Mali oglasi Kupujem, prodajem, mijenjam, poklanjam... |
|
|
25.11.2008., 20:35
|
|
...of dream and drama
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
Hard Candy kaže:
Ne  ti si slala preporuceno, a trebala si kao paket 
Znaci kad sam napisala paket nije bila fraza u govoru vec bas dodjes i kazes ovo saljem kao paket..
i popunis papiric za pakete, ne za preporuceno..
Joj sorry sad se osjecam krivom da sam ti lose objasnila 
|
sad sam malo zbunjena
postarina 15kn - to nije onda preporuceno?
Totalno confused sam. Pripremih paketice koje moram poslat (u kuverti su zapravo), i mislila sam da se salje preporuceno jel - 15kn , poštarina?
Šta sad?
Sta ja njoj na kraju trebam rec? 
I di napisat cifru od '80kn' kao sto ste preporucile?
|
|
|
25.11.2008., 20:51
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
Registracija: Sep 2007.
|
Kutija se šalje kao paket. Slanje paketa do 5kg, vrijednosti 100kn se plaća nekih 15kn i snitno lipa.
Kuverta se šalje preporučeno i SKUPLJE je od slanja paketa. Na stranici pošte možeš jednostavno vidjeti koliko bi to moglo koštati, samo kuverte izvaži na kuhinskoj vagi.
Vrijednost i sl. upisujete na listić koji uzmete na pošti (imate poseban listić za preporučenu pošiljku i paket).
|
|
|
25.11.2008., 20:51
|
|
Not Games
Registracija: Jul 2006.
|
Eve* - zato jer smatram da je ionako pljacka sto naplacuju dostavu, al radje i dam 5 kn nego gubim vrijeme i zivce u prometu + parking kod branimirove + nije mi nikako usput.. Koja je poanta poste, ako ja moram ici na postu po to.. a placena je dostava s mojom adresom na paketu.. posta sux..
Good evil - www.posta.hr ne zato jer mi se neda objasnjavati vec zato jer stvarno ima dosta infoa. Znaci preporucena posiljka i paket s vrijednoscu su dvije odvojene usluge slanja, ako je kovera laksa mogla bi te preporucena doci do 15 kn, ali ako je teza, ili kutija, to ide bolje kao paket. Za obje se dobije potvrda koja vrijedi za potrazivanje posiljke..
|
25.11.2008., 20:54
|
|
...of dream and drama
|
Hvala, bit ce i ova info dovoljna, jos samoooo nesto - pliz! Kud to ja trebam zapisat vrijednost? Il to ona zapise pa joj ja kazem??
|
|
|
25.11.2008., 20:57
|
|
Not Games
|
Na papiricu imas "rubriku" vrijednost i tamo upises, a ona dalje pise na paket ili ne pise ili kaj vec.. Ugl. na papiric za paket.
|
25.11.2008., 20:59
|
|
...of dream and drama
|
A tako znaci, hvala ti, ja umalo vec krenula naznacit na posiljku vrijednost
Hvala 
|
|
|
25.11.2008., 21:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2005.
|
Quote:
shane54 kaže:
draga aj ti onda u poštu vidi,ali sumnjam...kakav je to paket morao biti,kad ti je 100 ostalo viška? da nisi sastavljala space shuttle?
|
Kad već moram u detalje:
Slali smo pozivnice nekome za nešto (jako puno njih) i ostao je taj višak od 100tinjak :-/ s kojima ne znamo što bi...
Zvala sam poštu pa mi rekli da je nemoguć povrat 
|
|
|
25.11.2008., 22:00
|
|
lil'mort
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
social_butterfly kaže:
Kutija se šalje kao paket. Slanje paketa do 5kg, vrijednosti 100kn se plaća nekih 15kn i snitno lipa.
