Bok ljudi,evo me opet,.....ovako,moja Azra ima sad 7 mjeseci,odlicno napreduje,inteligentna je i dosta poslusna ali uvijek postoji neko ali,....u dvoristu je strasna,nema tu nista uci,odlucija san ici s njom na skolovanje u 9 mjesecu,poslije lita jer sad ne mogu,ona ce tad imati godinu dana i mislim da je to OK.....sta se tice socijalizacije,s njom stalno idem van i medu ljude i djecu i druge pse al je ona i dalje nepovjerljiva prema strancima i malo nesigurna u sebe i onda zna lajat na strance ,valjda zbog njihovog naglog pokreta il glasnog nastupa,problem je sta se zna tako ponasat i prema djeci jer joj djeca prilaze glasno i naglo zato je stalno drzim na povodcu kad smo medu ljudima,a sad cu uzeti i brnjicu,a njen zastitnicki odnos prema meni i zeni nevjerojatan,....hoda mi na povodcu uz nogu s lijeve strane i u slucaju da se zaustavim da popricam s nekim obavezno se mora progurat izmedu mene i te osobe i prati svaki pokret i tu zna bit problema,prije 3 dana sam pricao tako s poznanikom i kad smo se rastajali on me uz pozdrav jos onako potapsao rukom po ramenu i tu je nastao urnebes,odmah je zalajala i skocila na njega,sreca da sam je cvrsto drzao,a covjek se uspio izmaknut nekako pa ga je ugrizla samo za jaknu i nije bilo neke vece stete,zato sad uzimam i brnjicu,....sad se nadam uz dresuru tu njenu ostrinu i eksplozivnost sto vise smanjiti jer sam ne uspijevam,.........strah me samo ako je sad takva sa 7 mjeseci,sta ce bit kasnije,......a stvarno ne poticem nekakvu agresivnost i nesto,ne daj Boze,.....sta se tice dresure il skolovanja,kako vec da se izrazim,....ici cu na poslusnost i socijalizaciju i na ispit poslusnosti,.......medu par ljudi s kojima sam razgovarao koji se bave s tim,neki me nagovaraju i da idemo na obranu i napad al to ne zelim jer mislim da bi to moglo potaknuti agresivnost,......e i sad mislim ovaj mjesec i da je steriliziram,...u dvoristu je uvijek slobodna,na lancu i vezu nikad nije bila i nece ni biti,uglavnom odlicna je ,problem je samo u toj ostrini i nervoznom tom odnosu prema strancima.....e sad neki kazu to je takva vrsta al znam neke belgijanere koji su skroz mirni i stalozeni prema nepoznatima na ulici,dobro to su uglavnom stariji psi al svejedno...prema drugim psima je odlicna i sa svima se zeli igrati.........pa eto svaki vas savjet i komentar na ovaj moj post je dobrodosao.............
|