Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Domovinski rat

Domovinski rat Domovinski rat bez politike

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.11.2010., 09:14   #241
Wink

Quote:
seargent fred kaže: Pogledaj post
Koliko sam shvatio ti si bio pripadnik 8 lako jurišne brigade
ima pravo...bio sam pripadnik te satnije..Peđa nam je bio zapovijednik!!!a u M.selo smo išli na odmor .ne umanjujem pri tome taj teren,ali čejeni su bili predaleko,a mi smo se navikli na Turanj..kada smo ih mogli nanjušiti

Zadnje uređivanje rezon@tor : 05.11.2010. at 15:26. Reason: kraćenje citata
FoT is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 09:21   #242
Quote:
germa-klen kaže: Pogledaj post
mislim a i mogao bi tvrditi da se 92" oformila jedna "A" brigada na KA-području od postoječih postrojba(110,137,13 DP,129,143 )nebi bila ništa slabija od bilo koje brigade u tom trenutku u cijeloj RH,te sve postrojbe do svojih rasformiravanja ni po čemu nisu odstupale od tadašnjih "A" brigada
sigurno nebi bile slabije,bilo je morala,ljudi koji bi dragovoljno išli..samo me brine tko bi eventualno njome zapovijedao...Miljavac ili Stojković...jer očito nije bilo mjesta za rođenog Karlovčana da zapovjeda .
pozdrav Germa!!!!!
FoT is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 15:30   #243
http://www.radio-mreznica.hr/vijesti...ga-u-logoriste
el kondor is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 16:42   #244
Evo opet po stoti put,Blečić,Laić,Katušin,Brlečić,Laić,Katušin ,Brlečić...........i tako do unedogled,pa oće se itko sjetiti ljudi sa terena i diireknih kontakata ,zašto ne pitaju Wolfove ljude ,bradu i ekipu za koje se zna da su bili tamo a isto i dečke iz 137. koji su bili direktno uključeni u fajt kako je to bilo ili još bolje kako je njima bilo tada ,opet se čitaju papiri i zapovijedi i kojekakvi pisani dokumenti koji ko zna kaj tumače totalnu suprotnost od stvari koje su se stvarno na terenu događale
germa-klen is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 16:46   #245
Quote:
FoT kaže: Pogledaj post
imam ih nešto...Zumba mi daje svoj negativ već 15g..nikak mustru nažicati!!ali imam nešto vrednije video od oko 3h na Turnju...
ma ima tih snimaka dosta ,recimo dimnjačar ima toga al neda nikome,daj prebaci na dvd pa uplodaj tu da se vidi
germa-klen is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 22:12   #246
Quote:
ma ima tih snimaka dosta ,recimo dimnjačar ima toga al neda nikome,daj prebaci na dvd pa uplodaj tu da se vidi
uskoro će sve sa dimnjačarevih kazeta biti prebačeno na dvd..,
strug 2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 08:49   #247
hm...bio sam tada na Logorištu.moji Wolfovi su držali stranu prema Turnju ,a 137.br.prema D.Resi i Bariloviću.e sad nije mi jasno kak ovi tvrde da je 110br. trebala izvršiti upad kada nas je bilo oko 60-tak najviše i nešto domaćih iz Narodne zaštite ,a čejena kažu oko 400 što bi bilo ravno samoubijstvu.dobro se sjećam da su im do zadnjeg dana još vozili kruh iz Žitoproizvoda kao i to što su imali i struje i vode,a kada smo htjeli prekinuti to sve još su Wolfa izribali da radi gluposti .Na dan kada su izišli prema D.Resi nismo ništa mogli jer su ostavili jedan vod ročnika jna i 2 tenka prema našoj strani i koji su bili dobro ukopani ,a koje smo kasnije izrokali uz pomoć naših tenkova sa Švarče,ali tek kad su ovi već bili otišli prema Bariloviću.Prije nismo mogli jer su našu stranu stalno tukli minobacačima i bestrzajcima sa Šanca.nebuloza je što ovi zapovjednici pričaju da je bio kaos u 110-toj.mislim da je njima bio kaos u informacijama, jer su nas 2 tjedna prija njihovog proboja uputili prema vojarni jer su kao imali informaciju da će se čejeni predati.Pokojni Wolf i Brada su išli na glavnu kapiju sjećam se kao da idu na izlet sa bijelom zastavom za pregovore i zvučnikom,srećom nas su ostavili u zaklonu jer bi nas sve porokali sa Pam-om kad su prema njima zapucali.mislim da ih je puka sreća obojicu spasila.Nebuloze su da smo im puštali da dovlače nove snage preko slapa jer