Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.10.2021., 12:43   #381
Meni su trenutno svi zidovi u stanu bijeli.
Uredjujem curama sobu i raxmisljam bi li im stavila nesto njezno sivkasto ili bezasto na jedan zid ili neku tapetu.
Ruralna is offline  
Old 25.10.2021., 12:49   #382
Imam u dnevnoj jedan zid i kao šank u nijansi svijetli sea breeze, u spavaćoj iznad uzglavlja neku prljavo sivo ljubičastu, u dječjoj lijepu ružičastu. Ostatak je bijelo.

Sad kad razmišljam, najljepše izgledam u dječjoj sobi jer mi ta nijansa paše po sezonskom tipu
Morat ću prefarbat ostalo da budem lijepa u svakoj prostoriji
hours is offline  
Old 25.10.2021., 12:49   #383
Možeš im staviti šljokice u bijelu boju na zid, da se presijava kad sunce padne na njih.
Old 25.10.2021., 14:42   #384
Quote:
Pješčani sat kaže: Pogledaj post
Narančasta mi ne sjeda, hladna je i ne osjećam se ugodno uz nju.
imam dnevni boravak kome su dva zida obojana u žuto, jednu toplu nejaku žutu. Taman uz dva bijela zida, digne prostoriju a nije prejako. Ivan velike prozore i gleda dnevni na jug, većinu dana je prepun svjetla, odlično izgleda. Spavaća je bijelih zidova i sad razmišljam bi li bilo bolje da stavim ili zidnu tapetu ili ofarbam jedan zid u nešto zagasito, jer je soba mala, i nema puno stvari.

I ja se razmisljam za sobu isto. Iako imam bijele zidove nigdje u stanu mi nisu prebijeli (zbog namjestaja koji je topliji), osim u sobi i to gledano s kreveta jer je nasuprot bijeli ormar (uz bijeli zid).
Kako ormar pokrije vecinu zida glupo mi je farbati komadic zida uz vrata, mislim da bi izgledalo malo off, pa trenutno razmisljam o stopu u boji, nesto ovog tipa:

https://6u1e595jno-flywheel.netdna-s...-ceiling-1.jpg

https://hips.hearstapps.com/hmg-prod...0&resize=480:*

https://laurelberninteriors.com/wp-c...-Interiors.jpg

ali jos skupljam hrabrost
levantinka is offline  
Old 25.10.2021., 14:45   #385
Quote:
Možeš im staviti šljokice u bijelu boju na zid, da se presijava kad sunce padne na njih.
ovo mrak izgleda, moja mala u sobi ima zid pola crni pola bijeli, oboje sa sljokicama.
bijela odlicno ispada bez ikakvog truda dok je crnu puno teze razvuci da su sljokice ravnomjerne
Old 25.10.2021., 15:05   #386
Quote:
bijeli zeko kaže: Pogledaj post
Podsjeća me na pisarnicu s Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Pogotovo iz doba kad se dolje još naveliko dimilo od cigareta i vruće kave.
Mene na ucionicu.
A pisaci stol (nakon renovacije) na skolsku klupu.
Ono cudo od lustera mi je jako grdo. Ne vjerujem da bi si ljudi to stavljali da nije in.
Mozda i bi, mozda je samo meni grdo, kaj ja znam.
Ja vidim samo jednu after sliku, pa ne znam kaj bi drugo komentirala.
Hannah 3 is offline  
Old 25.10.2021., 15:35   #387
Quote:
levantinka kaže: Pogledaj post
I ja se razmisljam za sobu isto. Iako imam bijele zidove nigdje u stanu mi nisu prebijeli (zbog namjestaja koji je topliji), osim u sobi i to gledano s kreveta jer je nasuprot bijeli ormar (uz bijeli zid).
Kako ormar pokrije vecinu zida glupo mi je farbati komadic zida uz vrata, mislim da bi izgledalo malo off, pa trenutno razmisljam o stopu u boji, nesto ovog tipa:

https://6u1e595jno-flywheel.netdna-s...-ceiling-1.jpg

https://hips.hearstapps.com/hmg-prod...0&resize=480:*

https://laurelberninteriors.com/wp-c...-Interiors.jpg

ali jos skupljam hrabrost
Netko mi je jednom objašnjavao zašto strop uvijek treba biti svijetle boje, a pod tamne, jer kao predstavljaju zemlju i nebo, pa je čovjeku potrebno imati slične boje u kući kao i vani.
Zadnja mi se najviše sviđa, ali u principu su sve tri dobre. I ovo s razvučenom bojom u određenom rasponu preko zida i stropa mi je ok.
Old 25.10.2021., 15:45   #388
Da, to sam i ja cula, kao pod bi trebao biti prizemljujuci, a strop otvoren. Ima mi jako smisla, iako bi tu spavaca mogla biti iznimka, kao zavlacenje u spilju.

Recimo, sad nakon sto zivim neko vrijeme u tom bijelom primjetila sam da mi to jako pase u dnevnom dijelu stana, nemam onaj osjecaj da me stan gusi i da moram izaci prosetati (sto mozda nije tako dobro na kraju ), a u sobi mi je ta bjelina nekako nelagodna, kao da sam na operacijskom stolu i sad me budu dosli rastrancirati
levantinka is offline  
Old 25.10.2021., 21:42   #389
Taman plafon će ti jako spustiti i smanjiti prostor, zato dobro razmisli da li to želiš.

Ja sam jedno vrijeme ove (male) narančaste zidove bila obojala u sivo. Razlika između sivog i narančastog je bila kao nebo i zemlja. Soba je izgledala puno manja i tamnija. Sad kad je opet narančasto - puno je svjetlije i veselije, sunce se drugačije reflektira i puno je toplije.

