|
|
10.01.2025., 17:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
Bluebell62 kaže:
Ako se ne varam Adin spada u standard implantate, ono između low cost i premium. Vrlo solidni! Po tome je 6000 ok cijena za obje čeljusti - ja sam platila 9100 samo gornju!
Budući da je mm loše prošao zbog povjerenja, ja sam proučavala i istraživala sve u detalje, od recentnih istraživanja za svaki dio postupka, do istraživanja uspješnosti pojedinih brendova implantata, do postotka titana u pojedinim, pa istraživanja o primarnoj stabilnosti, o hidrofilnim premazima … potom tražeći ordinaciju koja ima oralni skener, vlastiti laboratorij i kompjutersko planiranje a i dobrog kirurga! A za to vrijeme moja dr i parodontolog su spašavali zube u donjoj čeljusti, i pokušavali produljiti vijek trajanja i nekima u gornjoj, na kraju uzaludno jer implantolog je za moju situaciju predložio kao jedino dobro rješenje Allon4!
U cijelom Zg samo je njih nekoliko zadovoljavalo moje kriterije!
Nadam se da će kod tebe u konačnici biti sve ok, samo nemoj dopustiti da te zavlače! Budi naporan i dosađuj im, imaš pravo na to, pošteno si platio uslugu!
|
Hvala ti na savjetima,volio bih ti poslati sliku da vidis da ne fantaziram al ne prolazi.Najmanja sto sam uspio je 25 Kb.Jos jedno pitanje,moja stomatologinja kod koje sam preko hzzo bi mi trebala ako zelim to pogledat i rec svoje misljenje?
|
|
|
10.01.2025., 19:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2024.
|
Quote:
idjeelagi kaže:
Hvala ti na savjetima,volio bih ti poslati sliku da vidis da ne fantaziram al ne prolazi.Najmanja sto sam uspio je 25 Kb.Jos jedno pitanje,moja stomatologinja kod koje sam preko hzzo bi mi trebala ako zelim to pogledat i rec svoje misljenje?
|
Ni ja ne znam staviti sliku, ali nema veze! Čim vidiš u ogledalu ili na fotkama da je nešto drugačije, sigurno je! Pokušaj naći neku sliku gdje se smiješ i onda se poslikaj sad u istoj pozi i onda bi mogao bolje uočiti razliku!
Mene moj mobitel i dalje prepoznaje jer imam face id pa je onda visina zagriza ok.
Na žalost, otisci se ne čuvaju! Da imaš negdje svoje stare otiske kad su ti prije radili proteze još u kombinaciji s tvojim zubima, danas bi lakše mogao komparirati zagriz! No što je tu je.
Naravno da se možeš obratiti tvojoj primarnoj, još ako te dugo pozna, sigurno će prije vidjeti koliko je zagriz u disbalansu u odnosu na prije! Ne treba ti biti neugodno ju to zamoliti.
Ja sam s mojom pretresala sve moguće opcije, neizmjerno sam joj zahvalna na strpljenju i svim pripremnim radovima, pomogla mi je u izboru ordinacije, a i sad dalje prati moje stanje, a isto tako i parodontologica! Takvi poslovi su pravi timski rad
|
|
|
10.01.2025., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Evo mojih privremenih, izgledali su ko biseri. Stalni nisu tako dobro ispali. 
Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
|
|
|
10.01.2025., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bluebell62 kaže:
Ni ja ne znam staviti sliku, ali nema veze! Čim vidiš u ogledalu ili na fotkama da je nešto drugačije, sigurno je! Pokušaj naći neku sliku gdje se smiješ i onda se poslikaj sad u istoj pozi i onda bi mogao bolje uočiti razliku!
Mene moj mobitel i dalje prepoznaje jer imam face id pa je onda visina zagriza ok.
Na žalost, otisci se ne čuvaju! Da imaš negdje svoje stare otiske kad su ti prije radili proteze još u kombinaciji s tvojim zubima, danas bi lakše mogao komparirati zagriz! No što je tu je.
Naravno da se možeš obratiti tvojoj primarnoj, još ako te dugo pozna, sigurno će prije vidjeti koliko je zagriz u disbalansu u odnosu na prije! Ne treba ti biti neugodno ju to zamoliti.
