Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
11.01.2014., 10:15
|
|
Ygritte
Registracija: Feb 2008.
|
Ovaj recept mi se svidio: nasjeckaš đumbir na tanke prutiće, nasjeckaš limun s korom na tanke kriške i preliješ s medom u staklenki (treba pomiješati, a malo je teže ako je med jako gust). Čuvaš u frižderu i razmutiš svako jutro jednu-dvije žličice toga s vrućom vodom. Svako jutro popijem taj čaj, a te prutiće đumbira pojedem. Jedino me malo brine taj limun, nije da imam domaći.  S druge strane što sve pojedem preko tjedna, vjerojatno me neće ubit jedan limun. 
|
|
|
14.01.2014., 15:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Pink Freud kaže:
Ovaj recept mi se svidio: nasjeckaš đumbir na tanke prutiće, nasjeckaš limun s korom na tanke kriške i preliješ s medom u staklenki (treba pomiješati, a malo je teže ako je med jako gust). Čuvaš u frižderu i razmutiš svako jutro jednu-dvije žličice toga s vrućom vodom. Svako jutro popijem taj čaj, a te prutiće đumbira pojedem. Jedino me malo brine taj limun, nije da imam domaći.  S druge strane što sve pojedem preko tjedna, vjerojatno me neće ubit jedan limun. 
|
Malo sam se pokolebao u uvjerenju kako je djumbir izvrsno sredstvo za jacanje imuniteta.Premda sam ga zadnja dva tjedna koristio 2 puta dnevno s limunom i medom unatoc svemu sam u medjuvremenu zaradio gripu.Btw. dok sam jutro pocinjao s cesnjakom nije bilo ni prehlada ni viroza.No zamijenio sam cesnjak s djumbirom jer sam "mirisao".
Na tom poslu sam se susreo i s time da me čovjek laže u oči, i to prilično uvjerljivo. Jedan radnik nije došao na posao i ja pitam što je s njime. Kaže drugi radnik Mirko."Ti ne znaš? On je umro.""Umro??" pitao sam."E, je. Ja sam bio posljednji put ispratit svog prijatelja. Sklupčo se mali, kao crnac mali. Puno je on pio, znaš."Dr Diego
|
|
|
20.01.2014., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
jučer napokon otkrila čaj od đumbira
presavršen mi je
od sada svaki dan šalica,a pošto je i muž oduševljen on se javio dobrovoljno da će biti službeni spremač ovog čaja
mirisom me podsjeća na neke žvake  ,malo pecka u grlu kad se pije,ali savršen je
|
|
|
20.01.2014., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
nama je sveki napravila napitak: domaći med+našnitan đumbir+našnitan limun s korom. ujutro natašte sa mlakom vodom. dođe kao čaj! ko' da sam se navukla na to. prefino. malac pije iscijeđen sok od naranče+2 žlicetog napitka i isto traži svako jutro ... da nismo ovisni?? 
|
21.01.2014., 23:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
danas sam zalutala u merkator i među voćem stoji đimbir (46 kn kilo) a ispod piše ovo: Ingver (đumbir). I onda sam proguglala i vidjela da je to stvarno drugi naziv đumbira. uglavnom prvi put čujem.
zadnaj tura iz konzuma mi je bila odlična.
|
|
|
25.01.2014., 21:53
|
|
tamburaš
Registracija: Apr 2011.
|
čaj od đumbira je najfiniji čaj na svijetu  a i probao sam onaj kao lijek đumbir med limun, isto odlično
|
|
|
28.01.2014., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Još nikad ga nisam koristila...ali evo počet ću. Za početak, ribanog kao dodatak nekoj salati; tako naribam i malo mrkve po zelenoj npr. ili jabuke po kupusu i tako. Samo nisam znala dosad je li jestiv sirov (blamaža!) ili se mora termički obraditi.
|
29.01.2014., 10:26
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Od sirovog ces i dobiti najvise koristi. 
|
|
|
10.03.2016., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2004.
|
I mene je zaintrigirao taj đumbir, i pošto sam u godinama (60 g) i sve polako počimlje da slabi, probao sam kombinaciju ribanog đumbira s medom ali mi smetaju oni komadići đumbira koji me iritiraju. Probao sam i mixat korijen ali onda se pojave neka vlakna (kao dlake kose) što me tjera na povraćanje.
