Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
27.09.2020., 16:57
|
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Margarita123 kaže:
Pozdrav,imam malo cudno pitanje,dakle 5 dan keta,samo sam 2. dan imala geto grip i to je to. Osjecam samo manjak snage trenutno. Nemam keto stix ali jedem sve dozvoljeno do 20g uh pa mislim da jesam u ketozi ali ako sam danas pojela lignje koje su dozvoljene,ali one imaju puno uh. Carbamanager pokazuje da sam danas unjela 22uh dakle,dakle prekoracila sam 20. Jel to znaci da cu ispasti iz ketoze ili ne s obzirom da je to dozvoljeno?
Dosta me svrbila koza ovih dana i dobila sam kao neki osip po ruci,a citala sam o tome da je to također simptom ketoze.
Hvala
|
Ne ulaze svi u ketozu sa istim brojem Uh
Meni treba npr ispod 15
Nekima je i 50 ok
|
29.09.2020., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ja ništ ne kužim. Ne kužim carb manager, ne kužim cronometar i ne znam otkud da krenem.
Imam 41 godinu, 69 kg, visoka sam 161, imam inzulinsku rezistenciju i hipotireozu. Prestala sam vježbat svaki dan prije ljeta i dobila 10 kg. Sad ću probati ovako s ketom i polako uvoditi vježbanje.
Jel bi netko bio toliko dobar pa da mi izračuna koliko čega trebam unositi, ako uzmemo u obzir da nebih smjela unositi više od 20 gr ugljikohidrata? Koliko sveukupno kalorija, koliko grama čega...jbg ne kužim
|
|
|
02.10.2020., 10:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2020.
|
Pozdrav,nakon koliko dana je potrebno napraviti punjenje ako treniram svaki dan(trening s utezima),i inace sam trenirala. 11 dana sam u ketozi izgubila sam oko 3,5-4kg. Jos moram izgubiti 3kg. Unosim do 25g uh dnevno. Osjecam se ok samo malo nedostatka snage ma treninzima. Ili bi punjenje trenutno bilo totalno pogresno?! Hvala 
|
|
|
02.10.2020., 11:06
|
|
alkohol i blud
Registracija: May 2008.
|
ja ne bih to prakticirao
|
|
|
03.10.2020., 06:48
|
|
Shoeholic
|
Quote:
Margarita123 kaže:
Pozdrav,nakon koliko dana je potrebno napraviti punjenje ako treniram svaki dan(trening s utezima),i inace sam trenirala. 11 dana sam u ketozi izgubila sam oko 3,5-4kg. Jos moram izgubiti 3kg. Unosim do 25g uh dnevno. Osjecam se ok samo malo nedostatka snage ma treninzima. Ili bi punjenje trenutno bilo totalno pogresno?! Hvala 
|
ne postoji punjenje 
samo će ti skočiti šećer u krvi, vratit će se cravings, i opet ćeš se vraćati u ketozu i prolaziti ''flu'', umor itd....
jedeš li dovoljno?
11 dana nije dugo....umor je normalan
|
25.10.2020., 20:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Recite molim vas, koji su sve znakovi da je netko ušao u ketozu? Nemam nikakvo pomagalo da mogu točno vidjeti  Hvala.
|
|
|
25.10.2020., 23:05
|
|
uz čašu ja provodim dane
Registracija: May 2007.
|
Ne mora biti nikakvih znakova. Ja sam trenutno 100% u ketozi vec vise od 20 dana i nikakve razlike nema u odnosu na to kada nisam u ketozi.
Bio sam vec na ketogenoj i koristio sam keto sticks i po njima sam uvijek bio na najjacem stupnju ketoze pa nisam imao nikakve znakove. Jedino sam neko vrijeme osjecao miris po acetonu iz usta ali ni to nije previse trajalo.
|
04.11.2020., 09:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Pozdrav,9 dan dijete i vec 4 dana kile stoje u mjestu  sto uciniti? Kombiniram i IF
Kad sam prvi put bila u 10 dana sam puno vise skinula... a radim sve isto
Hvala
|
|
|
04.11.2020., 12:11
|
|
alkohol i blud
|
Quote:
Margarita123 kaže:
Pozdrav,9 dan dijete i vec 4 dana kile stoje u mjestu  sto uciniti?
|
nista. kod mene je to uobicajeno. nakon pocetnog pada, stoji 2-3 tjedna i onda krene dolje
|
|
|
04.11.2020., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gmit kaže:
nista. kod mene je to uobicajeno. nakon pocetnog pada, stoji 2-3 tjedna i onda krene dolje
|
A redovno treniram svaki dan
Mislis da se mozda moraju povecati ili smanjiti kcal ili mozda povecati masti?
