Nakon što se eventualno prođe kroz to sito i rešeto za stoku, slijedi intervju gdje te psiholog malo "upozna" izbliza. 
U međuvremenu će te malo, ako imaš sreće, pozvati u sam Span (gdje moraš skinuti cipele i poljubiti pod), te detaljnije ispitivati stručna znanja i snalaženje.
Nakon toga slijedi još jedna faza i mislim da nakon te faze slijedi završni razgovor.
Ako to nema 6 faza nema ništa. I sad da ja njima doniram 5 dana stočnog vaganja i mjesec dana čekanja jer su oni vrhunaravna firma. jebemti hrvatsko "tržište rada" u prkno kaotično. sram me je kaj kroz to prolazim ko marva anonimna, dok neko uleti na poso, bez da je "a" rekao i slova testa napisao...naime tako sam recimo već dobio prvi posao ko i tisuće njih.
edit: brijem da na kraju ako te izaberu od tisuću ljudi i nakon 7 krugova dobiješ žig na čelo i metalnu kopču na uho na kojoj piše "Approved for SPAN".
Na kraju balade mislim da bi izgubio volju za raditi u takvoj firmi.
Jel vama to normalno i kak se vi nosite sa firmama koje pretjeruju?
|
|
|
01.10.2009., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
ozbiljne firme najcesce imaju i ozbiljna testiranja
|
|
|
01.10.2009., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
miss blondie kaže:
ozbiljne firme najcesce imaju i ozbiljna testiranja
|
a da nisu možda malo PREOZBILJNA, tj. snishodljiva..??!
Naime, ok, znam za stanje u jednoj velikoj hrv. firmi gdje postoji ozbiljni kadrovski odjel i gdje također postoje "ozbiljna testiranja", ali najčešće se ljudi tamo ne zapošljavaju preko testiranja. To je samo za doslovce nižu kastu da prožive trenutke laganog poniženja, što znaju da se pate, a šanse za zaposlenje su im bijedne.
Ne kažem da su sva testiranja takva, ali samo inzistiranje na masu razina rigorozne provjere je mučna činjenica. Ne toliko indikator ozbiljne firme.
Stavi 2 kruga testiranja. Nemoj ponižavati ljude i sebe sa 7 krugova. 
|
|
|
13.10.2009., 16:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Brogan kaže:
Počelo testiranje u firmi Span, ali bokte ubio, pa to traje ko stoljetna seoba Židova preko pustinja... 
prijavilo se milijardu ljudi. Od toga pozvali nas milijun na prva testiranja u neku psihotest-firmu ko zadnju marvu.
6 testova u cca 3 sata. 2 upitnika osobnosti. stručni test...čuda...iscrpi te i iznervira. to je prva faza. to je faza koju radiš humanitarno  jer su jako velike šanse da nakon nje nećeš nastaviti 
.
.
.
|
I naravno, nisam prošao. 
Rezultat:
Popušio cijeli dan. Vrijeme + pare.
Mrdao po testovima i znojio se. 
Ekipa oko mene izgledala blago izgubljena, ali izgleda da je netko ispao kvalitetniji od mene.  Tj. dosta njih.
Stoka nije zadovoljila.
Mislite da su javili rezultate i stanje nakon testiranja..Nisu, naravno.  Iako su "uvažena" firma.
Morao sam zvati da provjerim nakon 3 jebena tjedna čekanja da vidim o čemu se radi.
Zašto ja ne bih pomislio da profesionalno testiranje nepotrebno velikog broja ljudi ne služi isključivo kako bi mogle postojati firme koje se bave profesionalnim testiranjima?
- Dječje igrice a ne ozbiljne firme... 
|
|
|
13.10.2009., 17:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
Brogan kaže:
I naravno, nisam prošao. 
Rezultat:
Popušio cijeli dan. Vrijeme + pare.
Mrdao po testovima i znojio se. 
Ekipa oko mene izgledala blago izgubljena, ali izgleda da je netko ispao kvalitetniji od mene.  Tj. dosta njih.
Stoka nije zadovoljila.
Mislite da su javili rezultate i stanje nakon testiranja..Nisu, naravno.  Iako su "uvažena" firma.
Morao sam zvati da provjerim nakon 3 jebena tjedna čekanja da vidim o čemu se radi.
Zašto ja ne bih pomislio da profesionalno testiranje nepotrebno velikog broja ljudi ne služi isključivo kako bi mogle postojati firme koje se bave profesionalnim testiranjima?
|
Znaci gotovo je to? A tamo su obecavali kako ce nam sigurno javiti... ma..
A nista, idemo dalje.
|
|
13.10.2009., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sylar86 kaže:
Znaci gotovo je to? A tamo su obecavali kako ce nam sigurno javiti... ma..
A nista, idemo dalje.
|
Ma nabijem sve skupa na k....
Upravo sam saznao preko čudnih kanala da su pozivali apsolutno sve na to testiranje!   
Masu ljudi samo sa srednjom....ljude koji nemaju dume....ovakve onakve....ali i ljude sa masom iskustva i znanja 
Kao što sam i pretpostavljao ovdje, (te ispao čudak i paranoik)...ipak je bilo istina. 75% ljudi koje su pozvali nisu imali nikakve šanse 
20 % posto je gotovo sigurno prolazilo dalje, a ja sam vjerojatno bio u onih 5% koji bi prošli dalje da nije bilo ovih 20% sa 10 godina iskustva.