smo ih 2-3 puta dočekali u zasjedii,tak da više nisu pokušavali..jedino prije tih akcija .ovo je moj skroman doprinos ovom događaju i napisao sam iz vlastitog iskustva što znam.jedino mi nije jasno što ova dvojica pričaju kad nisu ni bili tamo neg su se skrivali po zapovjedništvima u D.Resi i Karlovcu.neka to govore dečki i neposredni zapovjednici koji su bili na Logorištu.ja neću pisati da je 137. zbrisala jer nisam bio na njihovoj zoni odgovornosti i glupo mi je uopće o tome voditi polemiku jer sami oni dečki iz 137-me koji su bili tamo znaju što se točno dogodilo.i još samo jedno...gledao sam negdje..čini mi se u "Komšijama"intervju sa Ercegovićem koji je između ostalog rekao da im je bilo bliže da se izvuku prema Turnju,ali to nisu ni pomišljali jer su Logorište branile "elitne ustaške jedinice".Srećom nisu znali da imamo jedan beztrzajac i 2-3 ose...sve bez potrebne optike.
FoT is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 08:53   #248
baš si mislim da odem tamo na tu tribinu pa da ih priupitam neke stvari
FoT is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 10:04   #249
Quote:
FoT kaže: Pogledaj post
baš si mislim da odem tamo na tu tribinu pa da ih priupitam neke stvari
ma nema ti tu pomoći,oni znaju samo svoju istinu i niš više,već odavno smo nas par komentirali da treba za te okrugle stolove staviti dečke iz neposrednih tih akcija i događaja,prave ratne zapovijednike tipa brade,pokojnog wolfa,cele,berše ,protulipca,peđe,browinga i da sad ne nabrajam ,zna se ko je ratovao i držao pušku i barut mirisao,s tim svojim analizama i okruglim stolovima samo stvaraju pomutnju i krivu sliku događaja o kojima neznaju puno i nebi trebali onda o tome razglabati i ljude buniti .Ovo kad si spomenuo da je sa turanjske strane bilo 60 ljudi a oni spominju nekakva isteravanja ,napade i kajaznam kakve sve neubuloze isto je bilo i sa temom slunjska brda ,spominju našu vojsku ,taktike ko da smo tada bili prava vojska ustrojena,naoružana i taktički potkovana a ne hrpa dobrovoljaca koji su došli u trapericama i sa tanđarama branit Karlovac a da nisu ni razmišljali koja je sila na drugoj strani,uostalom to nas nije bilo ni briga tada,pa niko jači od mene kad sam zadužil ruskog špagina i doboš od 72 komada u njemu
germa-klen is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 10:52   #250
Quote:
ma nema ti tu pomoći,oni znaju samo svoju istinu i niš više,već odavno smo nas par komentirali da treba za te okrugle stolove staviti dečke iz neposrednih tih akcija i događaja,prave ratne zapovijednike tipa brade,pokojnog wolfa,cele,berše ,protulipca,peđe,browinga i da sad ne nabrajam ,zna se ko je ratovao i držao pušku i barut mirisao,s tim svojim analizama i okruglim stolovima samo stvaraju pomutnju i krivu sliku događaja o kojima neznaju puno i nebi trebali onda o tome razglabati i ljude buniti .Ovo kad si spomenuo da je sa turanjske strane bilo 60 ljudi a oni spominju nekakva isteravanja ,napade i kajaznam kakve sve neubuloze isto je bilo i sa temom slunjska brda ,spominju našu vojsku ,taktike ko da smo tada bili prava vojska ustrojena,naoružana i taktički potkovana a ne hrpa dobrovoljaca koji su došli u trapericama i sa tanđarama branit Karlovac a da nisu ni razmišljali koja je sila na drugoj strani,uostalom to nas nije bilo ni briga tada,pa niko jači od mene kad sam zadužil ruskog špagina i doboš od 72 komada u njemu
a ja prvo zadužio šarca koji nije mogao rafalno pucati,ali sam barem bio frajer
FoT is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 11:13   #251
Quote:
znaš kada je brda prvi put došao na prvu liniju na Turnju iz hotela californije ?
došel je kod nas negdje u siječnju 92.....eto i o njima..berši,peđi,i onim zapovjednicima vodova svaka čast..
FoT is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 12:37   #252
C/P
"Snage iz Logorišta, predvođene domaćim četnicima, doslovno su protutnjale krajem i iza sebe, na pravcima svojih djelovanja, ostavili 14-ero ubijenih i masakriranih civila od kojih je najstarija bila 92-godišnja Ana Mihalić."

