Serije U nastavcima, a nisu sapunice |
|
|
05.02.2017., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
The Handmaid's Tale / Sluškinjina priča (2017-)
Distopija 
U travnju nam dolazi serija čija je radnja smještena u diktatorskoj Americi  Radi se o ženama koje su prisiljene biti konkubine zbog sveopće sterilnosti u zemlji.
Serija je nastala prema romanu Margaret Atwood, tu je i trailer.
Glume Elizabeth Moss i Rory iz Gilmorica.
|
|
|
06.02.2017., 09:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
earthsea kaže:
Distopija 
U travnju nam dolazi serija čija je radnja smještena u diktatorskoj Americi  Radi se o ženama koje su prisiljene biti konkubine zbog sveopće sterilnosti u zemlji.
Serija je nastala prema romanu Margaret Atwood, tu je i trailer.
Glume Elizabeth Moss i Rory iz Gilmorica.
|
Knjiga je super, nadam se i serija će biti barem približno...
|
|
|
26.03.2017., 06:21
|
|
dumspirospero
Registracija: Jun 2011.
|
nisam (jos) citala knjigu, ali po ovom malo duzem traileru izgleda da ce biti nelose
The Handmaid’s Tale Trailer (Official)
April 26, 2017 
|
27.04.2017., 01:34
|
|
.
Registracija: Sep 2005.
|
Pogledala sam prvu, sad idem na drugu, a mislila sam ici spavati 
Zanimljvi izbor glumaca. Pricekat cu da jos netko pogleda 
|
|
|
27.04.2017., 07:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Nisam još krenuo gledati ali ako su izašle prva i druga imam pitanje a bazirano je na traileru.
Da li se radi o posljedicama nekog rata ili katastofe ili se neplodnost pojavila sama od sebe ili od neke epidemije?
U traileru ona radi običan uredski posao i odjednom dobiva otkaz.
Vjerovatno je spoiler koristiti knjigu ali i u knjizi mi je glavna zamjerka što se od normalnog stanja gdje glavni lik ima život i posao u samo par godina se promjeni na totalitarizam nevidjen u povijesti. To se nikada u povijesti nije dogodilo, ono "od nula do 100", ili se zemlja već raspadala ekonomski i u gradjanskim ratovima ili se diktatura posredno uvodila i bivala sve gora.
Ali opet, pravo pisaca i scenarista je da pišu o čemu god žele.
Jel dobra gluma i ima li efekata ili se ne ide na to?
Hvala unaprijed.
|
28.04.2017., 10:15
|
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
U traileru ona radi običan uredski posao i odjednom dobiva otkaz.
Vjerovatno je spoiler koristiti knjigu ali i u knjizi mi je glavna zamjerka što se od normalnog stanja gdje glavni lik ima život i posao u samo par godina se promjeni na totalitarizam nevidjen u povijesti. To se nikada u povijesti nije dogodilo, ono "od nula do 100", ili se zemlja već raspadala ekonomski i u gradjanskim ratovima ili se diktatura posredno uvodila i bivala sve gora.
.
|
ne, uopće nije viđena takva promjena na totalitarizam ... povijesno gledano u 10 godina se tako dogodilo u Njemačkoj, a 10 godina na povijesnoj liniji je doslovno preko noći.
Bilo kako bilo, nakon izrežiranog napada na demokraciju ti kršćanski fundamentalisti privremeno ukidaju ustav pod pretpostavkom vraćanja reda i zakona i naravno put u režimski teror je otvoren.
Zanimljivo da upravo sada još jedna ekranizacija, baš kada neoconsi i za naše pojmove kršćanski fundamentalisti (oni koji kao iz rukava citiraju novozavjetne retke) imaju otovrenu platformu u USA sa novim predsjednikom. Novi predsjednik potpisuje EO kojima se poništavaju uredbe o zaštiti okoliša, "nobody has more respect for women than I do", njegov vice odbija biti u prisutnosti drugih žena ako nije prisutna i njegova supruga i kako stvari stoje to postaje trend, isti taj vice ne tako davno davao je izjave kako zakon o preljubu ne samo mora ostati na snazi, već ga se treba i pojačano provoditi .... ima toga još što u današnjoj Americi čini da se ovaj roman i samim time i serija čine manje SF
|
|
|
27.04.2017., 09:26
|
|
XXX
Registracija: Jan 2005.
|
Kaj su samo tri izašle pa ostatak ide tjedan za tjedan ili je sve izašlo?
