Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.09.2021., 13:20   #81
Sve ovisi želi li autorica zarađivati, ili ima zaleđe pa može raditi što joj se sprdne bez da brine o preživljavanju.
Meni su digitalni marketing, fitness, interijeri bzvz. Kao i otvaranje kafića. Psihoterapija je isto bez veze, ali svugdje se uprknula tako da tu uvijek ima posla i može se masno zaraditi.
Kuhar je ok ako si u nekom jačem hotelu ili restoranu, ali to je pak krvav posao.

Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
E pa da, imati flotu takvih malih radnih vozila bi baš bilo super. Meni se sviđaju i oni mini bageri, koji stanu u obični pick-up. I oni mali kamiončići za čišćenje ulica su mi super.
Viličari. Ali ne vidim baš žene da ih voze.
Old 24.09.2021., 13:26   #82
Quote:
poison.Ivy kaže: Pogledaj post
moj dream job je kontrolor parkinga

Moj je čuvar državnog pečata.

Postoji li to još?
Old 24.09.2021., 13:30   #83
Hvatac snova?

Briga o starim ljudima i mentalnim bolesnicima uvijek ima posla i moze se dobro zaraditi.
Ali to je poziv i nije za svakoga.
Old 24.09.2021., 13:32   #84
Mm sanja o tome da vozi ralicu. Kao u američkim filmovima, -20 stupnjeva, mećava, rotirke, on u lumberjack jakni podstavljenoj krznom, sa otkačenom krznenom kapom i termosicom vruće kave piči kroz noć...
Old 24.09.2021., 13:38   #85
Thumbs up

Quote:
poison.Ivy kaže: Pogledaj post
moj dream job je kontrolor parkinga

Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Mm sanja o tome da vozi ralicu. Kao u američkim filmovima, -20 stupnjeva, mećava, rotirke, on u lumberjack jakni podstavljenoj krznom, sa otkačenom krznenom kapom i termosicom vruće kave piči kroz noć...
Isto fantasticno. Jedino je je problem sto se klima u Hrvatskoj promijenila pa nema vise snijega po zimi ko i prije.
autunno is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2021., 13:39   #86
Prodavanje magle..

https://www.24sata.hr/news/karlovack...rancima-612969
Duga111 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2021., 13:56   #87
Pa ima puno tih američkih poslova koji su super, ali ne bi funkcionirali u mini državici poput naše. Park ranger, npr. Ima ona neka ravnateljica Plitvica ...s cornrowsima , ali to je nečija kumičina. Jako malo je takvih poslova kod nas. Za to pretpostavljam treba završiti šumarstvo?
Meni je fora i real estate agent, ali u nekoj velikoj državi, a ne kod nas gdje imaš 700 agencija i stalno jedna te ista tri derutna stana na Njuškalu.
Old 24.09.2021., 13:58   #88
Quote:
Zuzzu kaže: Pogledaj post
Meni je fora i real estate agent, ali u nekoj velikoj državi, a ne kod nas gdje imaš 700 agencija i stalno jedna te ista tri derutna stana na Njuškalu.
i meni, al baš to, da je posao kao u usa
Old 24.09.2021., 14:04   #89
Quote:
Don`t cry kaže: Pogledaj post
i meni, al baš to, da je posao kao u usa
Pa da. Open house day itd. Kao onaj babac u Two and a Half Men. I baš se može dobro živjeti od toga tamo, a ne kao ovi naši jadnici koji svaštare.
Zadnji put kad sam gledala stan preko agencije, agentica mi javi da je na placu pa ćemo se čuti kad dođe doma. Pa sam čekala da skuha varivo dok mi se ne javi.

Ja bi bila pilot mini aviona, kao Maggie Da vozim pakete, lijekove na udaljene otoke i sl. Ali ne bih uspjela položiti svu onu matematiku za pilote. Niti mi je navigacija jača strana.
Old 24.09.2021., 14:07   #90
Quote:
Pa da. Open house day itd. Kao onaj babac u Two and a Half Men. I baš se može dobro živjeti od toga tamo, a ne kao ovi naši jadnici koji svaštare.
Zadnji put kad sam gledala stan preko agencije, agentica mi javi da je na placu pa ćemo se čuti kad dođe doma. Pa sam čekala da skuha varivo dok mi se ne javi.
da, plus kod nas svi mrdaju vrdaju kad treba platiti proviziju agenciji.

al ok, kužim i zašt, naši niš skoro ni ne rade za tu proviziju

ugl, kad bi bilo kak se šika, ja bih prva otišla to raditi s guštom
Old 24.09.2021., 14:22   #91
Quote:
partyboy kaže: Pogledaj post
Ja sam nedavno naletio i na reklamu za Školu dizajna Mirjana Mikulec.
Quote:
Prije bih upisala školu kuhanja Babunovich.
Old 24.09.2021., 17:42   #92
Evo predlažem za prekvalifikaciju plinomontažer. Dobila ponudu za ugradnju bojlera i cijev u zidani dimnjak na 30.000 kn. 2 dana posla. Jebate kakvi faxevi i edukacije. Trogodišnja škola i deri lovu.

Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
-skyfall- is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2021., 18:17   #93
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Evo predlažem za prekvalifikaciju plinomontažer. Dobila ponudu za ugradnju bojlera i cijev u zidani dimnjak na 30.000 kn. 2 dana posla. Jebate kakvi faxevi i edukacije. Trogodišnja škola i deri lovu.
Uf, ne bih ja toliku odgovornost. Nešto zezneš i...cigani lete u nebo.
Old 24.09.2021., 18:24   #94
Meni je super zanimanje fizioterapeut, mogućnosti profesionalnog razvoja i usmjerenja su raznolike, rade važan i dobar posao. Ako te privlači fitness, ne znam bi li ti i ovo bilo zanimljivo. YouTube kanala s fitness trenerima ili kuharima ima more, mislim da je tu velika prezasićenost. Ima ih više nego vježbača.

Doduše, ne znam koliko traje osnovno obrazovanje, mislim da je tri godine. Ali pretpostavljam da može izvanredno.
Samo sam se sjetila, pa neka ostane zabilježeno.
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2021., 18:34   #95
Quote:
autunno kaže: Pogledaj post
Ja tamo za 10-15 godina ako mi ovo sve dosadi sto sad radim cu ili: otvorit svoju mali restorancic po uzoru na jedan koji sam vidla u Portugalu, ili otvorit jedan mali kamp isto po uzoru na jedan koji sam vidla u Portugalu, ili otvorit vlastitu prodavaonicu grudnjaka ili cu flaksat tudja polja i obrezivat vocke. Ovo zadnje radi susjed mojih roditelja i bukiran je 3 mjeseca unaprijed. Citala sam takodjer da jedna zena u Hrvatskoj cisti i uredjuje grobove, cak otvorila obrt koliko je klijenata skupila. To mi je isto zanimljivo, groblja me umiruju.
Ovak iz glave, znam bar troje ljudi koji su otvorili obrt za održavanje grobova, svi su propali unutar godine dana.

Samo nemojte u organizatore vjenčanja, molim vas. Svake godine 20 novih položi tečaj, i onda na kraju glume cvjećare jer za organizatora nema posla.
Old 24.09.2021., 18:37   #96
Quote:
hours kaže: Pogledaj post
Meni je super zanimanje fizioterapeut, mogućnosti profesionalnog razvoja i usmjerenja su raznolike, rade važan i dobar posao. Ako te privlači fitness, ne znam bi li ti i ovo bilo zanimljivo. YouTube kanala s fitness trenerima ili kuharima ima more, mislim da je tu velika prezasićenost. Ima ih više nego vježbača.

Doduše, ne znam koliko traje osnovno obrazovanje, mislim da je tri godine. Ali pretpostavljam da može izvanredno.
Moj susjed je zavrsio srednju za fizioterapeuta i na kraju se je zaposlio u vojsci jer ne moze naci ni ustanovu za odraditi staziranje.
Duga111 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2021., 18:40   #97
Quote:
Duga111 kaže: Pogledaj post
Moj susjed je zavrsio srednju za fizioterapeuta i na kraju se je zaposlio u vojsci jer ne moze naci ni ustanovu za odraditi staziranje.
Ove kod kojih mi idemo stalno traže nove ljude, odlično posluju. Ali su sve bacc. I stalno se educiraju u raznim tehnikama.
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2021., 18:43   #98
Quote:
hours kaže: Pogledaj post

Je, važan je to i dobar posao ali nije tražen koliko se misli. Imam mladu susjedu fizioterapeuticu i nikako da dobije stažiranje pa radi u nekom call centru.
Doduše, vjerojatno nije problem dobiti posao nego to nesretno stažiranje.

Edit: Duga me pretekla
Old 24.09.2021., 19:27   #99
Ja znam dvoje fizioterapeuta koji su se odselili u Njemacku jer se nisu mogli zaposliti u Hrvatskoj. Doduse tam su se zaposlili pa se valjda isplati ak se nekom seli.
autunno is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2021., 19:56   #100
Quote:
Prije bih upisala školu kuhanja Babunovich.

Meni svi ti tečajevi digitalnog marketinga, web dizajna, grafičkog dizajna i sličnog po tim našim "učilištima" izgledaju kao nešto za što tražiš pare od staraca kad rokneš drugu godinu faksa treći put, a ne kao nešto gdje se zaista stekne neka suvisla razina vještine s kojom se može biti koristan na tržištu.
muca copatarica is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:24.