Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Dionice

Dionice Ne zaboravi na stop-loss

Tematski alati Opcije prikaza
Prev Prethodni post   Sljedeći post Next
Old 04.04.2007., 13:43   #1
Question PRFC-R-A - Proficio d.d.

Nedavno mi je stiglo pismo firme AIM u kojem mi nudi otkup mojih dionica po cijeni 72,5 za svaku.

Malo sam istražio o čemu se radi; još dok sam bio klinac sjećam se da smo svi u obitelji dobili (od države?) određeni broj dionica u privatizacijsko investicijskim fondovima (ako se dobro sjećam ). Mi smo dobili dionice Expandia PIF-a.
Na net-u sam pronašao da Expandia više ne postoji već je pripojena firmi Profico, a naše dionice su ostale u istom broju. Dalje, u samoj ponudi piše da je spomenuti AIM dioničar Profico-a s udjelom oko 43% (iako na netu piše da imaju tek 15%, ali izvješće je za 9. mjesec prošle godine). Pretpostavljam da otkupljujući od nas, malih igrača (kolikogod nas ima), oni žele postati većinski vlasnik Profica. Također sam pronašao da se cijena dionice kretala do max 78 kn.

Moje pitanje je - što napraviti?

1) Isplati li se prodati paket i da li je ponuđena cijena fer?

ili,

2) ako AIM postane većinski vlasnik (što sigurno hoće, s nama ili bez nas), da li je bolje ostaviti dionice pa se nadati da će im oni napumpati cijenu?

ps

Sjećam se da su na početku te dionice vrijedile < 10 kn/komad i sjećam se da su torbari išli i otkupljivali ih za jeftinu lovu

Zadnje uređivanje Zafashan : 15.04.2007. at 02:21.
Neb-er-tcher is offline  
Odgovori s citatom

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:09.