-Znači domaći četnici iliti domaći Srbi s Korduna i Banije, a i Karlovca (kad je već Laiću to teško izgovoriti), oni koji su na grad i šire gradsko područje bacili preko 250 000 projektila a danas neometano žive među nama....

C/P
"Nedjeljko Katušin misli: - Problem je nastao puno prije 4. studenog, kad se dozvolilo da im u vojarnu stižu nove snage. Laić pak ide i korak dalje pa zaključuje – 110. nije izvršila zadatak. Da su spriječili dolazak snaga, bilo bi drugačije, smatra."

-Dakle, Katušin misli da je problem nastao kada se dozvolilo da im u vojarnu stižu nove snage, a to su gore navedeni domaći četnici. I tako dok Nedjeljko misli šta bi bilo kad bi bilo Mišo Hrastov guli 7 godina robije. Da,da gospodo Laići,Brlečići, Katušini i ostali "vitezovi okruglog stola o Logorištu", to je onaj ratnik koji na koranskom mostu nije dozvolio da pun autobus domaćih četnika uđe u karlovačku vojarnu i da onda od tuda ubijaju 92-godišnje Ane Mihalić i ostale civile po gradu....Mišo ih je tada ubio trinaest...i hvala mu za to.
Sad me zanima jedna stvar, šta bi bilo da je kojim slučajem netko od nas ubio npr. trinaest domaćih četnika dok su, u ranu zoru s okupiranog teritorija, prelazili u gumenjacima Koranu noseći kiselinu za tenkovske akumulatore u vojarnu Logorište? Dali bi danas bio heroj ili bi kratio dane sa Mišom Hrastovom u Lepoglavi? Nedvojbeno, bi bio heroj kao što je i Mišo. A Lepoglava? U državi u kojoj je dezerter ministar obrane a takvi kao Laić laprdaju o ratovanju Lepoglava je zicer.
el kondor is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 13:19   #253
Quote:
Već sam sa više strana i od viših zapovijednih pojedinaca iz tog vremena čuo da je Karlovac imao specifičnu situaciju zbog miješanja civilno-političkih struktura u stvari koje su morale biti isključivo vojnog karaktera.Da sada ne ulazim preduboko ali u tim "kuloarskim komentarima" spominju se "rodbinsko -kumske" veze sa drugom stranom oliti ga sa srbočetnicima.
Ispada da su se krizni štab i ostala ekipa preveć miješala u vojnu taktiku i odluke & poteze na terenu a da ofkors ,nisu trebali ili smjeli biti ni blizu tome
sam sebe qvotam al mislim da je u ovome bio dobar dio problematike ,miješali su se onda a sada o tome vode žućene rasprave umjesto da su radili svoj posao tada ma koji to uopće bio
germa-klen is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 20:37   #254
el kondor,germa,ToF...nema smisla raspravljati sa nekim tamo "zapovjednicima" koji stanje na ratištu gledaju iz štakorske(podrumske) perspektive...kakve su oni tamo ratne planove i akcije kovali,pitaj dragog Boga...a situacija na terenu je bila sasvim drukčija...nisu mogli znati šta se događa na prvoj crti jer tamo nisu bili....podsjećaju me na "ratnog izvjestitelja" Grdinu koji se javljao iz Mostanja daleko od Turnja a izvještavao je ko da se nalazi pod neprijateljskom paljbom....zato neka oni samo održavaju okrugle stolove i tamo raspravljaju....a valjda im to služi da se i za njih čuje,kako su i oni ratovali....ma neznam,sve mi to ide na k....
strug 2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 20:58   #255
Netko je pitao za autora fotografija na prošlim stranicama.

Zove se James Mason i na njegovoj stranici se može naći još fotografija sa karlovačkog ratišta.

http://www.pbase.com/zidar/hrvatska
Hollow Point is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 21:49   #256
Eto samo da kažem da imate moju podršku, htio bih da se u javnost probije glas boraca sa prve crte, i kad se slažu sa izjavama zapovjednika i kad se ne slažu.
mayday_bbb is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2010., 08:36   #257
Quote:
el kondor kaže: Pogledaj post
C/P
"Snage iz Logorišta, predvođene domaćim četnicima, doslovno su protutnjale krajem i iza sebe, na pravcima svojih djelovanja, ostavili 14-ero ubijenih i masakriranih civila od kojih je najstarija bila 92-godišnja Ana Mihalić."