Kuverta se šalje preporučeno i SKUPLJE je od slanja paketa. Na stranici pošte možeš jednostavno vidjeti koliko bi to moglo koštati, samo kuverte izvaži na kuhinskoj vagi.
|
Ja i kuvertu saljem kao paket,platim 10 kn za unutar Zg,15 kuna za cijelu hr
Quote:
Hard Candy kaže:
Eve* - zato jer smatram da je ionako pljacka sto naplacuju dostavu, al radje i dam 5 kn nego gubim vrijeme i zivce u prometu + parking kod branimirove + nije mi nikako usput.. Koja je poanta poste, ako ja moram ici na postu po to.. a placena je dostava s mojom adresom na paketu.. posta sux..
|
Da,istina..
|
25.11.2008., 23:59
|
|
-
Registracija: Feb 2004.
|
Meni su sad prvi put zagubili pošiljku 
I sad čekam lovu. Ali gamad jedna, kako su neorganizirani. 
|
26.11.2008., 10:00
|
|
Not Games
|
Grozno.. iako se dobiju novci, nije to to.. Osobno ne mogu vjerovati koji jadan princip funkcioniranja nasa posta, lopovska, ima. Mogu napisati lopovska bez problema kada me dostava iz US ili UK dodje isto kao i ovdje, pa tko je tu lud? Zato ne volim da mi se salju paketi vec preporuceno jer s paketima je gnjavaza.
Summary moje situacije:
Naime, danima vodim prepiske i razgovore s kontrolorima pa i postarima. Situacija je ovakva, primila sam paket no nije bilo moguce ga dostaviti. Onda sam zvala za ponovnu dostavu gdje mi je receno da ako zelim ponovnu dostavu da se ona placa 5 kn i jucerasnji pokusaj 5 kn.
Ovo mi se cini bez smisla jer da sam otisla na postu po paket tko bi platio ponovni pokusaj? Nitko. Mislim da je ovo jako lose definirano i samim time sto je posiljatelj platio da se meni dostavi paket, a ne u Branimirovu, nema mi smisla ni placanje dostave jer koja je poanta postarine kad ja jos placam dostavu? Pogotovo za pakete iz iste poste, onda sam mogla otici i sama po taj paket kad vec moram ici na Branimirovu? Ili platiti dostavu.
Takodjer nebuloza je sto se placa po posiljci, znaci, rekli su mi da imam jos jedan paket i da cu i za njega platiti 5 kn, znaci 15 kn sve skupa danas za dva paketa. Jako puno korstim postanske usluge, i saljem i primam i zaista me ljuti kada za vec placenu uslugu moram gubiti vrijeme i zivce odlazeci na postu koja mi nije usput ili placajuci dodatno postaru koji se bahat i ne udostoji se niti racun izdati.
  :
Plus sto se cesto ne udostoje ni donjeti po defaultu vec ostave papirice.
Ljuta sam na Postu. Trazim alternativna rjesenja za bojkot.. Ako netko ima nekoga u posti: postoji li ikakav naci slanja posiljke da je do 15 kn i da primatelj ne mora nista platiti, a da mu dodje na vrata.. Preporuceno je ok, al je skupo za teze stvari..
|
26.11.2008., 18:59
|
|
-
|
Quote:
Hard Candy kaže:
Grozno.. iako se dobiju novci, nije to to.. Osobno ne mogu vjerovati koji jadan princip funkcioniranja nasa posta, lopovska, ima. Mogu napisati lopovska bez problema kada me dostava iz US ili UK dodje isto kao i ovdje, pa tko je tu lud? Zato ne volim da mi se salju paketi vec preporuceno jer s paketima je gnjavaza.
Summary moje situacije:
Naime, danima vodim prepiske i razgovore s kontrolorima pa i postarima. Situacija je ovakva, primila sam paket no nije bilo moguce ga dostaviti. Onda sam zvala za ponovnu dostavu gdje mi je receno da ako zelim ponovnu dostavu da se ona placa 5 kn i jucerasnji pokusaj 5 kn.