Ne mogu zamisliti kako bi izgledalo da mi je plafon bio siv, mislim da bih imala dojam kao da mi se planet spustio na glavu. Nemoj farbati plafon u tamno!
regresija is offline  
Old 26.10.2021., 08:29   #390
Nemam ali mi super izgledaju tapete (samo) na stropu.
Ćufta is offline  
Old 26.10.2021., 09:01   #391
Skidali smo tapete kad smo tek kupili stan. Muž je imao noćnu moru da je netko provalio u stan i ponovno nam zalijepio tapete
Skidanje tapeta sa stropa zvuči kao teži horor. A kad tad će se morati mijenjati.
Eminenta is offline  
Old 26.10.2021., 09:07   #392
Quote:
imam dnevni boravak kome su dva zida obojana u žuto, jednu toplu nejaku žutu. Taman uz dva bijela zida, digne prostoriju a nije prejako. Ivan velike prozore i gleda dnevni na jug, većinu dana je prepun svjetla, odlično izgleda. Spavaća je bijelih zidova i sad razmišljam bi li bilo bolje da stavim ili zidnu tapetu ili ofarbam jedan zid u nešto zagasito, jer je soba mala, i nema puno stvari.
Slike imam, jednostavno nisu došle na red da ih uokvirim.
I moj Ivan ima dnevni pofarban u žuto i gleda na jug.
U sobi smo prije imali jedan zid u jačoj boji ali me nerviralo da moram posteljinu kombinirat s tom bojom. Sad smo cijelu sobu (zidove bez plafona) obojali u neku beach boju pijeska iz bauhausa i baš izgleda ugodno i toplo. Uostalom, to mi je boja iz jesenske palete pa nije ni čudno.
Old 26.10.2021., 09:10   #393
https://www.jutarnji.hr/domidizajn/i...etaze-15113111

Meni ovo izgleda žali bože novaca.

Nekako mi sve skupa djeluje dosta nepromišljeno.
Old 26.10.2021., 09:25   #394
Meni se ovo generalno svidja.
Simpa vanjski prostori, kuhinja ima posebni sarm, velike slike u blagovaoni, boje ....
Malo sto bih promijenila, visilice s kablovima sigurno.
Old 26.10.2021., 12:09   #395
Quote:
Ariana B. kaže: Pogledaj post
I moj Ivan ima dnevni pofarban u žuto i gleda na jug.
U sobi smo prije imali jedan zid u jačoj boji ali me nerviralo da moram posteljinu kombinirat s tom bojom. Sad smo cijelu sobu (zidove bez plafona) obojali u neku beach boju pijeska iz bauhausa i baš izgleda ugodno i toplo. Uostalom, to mi je boja iz jesenske palete pa nije ni čudno.

Te boje pijeska omekšaju ono što bijela daje, a ne smeta toliko.
Quote:
VeronaM kaže: Pogledaj post

Osim što je ovo reklama za Themeliu, većina slika mi izgleda kao render
Sviđa mi se ideja što renovirati, ali samo uređenje mi se čini sterilno, i kao da su kupili sve što im je netko popisao da kuća treba imati od namještaj ai uređenja.
Terase su mi ok.
Old 26.10.2021., 13:41   #396
Quote:
VeronaM kaže: Pogledaj post

pretpostavljam da su od kuće izvukli najbolje što se dalo, ali očajno su je namjestili
puste fotelje i taburei, čak i na vrh stepenica da se ohane malo
fotelja u dnevnoj je ok, one u radnoj su užas
baja is offline  
Old 26.10.2021., 13:44   #397
Ali te u radnoj su DIZAJNERSKE!!
Ne samo što fotelja ima posvuda, nego i stolica, stolova, taburea... ko da cijeli dan samo idu iz sobe u sobu i onda malo sjednu da odmore.
Old 26.10.2021., 13:50   #398
Quote:
Ne samo što fotelja ima posvuda, nego i stolica, stolova, taburea... ko da cijeli dan samo idu iz sobe u sobu i onda malo sjednu da odmore.
Baš
Old 26.10.2021., 14:27   #399
Dnevni je pofulan.. grede i ta drvenarija bi trebale biti bijele jer je nizak strop, namještaj u dnevnoj je flop.. Ostatak je skroz ok... blagavoanica mi je simpa..
merak etme is offline  
Old 26.10.2021., 14:58   #400
Quote:

Mozda netko ima problem sa stajanjem, jer i u kuhinji je neka sjedalica.

Rijetko hladan prostor, uzasno, sve mi je ruzno osim pogleda s balkona na zelenilo i terase, ne namjestaj, nego sama priroda.

Kupaona mi se na prvi pogled ucinila ok, bar taj komadic koji su slikali, a onda sam skuzila da nema spigl ispred lavaboa, nego samo onaj mali.
Kaj je to sad neka nova fora, to je in?

Kuhinja me malo podsjeca na mikrobioloski laboratorij bolnice Dr Fran Mihaljevic.

Rasvjeta u dnevnoj je blagi uzas, ko neki reflektori za snimanje ili za galeriju.
Nisam vidla nijedno nize svjetlo, ne da mi se sad opet gledat.

Dugo nisam vidla tak neugodnu atmosferu prouzrocenu groznim unutarnjim uredjenjem.
Te dizajnerske fotelje mi izgledaju ko da su od lego kocaka sklepane. Ali, ne! To su mondrianovske boje!!!

Meni izgleda bas sve suprotno od ovog kaj su napisali:
"...ljudi istančane estetike, a koji opet ne bježe od topline i ugode koju bi svaki životni prostor u nekoj mjeri ipak trebao imati."
Hannah 3 is offline  
Zatvorena tema

Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:06.