|
|
|
04.11.2020., 12:17
|
|
alkohol i blud
|
ne znam; mozda je sve ok. posljednji put kada sam bio na keto dijeti, bio sam kupio vagu koja, pored kilaze, mjeri i postotak masti u tijelu (pretpostavljam da to nije bas najtocniji podatak, al valjda nesto mjeri). ono sto je bilo interesantno da u tom periodu kada je tezina stagnirala, postotak masti je svakodnevno padao i u roku od ta 2-3 tjedna, pao mi je 2%.
|
|
|
04.11.2020., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Taj pocetni pad kilaze nije gubitak masnog tkiva nego glikogenskih rezervi i eventualno gubitak tekucine, da bi izgubili mast potreban je kalorijski deficit, a to nije nesto sto je osjetno u 4 dana. I rjesenje je samo smanjiti kcal, a iz kojeg izvora su je nebitno.
|
|
|
06.11.2020., 13:23
|
|
Forever Young
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
madamz kaže:
Ja ništ ne kužim. Ne kužim carb manager, ne kužim cronometar i ne znam otkud da krenem.
Imam 41 godinu, 69 kg, visoka sam 161, imam inzulinsku rezistenciju i hipotireozu. Prestala sam vježbat svaki dan prije ljeta i dobila 10 kg. Sad ću probati ovako s ketom i polako uvoditi vježbanje.
Jel bi netko bio toliko dobar pa da mi izračuna koliko čega trebam unositi, ako uzmemo u obzir da nebih smjela unositi više od 20 gr ugljikohidrata? Koliko sveukupno kalorija, koliko grama čega...jbg ne kužim
|
Ja sam puno citala o inzulinskoj rezistenciji, i jednostavno treba vremena dok se to sve oporavi.
Vecina nutricionista i lijecnika se slaze da se ne treba jesti par sati prije spavanja i minimalno 2 sata nakon budenja.
Dakle 12 do 13 sati u komadu treba ostaviti organizam na miru, jer u prosijeku u organizmu treba 12 sati da inzulin padne na 0. Kad se inzulin rascisti, kuri se mast.
Oko 45 minuta nakon budenja kortizol je najvisi. Njega treba ostavit da do kraja izvrsi svoj katabolicki efekt.
Ne smije ga se uznemiravati hranom. Kada pojedes ugljikohidrat u jutro, pogotovo prije nego je kortizol zavrsio svoje, luci se inzulin, on je anabolicki hormon, i on ce sve trpat u mast, dok kortizol razgraduje. Ne znam jesam li dobro to objasnila?
Prvi obrok u danu ne bi uopce trebao sadrzavati ugljikohidrate kod inzulinski rezistentnih ljudi. Samo mast i proteine. Dakle, ako je moguce 0 ugljikohidrata. Trebas pojest toliko da budes sita i sretna i zadovoljna  . Samo tako mozes zapocet dan s minimalno stresa.
E sad hipotireoza:
Ako se jedu mlijecni proizvodi, oni bi trebali biti fermentirani od sirovog mlijeka, dakle bez laktoze, i ne vrijedi kupovno mlijeko bez laktoze.
U prehranu obavezno treba uvrstiti fermentirano povrce bez dodanih secera, dakle kiselo zelje, kisele krastavce, kiselu papriku itd.
Takoder pocni samo s laganim setnjama oko 1 sat sto cesce dok ti se organizam malo ne privikne i to mozes odmah. O tome takoder postoji istrazivanje, a tice se kardio-vaskularnog sustava i stitne zlijezde. To je duga prica. Jer trening s utezima je takoder dobar za zene s hipotireozom, ali organizam treba biti spreman. Mogu i to objasnit zasto, ali ljudima je to jako dosadno.
Opusti se, uzmi si vremena, uzivaj, ne stvaraj si pritisak da sad odmah moras izgubit te kilograme, stavi svoje zdravlje na prvo mjesto, uvedi te jednostavne promjene, usvoji ih kao navike do kraja zivota. Zaboravi na makronutrijente, zaboravi na brojanje kalorija, barem sad na pocetku. Moram se tak izrazit, ali jebes kile, gledaj da budes sta zdravija, onda ces i kile skinut!