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
|
|
|
27.04.2017., 12:54
|
|
King Kong
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Cesc kaže:
Kaj su samo tri izašle pa ostatak ide tjedan za tjedan ili je sve izašlo?
|
Tri izašle, ostatak ide jedna po tjednu.
|
|
|
27.04.2017., 16:03
|
|
.
Registracija: Sep 2005.
|
Meni je serija dobra, sokovita, iako do sad nikad nisam gledala takvu vrstu serije, svida mi se i nastavljam dalje.
Sinoc sam pogledla sve tri, a mislila sam samo poceti prvu, nije bilo sanse stati, spavala sam samo 2 sata  ali vridilo je 
|
|
|
27.04.2017., 09:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Koliko se sjećam iz knjige, ona spominje ratove, nerede, pa možda i neke nuklearne katastrofe, kad te žene koje odbace (npr. njena majka) čiste nekakav nuklearni otpad.
Spominje i jačanje te konzervativne struje koja je onda preuzela vlast. Samo što se to sve spominje usput i ukratko, a fokus je na njenoj priči u sadašnjosti.
|
|
|
27.04.2017., 09:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
btw. ide li ova serija na HBO?
|
|
|
27.04.2017., 10:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Neplodnost i umiranje beba po porodu su i prije diktature.
Ali kako mala iz Gilmorica loše glumi 
|
|
|
27.04.2017., 11:04
|
|
Cruel One
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
aliceblue kaže:
btw. ide li ova serija na HBO?
|
Ne, na Hulu.
Jedva čekam da popodne pogledam  
|
|
|
27.04.2017., 22:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2005.
|
Gdje mogu gledati ovu seriju?
|
28.04.2017., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Odlična mi je zasad serija i baš sam i ja pomislila kako je danas slična situacija kao u seriji prije novog poretka. Ne baš toliko ekstremno ali jako blizu.
|
29.04.2017., 08:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Ovo je više tema sada za pdf Politika, previše smo otišli u offtopic. 
|
29.04.2017., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim da će ovakvih vaših paralela biti sve više kako serija bude išla dalje.
Apropos toga, ima meta notica u seriji kad ona kaže nešto tipa "nismo se bunili, mislili smo da neće do ovoga doći".
Pogledala sam i film iz 1990 neki dan, i stvarno - predložak bolje leži serijskom formatu jer ima tu materijala.
|
|
|
29.04.2017., 17:08
|
|
Cruel One
Registracija: Jun 2007.
|
Prve tri epizode odlične
Iako, moram priznati da mi je neugodno to gledati, baš imam nekakav grč nelagode. Religijsko nasilje, ritualno silovanje pretvoreno u sveti čin, paradoksalno kažnjavanje silovatelja, porod pretvoren u parodiju, spolno sakaćenje...
I kakoje netko već napisao, situacija opako podsjeća na neke aktualne nijanse. Ono što me pogodilo nije onaj "nismo se bunili", već kada je June rekla "ovakve promjene ne nastaju odjednom", korak po korak su žene izgubila svoja prava. Podsjeća li na nešto?
Ajde, Rory (ok, tu je Emily) uopće nije loša. Elisabeth Moss je odlična. Općenito serija baš odiše nekom atmosferom represije, ispolirane površine ispod koje bi moglo nešto zakuhati.
Mala packa redatelju - mogli su čekati pravu kišu za scenu pljuska, ili barem snimati kad baš nije tako očiti sunčan dan  Ali neću baš biti takva picajzla, općenito mi se režija jako sviđa.
Jedva čekam nastavke, iako mi je muka pri samoj pomisli.
|
|
|
29.04.2017., 19:55
|
|
Seeder
Registracija: Sep 2008.
|
Zli bijeli muškarci tlače jadne žene  .... yawn. 
|
29.04.2017., 23:41
|
|
dumspirospero
Registracija: Jun 2011.
|
+1  osim sto mi nije bas yawn, tj. da se pogledati
onako, kao da netko prati clanke na indexu i onda snimi seriju po tome 
ocekivala sam nesto ozbiljnije, ovo mi je dosta treši i odvratno, ryan murphy style gdje su svi likovi poremeceni 
Zadnje uređivanje ellaria : 29.04.2017. at 23:53.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:17.
|
|
|
|