Ovo mi se cini bez smisla jer da sam otisla na postu po paket tko bi platio ponovni pokusaj? Nitko. Mislim da je ovo jako lose definirano i samim time sto je posiljatelj platio da se meni dostavi paket, a ne u Branimirovu, nema mi smisla ni placanje dostave jer koja je poanta postarine kad ja jos placam dostavu? Pogotovo za pakete iz iste poste, onda sam mogla otici i sama po taj paket kad vec moram ici na Branimirovu? Ili platiti dostavu.
Takodjer nebuloza je sto se placa po posiljci, znaci, rekli su mi da imam jos jedan paket i da cu i za njega platiti 5 kn, znaci 15 kn sve skupa danas za dva paketa. Jako puno korstim postanske usluge, i saljem i primam i zaista me ljuti kada za vec placenu uslugu moram gubiti vrijeme i zivce odlazeci na postu koja mi nije usput ili placajuci dodatno postaru koji se bahat i ne udostoji se niti racun izdati.
  :
Plus sto se cesto ne udostoje ni donjeti po defaultu vec ostave papirice.
Ljuta sam na Postu. Trazim alternativna rjesenja za bojkot.. Ako netko ima nekoga u posti: postoji li ikakav naci slanja posiljke da je do 15 kn i da primatelj ne mora nista platiti, a da mu dodje na vrata.. Preporuceno je ok, al je skupo za teze stvari..
|
Da, meni isto nisu novci, radije želim natrag ono što sam poslala.
A ovo da moraš platiti za prethodni dan 5kn, a tebe nije bilo mi je najveća glupost koju sam čula.  A šta je s onime kad dođe dostava pa ostave papir? Tada se ne plaća to što su oni dolazili? Mislim, koja gamad 
|
30.11.2008., 16:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
cure-a kako se salje pouzecem?
sto se ispunjava,kak to funkcionira?? pomozite!! 
|
|
|
30.11.2008., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
za plaćanje pouzećem bi ti trebala pomoći teta na šalteru jer ide obrnuto tj. ti koja šalješ si primatelj a onaj koji dobiva paket je pošiljatelj - to je naravno za ispunjavanje papirića. na paket napišeš normalno kao i na ostalim da si ti pošiljatelj a onaj kome šalješ paket primatelj. na papiriću je obrnuto jer onaj kome šalješ paket ustvari tebi šalje novce koje bi poštar tebi TREBAO donijeti novce na kućnu adresu. kažem TREBAO jer sam ja tako poslala paket prije mjesec dana i još ništa od novaca. sad moram ić tamo i svađat se sa budalama na pošti jer mi ih je više puna kapa. neki dan su mi vratili paket nazad a nisu mi ni obavijest ostavili. svako malo nešto snjima, gamad monopolska 
da, još nešto, kad budeš slala paket naglasi da onaj kome šalješ paket plaća poštarinu koju ćeš ti ipak morati platiti pri slanju. no kada paket stigne na destinaciju , taj kome ćeš poslati paket će platiti iznos paketa (koji ćeš navesti na taj papirić) + poštarinu i onda to sve skupa bi ti poštar trebao donijeti na tvoju kućnu adresu.
nadam se da si me razumijela jer sam malo zakupusarila ovo sve  pročitaj dvaput 
|
|
|
30.11.2008., 21:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
dupli post, pardon 
|
|
|
01.12.2008., 08:52
|
|
-
|
Quote:
Cae Fae kaže:
cure-a kako se salje pouzecem?
sto se ispunjava,kak to funkcionira?? pomozite!! 
|
U 1. postu sam ja napisala primjer tj. napisala šta ide di na tom papiru koji ispunjavaš koji ide zajedno sa pošiljkom (zaklamaju), pa si pogledaj. 
|
02.12.2008., 13:01
|
|
E.A. seni seviyorum
Registracija: Jun 2007.
|
Pozz, imam pitanje, kad ti netko pošalje robu i ti plaćaš pouzećem, jel plaćaš i transakciju novca?