Jedi:
-meso, ribu, jaja,
-cisti (bez dodanih secera) maslac iz trgovine je isto dobar (on je izuzetak od ostalih mlijecnih proizvoda),
-svinjsku mast i sve ostale masnoce zivotinjskog podrijetla,
-ne kuhaj na maslinovom ulju, jedi ga samo sirovog,
-kuhaj si mesne temeljce ( https://www.youtube.com/watch?v=OrJtxmdHinM) i juhe od kosti u velikim kolicinama, ostatke zamrzni i samo vadi iz zamrzivaca, ne skidaj masnocu s povrsine ohladenog temeljca
-povrce u pocetku jedi kuhano ne bi li se rijesila anti-nutrijenata. Zima je, zamrznuto povrce je dobar izvor,
-hranu u konzervama treba izbjegavati jer plasticna zastita u unutrasnjosti konzervi negativno utjece na stitnjacu, mislim da se ribice u konzervi smiju, ali moras sama odlucit, ribice su jeftin i super izvor joda za tvoju stitnjacu
-Ako ti nedostaje kruh speci si: http://istineilaziohrani.blogspot.co...psie-kruh.html , to su kao neke palacinkice na koje onda mozes namazat neki namaz ili napravit senvic za na posao s puno maslaca  .
-Probaj jesti dosta jaja - sav cink, jod i selen koji su potrebni za ispravno funkcioniranje stitne zlijezde su u zumanjku jajeta, takoder jaja su bogata kolinom (vitaminom B4) koji je potreban za bolje kurenje masti.
-Probaj redovito konzumirati svinjetinu - svinja je bogata selenom, a selen je supervazan za stitnjacu.
-Probaj jednom tjedno jesti jetricu, ponovo, jetrica sadrzi sve nutirjente potrebne za ispravno funkcioniranje stitnjace. Soli jetricu tek nakon pecenja.
Ako te pocnu zatezat misici, ili te bole leda, ili imas glavobolju - nedostaje ti soli. Pojacaj malo sol. Kupi Donat Mg, popij polako jednu casu Donata Mg na sobnoj temperaturi svako jutro.
Ako su ti ruke i stopala hladni, najvjerojatnije ti nedostaje joda. Jedi riblju juhu, dakle kuhaj ribu skupa s kostima.
Znaci ne jedes 2 sata nakon budenja, ides u lagane setnje i jedes namirnice po keto dijeti, bez stresa, bez opterecenja, nakon mjesec-dva dana izmjeri TSH i vidi da li smijes smanjit Euthyrox, takoder izmjeri par kila manje an vagi 
|
|
|
06.11.2020., 15:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Koristi li netko mozda grcki jogurt na ketu? Izbacuje li iz ketoze? I koji?
Hvala
|
|
|
06.11.2020., 16:23
|
|
Shoeholic
|
Quote:
Margarita123 kaže:
Koristi li netko mozda grcki jogurt na ketu? Izbacuje li iz ketoze? I koji?
Hvala
|
Zavisi koliko UH te inace izbacuje . Nije do jogurta vec do iznosa tvog unosa UH
Puno ljudi inace radi svoj kwfir sa zrncima - pa ako ti fali nesto mlijecno tog tipa, mozda je kefir dobra opcija
|
16.11.2020., 10:26
|
|
Mislim, dakle žena sam
Registracija: Mar 2010.
|
Pozdrav, da li se nekome dogodilo da je izgubio menstruaciju ili da mu se ciklus zbrkao na keto?
inače sam ko švicarski sat...
|
|
|
16.11.2020., 14:09
|
|
Shoeholic
|
Quote:
roga27 kaže:
Pozdrav, da li se nekome dogodilo da je izgubio menstruaciju ili da mu se ciklus zbrkao na keto?
|
da nisi jako izgubila BF?
|
16.11.2020., 14:17
|
|
Forever Young
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
roga27 kaže:
|
Jel mozes napisat:
1. koliko si visoka, koliko imas kg i koliko od prilike unosis kalorija po danu?
2. koliko si dugo na keto dijeti?
3. jesi li izgubila na tezini i koliko od kada si na keto dijeti?
4. koliko cesto vjezbas i kojim intenzitetom?
|
|
|
16.11.2020., 14:24
|
|
Mislim, dakle žena sam
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
dylan111 kaže:
Jel mozes napisat:
1. koliko si visoka, koliko imas kg i koliko od prilike unosis kalorija po danu?
2. koliko si dugo na keto dijeti?
3. jesi li izgubila na tezini i koliko od kada si na keto dijeti?
4. koliko cesto vjezbas i kojim intenzitetom?
|
1. 173, kg ne znam jel se ne važem  , bila sam na 116 cca... ne znam... jedem dva put na dan, uglavnom salata sa mesom, nešto orašastih plodova, kava i voda... tu itamo ubijem želju za slatkim sa coca cola zero ili no gult crnom čokoladom od kandita
2. od 15.09.
3. izgubila nešto jesam, odjeća mi je postala velika, nije da sam se prepolovila ali sam manja za jedan konfekcijski broj
4. počela sam vježbati 2 put na tjedan baš da vježbam u teretani, a ovako sam aktivna, nije da samo sjedim..
|
|
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:24.
|
|
|
|