No, bitno je da su testiranja glomazna i pompozna te da što duže traju. 80% ljudi ispalo papci jer su se uopće odazvali na testiranje. 
|
|
|
14.10.2009., 01:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Brogan kaže:
Ma nabijem sve skupa na k....
Upravo sam saznao preko čudnih kanala da su pozivali apsolutno sve na to testiranje!   
Masu ljudi samo sa srednjom....ljude koji nemaju dume....ovakve onakve....ali i ljude sa masom iskustva i znanja 
Kao što sam i pretpostavljao ovdje, (te ispao čudak i paranoik)...ipak je bilo istina. 75% ljudi koje su pozvali nisu imali nikakve šanse 
20 % posto je gotovo sigurno prolazilo dalje, a ja sam vjerojatno bio u onih 5% koji bi prošli dalje da nije bilo ovih 20% sa 10 godina iskustva.
No, bitno je da su testiranja glomazna i pompozna te da što duže traju. 80% ljudi ispalo papci jer su se uopće odazvali na testiranje. 
|
Debilana, fakat ne kuzim takve firme.. Imam faks, završio sam cisco akademiju, cak i godinu dana iskustva kao sys admin... i ćorak, vec 4 mjeseca bez posla, uopce me ni ne zovu na razgovore većina di šaljem (a šaljem i na poslove servisera i prodavača inf. opreme, bilo šta)
|
|
14.10.2009., 08:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2003.
|
Ja bi tamo došao s automatom i malo po leđima  Kako samo mogu zajebavati ljude? Da testiranje traje cijeli dan? Čemu uopće to psihotestiranje? Da možeš gledat u sise tim Frojdovicama koje su s psihologijom na Vi, bar one što sam ja upoznao. Izgubiš cijeli dan, jebeš se s glupostima, provjeravaju ti IQ kojeg ne mogu mjeriti poslije 16e, potrošiš pare da te netko zajebava i omalovažava. Ja još nemam CCNA, nemam formalnog iskustva, vječni apsolvent ali bi bolje otišao nešto zaraditi u fušu nego da me netko maltretira cijeli dan. Mora to jednom krenuti nabolje. Do tada se može dosta zaraditi i na burzi a ne ideš na posao. A možeš i spušit 4 godišnje plače u samo par mjeseci 
|
|
|
14.10.2009., 12:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Hrc kaže:
Ja bi tamo došao s automatom i malo po leđima  Kako samo mogu zajebavati ljude? Da testiranje traje cijeli dan? Čemu uopće to psihotestiranje? Da možeš gledat u sise tim Frojdovicama koje su s psihologijom na Vi, bar one što sam ja upoznao. Izgubiš cijeli dan, jebeš se s glupostima, provjeravaju ti IQ kojeg ne mogu mjeriti poslije 16e, potrošiš pare da te netko zajebava i omalovažava. Ja još nemam CCNA, nemam formalnog iskustva, vječni apsolvent ali bi bolje otišao nešto zaraditi u fušu nego da me netko maltretira cijeli dan. Mora to jednom krenuti nabolje. Do tada se može dosta zaraditi i na burzi a ne ideš na posao. A možeš i spušit 4 godišnje plače u samo par mjeseci 
|
Ma ja sad trazim bilo sta, sa certifikatom, faksom i jednogodisnjim iskustvom gledam poslove vozača kombija  , jer ne mogu dobiti niti posao servisera u nekom od inf. ducana... strasno
|
|
20.10.2009., 13:45
|
|
malitonijel
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
Brogan kaže:
I naravno, nisam prošao. 
|
istina. 
|
|
|
20.10.2009., 13:40
|
|
malitonijel
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
Brogan kaže:
neki stoti tip nam priča doslovno čuda o Spanu i njihovom procesu testiranja. Opet jebeno religijsko iskustvo  
Nakon što se eventualno prođe kroz to sito i rešeto za stoku, slijedi intervju gdje te psiholog malo "upozna" izbliza. 
U međuvremenu će te malo, ako imaš sreće, pozvati u sam Span (gdje moraš skinuti cipele i poljubiti pod), te detaljnije ispitivati stručna znanja i snalaženje.
Nakon toga slijedi još jedna faza i mislim da nakon te faze slijedi završni razgovor.
Ako to nema 6 faza nema ništa. I sad da ja njima doniram 5 dana stočnog vaganja i mjesec dana čekanja jer su oni vrhunaravna firma. jebemti hrvatsko "tržište rada" u prkno kaotično. sram me je kaj kroz to prolazim ko marva anonimna, dok neko uleti na poso, bez da je "a" rekao i slova testa napisao...naime tako sam recimo već dobio prvi posao ko i tisuće njih.
edit: brijem da na kraju ako te izaberu od tisuću ljudi i nakon 7 krugova dobiješ žig na čelo i metalnu kopču na uho na kojoj piše "Approved for SPAN".
Na kraju balade mislim da bi izgubio volju za raditi u takvoj firmi.
Jel vama to normalno i kak se vi nosite sa firmama koje pretjeruju?
|
super si ovo opisao ,a nazalost to je istina i cest slucaj.
naravno da nam nije normalno.

|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:32.
|
|
|
|