-Znači domaći četnici iliti domaći Srbi s Korduna i Banije, a i Karlovca (kad je već Laiću to teško izgovoriti), oni koji su na grad i šire gradsko područje bacili preko 250 000 projektila a danas neometano žive među nama....

C/P
"Nedjeljko Katušin misli: - Problem je nastao puno prije 4. studenog, kad se dozvolilo da im u vojarnu stižu nove snage. Laić pak ide i korak dalje pa zaključuje – 110. nije izvršila zadatak. Da su spriječili dolazak snaga, bilo bi drugačije, smatra."

-Dakle, Katušin misli da je problem nastao kada se dozvolilo da im u vojarnu stižu nove snage, a to su gore navedeni domaći četnici. I tako dok Nedjeljko misli šta bi bilo kad bi bilo Mišo Hrastov guli 7 godina robije. Da,da gospodo Laići,Brlečići, Katušini i ostali "vitezovi okruglog stola o Logorištu", to je onaj ratnik koji na koranskom mostu nije dozvolio da pun autobus domaćih četnika uđe u karlovačku vojarnu i da onda od tuda ubijaju 92-godišnje Ane Mihalić i ostale civile po gradu....Mišo ih je tada ubio trinaest...i hvala mu za to.
Sad me zanima jedna stvar, šta bi bilo da je kojim slučajem netko od nas ubio npr. trinaest domaćih četnika dok su, u ranu zoru s okupiranog teritorija, prelazili u gumenjacima Koranu noseći kiselinu za tenkovske akumulatore u vojarnu Logorište? Dali bi danas bio heroj ili bi kratio dane sa Mišom Hrastovom u Lepoglavi? Nedvojbeno, bi bio heroj kao što je i Mišo. A Lepoglava? U državi u kojoj je dezerter ministar obrane a takvi kao Laić laprdaju o ratovanju Lepoglava je zicer.
eto tu je problem ,u ovom : Katušin MISLI
germa-klen is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2010., 18:05   #258
08.11. 1991. neprijateljski zrakoplovi raketirali su objekt "Vodoprivrede" u Draganiću gdje je bila smještena 2-1/129.br.Poginulo je 17 pripadnika iste ,a 9 ranjeno.

Iz knjige 110 br. 1. dio
germa-klen is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2010., 23:25   #259
Quote:
08.11. 1991. neprijateljski zrakoplovi raketirali su objekt "Vodoprivrede" u Draganiću gdje je bila smještena 2-1/129.br.Poginulo je 17 pripadnika iste ,a 9 ranjeno.

Iz knjige 110 br. 1. dio
Mozes, molim te, malo vise o tome?
17
RIP
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 09:30   #260
Quote:
Grugru kaže: Pogledaj post
Mozes, molim te, malo vise o tome?
17
RIP
To je bilo tad mobilizacijsko mjesto 129 Karlovačke brigade koja se ustrojavala i popunjavala.Nekadašnje barake od firme Vodovod koje su tada koristile za vojne potrebe.Mjesto je od Karlovca udaljeno nekih cca 10 km a tada od prve crte na Turnju ili Mekušju možda i 15 kilometara.Bilo je vrijeme ručka (misa danas počinje u kapelici izgrađenoj na tom mjestu u 14 sati kao i svake godine dosada) i ljudi su poslije ručka odmarali i vršili svakojake normalne zadače primjerene za radnje kod mobilizacije (kompletiranje opreme ,čiščenje naoružanja onaj tko ga je do tada dobio i slićne stvari) a dobar dio ljudi na sreču ako se to može uopće nazvati tako otišao je na okrijepu kod obližnje gostione-restorana ili pak u samoposlugu koja je isto tako bila dosta blizu tome mjestu.Da nije tako bilo broj žrtava bi bio puno puno veći.Po informacijama to je bio mig 21 i neznam točno kaj je smrad istresao ali broj žrtava govori sve ,i previše nažalost.Ovih devetorica ranjenih su večinom teško ranjeni od 80 % pa do 100% invalidi,dvojicu osobno poznajem ,jedan je bez noge a jedan bez pola stražnjice a o rupama po tijelu da ne govorim,i oni će danas svi biti u Draganiću naravno.
Eto to je ukratko ,teško je riječima opisati sada a kamoli tugu i žalost tih dana ali i golemi bijes kod nas branitelja koji nam je pomogao u daljnjim akcijama i obrani našeg Karlovca.
germa-klen is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:49.