Ja sam s mojom pretresala sve moguće opcije, neizmjerno sam joj zahvalna na strpljenju i svim pripremnim radovima, pomogla mi je u izboru ordinacije, a i sad dalje prati moje stanje, a isto tako i parodontologica! Takvi poslovi su pravi timski rad
|
Otiske nemam al imam stare proteze u vodi,zato ih i cuvam.A i slike sam trazio,ove digitalne su kad sam vec pokoji zub izgubio ili nisam uvjek nosio proteze,pa sam stekao naviku sto vise sakrivati zube.Moracu posegnut za starim,papirnatim slikama.Citam sad ove hrpe postova od ranije i ucim se,zlu netrebalo.Hvala jos jednom i lp.Il sto bi rekla Meri ,adio Bela
|
|
|
10.01.2025., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
idjeelagi kaže:
Jos nakon 10 mjeseci napred na nepcu osjetim lagane otoke,navece.
|
To nije dobro, treba rješavati upalu i inzistirati da se upala sanira. Kad periimplantitis krene ode implantat. Računaj kao i kod mene cca 5- 6 godina.
Svaka sitna greška od strane kirurga, protetičara ili tehničara će se na kraju pripisati pacijentu jer tobože nije higijena zuba bila adekvatna.
Zato kod svakog dijela rada ako nešto ne štima i probati ih uvjeriti da nije dobro. Znam sve kako ti je jer sam to prolazio.
Uvjeravaju te da je sve ok ili bit će to dobro.
|
|
|
10.01.2025., 22:34
|
|
Razvratoslovni učenjak
Registracija: Dec 2015.
Lokacija: Slovenijastan odmah pored Kroatistana, susjedno ali ipak prijateljsko pleme.
|
Što se tiče postavljanja fotografija to je jednostavno:
1 Fotografije shranite na računalo, s nekim od bezbroj programčića za uređivanje slika (npr Faststone)
https://www.faststone.org/index.htm fotke obradite po želji ili ih naprosto dovedete na "prihvatljivu forumsku veličinu"
što znači rezoluciju od npr 800x600 pixela ili npr 700x600, ili 660x480 nebitno sad, to sami kreirate. Prevelike slike čine stranicu dosta težom za čitanje i gledanje.
2 U goooogle ukucate postimage i pojavi se stranica https://postimages.org/
Tu imate samo jedan prozorčić s samo 1 opcijom. Kliknete ga. Izaberete slike s računala, one se same nalože na toj stranici.
3 Postimage vam ponudi više opcija što želite da uradite sa slikama; kako da budu vidljive na forumu. Izaberete nešto što vam odgovara i to je to.
4 Samo kopirate ponuđene linkove s Postimagea i zalijepite ih u svoj text.
Jasno kada objavite post na mjestu gdje je bio kopirani text s Postimagea pojavit će se vaša fotografija.
Jednostavno, vježbajte, ne možete napraviti ništa loše ni sebi ni forumu.
Inače forum ima i temu o postavljanju fotki: https://www.forum.hr/showthread.php?t=151039
Ima čak i stranica na kojoj možete vježbati objavljivanje slika i videa.
https://www.forum.hr/showthread.php?t=170554
|
|
|
11.01.2025., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Današnji ortopan.
Dolje 6 bazalnokortikalnih i 3 klasična implantata.
Lijepo se vide razlike.
Gore all on 4
|
|
|
11.01.2025., 15:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
marinko57 kaže:
Današnji ortopan.
Lijepo se vide razlike.
Gore all on 4
|
Jesi li proslijedio rtg u ordinaciju gdje su ti ugrađivali te kortikalne implantate, ako mogu po snimci vidjeti je li ok!
|
|
|
11.01.2025., 16:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Proslijedio i čuli se telefonom. Po njoj se ne vidi na RTG razlozi zašto boli.
Rekla je morate doći da vidimo.
|
|
|
11.01.2025., 17:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
marinko57 kaže:
Proslijedio i čuli se telefonom. Po njoj se ne vidi na RTG razlozi zašto boli.
Rekla je morate doći da vidimo.
|
Onda ti nema druge, nego zapali preko granice! I javi što su ti rekli! Sretno!
|
|
|
12.01.2025., 22:05
|
|
Razvratoslovni učenjak
Lokacija: Slovenijastan odmah pored Kroatistana, susjedno ali ipak prijateljsko pleme.
|
Quote:
marinko57 kaže:
Današnji ortopan.
Lijepo se vide razlike.
Gore all on 4
|
Marinko, meni se čini da je ugradnja onih prije, a i ovih novih implantata nestručna.