Ili samo 15 kn poštarine i iznos koji je?
|
|
|
02.12.2008., 19:34
|
|
-
|
Quote:
charlyse kaže:
Pozz, imam pitanje, kad ti netko pošalje robu i ti plaćaš pouzećem, jel plaćaš i transakciju novca?
Ili samo 15 kn poštarine i iznos koji je?
|
Plaća se i transakcija novca, određeni postotak od ukupnog iznosa ali ne znam koliko postotak iznosi. 
|
03.12.2008., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
cure ako se nešto stakleno u bočici maloj šalje u onoj koverti s mjehurićima... kolika je onda pošta...to ide isto kao i vrijednosna pošta tj. onak 15kn??? jer ja sam neki dan parfem u kutiji 100ml složila kao paket tak sam ga zapakirala i teta u pošti mi je rekla da je to premalo za paket  i da mora ići kao vrijednosno pismo i dala mi tu veliku kovertu s mjehurićima da se unutra šalje i naplatila mi je to lijepo 22 kn + kaj sam posebno platila naravno kovertu...i niš mi višpe nije bilo jasno...a paralelno s tim sam slala i majicu i naplatila mi je istu kovertu i isto slanje 15kn...
pitam sve to jer sutra šaljem opet jednu bočicu ali puno manju pa se bojim da će mi opet zaračunat 22 kn..a neznam u čemu je razlika ako se šalje kao pismo...i još je lakše od ostalih stvari bilo koje sam slala pa čak i preko 2kg...a ovo mi naplati 22kn 
|
03.12.2008., 22:14
|
|
lil'mort
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
arlenna kaže:
cure ako se nešto stakleno u bočici maloj šalje u onoj koverti s mjehurićima... kolika je onda pošta...to ide isto kao i vrijednosna pošta tj. onak 15kn??? jer ja sam neki dan parfem u kutiji 100ml složila kao paket tak sam ga zapakirala i teta u pošti mi je rekla da je to premalo za paket i da mora ići kao vrijednosno pismo i dala mi tu veliku kovertu s mjehurićima da se unutra šalje i naplatila mi je to lijepo 22 kn + kaj sam posebno platila naravno kovertu...i niš mi višpe nije bilo jasno...a paralelno s tim sam slala i majicu i naplatila mi je istu kovertu i isto slanje 15kn...
pitam sve to jer sutra šaljem opet jednu bočicu ali puno manju pa se bojim da će mi opet zaračunat 22 kn..a neznam u čemu je razlika ako se šalje kao pismo...i još je lakše od ostalih stvari bilo koje sam slala pa čak i preko 2kg...a ovo mi naplati 22kn 
|
to su meni cesto pokusavali prodat  ,al sam inzistirala pa su mi uglavnom poslali ko paket
jednom nisu htjeli pa sam isla u drugu postu i tam su mi poslali
ps.ak ti nece ni uz inzistiranje poslat,ti im fino pred nosom to spakuj u vecu kutiju,tak bi ja,bez zezancije-sve radje neg da njima dam i kunu vise!
Zadnje uređivanje Eve* : 03.12.2008. at 22:25.
|
|
|
04.12.2008., 08:54
|
|
Not Games
|
Takodjer, bas prekjucer su mi se bahatili da ne moze to ici kao paket, isto parfem, a lijepo sam zamotala i spagicu i sve. I isto oko 22 kn hoce, rekoh no way, otisla u drugu postu i tamo mi zena poslala. Inace, paket je minimalnih dimenzija 9x14cm, a jednom mi je cak i zena u posti prepakirala da bude malo vece i poslala, to kad sam u koverti slala pa sam ju previse savinula 
Ugl. izmjeri paket, ako je zaosta manji od dimenzija, mozes ili traziti postu gdje ce proci ili prepakirat u vecu kovertu.. 
Magistrirala sam postu 
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:09.
|
|
|
|