I na kraju sam probao kombinaciju meda i đumbira u prahu (bočica) i napokon mi je super probavljivo.
E sad me zanima da li je taj đumbir prah znatno nekvalitetniji od sirovog ili nije.
Ako nema neke velike razlike onda bi nastavio s tim u prahu.
Ima li ko da zna nešto o tome
|
|
|
17.10.2016., 17:20
|
|
Dodge Challenger R/T
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Pink Freud kaže:
|
bok,
dal treba đumbir oguliti ili ga s korom stavim u med ? i kada si želim napraviti čaj, od onog trena kad stavim jednu dvije žlice u vruču vodu, dal treba odstajati prvo ili ne ? 10 minuta pa onda popiti
hvala
|
|
|
21.10.2016., 13:40
|
|
Korisnica
Registracija: May 2007.
|
Evo jos jedne fanuse djumbira
Imam vrlo jednostavni pristup, narezem djumbir na listice i zalijem ga prokuhanom vodom, pa to pijem.
Na kraju i izgrickam i pojedem namocene listice.
Poceo me nesto cesce muciti gastritis i djumbir je tu zakon, osim sto je fin, fakat instantno sredi zeludac, iste sekunde 
|
|
|
10.11.2016., 05:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Kupih djumbir u Metrou. Nekak mi je cudan, nije na presjeku onak fino lijepi zuti, nego nekak sivkast. Zbog cega bi to bilo? Miris i okus ok.
|
|
|
10.11.2016., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2015.
|
Meni su ti kineski djumbiri malo sumnjivi, ja kupin organski - puno je bolji okus.
|
11.11.2016., 07:52
|
|
Registrirana korisnica
Registracija: Jun 2009.
|
Đumbir
Quote:
ayin13 kaže:
Meni su ti kineski djumbiri malo sumnjivi, ja kupin organski - puno je bolji okus.
|
I taj organski je iz Kine. Kupim ga i ja najcesce ali pitanje je po cijim je standardima o organskom uzgoju taj djumbir uzgojen. Ne znam kakvi su kineski standardi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
11.11.2016., 10:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovaj moj je iz Perua. Mozes ga naci u intersparu, probaj, meni je razlika ogromna.
|
12.11.2016., 11:51
|
|
Registrirana korisnica
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
ayin13 kaže:
Ovaj moj je iz Perua. Mozes ga naci u intersparu, probaj, meni je razlika ogromna.
|
Sada trosim djumbir iz Interspara i jako je dobar ali ne sjecam se da je bio deklariran kao bio uzgoj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
12.11.2016., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Ima nas jos koji obozavamo đumbir. Bilo u caju bilo u jelima.
Osobno ga najvise koristim za dorucak i gustim juhama.
|
|
|
12.11.2016., 13:44
|
|
*ZlikovLičanka*
Registracija: Oct 2006.
|
Ja sam zadnja dva puta uzela u Billi i jako sam zadovoljna. Najcesce kuham cajeve, juhe i variva, ali volim ga i u mesnim umacima i kolacima. 
|
|
|
12.11.2016., 17:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
coffeebreak kaže:
Sada trosim djumbir iz Interspara i jako je dobar ali ne sjecam se da je bio deklariran kao bio uzgoj. 
|
Imas i taj obicni refuzo iz Kine, ali potrazi Natur Pur, njihovu robnu marku organske hrane. Malo je skuplji, ali puno bolji okusom
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:19.
|
|
|
|