Ovaj drugi zubar iz BL ti je trebao povaditi stare implantate, a prodao ti je priču o tome
kako je bolje da ostanu kao neki "spavači" ili "čuvari".
Zašto ih nije izvadio?
Zato što se implantati kada srastu u kost i kada se dobro "osteointegriraju"
ne mogu samo odšarafiti, njihovo uklanjanje je znatno teže i zahtjevnije od ugradnje.
Da sad ne pametujem, što bih ja napravio da sam na tvom mjestu?
Otišao bih u neku uglednu ordinaciju i platio da mi samo dadnu komentar
-stručno mišljenje što bi bilo dobro za mene.
Bez da bi mi išta ponudili, prodali, radili ili ugradili -znači samo stručno mišljenje.
|
|
|
12.01.2025., 22:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisu imali odgovarajući alat za skidanje implantata. Probali su sa kliještima, izredali se njih više ali bez uspjeha. To su pokušali zubari a kirurg nije ni pokušao već je rekao neka stoje kao spavači.
I ja mislim da prvi nisu rađeni po pravilima struke.
Bojim se da će svaki drugi reći da taj rad nije dobar i da bi on to bolje napravio.
|
|
|
12.01.2025., 23:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Ono što me sad muči, od kuda tako jaka bol na lagani pritisak na donju protezu. Već 3 dana na brufenu i kašastoj hrani.
Nema živaca, nema jakih pritisaka na implantate nema upale zubnog mesa, nema otoka. Prelaskom prsta pi gingivi nema bola. Znači da bol proizvodi novoizgrađeni implantati? Zašto?
Sedmi dan na klavocinu i medazolu.
Ja veterinar a supruga liječnica i čudimo se.
|
|
|
14.01.2025., 11:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
Kakvi su Bego implantati?
|
|
|
14.01.2025., 20:48
|
|
Razvratoslovni učenjak
|
Quote:
marinko57 kaže:
Nisu imali odgovarajući alat za skidanje implantata.
Probali su sa kliještima, izredali se njih više ali bez uspjeha.
To su pokušali zubari a kirurg nije ni pokušao već je rekao neka stoje kao spavači...
|
Mene ovakve i slične stvari uvijek šokiraju i ostavljaju bez daha.
Koliko puta sam si u životu rekao:
Pa gdje ti ljudi izuče škole, kako se zaposle, zašto se tijekom života ne obrazuju.
Kakvi panjevi.
Pa svakome tko radi sa zubima je jasno da se implantat koji je dobro osteointegriran u kosti nikako,
nikada ne može vaditi s kliještima poput običnog prirodnog zuba.
To može imati ozbiljne i opasne posljedice.
Po drugoj strani novodobni zubari bi samo šarafili implantate, a kada dođe do vađenja onda probljem!
Pričam sa svojim zubarom kod kojega idem još od prošlog stoljeća, nije baš 30 godina,
ali skoro. Za sve to vrijeme nisam izgubio niti jedan zub. Odličan zubar.
On za par godina odlazi u penziju. Kaže da u penziji neće raditi privatno.
Pitam ga koga bi mi mogao preporučiti: on kaže nažalost nikoga.
Živim u manjem mjestu u Slo gdje se svi poznajemo, ima nekih 7-8 zubara
i stvarno moj dojam je da baš dobrih zubara ima možda 10 najviše 15% -nažalost.
To i on potvrđuje. To je dosta specifičan posao koji nije ispostavljen tržišnoj utakmici...
|
|
|
14.01.2025., 21:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Zanimljivo kako se trči za profitom. U Zagrebu gdje sam prve radio bila je ambulanta u zgradi u prizemlju cca 80 m2 sa 4 tima ujutro i popodne. Nakon 6 godina napravljene dvije nove zgrade sa apartmanima i bazenom. Sad imaju ukupno po javno dostupnim podacima 75 zaposlenika. Imali su ukupan promet 7,5 mil eura i 1,5 mil dobiti. Zanimljivo da im je prosječna plaća bila 1.100 eura. Ispada da su sa plaćama u rangu sa trgovcima i trebali bi im pomoći jer sa tim teško mogu preživjeti. A da ne kažem da im je fluktuacija stručnog kadra velika, vidio sam dosta mladih zubarica koje su iz BiH, Makedonije.
I kad pacijentu odu implantati teško im se odreći nekoliko stotina eura i pacijentu dati nove jer onda bi se to osjetili na 1,5 miliona eura dobiti. Tražili da mi izvade i naprave augmentaciju u tim šupljinama 2.300 eura.
