Quote:
Sheshirdzhija kaže:
Ma za 4 osobe nije problem. Za 8 je jer ponestane mjesta. Pogotovo jer bude i povrća i svega.
Svatko ima ukus svoj, ali meni je to sa ploče, bez dima, ako netko dobro napravi, i dalje jako ukusno. Nisam ovisan o dimu toliko.
|
A cuj ako je meso i hrana ukusna, onda je ukusna. Velim ako vec idem raditi rostilj, volim i aromu dima.
Za ovaj dancook, karmenatle pod poklopcem ispeces za 6-8 min jednu turu i biti ce socni, bez krvi kod kosti. 3-4 min na jednu stranu i isto na drugu na direktnoj vatri pod poklopcem. Kao da peces steak. Naravno izvadi meso nesto prije van da nije hladno. A mozes pola ili 2/3 povrsine ugljen a dio prazan. Pa stavis batak karabatak prvo na direktno poklopis okrenes poklopis pa bacis na indirektno i peces karmenatle ili vratinu kako sam napisao dok se i pile pece indirektno. Onda to stavis u posudu da se odmori a za to vrijeme rijesis cevape i povrce. Za 30 min ili 40, imas hrane za 8 odraslih da se nazderu mesine.