Pacijenti im dođu sami kao neki ljudi koji će puniti blagajnu i bili ih briga što će na kraju ispasti . Nema više ljudskog odnosa, struka se srozava, sve više nezadovoljnih pacijenata.
Da mi se sada vratiti prije početka radova doveo bi najboljeg odvjetnika i napravili bi ugovor sa pravima i obvezama jedne i druge strane i sankcije koje bi išle za neispunjenje obaveza.
Ja njima iskeširao na početku 70.000 kn i na povjerenje.
|
|
|
18.01.2025., 11:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
sime kaže:
Kakvi su Bego implantati?
|
Sasvim su u redu su,inače njemački.Sve ovisi o cijeni.Trebali bi biti jeftiniji od onih najskupljih iz prvog razreda.Znam kad su se pojavili kod nas,jedna razvikana poliklinika ih je prva počela nuditi.Netko mi je pisao o tome od forumaša.
Htio je uzeti Nobel iz njihove ponude,ali su agresivno forsirali da uzme Bego.Vjerovatno su imali jako dobar rabat,ali forumašu se nije svidjelo što ne poštuju njegov izbor,kao što ne bi niti meni pa je odustao od te poliklinike.
|
|
|
18.01.2025., 16:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Na web stranici proizvođača pišu da daju garanciju na 5 godina za jednu marku implantata i ako ne uspije oseointegeacija vraćaju novce ordinaciji, zubnom tehničaru a pacijentu daju nove implantate.
"Jamstvena obveza BEGO Security Plus nudi dodatnu sigurnost za svu vašu brigu o implantatima i, u slučaju jamstvenog zahtjeva, uključuje povrat troškova stomatoloških naknada, laboratorijskih troškova i materijalnih troškova."
|
|
|
19.01.2025., 14:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bluebell62 kaže:
Ako se ne varam Adin spada u standard implantate, ono između low cost i premium. Vrlo solidni! Po tome je 6000 ok cijena za obje čeljusti - ja sam platila 9100 samo gornju!
Budući da je mm loše prošao zbog povjerenja, ja sam proučavala i istraživala sve u detalje, od recentnih istraživanja za svaki dio postupka, do istraživanja uspješnosti pojedinih brendova implantata, do postotka titana u pojedinim, pa istraživanja o primarnoj stabilnosti, o hidrofilnim premazima … potom tražeći ordinaciju koja ima oralni skener, vlastiti laboratorij i kompjutersko planiranje a i dobrog kirurga! A za to vrijeme moja dr i parodontolog su spašavali zube u donjoj čeljusti, i pokušavali produljiti vijek trajanja i nekima u gornjoj, na kraju uzaludno jer implantolog je za moju situaciju predložio kao jedino dobro rješenje Allon4!
U cijelom Zg samo je njih nekoliko zadovoljavalo moje kriterije!
Nadam se da će kod tebe u konačnici biti sve ok, samo nemoj dopustiti da te zavlače! Budi naporan i dosađuj im, imaš pravo na to, pošteno si platio uslugu!
|
Nesto se smrdala zadnja stranica,slova jako umanjena.Slijedio sam savjet Macka Gastona iu vezi slika pa cu pokusati staviti link galerije.Ako ne prodje moracu sliku po sliku https://postimg.cc/gallery/tPPWBLB Tu sam u mladim danima,pa s protezom ,onda privremenim zubima i ovi lijepi su zavrsni rad ,kolegicini,radjeno kod istog dr.
|
|
|
19.01.2025., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
idjeelagi kaže:
Nesto se smrdala zadnja stranica,slova jako umanjena.Slijedio sam savjet Macka Gastona iu vezi slika pa cu pokusati staviti link galerije.Ako ne prodje moracu sliku po sliku https://postimg.cc/gallery/tPPWBLB Tu sam u mladim danima,pa s protezom ,onda privremenim zubima i ovi lijepi su zavrsni rad ,kolegicini,radjeno kod istog dr.
|
Vidim proslo je u vezi slika.Na stranici i dalje mikro slova i okvir za pisanje.Bio sam uporan s zvanjem pa su mi saopcili kako je sad,nakon 3 ipo mj,javio da nevalja otisak pa cu uskoro ponoviti.Prilicno neprofesionalno,dal od labor.ili No eto,pogledajte slike na linku pa vas molim misljenje,sve prisutne forumase.
|
|
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:12.
|
|
|
|